reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

dziewczynki powiedzcie mi czy jak pójdę 22 marca do lekarza to będzie szedł mi 19 tydzień czy na tym etapie poznam płeć dziecka :-)
i od czego to zależy ? od ułożenia maluszka czy od sprzętu i specjalisty, kurcze ja przez to przechodziłam ponad 10 lat temu:rofl2: i mi wszystko z głowy wyleciało a w tamtych czasach było całkiem inaczej :tak:
iii druga rzecz wtedy o ciąży dowiedziałam się w 5 miesiącu ;-)
Shyla no ja mam podobnie, zupełnie inaczej wtedy to wszystko przyjmowałam, pół rzeczy zapomniałam jak się okazuje, bo ciągle o coś pytam no szok!!!!! USG zrobili, powiedzieli, że dobrze i był GIT, a teraz??? Trzęsę porami, a wtedy nie!!!

reklama
dziewczynki powiedzcie mi czy jak pójdę 22 marca do lekarza to będzie szedł mi 19 tydzień czy na tym etapie poznam płeć dziecka :-)
i od czego to zależy ? od ułożenia maluszka czy od sprzętu i specjalisty, kurcze ja przez to przechodziłam ponad 10 lat temu:rofl2: i mi wszystko z głowy wyleciało a w tamtych czasach było całkiem inaczej :tak:

o, niezle :-D no ale dobrze, ze nie na porodówce ;-)
zalezy od ułozenia, sprzętu i kimpetencji lekarza. ale na tym etapie to juz raczej powinno byc wiadomo :tak:

ja mam wizyte 17 marca- czyli dzien przed toba. ale dzien to jeszce nie tak duzo- bedziemy sie razem stresowaly :)

o, to faktycznie :tak:
ja w miedzyczasie jeszcze musze oddac mocz od analizy i wyjasnic 10. marca u toxykologa, dlaczego byl lekko dodatni wynik IgG (na szczescie IgM wyszedl ujemny).

Shyla no ja mam podobnie, zupełnie inaczej wtedy to wszystko przyjmowałam, pół rzeczy zapomniałam jak się okazuje, bo ciągle o coś pytam no szok!!!!! USG zrobili, powiedzieli, że dobrze i był GIT, a teraz??? Trzęsę porami, a wtedy nie!!!

no właśnie ja mam ten sam problem !!!!:zawstydzona/y:
wtedy brałam wszystko na luz a teraz to każdy ból czy coś zaraz panikuje :-D

o, niezle :-D no ale dobrze, ze nie na porodówce ;-)
zalezy od ułozenia, sprzętu i kimpetencji lekarza. ale na tym etapie to juz raczej powinno byc wiadomo :tak:

no ja raczej jestem ciekawska:-p nie wytrzymałabym do samego dnia porodu :-p:-p:-p

Dziewczyny dzisiaj była mowa na forum o bólach pleców to znalazłam kilka sposobów na złagodzenie tych bóli:))
  • Ruszaj się. Staraj się jak najczęściej zmieniać pozycję w ciągu dnia.
  • Pływaj i mocz się w wannie. Pływanie czy choćby bierne wylegiwanie się w letniej kąpieli zmniejsza obciążenie grzbietu.
  • Zmieniaj pozycję podczas snu. Spróbuj układać się do snu na lewym boku, z poduszeczka między kolanami. Pozycja ta sprzyja dobremu ustawieniu macicy, a jednocześnie zapobiega jej uciskowi na kręgosłup.
  • Przeciągaj się. W zapobieganiu bólom pleców pomagają dowolne ruchy, które wypychają miednicę do przodu.
  • Siedź wygodnie. Najlepszy jest fotel ze sztywnym oparciem.
  • Prowadź aktywny tryb życia. Wybieraj mało obciążające zajęcia sportowe, w tym przede wszystkim pływanie.
  • Noś pas podtrzymujący brzuch. Pozwala on ulżyć mięśniom grzbietu, rozkładając obciążenie brzuchem na większe partie ciała. Jest to specjalny pas dla kobiet ciężarnych, nie można go zastępować żadnym innym.
  • Zmień obuwie. Zastąp eleganckie szpilki butami na płaskim obcasie.

ale mialam na mysli dowiedzenie sie o ciąży na prodówce, jak w "Ciąży z zaskoczenia" :p
wiesz ja miałam miesiączkę choć nie taka normalna ale miałam ;) , także myślałam ze wszystko jest normalnie :-)i mam tylko zaburzenia hormonalne ;)
byłam szczupła na wadze nie przybierałam wiec i tryb życia prowadziłam normalny i aktywny :)

Shyla.. mi w 16tyg2d określił płeć w 99% . Zależy od tego czy dzidzia pozwoli sprawdzić oraz od sprzętu. Nie ukrywajmy.

Shyla.. mi w 16tyg2d określił płeć w 99% . Zależy od tego czy dzidzia pozwoli sprawdzić oraz od sprzętu. Nie ukrywajmy.
no mój lekarz ma najnowszy sprzęt w którym można nawet oglądać w 4D , ale nie wiem czy on mi powie coś na temat płci:dry:
znając jego będę czekała chyba do 30 tygodnia ciąży :dry:

no mój lekarz ma najnowszy sprzęt w którym można nawet oglądać w 4D , ale nie wiem czy on mi powie coś na temat płci:dry:
znając jego będę czekała chyba do 30 tygodnia ciąży :dry:
Co za lekarz nooo!!!! Ma taki dobry sprzęt to powinień Ci powiedziec jeśli o to spytasz. Przecież co mu szkodzi, zawsze moze dodać, że mówi na ileś tam procent! Wiadomo, że na 100% to w sierpniu się dowiemy!

reklama
Dziękuję wszystkim za miłe powitanie:) Na pewno dam się wciągnąć w pisanie i nie będę się bronić, na ile praca i przeprowadzka pozwolą:) Ale widzę, że nie sama się remontuję, jakby co polecam się do konsultacji-po takiej demolce czuję się prawie ekspertem! Może się przekwalifikuję?:)
Moja następna wizyta 19 marca, ale usg było w ostatni piątek, więc pewnie teraz nie będzie. Mam nadzieję, że nie będzie też niespodzianek, ale na razie wszystko w najlepszym porządku, więc staram się nie martwić na zapas. Zwłaszcza że za racji zawodu niestety mogłabym...nie jest dobrze, jak wie się za dużo:( Ale precz czarne myśli!:)
Miłego wieczoru wszystkim!

Do góry