reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Pajeczko, dobrze wiedzieć. :tak: Niech tylko ten zwrot ze skarbówki przyjdzie :evil::cool2:;-) Jak kaska przyjdzie, to uśmiechnę się ładnie do Ciebie na pw ;-)

Zgadzam się :tak::-)

Kiniusia nie ma problemu ciuszki są z fajnej bawelny mięciutkie i ze sprzedawcami nie ma problemów. Mówili mi tez,z e w tesco mozna kupic zestaw 7 pak, ale nie wiem w jakiej cenie. Jak bede miała czas to tam sie przejade :)

zmykam ogarnąc chałupe i obiad robic - dzisiaj ogórkowa :p

reklama
nie ma to jak domowe sprawdzone sposoby bułka tarta na zgage suszone jagody na biegunke kminek na bóle brzucha maliny w syropie na gorączke aa czosnek na infekcje

moja lekarka mi powiedziala, ze nigdy nie ma pewności w 100% zawsze pozostaje ten 1 czy 2 %, takze ja sie ciesze, ze po pierwszym usg jest dobrze, ale wiem, ze to II jedt tez istoste i nie nastawiam sie, ze jak powie,z e jest dobrze to na 100% bedzie dobrze. Z tego co sie orientuje ona jest specjalistą od badan prenatalnych:tak:

Ja połówkowe usg mam w poniedziałek i strasznie sie boje . Miałam robione z krwi na zespół downa i niby nie ma ryzyka ale jak to mowia niby
O tych sposobach nie słyszałam ale może znasz jeszcze coś na ból głowy to już 3 dzień masakra :wściekła/y:a nie chce za dużo apapu brać żeby nie zaszkodził

Kiniusia nie ma problemu ciuszki są z fajnej bawelny mięciutkie i ze sprzedawcami nie ma problemów. Mówili mi tez,z e w tesco mozna kupic zestaw 7 pak, ale nie wiem w jakiej cenie. Jak bede miała czas to tam sie przejade :)

Było powiedzieć robiłam wczoraj zrobiła bym więcdej dla ciebie niestety dziś już ni ma chłopcy zjedli

Ostatnio edytowane przez moderatora:
O tych sposobach nie słyszałam ale może znasz jeszcze coś na ból głowy to już 3 dzień masakra :wściekła/y:a nie chce za dużo apapu brać żeby nie zaszkodził
ja dziś byłam u lekarza i się pytałam coś na ból głowy , bo od kilku dni po południu nie wytrzymuje ,i powiedzial ze można brać paracetamol lub aspirynę,i zaznaczył tez żeby w ciąży unikać jak najwięcej tabletek, dlatego ja wole aspirynę musującą...

ja dziś byłam u lekarza i się pytałam coś na ból głowy , bo od kilku dni po południu nie wytrzymuje ,i powiedzial ze można brać paracetamol lub aspirynę,i zaznaczył tez żeby w ciąży unikać jak najwięcej tabletek, dlatego ja wole aspirynę musującą...

Napewno aspiryna? Wczoraj lkarz mówił mi,że w przypadku gdy moje żylaki się nie poprawią to "może będziemy zmuszeni zastosować kurację przedporodową na bazie aspiryny" ale mówił to tak, jakby aspiryna była ostatecznym wyjściem...

Ja na bóle głowy brałam apap- paracetamol.
Co do sposobów doatkowych, jak apap nie pomaga to jedynie nakładam chłodny kompres na głowę. Nic więcej ni znam... można spróbować się przewietrzyć itd. ale to i tak zależy od podłoża bólu.

Napewno aspiryna? Wczoraj lkarz mówił mi,że w przypadku gdy moje żylaki się nie poprawią to "może będziemy zmuszeni zastosować kurację przedporodową na bazie aspiryny" ale mówił to tak, jakby aspiryna była ostatecznym wyjściem...

Co do sposobów doatkowych, jak apap nie pomaga to jedynie nakładam chłodny kompres na głowę. Nic więcej ni znam... można spróbować się przewietrzyć itd. ale to i tak zależy od podłoża bólu.

tak aspiryna i z tego co wiem nie bierze się całej tabletki tylko pól ;)
jest aspiryna w normalnych tabletkach i aspiryna w tabletkach musujących...
zresztą trzeba uważać tak samo jak i z innymi lekami na ból głowy w ciąży...

Dzieki sróbuje z ta aspiryną a właśnie polianna masz problem z żylakami u mnie pojawiły się ponoć naczyniaki takie bolące guzki na żyłach mnie lekarz powiedział że prawdopodobnie bede miała ściąganą wode nie mam pojęcia co to znaczy w 1 ciąży terz miałaś problemy
Kiniusia sory za 2 posty pod soba zapomniałam sie to pewnie ta głowa:sorry:

he he ja dziś także ogórkowa :-D a 7 paki śpioszków są bardzo fajne na allegro i właśnie wychodzi taniej niz kupować pojedyńczo:tak:

poza tym widzę, że nie tylko mnie męczą bóle głowy :-(

aspiryna?? nawet w ulotce jest zakaz do konca II trymestru!
Moja lekarka powiedziała absolutne nie aspiryna, I kontaktu takze zabrania aspiryny, nawet producent sam tak pisze troszke dziwne.

Ja mam migreny i sie pytałam głównie o aspiryne migrenową i powiedzieli nie aspiryna przykro mi, ja wole nie ryzykować

reklama
aspiryna?? nawet w ulotce jest zakaz do konca II trymestru!
gdyby był zakaz to by lekarz mi zabronił ,przeczytaj artykuł co podałam wyżej...Aspiryny w ogóle nie powinno się zażywać przez pierwsze 60 dni ciąży, a później pamiętać o zachowaniu ostrożności.

Do góry