Mama Aneta
Bedzie Majeczka
Zaraz poczytamtu jest pewien artykuł na temat aspiryny w ciąży...
Aspiryna w ciąży
uciekam na chwile moje szczeńscie wstało i domaga sie obiadu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zaraz poczytamtu jest pewien artykuł na temat aspiryny w ciąży...
Aspiryna w ciąży
gdyby był zakaz to by lekarz mi zabronił ,przeczytaj artykuł co podałam wyżej...Aspiryny w ogóle nie powinno się zażywać przez pierwsze 60 dni ciąży, a później pamiętać o zachowaniu ostrożności.
Dzieki sróbuje z ta aspiryną a właśnie polianna masz problem z żylakami u mnie pojawiły się ponoć naczyniaki takie bolące guzki na żyłach mnie lekarz powiedział że prawdopodobnie bede miała ściąganą wode nie mam pojęcia co to znaczy w 1 ciąży terz miałaś problemy
Kiniusia sory za 2 posty pod soba zapomniałam sie to pewnie ta głowa
Ja bym stawiała ze to jedno i to samo wiec pytam bo 1 raz takie cos dostałam i obie nogi mi zaatakowało dokładnie sie teraz dowiem jak bede na wizycie 2 co do sciagania wody tak to lekarz nazwał ale tez 1 raz słyszałam a w necie nic nie mogłam znależcJa mam poprostu potworne żylaki,które wyszły na łydce, udzie a w ciąży obecnie nawet w pachwinie oraz z jednej strony w tych intymnych okolicach :-( . Są bolesne ... Miałam badania dopplerowskie żyły w tej nodze okazalo się że cała jest do wywalenia bo poprostu nie działa. Dodatkowo poskręcały się też inne. Miałam skierowanie na operacje ale zaszłam w ciążę więc... a że ciąża na 100% pogorszy (już pogarsza) stan muszę mieć zaostrzoną profilaktykę przeciwzakrzepową. Chodzi o to by nie doszło do zatorowości płucnej lub zakrzepowego zapalenia żył.
Przyznam,że nikt mi nie mówił o ściąganiu wody tylko o usuwaniu (o czym oczywiście w ciązy nie może być mowy). Wydaje mi sie, że naczyniak a żylak to chyba różne sprawy...
ja jestem na forumie niemieckim , i tam niestety nie zabraniają, być może są inaczej dawkowaneShyla ja własnie czytam w swojej ulotce , ze nie wolno stosować w I i II trymestrze ciaży.Własnie apsityna musująca
ja jestem na forumie niemieckim , i tam niestety nie zabraniają, być może są inaczej dawkowane