reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

JA przytyłam 2-2.5kg póki co (chociaż waga u lekarza zawsze mi kolejny kg dodaje :-( ).
Martuska85 - ;) GRATULUJĘ WYNIKÓW!!! :) Kamień z serca prawda?

Shyla - współczuję takiego potraktowania :( Dla uspokojenia.. mój lekarz przewiduje ruchy u wieloródek między 17 a 19 tygodniem tak więc na regularne ruchy masz jeszcze czas. Ja skonzyłam 17, a maluda daje o sobie znać kiedy chce - w jeden dzień dosłownie kopie a na drugi siedzi cicho jak myszka (tak jak dziś).

Wczoraj mialam sporo nerwów- kłótnia z ojcem, od razu brzuch mnie rozbolał... Bylam też z moją córeńką na pobraniu krwi - morfologia jest w porządku, czekam teraz TYDZIEŃ (buuuuu) na wyniki IgG i IgM czyli te najważniejsze. Tydzień stresu.
Dzisiejszy dzień zapowiada się leniwie. Nie mam pomysłu ani na obiad, ani na to co będę robić poza sprzątaniem (moje mieszkanie woła o pomoc). Ooo...chyba zrobię na obiad nalśniki :p na nic mądrzejszego nie mam dzisiaj głowy.

reklama
Byłam lekarza i co? niestety nic się nie dowiedziałam, powiedziałam mu o moich bólach brzucha, ze nie czuje maluszka i zostałam totalnie olana :angry:
powiedzial mi ze jeśli nie ma krwawień to wszystko jest dobrze:baffled:

nawet nie wziął mnie do gabinetu tylko rozmawiał w laboratorium :no:
jestem totalnie zawiedziona, pierwszy raz tak się ze mną obszedł , kiedyś jak byłam u niego z bólami od razu mnie zbadał a teraz nic !:wściekła/y:
z tego co zauważyłam to pan doktor nie miał humorku ,ale co mnie to obchodzi:baffled:
a ja muszę żyć teraz w niepewności czy wszystko jest dobrze czy tez nie:baffled:
mam takiego nerwa ze szkoda mówić, przepłakałam cały dzień u przyjaciółki dlatego teraz dopiero pisze , bo nie dawno weszłam do domu:-(

dokładnie będę żyła teraz 3 tygodnie w stresie :(
dobranoc Pajkaa

po pierwsze: straszny kutafon z tego lekarza... ale niestety, niektórzy lekarze są jak sprzedawcy w mięsnym - wziąć kasę do łapki i olewać wszystko... Hipokrates się w grobie przewraca....

po drugie: jesteś dużą dziewczynką i mądrą i wiesz, że w 16 tc dzidziuś jest maleńkim okruszkiem i niekoniecznie musi dawać o sobie znać regularnie a bóle brzucha to tzw skurcze Braxtona-Hicksa czy jaktam się to pisze, które towarzyszą rozciąganiu się macicy i przygotowują ją do porodu. Więc nie martw się kochana, marulka-doktorka ci to mówi, że jest wszystko dobrze i dzidziuś fika teraz koziolki :tak::tak::-)

po trzecie: w żadnym stresie żyć nie będziesz, bo my cię tu do pionu zaraz postawimy :tak::-D także uszy do góry, zapomnij o tym rzeźniku i myśl pozytywnie :-D

Z tego co tu piszemy to u każdej z nas lekarz prowadzi ciążę inaczej lub podobnie przeważnie mamy wizyty co miesiąc, niektóre z nas robią co miesiąc badania krwi, moczu, mają co miesiąc USG, natomiast część z nas ma tylko 3 USG na całą ciążę, nie na każdej wizycie badanie ginekologiczne,także to zależy gdzie się leczysz, bo różnie to bywa!!!

