reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
gdyby był zakaz to by lekarz mi zabronił ,przeczytaj artykuł co podałam wyżej...Aspiryny w ogóle nie powinno się zażywać przez pierwsze 60 dni ciąży, a później pamiętać o zachowaniu ostrożności.

Shyla ja własnie czytam w swojej ulotce , ze nie wolno stosować w I i II trymestrze ciaży.Własnie apsityna musująca

ja wole słuchac lekarzy , widzialam ten artykuł i jakos mnie nie przekonuje do jedzenia aspiryny . Nawet jak sie starałam to za kazdym razem lekarzy sie pytałam czy w ciazy mozna aspiryne i kazdy mowil, ze nie. Tak ze to nie jest opinia jednego czy dwóch lekarzy:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzieki sróbuje z ta aspiryną a właśnie polianna masz problem z żylakami u mnie pojawiły się ponoć naczyniaki takie bolące guzki na żyłach mnie lekarz powiedział że prawdopodobnie bede miała ściąganą wode nie mam pojęcia co to znaczy w 1 ciąży terz miałaś problemy
Kiniusia sory za 2 posty pod soba zapomniałam sie to pewnie ta głowa:sorry:

Ja mam poprostu potworne żylaki,które wyszły na łydce, udzie a w ciąży obecnie nawet w pachwinie oraz z jednej strony w tych intymnych okolicach :-( . Są bolesne ... Miałam badania dopplerowskie żyły w tej nodze okazalo się że cała jest do wywalenia bo poprostu nie działa. Dodatkowo poskręcały się też inne. Miałam skierowanie na operacje ale zaszłam w ciążę więc... a że ciąża na 100% pogorszy (już pogarsza) stan muszę mieć zaostrzoną profilaktykę przeciwzakrzepową. Chodzi o to by nie doszło do zatorowości płucnej lub zakrzepowego zapalenia żył.
Przyznam,że nikt mi nie mówił o ściąganiu wody tylko o usuwaniu (o czym oczywiście w ciązy nie może być mowy). Wydaje mi sie, że naczyniak a żylak to chyba różne sprawy...

Co do bólu głowy, to ja ratowałam się apapem, ale to jak już naprawdę bardzo bolało. Niestety nie jestem w stanie powiedzieć nic więcej. :zawstydzona/y:

Cześć moje kochane,

jejku czytałam was wszystkie (tak mniej więcej przyznam się bez bicia), ale odpowiedzieć na wasze posty to uuuuuuu czasu jak szałasu:) A dzisiaj w pracy trochę roboty.

Marulka dzięki za miłe słowo :zawstydzona/y: Przyznam, że aż się rumienię:)
Kurczę chciałabym odpisać wam wszystkim ale naprawdę nie dam rady, sercem wspieram i głaszczę po brzuszkach.
Chorym życzę szybciutkiego powrotu do zdrówka.

Co do ubranek to od jutra ekstra promocja w realu 100% bawełna body niemowlęce za 2,99:)
buziaczki i duuuużo słońca:)

Ja mam poprostu potworne żylaki,które wyszły na łydce, udzie a w ciąży obecnie nawet w pachwinie oraz z jednej strony w tych intymnych okolicach :-( . Są bolesne ... Miałam badania dopplerowskie żyły w tej nodze okazalo się że cała jest do wywalenia bo poprostu nie działa. Dodatkowo poskręcały się też inne. Miałam skierowanie na operacje ale zaszłam w ciążę więc... a że ciąża na 100% pogorszy (już pogarsza) stan muszę mieć zaostrzoną profilaktykę przeciwzakrzepową. Chodzi o to by nie doszło do zatorowości płucnej lub zakrzepowego zapalenia żył.
Przyznam,że nikt mi nie mówił o ściąganiu wody tylko o usuwaniu (o czym oczywiście w ciązy nie może być mowy). Wydaje mi sie, że naczyniak a żylak to chyba różne sprawy...
Ja bym stawiała ze to jedno i to samo wiec pytam bo 1 raz takie cos dostałam i obie nogi mi zaatakowało dokładnie sie teraz dowiem jak bede na wizycie 2 co do sciagania wody tak to lekarz nazwał ale tez 1 raz słyszałam a w necie nic nie mogłam znależc

A jak to wygląda? U mnie na nodze to poprostu wioczne żyły,które obecnie w tym zaostrzonym stanie są poskręcane i można je przedstawić jako guzki właśnie.

reklama
ja jestem na forumie niemieckim , i tam niestety nie zabraniają, być może są inaczej dawkowane ;)

Ja Ci mowie jak mowią polscy lekarze, oni nie zalecają aspiryny i ja wole sie trzymac od niej z daleka, ale kazdy a swoj rozum i wie co robi. Ja wole sie przemęczyc 1-2 dni a mam migreny masakrycznie bolące, z wymiotami i nie jest to nic przyjemniego i bardzi chetnie wziełabym sobie taka aspiryne po której przejdzie w 15 inut, ale dla mnie dziecko jest wazniejsze, szczegolnie,z e nawet w ulotce pisze mi dokładnie tak:

stosować pod ścisłą kontrolą lekarza w I i II trymestrze ciązy ( najważniejszy ma tutaj byc stosunek ryzyka do korzyści) oraz nie mozna stosowac w III trymestrze ciązy ponieważ moze powodować wady rozwojowe płodu komplikacje podczas porodu.

Takie informacje sa dla mnie wystarczające, zeby tego leku nie brac :) Skoro ma wpływ na rozwój wad płodu to jakie moze miec wpływy na wczesną ciąże? Ja chyba nie chce sie przekonać :)

Do góry