reklama
Bombusia
Fanka BB :)
ja narazie od początku ciąży przytyłam jakieś 2-3 kg bo na początku schudłam troche przez to że wymiotywałam prawie codziennie rano
No ja nie schudłam, ani grama od początku ciązy, bo i wymiotów żadnych nie miałam, trochę czasami mnie mdliło rano, ale zanim dojechałam do pracy to wszystko mijało)))
ja narazie od początku ciąży przytyłam jakieś 2-3 kg bo na początku schudłam troche przez to że wymiotywałam prawie codziennie rano
to nie masz sie czy martwic- 2-3 kg to jest norma a ja juz 9 kg na plusie- to jest masakra. a wizyta dopiero 17 marca- jeszce cale 2 tygodnie czekania.
martuśka85
http://psychozytywnie.pl
ja tez nie mam swojej wagi w domu ale jak wazyła mnie położna to był 73 kg natomiast wczoraj zwarzyły mnie kolezanki na magazynie w robocie i było już 74 kg tak że przybywa mi wagi , i nie wiem czy to dobrze czy żle w tak szybkim tempie
dlatego dobrze wazyc sie na tej samej wadze, wtedy jest to miarodajne
to nie masz sie czy martwic- 2-3 kg to jest norma a ja juz 9 kg na plusie- to jest masakra. a wizyta dopiero 17 marca- jeszce cale 2 tygodnie czekania.
ojej, to faktycznie sporo..ale duzo jesz czy po prostu tak masz?
ojej pisze:teraz juz tak duzo nie jem tak poprostu tyje- zawsze bylam szczupla a teraz strasznie tyje. ale co zrobic
martuśka85
http://psychozytywnie.pl
teraz juz tak duzo nie jem tak poprostu tyje- zawsze bylam szczupla a teraz strasznie tyje. ale co zrobic
w takim razie nic nie poradzisz. no ale moze staniesz niedługo :-)
Kochana serdecznie Ci współczuję..na prawdę...a dziś jak jest? Może pojawiło się jakies małe puknięcie???? Trzymam kciuki!!!! A jak brzuszek? boli nadal czy już lepiej?
kochana dziś już jest lepiej ,zaczęłam znowu myśleć pozytywnie :-)
a dzidzia znów dala znać :-)
ciesze się bardzo :-):-):-)
a ja niedawno wrocilam z zakupow i jestem padnieta . ae w koncu kupilam cos dla mojej dzidzi.oto one
Zobacz załącznik 220492
śliczne ciuszki , ja się nie mogę doczekać aż moje dojdą :-)
i teraz tak dziewczyny ,miałam wam napisać mój głupi pomysł po wczorajszej wizycie
tylko się nie śmiejcie haha
mój mąż ma znajomego lekarza weterynarza i on ma tez USG , takie samo jak dla ludzi bo w końcu zwierzaki tez są ssakami
i wpadłam na pomysł by tam sprawdzić czy wszystko dobrze hahaha
jak powiedziałam mu o moim pomyśle to zaczął się ze mnie śmiać , ze ja wszystko zrobię by iść tylko na USG:-)
no ale jeszcze go nie przekonałam
i teraz tak dziewczyny ,miałam wam napisać mój głupi pomysł po wczorajszej wizycie
mój mąż ma znajomego lekarza weterynarza i on ma tez USG , takie samo jak dla ludzi bo w końcu zwierzaki tez są ssakami
jak powiedziałam mu o moim pomyśle to zaczął się ze mnie śmiać , ze ja wszystko zrobię by iść tylko na USG:-)
jeśli o mnie chodzi to jak bym miała taką możliwość zrobienia usg to bym skożystała tylko żeby zobaczyć czy dzidzi się rusza (bo jak narazie nic nie czuję ) a każdy facet powie że to głupi pomysł bo oni nie są w ciązy i nie rozumią naszych emocji i wszystkich obaw.
Cześć dziewczynki!
Wczoraj wieczorem nie miałam już siły, żeby do Was zajrzeć-aż mi niedobrze ze zmęczenia było:-( A to dlatego, że od razu po pracy pojechaliśmy z M po Basię do dziadków, później na zakupy do marketu i tak przed 20 byliśmy dopiero w domu
Dziś już lepiej, choć pogoda za oknem nie nastraja optymistycznie
Wczoraj wieczorem nie miałam już siły, żeby do Was zajrzeć-aż mi niedobrze ze zmęczenia było:-( A to dlatego, że od razu po pracy pojechaliśmy z M po Basię do dziadków, później na zakupy do marketu i tak przed 20 byliśmy dopiero w domu
Dziś już lepiej, choć pogoda za oknem nie nastraja optymistycznie
Super, że z dzidzią ok A ja mam koleżankę, która w ciąży przytyła 4 kg (i o dziwo należała do tych chudych)Witam ponownie cała szceśliwa po wizytce i wreszcie mega zadowlona z nowego gina! Następna wizyta 26 marca, badan na za 3 tyg nie zlecił bo mam super wyniki i nie trzeba morfologia wzorcowa!!
To super,że nowy gin Ci podpasował
pajkaa- ale akcja z łyżką była, a jak się śmiałam jak to przeczytałam
MiriannaK- na ostatniej wizycie 4 tyg. temu było +5, jutro się dowiem ile jest teraz.W pierwszej ciąży 26 do przodu,ale bardzo spuchnięta byłam(mimo,że tozima była).
7-8kg jeszcze nie słyszałam o takich przypadkach. 12-15 do przodu to tak ale 7-8 to chyba niemożliwe
Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty;-)
Miłego dnia:-)
Ja blizny nie czuję, ale brzuszek czasami się napinawidzę temat wagi na tapecie ja w pierwszej ciązy przytyłam 12,5 kg a teraz jak dotąd było 2 kg zobaczymy w czwartek jak będzie dalej póki co mam zasobą marną noc brzuszek się stawiał w końcu nospa i dodatkowy magnez pozwoliły spokojnie zasnać niech już jest czwartek
mam jeszcze pytanko do mamuś po cc bo jak brzuszek mi sie czasem napina to czuję tą bliznę w środku a jak u was z odczuwaniem w środku ??
różyczka jak skończysz to koniecznie pochwal się
Pajkaa istnieje możliwość że wogóle takie paskudne bóle głowy Cie nie dopadną tak czasem bywa że u niektórych paskudztwo się nasila u innych odpuszcza trzymam kciuki za tę drugą możliwość
marulka niestety sklepy z tymi butkami mam najbliżej jakieś 150km ode mnie a szkoda bo na ich stronce widziałam fajne butki tylko ciezko kupić tak przez neta bo wiesz poza wielkością wkładki w bucie to różnie bywa z tymi małymi stópkami no cóz porozglądam się jeszcze po sklepach
miłego dnia dla dwupaczków i trzypaczków
O widzę, że też pracujesz w oświacie-tak jak jaKasia181 - dokładnie to jestem z Tczewa, ale to zaledwie 23km pod Gdańskiem.
Ola_ - to się będziemy wspierać, ale mi teraz jakoś ciężko z tym jedzeniem . faktycznie L4 nie pomaga w trzymaniu diety.
ja chodzę do dwóch lekarzy - do babki prywatnie w zasadzie tylko po zwolnienie i do faceta na NFZ bo mam do niego większe zaufanie, chociaż USG ma słabe. Na połówkowym już bym chciała się dowiedzieć, z mężem pójdę niech tez zobaczy
teraz mi wyznaczył wizytę na 11 marca więc należało by wcześniej zrobić te wszystkie badania które zalecił.
ja w piątek wracam do pracy ( pracuję w szkole średniej budowlanej.. masakra) - już do mnie dzownili o wyniki próbnych egzaminów a ja nie mam sprawdzonego .. a za chiny nie chce mi się tego robić, ale muszę.
do tego jeszcze za 6 tygodni musimy się wyprowadzić ze sprzedanego już mieszkania do niewykończonego jeszcze domu i nie wiem czy zdążymy wiec też stres..
z tego powodu ja wogóle nie myślę czasami o dzidzi i o zakupach dla niej, bo teraz właśnie biegam za drzwiami, płytkami, farbami itp.
