AgaS-78
Fanka BB :)
Mozliwe ale musisz sie pilnowac, jesc duzo warzyw, malo chleba, zrezygnowac ze slodyczy.hejka
dzięki za ciepłe powitanie
ale naprodukowałyście postów muszę jednak częściej zaglądać żeby być w miarę na bieżąco.
ja rzadko ruchy czuję, czasami takie prężenie, albo bulgotanie.
Do Gina idę w przyszłym tygodniu i to mi zrobi USG. Mam też zrobić badanie na Toksoplazmozę, HBs, Różyczkę, FT3 i TF4( cokolwiek to znaczy :/ )
jakie bierzecie witaminy? ja kończę Feminatal z DHA i Gin mi polecił Centrum z DHA, on o tych kwasach ciągle mi mówi jakie one ważne.
już nie moge się doczekać jak poznam płeć dziecka. mam się umówić na USG połówkowe do Gdańska do Invikty, tam robią całą diagnostykę. Ale to tak na 20 tydz.
Stawiamy z mężem na drugiego synka, ale to chyba z przekory żeby córeczka była.
ile już przytyłyście?
ja muszę się bardzo pilnować z wagą, na razie ok +1 kg. Sporo ważę a zbędne kg to obciążenie dla kręgosłupa. Lekarz powiedziała ze max 7-8kg moge przytyć. czy to wogóle możliwe?? w pierwszej ciąży przytyłam 24kg.
ja z zaparciami jakoś nie mam większych problemów ( odpukać ) ale jem masę grejfrutów, kiwi, i musli z mlekiem, i jogurty ze zbożami. mało mięsa bo mnie odrzuca.
W poprzedniej ciąży to była moja zmora, ale jak brzuch urośnie to i tak chyba się tego problemu nie uniknie.
Pozdrówki
Ja jestem na diecie i w poprzedniej ciazy przytylam jakies 8.5, moze nawet mniej bo sama dobrze nie wiem ile stracilam na wadze jak wystartowalam z dieta. teraz tez schudlam i narazie brakuje mi jakies 1.5 kg. do wagi z pierwszej wizyty. od 3 wizyt mam ta sama wage i chce ja jeszcze potrzymac tak do 20-22 tyg. Zobaczymy moze sie uda. teraz waze 62.4 a zaczelam z waga 64.7 na pirwszej wizycie. W poprzedniej ciazy zaczelam z 60 a skonczylam z 67. tak tez chcialabym w tej ciazy)) ale czy sie uda to nie mam pojecia.
Ostatnia edycja: