reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Czesc dziewczyny sama mam ten problem z gardlem niby sok z cebuli pomaga badz z cytryny tylko wmoim przypadku cytryna zbyt podraznia gardło ale moze komuś pomoże . Nie ma to jak chorować będąc w ciąży :(

Ja na przeziębienie piłam ciepłe mleko z miodem i czosnkiem, syrop z cebuli i oprócz tego ciepła herbatka z cytrynką i zakupiłam się w syrop dla kobiet w ciąży *spam* (on ma w sobie m.in. koncentrat z soku z czarnej porzeczki, soku z malin, wyciąg z czosnku, wit. C). Starałam się nie wychodzić często z domu, bo była tragiczna pogoda, no i bardzo ważne jest wietrzenie mieszkania, aby wywietrzyć mieszkanie z tych złych bakterii i zarazków. Ja wietrzyłam pokój, a w tym czasie uciekałam do kuchni. Jak wietrzyłam kuchnie to siedziałam w pokoju. Kurowałam sie nie cały tydzień i pomogło. :tak::-)
Ale na ból gardła to nie mam pojęcia czym można jeszcze się poratować.

Tu widac drugą stronę medalu:/ Niestety:/ Ale wierz mi, że u nas tez nie jest dobrze. A jesli marzy Ci sie Polska to zapraszam w wakacje do mnie:-)
Faktem tez jest to ze jak się jedzie gdzie na krótki czas (a ja byłam u was tylko ponad miesiąc) to wszystko inaczej wygląda, niż jak sie jest tam na codzien.
No ja tak jak pisalam ma w Polsce wybudowany domek, na ktorego zmezem pracowalismy, wiec napewno tam wroce , ale nigdy zlego slowa o Stanach nie powiem, bo i tak nie ma na swiecie tak dobrego kraju ktoremu czegos bys nie zarzucil, w Polsce tez miala byc irlandia i co i gdzie? Spedzilam w Polsce cale swoje 25 lat, Pracowalam tam i zylam leczylam sie i stracilam dziecko, wiec cos wiem. Mialam ciezko chora siostre i tate, teraz szwagra :/ Nawet wole nie pisac, w kazdym razie wiem ze tutaj tez nie jest dobrze- ale napewno jak jestes juz chory to zrobia dla Ciebie wszystko co do niech nalezy.

tylko lek homeopatyczny do ssania zapytaj w aptece.

miód, płukanie gardła z wodą i solą, niby tymianek i podbiał jest bezpieczny - ALE! na ultoce pisze, że nie moga brać kobiety w ciąży
najlepiej zapytaj w aptece o jakiś ziołowy lek dla ciężarnych:)
Ja jak bylam w polsce to jeszcze Tantum Verde mi kazano brac

Kiniusia i dobrej jakości są :tak:polecam w ciągu 1 dnia dostalam przesyłke
Kuszące... ;-):-D
Czesc dziewczyny sama mam ten problem z gardlem niby sok z cebuli pomaga badz z cytryny tylko wmoim przypadku cytryna zbyt podraznia gardło ale moze komuś pomoże . Nie ma to jak chorować będąc w ciąży :(
A mnie znów pomogło.:tak:
Jak poszłam do lekarza, to baba chciała mi antybiotyk od razu wcisnąć (była w zastępstwie za moją dr) :no:praktycznie nie badając :no:
Dałam radę bez antybiotyku, a kontrolnie poszłam się zbadać i jestem zdrowiuśka :-)

mam takie pytanko czy na usg połówkowym można wykluczyć już ewentualne wady i choroby dziecka czy to niewiadoma do samego porodu ??

moja lekarka mi powiedziala, ze nigdy nie ma pewności w 100% zawsze pozostaje ten 1 czy 2 %, takze ja sie ciesze, ze po pierwszym usg jest dobrze, ale wiem, ze to II jedt tez istoste i nie nastawiam sie, ze jak powie,z e jest dobrze to na 100% bedzie dobrze. Z tego co sie orientuje ona jest specjalistą od badan prenatalnych:tak:

Kiniusia ja juz mam 2 sprzedawców wypróbowanych jak cos dam namiary :)

nie ma to jak domowe sprawdzone sposoby bułka tarta na zgage suszone jagody na biegunke kminek na bóle brzucha maliny w syropie na gorączke aa czosnek na infekcje

moja lekarka mi powiedziala, ze nigdy nie ma pewności w 100% zawsze pozostaje ten 1 czy 2 %, takze ja sie ciesze, ze po pierwszym usg jest dobrze, ale wiem, ze to II jedt tez istoste i nie nastawiam sie, ze jak powie,z e jest dobrze to na 100% bedzie dobrze. Z tego co sie orientuje ona jest specjalistą od badan prenatalnych:tak:

Ja połówkowe usg mam w poniedziałek i strasznie sie boje . Miałam robione z krwi na zespół downa i niby nie ma ryzyka ale jak to mowia niby

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Kiniusia ja juz mam 2 sprzedawców wypróbowanych jak cos dam namiary :)
Pajeczko, dobrze wiedzieć. :tak: Niech tylko ten zwrot ze skarbówki przyjdzie :evil::cool2:;-) Jak kaska przyjdzie, to uśmiechnę się ładnie do Ciebie na pw ;-)

nie ma to jak domowe sprawdzone sposoby bułka tarta na zgage suszone jagody na biegunke kminek na bóle brzucha maliny w syropie na gorączke aa czosnek na infekcje
Zgadzam się :tak::-)

Do góry