reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

No właśnie z genetycz, w 13 tyg. wychodzi mi koniec sierpnia, tylko np.jak się zgłosze do szpitala na koniec sierp. (przyjmując, że nie dostanę bóli), to nie będą krzyczeć, że co robiłam od 19 sierp.????
Może podpytam się jeszcze raz mojej ginek. poprostu co z tak sporą różnicą dotyczącą terminu porodu i już :((( Oj znów panikuję jak małolata hihi sorki!!!
No i właśnie ja mam w kartę ciąży wpisaną "główną" datę tą z OM :tak:
Nie panikujesz ;-)

reklama
No właśnie z genetycz, w 13 tyg. wychodzi mi koniec sierpnia, tylko np.jak się zgłosze do szpitala na koniec sierp. (przyjmując, że nie dostanę bóli), to nie będą krzyczeć, że co robiłam od 19 sierp.????
Może podpytam się jeszcze raz mojej ginek. poprostu co z tak sporą różnicą dotyczącą terminu porodu i już :((( Oj znów panikuję jak małolata hihi sorki!!!

Na koniec ciąży są częstsze wizyty, lekarz będzie widział co się dzieje.;-)

Mi też się obiło o uszy, że najbardziej wiarygodny jest termin usg tego z 12-14 tc. Ale wiadomo, że może się to zdarzyć 2 tyg. przed lub po. Tego nie przegapimy :-).
A ja tak miałam sprzątać a po śniadaniu weszłam pod kołderkę i teraz nie mogę sie z łóżka wygramolić.

EHTELE ja nie wiem, którego terminu się mam trzymać, bo lekarz ginek.się upiera od OM czyli na 19.08, a ja się zgadzam z USG, bo na 100% wiem kiedy zaszłam i jest to tak 30 lub 31.08.-duza różnica co???
Powiedzcie mi, której daty się mam trzymać, jak dwa USG są zgodne ze mną, potem nie będę w sierpniu wiedziała co robić, pomocy!!!!!!????:szok::angry:

Różnie to może być...lekarz mi na każdej wizycie podkreśla, że ma to traktować ogólnikowo dwa tygodnie wcześniej bądź później to może nastąpić...:-D
Natomiast jako date gł traktuje te która lekarz wpisał do karty ciązy czyli 2 sierpień...w tym terminie jeśli moje przeczucia mnie zawiodą (że to będzie lipiec) udam się do szpitala....
nie martw się kochanie na zapas, jak już któraś dobrze to ujęla, dzieciątko wybierze najlepszy dla siebie termin...:-D

Właśnie pięke ciasto ze śliwkami;-) Ma któraś ochotę? Zapraszam do mnie...

Różnie to może być...lekarz mi na każdej wizycie podkreśla, że ma to traktować ogólnikowo dwa tygodnie wcześniej bądź później to może nastąpić...:-D
Natomiast jako date gł traktuje te która lekarz wpisał do karty ciązy czyli 2 sierpień...w tym terminie jeśli moje przeczucia mnie zawiodą (że to będzie lipiec) udam się do szpitala....
nie martw się kochanie na zapas, jak już któraś dobrze to ujęla, dzieciątko wybierze najlepszy dla siebie termin...:-D

No masz kochana rację, po co się martwić na zapas:)
Mmmmm ciasto, no ja mam tak blisko do Ciebie, że....zaraz zapukam do Twoich drzwi hihi:))):tak::-)

Witajcie w piękny słoneczny poranek ;-)
Ja dzisiaj już na nogach od samego świtu. Rano byłam oddać mocz do analizy. A wczoraj razem z Arturem pojechaliśmy do reala po truskawki - bo jestem ostatnio ich maniaczką :-D:-D i zrobiliśmy pierwsze zakupy dla naszego maluszka. Najpierw jak chciałam oglądać to Artur zaczął marudzić że to za wcześnie, ale potem dał się namówić... i sam grzebał i szukał odpowiednich rozmiarów :-D:-D

Wklejam moje nowe zdobycze:

Dziewczynki świetne ciuszki.. po prostu miodzio.. ja mam nadzieje ze moje dzis przyjdą.. no ale zobaczymy.. jakcos takze wstawie foteczki:)

I ja się chyba wproszę na pyszne ciasto :tak::-D

reklama
I wiecie co, przeraziłao mnie, że w realu jest stoisko pt "kolekcja dziewczęca" gdzie wszystko jest różowe. To już innych ładnych kolorów nie ma ???

To prawda, dla dziewczynek WSZYSTKO RÓŻOWE... aż do ... :baffled:
Jakiś czas temu kupowaliśmy prezent dla bratanicy. Chodziłam po sklepach i pytałam czy mają coś nieróżowego.... Większość pokazanych mi nieróżowych ubranek miała samochodziki namalowane :sorry: W końcu znalazłam 1 śliczną bluzeczkę w kolorze ecru, taką w stylu vintage :laugh2: Ale nie będę pisać jaką miała cenę....

EHTELE ja nie wiem, którego terminu się mam trzymać, bo lekarz ginek.się upiera od OM czyli na 19.08, a ja się zgadzam z USG, bo na 100% wiem kiedy zaszłam i jest to tak 30 lub 31.08.-duza różnica co???
Powiedzcie mi, której daty się mam trzymać, jak dwa USG są zgodne ze mną, potem nie będę w sierpniu wiedziała co robić, pomocy!!!!!!????:szok::angry:

Tak jak piszą Dziewczyny... Najbardziej prawdopodobny jest termin określony ok 11-13 tygodnia. Mi wtedy właśnie wyszedł mój 11 sierpień i to był jedyny raz :laugh2:
Ostatnio na genetycznym w 14 tygodniu wyszło, że dzidziuś jest starszy, a to niemożliwe, bo ja wiem dokładnie kiedy zaszłam w ciążę :laugh2:

Dziękuję za zaproszenie! Już pędzę :laugh2: Z Mazur mam nie tak daleko, co?? Heheheh... :-D

Do góry