reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg i zaraz po porodzie straciłam od razu 10 kg.
Teraz mam jakieś 7 na plusie, ale lekarz uznał, że wszystko jest ok, bo ważyłam wcześniej za mało i się wyrównało, a że jestem wysoka to też się inaczej rozkłada. Najwięcej poszło mi w biust, brzuch i pupę. Mama moja się śmieje, że w końcu na czymś ten brzuch musi się trzymać. Wybiło mnie szybciej niż w pierwszej ciąży. Mieszczę się jeszcze w większość rzeczy, choć już czuję ucisk. Trudno, wiem, że zrzucę.

Shyla - to Ty musisz się czuć dobrze, może idź do innego, choć raz albo tak, jak radzi Rozalka zrób.

Mój bejbik wczoraj szalał jak zjadłam i potem jak piłam sok. Dzisiaj na razie spokój.

Ostatnia edycja:
reklama
postaram się myśleć pozytywnie , ale znając siebie to wiem ze i tak będę się stresować :(

ps- to co ty wtykałaś do tej maszynki??? :D

mój mąż powiedzial ze idzie ze mną na ta kolejna wizytę i mu nie popuści, będzie tak długo mu marudził wypytywał a nie tylko 5 minut i koniec :(
a jak on znów zacznie tak jak dziś to mu po prostu podziękuje i pójdę , bo nie widzę innego wyjścia.Cały czas wsłu****ę się w siebie no ale na razie cisza,mam nadzieje ze jakoś się odezwie :)

Shyla łyżkę stołową :p ale uratowane juz :) i łyżka i maszynka :))
Ja ogólnie tez sie czuje tak jakbym nie była w ciązy, ale u mnie to tylko jeden dzien stresu bo jutro juz wizyta:)

Hej dziewczyny,jestem nowa na forum i mam takie pytank do was.
Mieszkam w Turcji,wizyte u ginekologa mam co jakies 2 czasem 3 tygodnie,tylko raz robiono mi badania ginekologiczne,krwi i moczu...Czy tak samo jest w polsce????

Ja miałam juz 2xbadania krwi i moczu, ale to wszystko zależy od lekarza , jednak jest to ważne i jeżeli masz możliwość wykłócaj sie:)
Witaj na forum :)

ja tak myślałam o swoim lekarzu do dziś ! no i się zawiodłam totalnie :(

Bambusia , Ola dziś poczułam się po tym wszystkim jakbym wyszła na idiotkę :( za dwa tygodnie i tak muszę go odwiedzić bo idę przedłużyć zwolnienie , i wtedy mu powiem ze się stresuje i chciałabym USG a jeśli wtedy mnie potraktuje jak powietrze, to będę zmuszona zmienić niestety lekarza :(
sama juz nie wiem , jestem tak załamana , i wiem ze jak tak dalej będzie wpadnę w końcu w depreche :(:(:(

Słońce nie dołuj sie bo stresujesz niepotrzebnie maluszka wiem, ze sie stresujesz dlatego idz do innego lekarza uspokoisz siebie i maluszka, a zawsze mozesz powiedziec , ze tamten nie miał miejsca, zeby Cie przyjąc, czy cos takiego.

Ja się witam wtorkowo i mnie jeszcze jeden dzien i wizyta po której mam nadzieje wszystkoego się dowiem.
Badań krwi i oczu jeszcze oczywiscie nie mam u mnie w przychodzni jest tak, ze widze je internetowo, ale dopiero po tym jak oceni je lekarz, który je zlecał. Znając tempo mojej lekatki moze zobacze je w sobote!
Dzisiaj moj maz w nocy chyba postanowił sie odegrac za maszynke :))) bo kradł i kołdrę:) dlatego jestem az tak wczesnie na BB :)
wczoraj maluch cały czas był spokojny do momentu jak sie nie polozylam spac oj wtedy zaczęło sie szaleństwo

jade dzisiaj z siostrą na zakupy wiec nie wiem o której do Was zaglądnę dlatego każdej z Was życzę
,

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć Dziewczyny ! :-) Wczoraj miałam wizyte, badanie na fotelu, kontrolę wyników. Wszystko w porządku. Za 4 tyg. USG połówkowe. Mam sobie łykac Feminatal N.
Shyla współczuję Ci, co za idiotyczne zachowanie lekarza. Ale nie zamartwiaj się, wszędzie piszą, że jak się w tak wczesnych tygodniach odczuwa ruchy to potem może byc kilka dobrych dni ciszy, bo przecież Dzidziuś malutki. Także spokojnie czekaj napewno się odezwie lada dzień:-)
Pajkaa ale się osmiałam z tej łyżeczki, myślałam, że takie akcje to tylko moja specjalność. Ja wszystko popsuć potrafię. Dobrze, że maszynka się zładowała. To będą pamietne placki he he

Mnie dzis kłuje cos w prawym boku z przodu, z tylu, nie wiem co to, ale mam nadzieję, że chwilowe i normalny objaw ciąży.
Miłego dnia wszystkim Mamuśkom życzę i słoneczka duuuuużo.