ale przy pakowaniu chciałabym posegregować ubranka i tu bym już chciała wiedzieć co tam w brzuszku czeka chłopiec czy dziewczynka
lecę te drzwi oglądać , bo mnie Małż zakatrupi, że się z domu nie ruszyłam a mi auto zostawił specjalnie.. przy okazji wpadnę do kumpeli na plotki
Ja też mam problem z pobudkami ok 3.30 i później nie mogę zasnąć, a rano trzeba wstać do pracyBardzo ciekawy artykuł wstawiłaś Milusia, to dobrze dla nas)))
A u mnie znów jest tak, że jak się np. zaloguję i piszę posty to jest ok., a jak zrobię przerwę (nie wychodząc z forum) np. wyszłam do sklepu to, aby napisać znów posta musiałam ponownie się zalogować, choć nie wychodziłam w ogóle ze strony, a przedtem tego nie było((
No, ale skoro trwają udoskonalania to ja będę cierpliwie czekała, bo się już w mairę przyzwyczaiłam do tej nowej formy i nawet zaczyna mi się podobać)))
Nektarynko ja mam podobnie średnio ze 2 razy w tygodniu około 4 rano przerwa godzinna, a potem śpię do min. 9.00 "jak zabita", a w życiu nie miałam takich przerywników, no i to wstawanie na sisiu regularnie 2x w nocy kiedy to się skończy!!!!((( I to właściwie są moje jedyne oznaki ciąży, bo tak na szczęście wszystko ok))
Niestety ryba wędzona w ciąży odpada-też nad tym ubolewam;-)U mnnie nawet jak do toalety idę,he,he.
To prawda.
Jakbynie liczyć,to ja juz też piąty miesiąc mam
Słuchajcie można,czy nie można w ciąży ryby wędzonej?,bo ja uwielbiam.A,że jestem "nadmorska" kobietka,to nie wyobrażam sobie nie jeść mojej ukochanej rybki wędzonej.Hmmm...
Ja też po pierwszej ciąży zmieniłam pracę-z banku do szkoływitam z ponownie już jestem z powrotem
niestety kolezanki miały mase roboty wiec nie pogadałysmy (cały korytarz dzieciaków masakra) a ja sie ciesze ze nie musze juz tam pracować!!i chyba juz nie wróce do szpitala.... znajde cos innego
Lece obiadek przygotować ale sie nie zegnam mam dzis pełen dostep do komputera:-) bo mężuś sie musi uczyć intensywnie do egzaminu hehehe.....
Cieszę się, że z dzidzią wszystko dobrze:-)Witam ponownie
Jestem już po wizycie. Tak długo dzisiaj podglądałam mojego maluszka, że żal mi, że mąż nie mógł ze mną tam być. Oczywiście wszystko ok i z dzidzią, szyjką i wynikami - wszystko dokładnie sprawdzone . Małe stópki machały do mnie dzisiaj przez całe badanie.
Maluszek ma ok. 163g (+/-)
Po badaniu odwiedziłam jeszcze tatę, który ma akurat dzisiaj wolne, po drodze wstąpiłam do teściów na drugie śniadanko, i tak mi dzionek zleciał.
Zachaczyłam też o sklep gdzie kupiłam firanki do sypialni.
Ja ważę na wadze u ginki 1,5 kg więcej niż w domu, ale u niej ważę się nawet w butach;-)ja tez nie mam swojej wagi w domu ale jak wazyła mnie położna to był 73 kg natomiast wczoraj zwarzyły mnie kolezanki na magazynie w robocie i było już 74 kg tak że przybywa mi wagi , i nie wiem czy to dobrze czy żle w tak szybkim tempie
reklama
to super, że maleństwo oznajmiło mamusi i kręci się w brzuszku ) a pomysł iście szalony ale kobieta dla spokoju zrobi wszystko )
Ja jutro mam wizytę. Mam nadzieję, że zrobi mi USG i dostane wkońcu foto. Nie mogę się doczekać ale z drugiej str martwie się czy wszystko oki i czy wyniki mam dobre.
a waga u mnie jednak sie ruszyła ale to po tym szalonym weekendzie 1,5 kg do przodu zobacze jak u ginki będzie
Ostatnia edycja: