reklama
Ola_
Fanka BB :)
Akurat służba zdrowia w USA wydaje mi się największym paradoksem. Widziałam fajny dokument na ten temat i nie mogłam uwierzyć własnym oczom!
Ja mieszkam w Stanach, i wszyscy tzn. caly swiat mowi ze jest tutaj najgorsza opieka zdrowotna, ale nie dlatego ze cos zle robia tylko ze nie mam tej obowizkowej skadki na ubezpieczenie. Ja w ciazy jednak od reki dostalam ubezpieczenie od panstwa, ma wszystko, a jak sie idzie do lekarz to niekt nie pyta czy masz ubezpieczenie jesli dzieje sie cos waznego teraz i tutaj tylko dziala, a dopiero pozniej mysli sie o zaplacie- w wiekszosci przypadkow panstwo wiele procent moze za ciebie zaplacic. Nie ma porownania z Polska, bylam tam i jestem na ubezpieczeniu za kazdym razem jak wracam nawet na wakacje. Jesli chce isc do lekarz daje pieniazki, bo inaczej nie otrzymam to cojest mi potrzebne a raczej to co jakas firma zareklamowala lekarzowi:/ Szkoda, zawsez powtarzam ze chcialabym wrocic do Polski tak jak wyjechalam tutaj z 500$ w kieszenie i praca w nastepny dzien znaleziona,zadnych dlugow, jak ich nie chcesz 2 samochody po 200$ na miesiac za kazdego ale coz stac Ciie tutaj na to i nawet nie zwracasz uwagi ze cos Ci w portfelu ubylo. Marzy mi sie taka Polska i tak wspanialy powrot do niej))
Tu widac drugą stronę medalu:/ Niestety:/ Ale wierz mi, że u nas tez nie jest dobrze. A jesli marzy Ci sie Polska to zapraszam w wakacje do mnie:-)
Faktem tez jest to ze jak się jedzie gdzie na krótki czas (a ja byłam u was tylko ponad miesiąc) to wszystko inaczej wygląda, niż jak sie jest tam na codzien.
R
RiSiA
Gość
Dziewczyny co polecacie bezpiecznego na ból gardła? Najlepiej do ssania. kurcze dziś się obudziłam z katarem i łaskotaniem w gardle
tylko lek homeopatyczny do ssania zapytaj w aptece.
Ola_
Dziewczyny co polecacie bezpiecznego na ból gardła? Najlepiej do ssania. kurcze dziś się obudziłam z katarem i łaskotaniem w gardle
miód, płukanie gardła z wodą i solą, niby tymianek i podbiał jest bezpieczny - ALE! na ultoce pisze, że nie moga brać kobiety w ciąży
najlepiej zapytaj w aptece o jakiś ziołowy lek dla ciężarnych
R
RiSiA
Gość
miód, płukanie gardła z wodą i solą, niby tymianek i podbiał jest bezpieczny - ALE! na ultoce pisze, że nie moga brać kobiety w ciąży
moja lekrka I kontatu powiedziała mi własnie,z e tymianek i podbiał NIEE. i bądz tu mądry
panienka
mam takie tabletki w domu, i to samo wyczytałam, że nie wolno.Podejdę do apteki.miód, płukanie gardła z wodą i solą, niby tymianek i podbiał jest bezpieczny - ALE! na ultoce pisze, że nie moga brać kobiety w ciąży
Dzięki Pajkaa i Ola_
Ola_
moja lekrka I kontatu powiedziała mi własnie,z e tymianek i podbiał NIEE. i bądz tu mądry
z tym Tymiankiem to w ogóle jakaś dziwna sprawa, tak jak pisałam wyżej na ulotce jest napisane ze nie mozna w ciązy, ale niektorzy lekarze to zalecaja:/
Mój lekarz mówil, ze niektore leki maja taką adnotacje, tylko dlatego ze nie maja jeszcze wykonanych badan na szkodliwosc - ale to tym bardziej nie warto tego jesc
kiniusia
Mamusia Bartusia :)))
Pajkaa, ale superowedziewczyny ja wlasnie dostalam paczuszke
kupilam takie PÓŁŚPIOSZKI bezuciskowe rozm.56 (925854839) - Aukcje internetowe Allegro zielone i ecru do tego
Koszulka kopertowa rozpinana kolor r. 56 PROMOCJA! (924451128) - Aukcje internetowe Allegro te same kolory
reklama
panienka
Nie będę ryzykować, a te tabl. do ssania z tymiankiem i podbiałem to mi wogóle nie podchodziły, były okropne. A skoro na ulotce tak pisze że kobietą w ciąży nie wolno(sama rano czytałam) nie będę ryzykować. W domu mogę naturalne metody próbować, gorzej w pracy, jak gardło drapie...
ehh co to się nie przypląta, dopiero z opryszczki wargowej się wyleczyłam, teraz znowu katar, gardło
ehh co to się nie przypląta, dopiero z opryszczki wargowej się wyleczyłam, teraz znowu katar, gardło