polianna
Fanka BB :)
Co do żylaków to czytałam, że podobno mają zlikwidować darmowe operację żylaków ze względów estetycznych. Ciekawe czy to prawda czy tylko takie plotki. Ja niestety też już mam kilka żylaków ale na szczęscie jeszcze są małe i słabo widoczne.
Nie ma czegoś takiego jak względy estetyczne przecież... nogi bolą, żylaki się powiększają, grożą zakrzepicą i co ważne utrudniają funkcjonowanie. Mi po pracy stojącej urosły maksymalnie. Do tego nie wolno mi stosować zadnych leków hormonalnych,także tych antykoncepcyjnych.
Co innego pajączki,które są tylko poszerzonymi żyłkami a co innego niewydolność żylna. A gdy żylaki wychodzą jeszcze w innych miejscach to...ech :-( codziennie rano ból, który uniemożliwia stanie w jednym miejscu dłużej niż 20 sekund. Nikomu nie życzę. Już się boję co będzie jak mi się przytyje i dziecko będzie większe i swoje ważyło
Jeszcze jedno...
Operacje fundowane przez NFZ są ... hmmm...najbardziej inwazyjne i rekowalescencja jest też najłuższa. Są operacje laserowe, to właściwie prawie jak zabieg i można po pół godzinie iśc do pracy Ale kosztują sporo, jakieś 2 tys za nogę...
Puchatko_ często podwyższone. Podobno to normalne bo serducho ma więcej krwi do przepompowania.
Ostatnia edycja: