reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Szczerze powiedziawszy każdy ma jakieś obawy, oczywiście nie można dać się zwariować, ale we współczesnym świecie kiedy internet jest w zasięgu ręki, siedzimy i czytamy, a potem rodzi się naturalny odruch ze strony naszego umysłu - obawa.
U mnie na pewno obawa, czy serduszko będzie biło, potem czy donoszę ciążę itp. To chyba nasz naturalny odruch (przyszłych i obecnych mam), że będziemy się martwiły o nasze maleństwa do końca życia.
Buziaki

reklama
Pięknie powiedziane :tak:

Minęła 20 i ja oczywiście ledwo siedzę :zawstydzona/y: Idę więc spać, bo sen to najlepsza rzecz jaką możemy fundować teraz naszym dzidziolkom :tak: "W oczekiwaniu na dziecko" napisali, że trzeba spać tyle ile potrzebujemy i mnie się to bardzo podoba bo ze mnie niezły śpioch jest :-D A mój M się tylko ze mnie śmieje, że tą ciążą to teraz sobie wszystko świetnie tłumaczę! Lenistwo i obżarstwo! chociaż mój brak chęci na słodycze go szczerze szokuje :laugh2:

Jak to jest z tą betą, czy mogę iść na to badanie bez skierowania i ile kosztuje?
i czy w ogóle trzeba ją robić?
Ze mnie też jest śpioch, ale od 2 tygodni śpię po 3h na dobę, już nie daję rady :/ Jestem taka zmęczona ciągle w nie moge spać :/

Jak to jest z tą betą, czy mogę iść na to badanie bez skierowania i ile kosztuje?
i czy w ogóle trzeba ją robić?
Ze mnie też jest śpioch, ale od 2 tygodni śpię po 3h na dobę, już nie daję rady :/ Jestem taka zmęczona ciągle w nie moge spać :/
bety robić nie musisz, chyba, że
1) chcesz na 100 % potwierdzić ciążę
2) chcesz zobaczyć, czy ciąża dobrze się rozwija. wtedy po 48h obisz badanie drugi raz i jeśli przyrost jest min 60 % to znaczy, ze wszystko jest ok :happy:
lekarz może sugerować badanie, ale nawet jeśli da skierowanie, to chyba beta jest zawsze płatna (?) - nigdy nie słyszałam o bezpłatnej...
każde laboratorium robi, różnie czeka się na wyniki, czasem można dopłacić za ekspres. w zależności od tego, gdzie mieszkasz, cena za badanie 25-45 zł

WItajcie ponownie.
Tak zerkam co piszecie. I chyba rzeczywiście za dużo nerwów. Kochane nie ma co schizować. Pewnie ze na nie pokojące rzeczy należy zwracać uwagę, ale bez przesady. Bo tak na prawdę na większość nie mamy wpływu i chcecie tak całą ciąże schwizować. Bo równie dobrze zawsze moze coś sie stać. Ja jestem na to przykładem.:-(Ale staram sie nie panikować. Bo naprawde to tylko zaszkodzi naszym dzidziom.
Kochane dbajcie o siebie i wierzcie że będzie dobrze. Że za parę miesiecy przytulicie waszą dzidzie.

Ja w to wierzę. Chociaż tez mogę myśłeć narazie nei wiem czy nie ciąża pozamaciczna, czy nie pusty pęcherzyk albo coś innego. Ale po co ? Jak nie mamy na to wpywu
Buziaki dla Was

najwazniejsze dziewczyny ze macie zaufanie do swoich lekarzy i wiecie ze oni dobrze postepuja i wiedza kiedy najlepiej fasolcie podgladac :tak:

Jestem tego samego zdania... w końcu każda z nas jest inna, każda ciąża jest inna i każda oczekuje od lekarza czegoś innego... najważniejsze jest aby spotkać kompetentnego człowieka, który poprowadzi Cię przez ciążę i poprowadzi Twojego malucha do szczęśliwego porodu :-)

a ja chyba zaraz haftne :|
w ogole cos mam ciezkie ostatnie dni..dziwne obawy, dusznosci, mdłości..na nic nie mam ochoty, trudno mi sie zabrac do wszystkiego..dzisiaj tak po prostu sie rozbeczałam i to takim gówniarskim rykiem z gowniarskiego powodu (bo mi gotowane mięsko na obiad wpadło do zlewu..)
eh :/
jak tak bedzie do piatku, to nie wiem czy nie zwariuje :(

Zaczynma 8 tydzień i skurcze mnie nie opuszczają:-) więc nastaw się na dłużej... jest jednak plus nudności brak:laugh2:
gratulacje i powodzenia, kiedy pierwsze USG?

Pierwsze usg mam nadzieje jutro, ale to lekarka myslę zadecytuje.
Dziewczyny to nie chodzi o to, ze mamy jakies schizy dokłądnie zgadzam się z tym co napisała Marzenka jak ktos sie nie starał długo to nie jest w stanie tego zrozumiec i kropka.

Jak człowiek przez prawie 1,5 roku słyszy różne obcje, ze nie zajdzie nigdy w naturalną ciążę, ze ma jajniki do usunięcia a M to w ogole lewy itd to sorry ale nie dziwcie mi się, ze mam obawy o to czy nie bedzie ciąży pozamacicznej czy pustego pęcherza!!

Kazdy ma swoje obawy jedne myslą, czy będę żygała, druga lata na l4, zeby nie chodzic do pracy a robi rzeczy o których czlowiekowi się nie śni. Mnie sie wydaje , ze kazda ma swoje prawa do tego, zeby się martwic. Ja mam zamiar się martwic czy usłyszę potem serduszko i czy dziecko będzie się dobre rozwijało bo dla mnie to jest normalny odruch macierzyński.
Tyle mam na ten temat do powiedzenia! - moze jestem zescizowana, ale to juz moja stpraw :-D i dobrze mi z tym

reklama
Do góry