reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

U mnie na żyłach które terz sa troche bardziej widoczne niz wczesniej pojawiło sie sporo sinych wystających guzków dosyć sporawych zaczeły sie powiększać na początku bolały tylko przy dotyku teraz gdy jest ic coraz wiecej zaczynają mnie boleć całe nogi :-(najgorsze jest to że spudniczki jak bedzie ciepło nie da rady założyć :-(
śmiało mozna nosić sukienki :tak:
ja uwielbiam takie długie do kotek :tak:

reklama
Dziewczyny troche odbiegne od tematu ;-)
Mam do Was pytanie, czy moze Któras z Was miała taki sam problem jak ja? Chodzimi o to ze, Witaminy które przepisała mi Doktór ( Falvit Mama ) wywoływały u mnie reakcje obronną organizmu, i za kazdym razem jak je brałam niestety zwaracałam. Doktor kazała mi je odstawic. W sumie pierwsze wynki badan mialam dobre, ale boje sie o nastepne.:-(
Ja milam problewm z moimi lekarstwami i zaczelam je brac ze sniadaniem, i minelo. Moja kolezanka musiala brac tuz przed spaniem, wiec moze wyprubuj inna pore dnia:/

Mam pytanie , bo mnie strasznie to nurtuje...w kwietniu prawdopodobnie będę musiala lecieć do Polski , jak to wygląda z kobietami w ciąży ???:confused:
bo znów naczytałam się i każdy pisze co innego:eek:
aaa i samolotem leciałabym 2 godziny,a samochodem jechałaby 12 godzin:sorry:
Ja nigdzie nie latam bo ma ciaze zagrozona i musze byc w poblizu kliniki ale moja kol. w poprzednie ciazy w 5-6 miesiacu leciala z e Stanow do Polski i nie miala zadnych nieprzyjemnosci- mysle ze to zalezy odtwojego samopoczucia i poprostu zapytaj lekarz ( cisienie i lozysko to jakis powod zeby nie latac) ale w innych przypadkach to raczej nie widze zastrzezen. Pozatym z Niemiec do Polski nie daleko co innego ze Stanow 10 godz. lotu.
A jesli chodzi jeszcze o lekarstwa- to jest tak, czasem pisze ze nie mozna ale jak to lekarz moj powiedzial czasem jest taka potrzeba ze jak nie wezmiemy to gorzej sobie zaszkodzimy niz samym zazycie tabletki. Ja jako cukrzycowa mama poraz drugi, w poprzedniej ciazy bylam na lekarstwach z inulina nie na insulinie jak w Polsce pisza - tylko insulina. Wiec trudno sie wypowiadac i czasem faktycznie trzeba zaufac naszemu lekarzowi.

No nie, ale naprodukowałyście stron, zdązyłam ugotować krupniczek i obejrzec film, a tu już 10 stron!!!!:szok:
A ja z innej beczki!!!
Obejrzałm właśnie film pt:"Nigdy nie mów nigdy" o kobiecie, która nie mogła zajść w ciążę i stara się o adopcję, z Dereszowską,Olszówką i Wieczorkowskim w rolach głównych, bardzo przyjemny film, jeśli lubicie polskie filmy z dobrą obsadą to polecam:))))

A ten filmik oglądałaś na jakiejś stronie internetowej czy wypozyczyłaś?

Żanetka905 ja też źle sie czułam po Falvit Mama jak brałam do śniadania, mdliło mnie niemiłosiernie ale jak biorę do obiadu to nic nie odczuwam, bo powinno się je brac w trakcie lub bezpośrednio po posiłku:tak:!!!

Shyla w Polsce opieka nad ciężarówkami nie jest taka zła, a przynajmniej tak mi się wydaje, ale jeżeli masz zagrożoną ciąże to Ja bym nie ryzykowała. Lot jest zawsze troszkę stresujący, a autem tyle godzin-kosmos.

