reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

reklama
dziewczyny ja to sie w sumie boje dwoch rzeczy
1 ciąży pozamacicznej
2 pustego pęcherzyka
ale staram sie myslec pozytywnie i mam nadzieje, ze ani to ani to sie nie zdarzy!

Ja jeszcze nie byłam u gina. Wybiorę się może w tym tygodniu. Na razie konsultacje telefoniczne z endokrynologiem tylko robiłam. We wtorek idę do niego na wizytę, a do gina może w czwartek skoczę. Jak byłam ostatnio to było tyle kobit że bym usnęła na stojąco a się nie doczekała :tak: Kiedyś jak było podejrzenie duże że jestem w ciąży to kazał mi przyjść po pozytywnej becie tak ze dwa tygodnie, bo wcześniej nie ma sensu i tak się zamierzam wybrać.

ja w sumie ide, z powodu te tych bolu brzucha i przede wszystkim chce z nia porozmawiac o czyms na podtrzymanie na wszelki wypadek bo zawsze miałam problemy z endometrium

dlatego ja dla swojego spokoju chce ze swoją lekarką porozmawiac, bo jakbym miala czekac 2 tygodnie to bym chyba umarła a tak mze stwierdzi, zeby zrobic to usg?
przynajmniej jak cos bedzie widziała gdzie jest usadowiony pecherzyk, ale mysle, ze nie miałabym tak opuchnietej macicy jak mam i ból byłby po lewej stronie

Dziewczyki ja mykam bo cos zle sie czuje ide sie polozyc

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny!;-) Wiecie,że schizujemy bo się za dużo naczytałyśmy?
Ja cała w nerwach przed jutrzejszą wizytą wymyślam różne scenariusze i liczę- jejku liczę cały czas "który to tydzień, a może owu byo późnij, a jak tak to który to dzień" itd. :)

Marzenix,Pajko ja nie chcę się wymądrzać ;) ale możliwe,że w usg jeszcze nic nie będzie widać :/ U ginekologa byłam w 5 tygodniu i 6 dniu (wg OM) czyli powiedzmy 4 tygodniu i 5 dniu licząc przesuniętą owulke. Nie było pęcherzyka tylko powiększone endometrium.
Jak yłam w ciązy z małą to lekarka stwierdziła ze w 5 tygodniu nie ma sensu robić USG bo nic napwno nie zobaczę. Hnmmm... :) Z drugiej strony są tu dziewczyny,które poszły pod koniec 5 tygodnia albo na początku 6 i widzały serduszko :) Aaaach...

Dywaguję sobie, bo również się bardzo boję... Zyczę Wam i sobie spokoju i optymizmu :)

Witam i gratuluję nowym zafasolkowanym dziewczynom:-)
Widzę, że u każdej z nas dopóki nie będziemy po pierwszej wizycie u gina będzie ten sam niepokój:sorry: Ja zamierzam iść w tym tygodniu... W poprzedniej ciąży w 4 tygodniu i 5 dniu było już widać:tak: A na pocz 6 tyg usłyszałam serduszko:-)

zgadzam się w 100% z polianną- za dużo nerwów, które są sztucznie wygenerowane. W końcu ciąża to normalna sprawa i jakoś trzeba z tym żyć i zamartwianie się na zapas nic nie wniesie- a co najwyżej może zaszkodzić. Najlepiej spokojnie czekać.;-)ja mam wizyę 28.12 czyli na początku 7 tygodnia i myśle, że spokojnie wytrzymam.

reklama
zgadzam się w 100% z polianną- za dużo nerwów, które są sztucznie wygenerowane. W końcu ciąża to normalna sprawa i jakoś trzeba z tym żyć i zamartwianie się na zapas nic nie wniesie- a co najwyżej może zaszkodzić. Najlepiej spokojnie czekać.;-)ja mam wizyę 28.12 czyli na początku 7 tygodnia i myśle, że spokojnie wytrzymam.
a ja sie z toba nie zgodze.
jesli ktos bardzo długo starał się o dziecko np kilka lat, łykał stosy tablet, i biegał co miesiać do gina sprawdzac czy jest ok, to dla niego ciąża nie jest normalna sprawą i nie da sie wtedy czekac spokojnie i udawac ze wszystko jest super.
Niestety dla niektórych kobiet - ciąże trzeba traktowac jak chorobe i obchodzic sie jak z jajkiem.
I zupelnie normalne jest zamartwianie sie czy wszystko jest dobrze, kiedy bardzo dlugo walczylo sie o to dzieciatko.

Do góry