Witajcie kochaniutkie!!!!

no w ogole to mam wspaniałe wieści - odebrałam te wyniki IgM co robilam prywatnie i wyszly ujemne (zerowe) !!! poryczałam sie ze szczęścia tym razem idąc ulicą:-D:-D:-D . ludzie sie gapili, bo leje i wieje, a ja ide szczesliwa w podskokach (no co, najwazniejsze, ze jest +8, a nie -20 ;). swoją drogą ciekawe co mi toxykolog powie na wizycie 10., czy ten wynik IgG lekko podwyzszony świadczył o przebytej kiedys toxo, czy po prostu lekarz nadrażliwie interpretował..zobaczymy. najwazniejsze, ze teraz nie jestem chora :-D:rofl2::-D:rofl2::-D
to super,że wszystko dobrze:-);-):tak::-D

Ja juz sie nie mieszczę w kurtke zimowa więc juz przeżuciłam sie na trochę lżejszą która jest tak akurat na mnie :zawstydzona/y: a o spodniach juz nie wspomnę bo chodzę z rozpiętym gózikiem bo wcale ich nie zapnę:zawstydzona/y::-D

Ja w swoją kurtkę już też ledwo się mieszczę:tak:,a spodnie też z rozpiętym guziczkiem:-D.W końcu przyszły moje rurki ciążowe i są troszkę w dupci duże, ale dorosnę he he:-D

piękne ubranka ja niestey sama jeżdzę na zakupy (no nie licząc mamy) bo mój Piotrek nestety nieb chce

mój jak wpadł ze mną do sklepu w pierwszej ciąży to takie fajne ciuszki powybierał, że szok:szok:
A jaki dresik na 62 wtedy znalazł-cudeńko :-D

cześć dziewczyny Ja tak na szybko wpadłam się przywitać :-) Zaraz Was poczytam, bo trochę postów popisałyście :-)

Jestem po wizycie, ale nic nowego. Dzidziuś na usg-dziś miałam pierwszy raz przez brzuch, chyba spał bo się nic nie ruszał. Trochę się bałam ale gin. mówi że poprostu śpi sobie :-) O płeć pytałam, ale jeszcze za wcześnie noi nie na tym sprzęcie?! Gin poleciła mi usc 3d ok. 20tyg. ciąży, ale ja chyba się nie zdecyduje.... jeszcze się z mężem zastanawiamy. Zapisałam się na 12 marca do innej lekarki na nfz i zobaczę jak ta będzie leczyć i co powie? Dobrej nocki mamusie :-) Ja zabieram się za czytanie forum...

Jak nic nowego to znaczy,że dobrze jak po staremu:-):tak:

Byłam lekarza i co? niestety nic się nie dowiedziałam, powiedziałam mu o moich bólach brzucha, ze nie czuje maluszka i zostałam totalnie olana :angry:
powiedzial mi ze jeśli nie ma krwawień to wszystko jest dobrze:baffled:

nawet nie wziął mnie do gabinetu tylko rozmawiał w laboratorium :no:
jestem totalnie zawiedziona, pierwszy raz tak się ze mną obszedł , kiedyś jak byłam u niego z bólami od razu mnie zbadał a teraz nic !:wściekła/y:
z tego co zauważyłam to pan doktor nie miał humorku ,ale co mnie to obchodzi:baffled:
a ja muszę żyć teraz w niepewności czy wszystko jest dobrze czy tez nie:baffled:
mam takiego nerwa ze szkoda mówić, przepłakałam cały dzień u przyjaciółki dlatego teraz dopiero pisze , bo nie dawno weszłam do domu:-(

jak on tak mógł :szok::szok::szok::no: szkoda gadać normalnie, jeszcze gorszy stres niż przed wizytą-czy tak to powinno być?????!!!!! idzie się do lekarza żeby się uspokoić a tu co???!!!! szok:szok:

Hej dziewczyny,jestem nowa na forum i mam takie pytank do was.
Mieszkam w Turcji,wizyte u ginekologa mam co jakies 2 czasem 3 tygodnie,tylko raz robiono mi badania ginekologiczne,krwi i moczu...Czy tak samo jest w polsce????

Ja mocz obowiązkowo na każdą wizytę, morfologia dobra więc teraz robić nie muszę, usg na każdej wizycie, badanie ginekol. nie zawsze, toxoplazmoza,glukoza,grupa krwi,cytologia. Wizyty co miesiąc,na koniec częściej:tak:;-)

Witam ponownie:) cała szceśliwa po wizytce i wreszcie mega zadowlona z nowego gina! Następna wizyta 26 marca, badan na za 3 tyg nie zlecił bo mam super wyniki i nie trzeba:D morfologia wzorcowa!!