tak jest - każdy ma swoje metody... grunt to zaufanie - ja tak uważam, że trzeba znaleźć lekarza, do którego się ma zaufanie i to podstawa sukcesu... ;-)

marulka niestety dzisiejsze zakupy to fiasko tzn. kupiłam córci kurtkę ale butów nie zawsze robię zakupy w ccc deichmanie albo boti ale teraz to chyba poszaleli wszystko już takie lecieutkie cieniutkie na początek lata a Majcia potrzebuję butów na wiosnę :baffled:

właśnie dlatego polecam Batę - mają buty bez futra, ale z takim delikatnym misiem... że nóżka nie będzie się pocić w ciepłym i nie będzie marznąć podczas wiosennego chłodku :tak:

MOja znajoma przytyla w calej ciąży 9 kg..sadze ze schudla a nie przytyla

i ja tak właśnie zamierzam :-p:-D zależy mi bardzo na trzymaniu wagi - do tego pomaga mi w tym kompletny brak zachcianek :dry:mam ochotę jedynie na świeże warzywa i owoce... no ale ileż można żywić się owocami... wmuszam w siebie chlebek, jakieś mięso, ale tak tylko dziubię jak ptaszek...

Pajka no rozwaliłaś mnie! Twoja łyżka przejdzie do historii :-D a piszą że rozkojarzenie i niezdarność pojawiają się w III trymestrze :-) ja w ciąży z Olkiem wytłukłam pół zastawy, którą kompletujemy sobie przy okazji rocznic ślubu :zawstydzona/y::zawstydzona/y: no ale sama mi wylatała z rąk :-)

Kilka dziewczyn pisało, że nie czują się jakby byly w ciąży - ja w sumie też... też mi już się dłuży ten czas do pierwszych zdecydowanych ruchów, no ale nic nie poradzimy - trzeba przeczekać :tak:

widzę temat wagi na tapecie ja w pierwszej ciązy przytyłam 12,5 kg a teraz jak dotąd było 2 kg zobaczymy w czwartek jak będzie dalej póki co mam zasobą marną noc brzuszek się stawiał w końcu nospa i dodatkowy magnez pozwoliły spokojnie zasnać niech już jest czwartek :tak:
mam jeszcze pytanko do mamuś po cc bo jak brzuszek mi sie czasem napina to czuję tą bliznę w środku a jak u was z odczuwaniem w środku ??
różyczka jak skończysz to koniecznie pochwal się :tak:
Pajkaa istnieje możliwość że wogóle takie paskudne bóle głowy Cie nie dopadną tak czasem bywa że u niektórych paskudztwo się nasila u innych odpuszcza trzymam kciuki za tę drugą możliwość :tak:
marulka niestety sklepy z tymi butkami mam najbliżej jakieś 150km ode mnie a szkoda bo na ich stronce widziałam fajne butki tylko ciezko kupić tak przez neta bo wiesz poza wielkością wkładki w bucie to różnie bywa z tymi małymi stópkami no cóz porozglądam się jeszcze po sklepach

miłego dnia dla dwupaczków i trzypaczków :tak:

Ostatnia edycja:
Witam Mamuśki!!!!!:-)
U nas nadal pochmurno i wieje wiatr.:wściekła/y:
Ja nie mam żadnych bóli głowy, ani brzucha.:tak:
W ogóle to teraz się tak czuję jakbym nie była w ciąży,brzuch mi nie rośnie, ciuchy w większości te z przed ciąży. Wieczorami jedynie jak juz spokojnie leżę pływa coś w brzuchu iiii koniec moich objawów ciążowych.:baffled:
Shyla ja tam dziś samopoczucie, trochę lepiej????
Pajka dobrze, ze sprzęt naprawiony, znów jak Ci się zachce możesz śmiało smażyć placki, bez użycia sztućców hihihi!!!
Ja przytyłam ok. 5kg, ale wizytę mam dopiero 23.03 więc pewnie jeszcze będzie na + jak pójdę się ważyć. To L4 też nie za dobrze wpływa na wagę, bo dużo leżę, jak pracowałam to zawsze człowiek w jakimś ruchu był, a teraz błogie lenistwo, co z tego, że na trochę wyjdę jak potem leżę z pupą do góry:szok:!!!:-D
Życzę wszystkim Mamuskom pomyślnych wizyt u lekarzy, a potem zdanie nam relacji:))))
Pozostałym również spokojnego dnia!!!!

Witam serdecznie :-)

U mnie pochmurno dziś, wietrznie i zimno...

Dziś zaczynam 18 tydzień ciąży, więc piąty miesiąc :-D :-D :-D Ale ten czas leci...

Shyla, ale d..p..k z tego lekarza... Jak można tak tarktować... Nie przejmuj się, z Dzidzią na pewno wszystko jest w porządku :-)

U mnie dziś na obiadek ziemniaczki, rybka i suróweczka :-D A po południu błogie lenistwo :-D:-D:-D

Miłego dnia Wam życzę, zajrzę jeszcze później :rofl2:

Ostatnia edycja:
Shyla dziewczyny mają racje, nie denerwuj się, szkoda dzidzia :-)
U mnie dziś nawet ładnie, tylko wietrznie. Powiedziałam dziś w pracy o ciąży i tak od maja dopiero mam zamiar iść na , teraz szukają kogoś na moje miejsce....
Ja chcę zmienić lekarza i zapisałam się do gin. na NFZ na 12 III, ciekawe jaka ta będzie? Tamta mam wrażenie że za taką kasę a mnie "olewa" z wczorajszej wizyty jest mało zadowolona.... No nic zobaczę jak będzie z nową gin.

Ja przytyłam od II do III o 1,3 kg, i ważę 56,3 kg, ciekawe jak będzie dalej? Zazdroszę Wam ruchów dzieciątka, mam nadzieję że i ja wkrótce poczuję :-):-):-)

Ciężko Was nadrobić!

Miłęgo dnia, buziaki mamusie :-)

Cayra1984 mi się wydaje,że jak na suwaczku wyświetla się 18 tydzień to jest on skończony:sorry2:.
Moim zdaniem zaczynasz 19 tydzień, ale może się mylę. Ja mam skończony 17, jestem w 18 tygodniu(kończę w niedzielę);-)

JA przytyłam 2-2.5kg póki co (chociaż waga u lekarza zawsze mi kolejny kg dodaje :-( ).
Martuska85 - ;) GRATULUJĘ WYNIKÓW!!! :) Kamień z serca prawda?
Martuska85-wielkie ufff kochana

Polianna-widze, ze idziemy rowno z kilogramami:)

Shyla- Nie bronie twojego lekarza, bo po tym co przeszlas! ,ale na twoim etapie ciazy ruchy sa rzadkoscia, poza tym maluszek potrafi przespac nawet 20 godzin dziennie;)
Jezeli mialby przebadac kazda pacjentke, ktora nie byla zapisana na wizyte, to niegdy by nieskonczyl pracy.Co innego jezeli wystepuje silny bol brzucha, krwawienia, to wtedy pogotowie! JA rowniez nie odczuwalam maluszka przez dwa ostatnie dni, za pewne dlatego ze bylam bardzo aktywna, duzo sie ruszalam i na pewno spal sobie smacznie caly dzien a szalal w nocy jak spalam.Nie dajmy sie zwariowac, wszytsko bedzie dobrze Shyla.

Ps Bede wstretna i napisze, ze u nas dziesiaj wielkie slonce i zapowiadaja 16 stopni.

Hej dziewczyny!
Ja jakoś dziś bez nastroju i w dodatku pobolewa mnie brzuszek :( Chyba cały dzień przeleże w łóżku. Mam nadzieje, że wasze wizyty przebiegną pomyślnie i czekamy na wiadomości. Miłego dnia :))

reklama
Dzień dobry Kochaniutkie!!!
Witam was w ten pochmurny dzień. Dziś mam wizyte i tak bardzo nie mogę się już doczekać:happy:
Mam pytanie przeczytałam w postach że stres może powodować twardnienie brzucha czy to prawda i czy to coś powaznego bo wczoraj rano miałam bardzo twardy ale przez chwilę i wieczorem też tylko bardzo nisko tuż nad spojeniem łonowym. Na szczęście dzis wizyta ale bardzo się boję.
Jeśli chodzi o wagę to ja mam 2+
miłego dnia
nie będę pisać narazie bo mi coś klawiatura wariuje i nie wiem dlaczego

Do góry