reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

ja narazie od początku ciąży przytyłam jakieś 2-3 kg bo na początku schudłam troche przez to że wymiotywałam prawie codziennie rano:(:(

reklama
ja narazie od początku ciąży przytyłam jakieś 2-3 kg bo na początku schudłam troche przez to że wymiotywałam prawie codziennie rano:(:(

No ja nie schudłam, ani grama od początku ciązy, bo i wymiotów żadnych nie miałam, trochę czasami mnie mdliło rano, ale zanim dojechałam do pracy to wszystko mijało:))))

to nie masz sie czy martwic- 2-3 kg to jest norma a ja juz 9 kg na plusie- to jest masakra. a wizyta dopiero 17 marca- jeszce cale 2 tygodnie czekania.

ja tez nie mam swojej wagi w domu ale jak wazyła mnie położna to był 73 kg natomiast wczoraj zwarzyły mnie kolezanki na magazynie w robocie i było już 74 kg :) tak że przybywa mi wagi , i nie wiem czy to dobrze czy żle w tak szybkim tempie

dlatego dobrze wazyc sie na tej samej wadze, wtedy jest to miarodajne :tak:

to nie masz sie czy martwic- 2-3 kg to jest norma a ja juz 9 kg na plusie- to jest masakra. a wizyta dopiero 17 marca- jeszce cale 2 tygodnie czekania.

ojej, to faktycznie sporo..ale duzo jesz czy po prostu tak masz?

Kochana serdecznie Ci współczuję..na prawdę...a dziś jak jest? Może pojawiło się jakies małe puknięcie???? Trzymam kciuki!!!! A jak brzuszek? boli nadal czy już lepiej?

kochana dziś już jest lepiej ,zaczęłam znowu myśleć pozytywnie :-)
a dzidzia znów dala znać :-)
ciesze się bardzo :-):-):-)

a ja niedawno wrocilam z zakupow i jestem padnieta . ae w koncu kupilam cos dla mojej dzidzi.oto one
Zobacz załącznik 220492

śliczne ciuszki , ja się nie mogę doczekać aż moje dojdą :-)

i teraz tak dziewczyny ,miałam wam napisać mój głupi pomysł po wczorajszej wizycie:tak:
tylko się nie śmiejcie haha:-D
mój mąż ma znajomego lekarza weterynarza i on ma tez USG , takie samo jak dla ludzi :-Dbo w końcu zwierzaki tez są ssakami:tak:
i wpadłam na pomysł by tam sprawdzić czy wszystko dobrze hahaha:-D:-D:-D
jak powiedziałam mu o moim pomyśle to zaczął się ze mnie śmiać , ze ja wszystko zrobię by iść tylko na USG:tak::-D:-)
no ale jeszcze go nie przekonałam :zawstydzona/y:

i teraz tak dziewczyny ,miałam wam napisać mój głupi pomysł po wczorajszej wizycie:tak:
mój mąż ma znajomego lekarza weterynarza i on ma tez USG , takie samo jak dla ludzi :-Dbo w końcu zwierzaki tez są ssakami:tak:
jak powiedziałam mu o moim pomyśle to zaczął się ze mnie śmiać , ze ja wszystko zrobię by iść tylko na USG:tak::-D:-)

jeśli o mnie chodzi to jak bym miała taką możliwość zrobienia usg to bym skożystała tylko żeby zobaczyć czy dzidzi się rusza (bo jak narazie nic nie czuję ) a każdy facet powie że to głupi pomysł bo oni nie są w ciązy i nie rozumią naszych emocji i wszystkich obaw.

Cześć dziewczynki!
Wczoraj wieczorem nie miałam już siły, żeby do Was zajrzeć-aż mi niedobrze ze zmęczenia było:-( A to dlatego, że od razu po pracy pojechaliśmy z M po Basię do dziadków, później na zakupy do marketu i tak przed 20 byliśmy dopiero w domu:sorry2:
Dziś już lepiej, choć pogoda za oknem nie nastraja optymistycznie:baffled:

Witam ponownie:) cała szceśliwa po wizytce i wreszcie mega zadowlona z nowego gina! Następna wizyta 26 marca, badan na za 3 tyg nie zlecił bo mam super wyniki i nie trzeba:D morfologia wzorcowa!!

To super,że nowy gin Ci podpasował :tak:

pajkaa- ale akcja z łyżką była, a jak się śmiałam jak to przeczytałam:-D:-D:-D:-D

MiriannaK- na ostatniej wizycie 4 tyg. temu było +5, jutro się dowiem ile jest teraz.W pierwszej ciąży 26 do przodu:tak:,ale bardzo spuchnięta byłam(mimo,że tozima była):wściekła/y:.
7-8kg jeszcze nie słyszałam o takich przypadkach:sorry2:. 12-15 do przodu to tak ale 7-8 to chyba niemożliwe:no:

Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty:tak:;-)
Miłego dnia:-)
Super, że z dzidzią ok:tak: A ja mam koleżankę, która w ciąży przytyła 4 kg (i o dziwo należała do tych chudych):szok:

widzę temat wagi na tapecie ja w pierwszej ciązy przytyłam 12,5 kg a teraz jak dotąd było 2 kg zobaczymy w czwartek jak będzie dalej póki co mam zasobą marną noc brzuszek się stawiał w końcu nospa i dodatkowy magnez pozwoliły spokojnie zasnać niech już jest czwartek :tak:
mam jeszcze pytanko do mamuś po cc bo jak brzuszek mi sie czasem napina to czuję tą bliznę w środku a jak u was z odczuwaniem w środku ??
różyczka jak skończysz to koniecznie pochwal się :tak:
Pajkaa istnieje możliwość że wogóle takie paskudne bóle głowy Cie nie dopadną tak czasem bywa że u niektórych paskudztwo się nasila u innych odpuszcza trzymam kciuki za tę drugą możliwość :tak:
marulka niestety sklepy z tymi butkami mam najbliżej jakieś 150km ode mnie a szkoda bo na ich stronce widziałam fajne butki tylko ciezko kupić tak przez neta bo wiesz poza wielkością wkładki w bucie to różnie bywa z tymi małymi stópkami no cóz porozglądam się jeszcze po sklepach

miłego dnia dla dwupaczków i trzypaczków :tak:
Ja blizny nie czuję, ale brzuszek czasami się napina:sorry2:

Kasia181 - dokładnie to jestem z Tczewa, ale to zaledwie 23km pod Gdańskiem. :)

Ola_ - to się będziemy wspierać, ale mi teraz jakoś ciężko z tym jedzeniem . faktycznie L4 nie pomaga w trzymaniu diety.

ja chodzę do dwóch lekarzy - do babki prywatnie w zasadzie tylko po zwolnienie i do faceta na NFZ bo mam do niego większe zaufanie, chociaż USG ma słabe. Na połówkowym już bym chciała się dowiedzieć, z mężem pójdę niech tez zobaczy:)

teraz mi wyznaczył wizytę na 11 marca więc należało by wcześniej zrobić te wszystkie badania które zalecił.

ja w piątek wracam do pracy ( pracuję w szkole średniej budowlanej.. masakra) - już do mnie dzownili o wyniki próbnych egzaminów a ja nie mam sprawdzonego .. a za chiny nie chce mi się tego robić, ale muszę.
do tego jeszcze za 6 tygodni musimy się wyprowadzić ze sprzedanego już mieszkania do niewykończonego jeszcze domu i nie wiem czy zdążymy wiec też stres..
z tego powodu ja wogóle nie myślę czasami o dzidzi i o zakupach dla niej, bo teraz właśnie biegam za drzwiami, płytkami, farbami itp.
ale przy pakowaniu chciałabym posegregować ubranka i tu bym już chciała wiedzieć co tam w brzuszku czeka chłopiec czy dziewczynka:)

lecę te drzwi oglądać , bo mnie Małż zakatrupi, że się z domu nie ruszyłam a mi auto zostawił specjalnie.. przy okazji wpadnę do kumpeli na plotki :)
O widzę, że też pracujesz w oświacie-tak jak ja:tak:

Bardzo ciekawy artykuł wstawiłaś Milusia, to dobrze dla nas:))))

A u mnie znów jest tak, że jak się np. zaloguję i piszę posty to jest ok., a jak zrobię przerwę (nie wychodząc z forum) np. wyszłam do sklepu to, aby napisać znów posta musiałam ponownie się zalogować, choć nie wychodziłam w ogóle ze strony, a przedtem tego nie było:(((
No, ale skoro trwają udoskonalania to ja będę cierpliwie czekała, bo się już w mairę przyzwyczaiłam do tej nowej formy i nawet zaczyna mi się podobać:))))

Nektarynko ja mam podobnie średnio ze 2 razy w tygodniu około 4 rano przerwa godzinna, a potem śpię do min. 9.00 "jak zabita", a w życiu nie miałam takich przerywników, no i to wstawanie na sisiu regularnie 2x w nocy kiedy to się skończy!!!!:(((( I to właściwie są moje jedyne oznaki ciąży, bo tak na szczęście wszystko ok:)))
Ja też mam problem z pobudkami ok 3.30 i później nie mogę zasnąć, a rano trzeba wstać do pracy:no:

U mnnie nawet jak do toalety idę,he,he.

To prawda.:tak:

Jakbynie liczyć,to ja juz też piąty miesiąc mam:-D

Słuchajcie można,czy nie można w ciąży ryby wędzonej?,bo ja uwielbiam.A,że jestem "nadmorska" kobietka,to nie wyobrażam sobie nie jeść mojej ukochanej rybki wędzonej.Hmmm...
Niestety ryba wędzona w ciąży odpada-też nad tym ubolewam;-)

witam z ponownie:) już jestem z powrotem
niestety kolezanki miały mase roboty wiec nie pogadałysmy (cały korytarz dzieciaków masakra) a ja sie ciesze ze nie musze juz tam pracować!!i chyba juz nie wróce do szpitala.... znajde cos innego:)
Lece obiadek przygotować ale sie nie zegnam:) mam dzis pełen dostep do komputera:-) bo mężuś sie musi uczyć intensywnie do egzaminu:wściekła/y: hehehe.....

Ja też po pierwszej ciąży zmieniłam pracę-z banku do szkoły:tak:

Witam ponownie
Jestem już po wizycie. Tak długo dzisiaj podglądałam mojego maluszka, że żal mi, że mąż nie mógł ze mną tam być. Oczywiście wszystko ok i z dzidzią, szyjką i wynikami - wszystko dokładnie sprawdzone . Małe stópki machały do mnie dzisiaj przez całe badanie.
Maluszek ma ok. 163g (+/-)
Po badaniu odwiedziłam jeszcze tatę, który ma akurat dzisiaj wolne, po drodze wstąpiłam do teściów na drugie śniadanko, i tak mi dzionek zleciał.
Zachaczyłam też o sklep gdzie kupiłam firanki do sypialni.
Cieszę się, że z dzidzią wszystko dobrze:-)

ja tez nie mam swojej wagi w domu ale jak wazyła mnie położna to był 73 kg natomiast wczoraj zwarzyły mnie kolezanki na magazynie w robocie i było już 74 kg :) tak że przybywa mi wagi , i nie wiem czy to dobrze czy żle w tak szybkim tempie
Ja ważę na wadze u ginki 1,5 kg więcej niż w domu, ale u niej ważę się nawet w butach;-)

reklama

to super, że maleństwo oznajmiło mamusi i kręci się w brzuszku :)) a pomysł iście szalony ale kobieta dla spokoju zrobi wszystko :))

Ja jutro mam wizytę. Mam nadzieję, że zrobi mi USG i dostane wkońcu foto. Nie mogę się doczekać ale z drugiej str martwie się czy wszystko oki i czy wyniki mam dobre.

a waga u mnie jednak sie ruszyła ale to po tym szalonym weekendzie 1,5 kg do przodu zobacze jak u ginki będzie

Ostatnia edycja:
Do góry