To super,że nowy gin Ci podpasował :tak:

pajkaa- ale akcja z łyżką była, a jak się śmiałam jak to przeczytałam:-D:-D:-D:-D

MiriannaK- na ostatniej wizycie 4 tyg. temu było +5, jutro się dowiem ile jest teraz.W pierwszej ciąży 26 do przodu:tak:,ale bardzo spuchnięta byłam(mimo,że tozima była):wściekła/y:.
7-8kg jeszcze nie słyszałam o takich przypadkach:sorry2:. 12-15 do przodu to tak ale 7-8 to chyba niemożliwe:no:

Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty:tak:;-)
Miłego dnia:-)

Ostatnia edycja:
hejka:)
dzięki za ciepłe powitanie

ale naprodukowałyście postów:) muszę jednak częściej zaglądać żeby być w miarę na bieżąco.

ja rzadko ruchy czuję, czasami takie prężenie, albo bulgotanie.
Do Gina idę w przyszłym tygodniu i to mi zrobi USG. Mam też zrobić badanie na Toksoplazmozę, HBs, Różyczkę, FT3 i TF4( cokolwiek to znaczy :/ )
jakie bierzecie witaminy? ja kończę Feminatal z DHA i Gin mi polecił Centrum z DHA, on o tych kwasach ciągle mi mówi jakie one ważne.

już nie moge się doczekać jak poznam płeć dziecka. mam się umówić na USG połówkowe do Gdańska do Invikty, tam robią całą diagnostykę. Ale to tak na 20 tydz.
Stawiamy z mężem na drugiego synka, ale to chyba z przekory żeby córeczka była.

ile już przytyłyście?
ja muszę się bardzo pilnować z wagą, na razie ok +1 kg. Sporo ważę a zbędne kg to obciążenie dla kręgosłupa. Lekarz powiedziała ze max 7-8kg moge przytyć. czy to wogóle możliwe?? w pierwszej ciąży przytyłam 24kg.

ja z zaparciami jakoś nie mam większych problemów ( odpukać ) ale jem masę grejfrutów, kiwi, i musli z mlekiem, i jogurty ze zbożami. mało mięsa bo mnie odrzuca.
W poprzedniej ciąży to była moja zmora, ale jak brzuch urośnie to i tak chyba się tego problemu nie uniknie.

Pozdrówki

a skad jestes? ja z Gdańska . a przytylam juz 9 kg.

Ja uciekam na zakupki- moze dzis w koncu cos mi sie spodoba i kupie cos dla dzidzi.
milego i slonecznego dnia- chociarz u mnie wiatr hula

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki.
Ja też nie znam jeszcze płci a skręca mnie już z ciekawości:-)
Mam do Was pytanie bo trochę mnie to niepokoi.Mam od czasu do czasu sile bóle głowy nie wiem czym spowodowane?!W pierwszej ciąży tego nie miałam trochę się obawiam.Mówiłam o tym swojemu gin. a On powiedział, że mogę brać apap albo paracetamol w przypadku jak będzie bardzo bolało:-)A jak boli to na maxa nic nie potrafię zrobić leżę w łóżku i śpię:-)

Dziendoberek:)
Ale pogoda.... deprecha murowana:-(
Ja dzis też tylko na chwilke :zawstydzona/y: zmykam zaraz do pracy zwolnienie zanieść och wreszcie sobie poplotkuje z koleżaneczkami:)

Wczoraj zostałam zważona i na razie 3 na plus tyle ze u mnie to było napierw tak ze schudłam do 62 potem wróciłam do wagi i teraz tyje:) byle nie za dużo.

Jejku jak ja bym tez juz chciała czuc swoje maleństwo, ale sobie jeszcze poczekam za wczesnie:dry: zwłaszcza ze mam tyłozgiecie macicy.

Co do ciuszków to sie jakoś nie moge przemóc żeby coś kupić.... jakoś to za wczesnie.... bede znała płeć to wtedy bede kupować:) a no i dostałam w spadku całą reklamówę przeslicznych ubranek ale je musze przejżec dokładnie i wtedy zrobić liste co dokupić:D
Pochwalę się tylko że z nudów robie dla maleństwa cieplutki szaliczek na drutach w kolorach bardzo neutralnych bo oliwkowy i żółciutki jak słoneczko a potem wyszyje jakis motyw dobrany dla płci:D w planach jest jeszcze czapeczka/kapelusik ale to już płec musze znać

Miłego i słonecznego dnia kochane;-) do popołudnia!!!!

Ostatnia edycja:
Różyczko zdolniara jesteś ;-) ja jestem antytalentowa w takich sprawach hahaha

Marcia wody dużo pij tzn 2-3 l dziennie ...apapa paracetamol mozesz wiadomo nie końskie dawki

reklama
Cześć dziewczynki.
Ja też nie znam jeszcze płci a skręca mnie już z ciekawości:-)
Mam do Was pytanie bo trochę mnie to niepokoi.Mam od czasu do czasu sile bóle głowy nie wiem czym spowodowane?!W pierwszej ciąży tego nie miałam trochę się obawiam.Mówiłam o tym swojemu gin. a On powiedział, że mogę brać apap albo paracetamol w przypadku jak będzie bardzo bolało:-)A jak boli to na maxa nic nie potrafię zrobić leżę w łóżku i śpię:-)

najlepsze leżenie w łóżku ja czekam, az mnie bóle migrenowe dopadną, ale na razie cisza i niech tak pozostanie
hmm ja w sumie najpierw schudłam 5 kg i teraz przytyłam az 1,4 kg i dalej nic musze jutro pogadac z lekarką na ten temat.

Do góry