Porozmawiaj z ginem On na pewno wie więcej od Nas :-)

Ja milam problewm z moimi lekarstwami i zaczelam je brac ze sniadaniem, i minelo. Moja kolezanka musiala brac tuz przed spaniem, wiec moze wyprubuj inna pore dnia:/

Ja nigdzie nie latam bo ma ciaze zagrozona i musze byc w poblizu kliniki ale moja kol. w poprzednie ciazy w 5-6 miesiacu leciala z e Stanow do Polski i nie miala zadnych nieprzyjemnosci- mysle ze to zalezy odtwojego samopoczucia i poprostu zapytaj lekarz ( cisienie i lozysko to jakis powod zeby nie latac) ale w innych przypadkach to raczej nie widze zastrzezen. Pozatym z Niemiec do Polski nie daleko co innego ze Stanow 10 godz. lotu.
A jesli chodzi jeszcze o lekarstwa- to jest tak, czasem pisze ze nie mozna ale jak to lekarz moj powiedzial czasem jest taka potrzeba ze jak nie wezmiemy to gorzej sobie zaszkodzimy niz samym zazycie tabletki. Ja jako cukrzycowa mama poraz drugi, w poprzedniej ciazy bylam na lekarstwach z inulina nie na insulinie jak w Polsce pisza - tylko insulina. Wiec trudno sie wypowiadac i czasem faktycznie trzeba zaufac naszemu lekarzowi.

ja byłam raz w ciąży ponad 10 lat temu i rodziłam w Polsce i niestety nie mam dobrej opinii o moich byłych lekarzach :sorry:
ciąży zagrożonej nie mam ,ale przed lotem będę musiala i tak iść do lekarza żeby się upewnić ze nic się nie zmieniło:tak:

A ten filmik oglądałaś na jakiejś stronie internetowej czy wypozyczyłaś?

BOGUSIU mój M mi ściąga z neta najróżniejsze filmy ze strony "TORENTY", ale ja się na tym w ogóle nie znam, to już jego działka, zamawiam iiii mam, poprostu teraz na tym L4 sobie oglądam różne, bo takto nie miałam czasu, ale trochę nadrobię teraz, ja lubię bardzo polskie filmy stare i nowe:))):-)

No wsumie tak jeszcze długie sa pare dobrych lat juz takich nie nosiłam nigdy nie musiałam ukrywac nóg ale moze sie przekonam do długich mam nadzieje ze przejdzie po porodzie to sobie nadrobie :tak:
ja zawsze nosiłam tylko długie, osobiście nie przepadam za krótkimi spódnicami ;-)
może i jestem staroświecka ,ale to mój styl :-p

U mnie na żyłach które terz sa troche bardziej widoczne niz wczesniej pojawiło sie sporo sinych wystających guzków dosyć sporawych zaczeły sie powiększać na początku bolały tylko przy dotyku teraz gdy jest ic coraz wiecej zaczynają mnie boleć całe nogi :-(najgorsze jest to że spudniczki jak bedzie ciepło nie da rady założyć :-(

Też o tym myślałam :/ Pozostaną długie zwiewne spódniczki albo leginsy albo spodnie :-( Przerażające ale takich nóg napewno nie pokażę bo nawet lekarze się wzdrygają jak to widzą.
Może lekarz powinien Tobie także wprowadzić tą profilaktykę?
Ja póki co nosze ponczochy z 2st ucisku + smaruję maścią heparynową.
Od tego tygodnia mam brać cyclo3forte (tabletki) i dalej ponczochy + maść. Pod koniec ciąży dojdą jakieś silniejsze tabletki na bazie aspiryny by rozrzedzić krew.

reklama
ja pisałam ogólnie dla mnie płacenie za usługę to jest to samo co dorabiane lekarza i położnej.

a ciekawe jak to wygląda ze strony medycznej ,lekarza jeszcze nie pytałam ,a słyszałam ze przy ciąży zagrożonej nie wolno...

przy ciąży zagrozonej nie wiem. w kazdym razie moj ginek mowi, ze do 30 tygodnia nie ma przeciwskazań (o ile ktos nie boi sie latac do tego stopnia, ze mu tetno skacze do 160, a cisnienie do 200 :p)

Do góry