reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Niestety- nic nie zejdzi a będzie gorzej :(
Nie straszę, ale wiem po sobie i wiem co chirurg mówił. Tylko operacja i usunięcie często żyły. A i to nie daje 100% pewności,że nie wyjdą w innym miejscu.
Tak Polianno niestety to może się nawrócić, ale może warto z czasem podjąć sie jednak operacji i na parę lat chociaż mieć spokój.
Na razie uciekam, bo przyszedł M i mówi " no nie ty znów przy kompie"??? Może ma rację kurcze cały dzień, to jest uzależnienie!!!! PAPAJKI!!!!

witam sie po powrocie obiad zrobiony, chalupa posprzątana i padam na twarz :-D

Mam pytanie , bo mnie strasznie to nurtuje...w kwietniu prawdopodobnie będę musiala lecieć do Polski , jak to wygląda z kobietami w ciąży ???:confused:
bo znów naczytałam się i każdy pisze co innego:eek:
aaa i samolotem leciałabym 2 godziny,a samochodem jechałaby 12 godzin:sorry:

to zależy tez od linii lotniczych, ale zapytaj sie swojego lekarza on zna Twoją ciąże i bedzie mógł Ci powiedziec, czy mozesz czy nie. Ja bm sie bała ze względu na to, ze mam ciąże zagrożoną.

Ok, rozumiem. Każdy ma swoje zdanie. Również bym chciała, żeby położna w szpitalu robiła to co do niej należy, ale niestety moje doświadczenie jest inne. Jak wcześniej pisałam byłam przy wielu porodach, znam środowisko położnicze i wiem, że na pewno nie takiej opieki oczekuję od położne jaką sama widziałam.
Piszesz o pracy położnej po dyżurze i masz rację bo na pewno nie jest tak efektywna jak powinna. Dlatego uważam, że powinna być druga położna "w zapasie".

Nie zrozumiałas mnie ja pisąłam o tej platnej położnej bo to,z e ona przyjdzie do Ciebie nie zwalnia jej np z dyżuru w szpitalu. I moje zdanie jest takie , ze nie mozna wrzucać wszystkich położnych do jednego worka. A własnie przez takie podejscie przez takie położne, które chcą sobie dorobić na bolku inne pacjentki są traktowane własnie z góry ze względu na to, ze ich nie wynajęły. I dopóki takie rzeczy będą sie działy w Polsce nasza służba bedzie beznadziejna.
Kazdy ma swoje zdanie i nikt nikogo nie przekona. Chcesz plac, ja nie zamierzam:-)

Witajcie Sierpnióweczki:-)
Ja wizytę u gina mam dopiero 16.02 i mam nadzieję że w końcu dowiem się czy dzidzia to dziewczynka czy chłopczyk.Nie byłam na 3 d więc nie wiem jeszcze :-(
Buziaki:-)

Co do żylaków to czytałam, że podobno mają zlikwidować darmowe operację żylaków ze względów estetycznych. Ciekawe czy to prawda czy tylko takie plotki. Ja niestety też już mam kilka żylaków ale na szczęscie jeszcze są małe i słabo widoczne.

Tak Polianno niestety to może się nawrócić, ale może warto z czasem podjąć sie jednak operacji i na parę lat chociaż mieć spokój.
Na razie uciekam, bo przyszedł M i mówi " no nie ty znów przy kompie"??? Może ma rację kurcze cały dzień, to jest uzależnienie!!!! PAPAJKI!!!!
Ja na szczescie mam laptopa wiec gdzie ja tam komputer ze mna gotuje obiad rozmawiam z wami bawie sie z Kuba rozmawiam z wami itd ale masz racje to uzaleznienie ja tez uciekam mały chce obejżeć boba na komputerze wiec mi zabierze :-(no cóż trzeba sie dzielić

Pajkaa dobrze zrozumiałam. Wiem, że chodziło Ci o płatna położną. Jak pisałam w wielu szpitalach jest taki system, że jesli masz prywatną położna i ona akurat skończyła swój dyżur a Ty zaczęłaś rodzić to wtedy idzie druga położna. Przynajmniej w szpitalu w którym mam zamiar rodzić tak jest.
Napisałaś, że " przez takie położne, które chcą sobie dorobić na boku", ale przecież to jest prawnie uregulowane przez większość szpitali. u mnie w szpitalu za usługi takiej położnej płaci się w kasie szpitala i normalnie jest za to odprowadzany podatek.
Ja myślę, że to jest wina całego systemu zdrowia, bo gdyby było więcej personelu nie byłoby potrzeby wynajmować sobie kogoś do dodatkowej opieki.

W

Kurczę współczuję...toxo już miałam robione dwa razy i na razie na szczęście ujemne...;-) Pewnie antybiotyki będziesz brała... Kiedy chcesz iść do tej poradni?? Byle jak najszybciej...

ide w piątek. ale mam nadzieje, ze to tylko nadgorliwosc lekarza. kiedys mialam kota, wiec byc moze po prostu to przechodziłam. oby..

Co do żylaków to czytałam, że podobno mają zlikwidować darmowe operację żylaków ze względów estetycznych. Ciekawe czy to prawda czy tylko takie plotki. Ja niestety też już mam kilka żylaków ale na szczęscie jeszcze są małe i słabo widoczne.

kurcze jak tak piszecie o tych żylakach, to przestaje mnie dziwic, ze położna pyta mnie od 3 wizyt czy puchna mi nogi i czy mam zylaki. dziwilam sie, ale widze, ze to powszechne mimo ze mlode jestesmy..:szok:

reklama
ja napewno nie będę miała płatnej położnej bo mnie po prostu na to nie stać nawet gdybym miała odkładać co miesiąc kasę to najpierw trzeba mieć z czego a ja się martwię z czego będę dokładać :-( no cóż ludzie mają więcej dzieci mniej pieniędzy i jakoś żyją co do opieki w szpitalu pozostaje mi wierzyć że jednak nie tylko pieniądze o tym zdecydują
mam pytanko kobietki jak Wasze tętno ??
saudades porażka to USG:no: normalnie odwalona pańszczyzna i tyle ehh szkoda słów
fiufiu słodkie ubranka:tak:
Pajkaa widzę zakupki w toku :tak:
martuśka nie martw się kobietko na zapas a toxo równie dobrze mogłaś zarazić się od surowego mięska albo niemytych warzyw i owoców ale dobrze że lekarz trzyma rękę na pulsie :tak:

Do góry