reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

A ja mam wpisane w karcie ciąży 3 terminy: 27 VIII,29 VIII i z usg 31 VIII, więc mogę się i do wrześniówek załapać :tak::-D +-14 dni.

reklama
Witam dziewczyny:-):-):-)
Ja narazie tylko sie witam , co dopieroz lozka wyszlam:)))
Za chwilke jeszcze sniadanko i w miare mozliwosci bede Was czytac.:tak::tak::tak: Jestem daleko do tylu z tego co wiedze, no a ja znow musze rankiem jecjac do sklepu zaplacic rachunek, za ciuszki na allegro, jakos tak sie zagapilam i do dzisiaj bylo.

zgadzam sie :tak: dlatego jak mojego mezxa sie pytają czy jestem na l4 to on mowi, pewnie,z e tak niech korzysta w koncu dajemy kase na ten zus. Ja nigdy nie dalam w lape lekatzowi i nie zamierzam dać a mialam rózne sytuacje to jest ich obowiązek!

też myślę , że to wina ludzi, ich "dowodów wdzięczności" - dopóki będzie u nas taka mentalność to niestety czeka nas jeszcze długa droga...
a swoją drogą ma rodzinę w USA, ciocia miała spore problemy zdrowotne, była obsługiwana rewelacyjnie, mimo, że nie dała prywatnie ani jednego grosza!! Kiedy tak u nas będzie????pytanie retoryczne

Witam w ten pochmurny dzień zaraz postaram sie poczytać co naskrobałyście mam nadzieje ze dużo tego nie było:-)

też myślę , że to wina ludzi, ich "dowodów wdzięczności" - dopóki będzie u nas taka mentalność to niestety czeka nas jeszcze długa droga...
a swoją drogą ma rodzinę w USA, ciocia miała spore problemy zdrowotne, była obsługiwana rewelacyjnie, mimo, że nie dała prywatnie ani jednego grosza!! Kiedy tak u nas będzie????pytanie retoryczne

powiem Ci kiedy , wtedy jak bedziemy mieli prywatną służbę zdrowia i nie beda Ci glupich składek z wypłaty odejmowac.A tak lekarz jakby byl dobry zarabiałby dobrze bo mialby duzo pacjentów:tak:i skonczyłyby sie sztuczne kolejki tworzone przez babcie, a pacjent btłby traktowany dobrze:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
powiem Ci kiedy , wtedy jak bedziemy mieli prywatną służbę zdrowia i nie beda Ci glupich składek z wypłaty odejmowac.A tak lekarz jakby byl dobry zarabiałby dobrze bo mialby duzo pacjentów:tak:i skonczyłyby sie sztuczne kolejki tworzone przez babcie

mam dwa tematy, ktore podnosza u mnie cisnienie:wściekła/y::
1. ZUS
2. Służba zdrowia
Jeśli tylko byłaby taka możliwość to od razu zrezygnowałabym i z tego i z tego. Te pieniądze na emeryturkę i moje zdrowie zbierałabym na jakimś funduszu czy coś w tym stylu. No ale nie od dziś wiadomo jak to u nas funkcjonuje... Płacisz co miesiąc, potem idziesz do ośrodka zdrowia i prędzej się czymś zarazisz, niż cię wylecza bo czekasz w kolejce na lekarza 3 godziny:///:angry: przynajmniej tak jest u nas:-(

Akurat służba zdrowia w USA wydaje mi się największym paradoksem. Widziałam fajny dokument na ten temat i nie mogłam uwierzyć własnym oczom!

Akurat służba zdrowia w USA wydaje mi się największym paradoksem. Widziałam fajny dokument na ten temat i nie mogłam uwierzyć własnym oczom!

dokładnie nie wiem jak to tam wszystko funkcjonuje, wiem tylko z rodzinnych opowieści - moja rodzina jest zadowolona:) i o to chodzi:)

reklama
Ja mieszkam w Stanach, i wszyscy tzn. caly swiat mowi ze jest tutaj najgorsza opieka zdrowotna, ale nie dlatego ze cos zle robia tylko ze nie mam tej obowizkowej skadki na ubezpieczenie. Ja w ciazy jednak od reki dostalam ubezpieczenie od panstwa, ma wszystko, a jak sie idzie do lekarz to niekt nie pyta czy masz ubezpieczenie jesli dzieje sie cos waznego teraz i tutaj tylko dziala, a dopiero pozniej mysli sie o zaplacie- w wiekszosci przypadkow panstwo wiele procent moze za ciebie zaplacic. Nie ma porownania z Polska, bylam tam i jestem na ubezpieczeniu za kazdym razem jak wracam nawet na wakacje. Jesli chce isc do lekarz daje pieniazki, bo inaczej nie otrzymam to cojest mi potrzebne a raczej to co jakas firma zareklamowala lekarzowi:/ Szkoda, zawsez powtarzam ze chcialabym wrocic do Polski tak jak wyjechalam tutaj z 500$ w kieszenie i praca w nastepny dzien znaleziona,zadnych dlugow, jak ich nie chcesz 2 samochody po 200$ na miesiac za kazdego ale coz stac Ciie tutaj na to i nawet nie zwracasz uwagi ze cos Ci w portfelu ubylo. Marzy mi sie taka Polska i tak wspanialy powrot do niej:)))

A dokumenty w telewizji Poliana zostana tylko dokumentami, Polska nie interesuja sie na swiecie- a gdyby sie zaczeli interesowac nie jeden ciekawy dokument by sie znalazl. Wiem bo moj tata spedzil kilka lat w szpitalu , mialam ciezko chora siostre, ktora zmarala majac 30lata, i w calej jej chorobie szpital zarazil ja jeszcze czym innym a dokladnie 20 osob na dializach. Sorry ale my tego nie pokazujemy swiatu.
Moj szwagier tez jest ciezko chory wypisuja go ze szpiatla, dalej sami nie umiejac postawic prawidlowej diagnozy . jeden lekrz na drugiego zwala, sorry sama sie o tym przekonalam na wlasnej skurze. W POlsce masz wszystko, ale w sumie niec bo za wszystko trzeba zaplacic inaczej beda cie tylko w wypadku choroby podtrzymywac - taka wegetacja, zadnego konkretnego leczenia. Przykre bo tyle pieniedzy placilam i wy placicie na zusy i krusy

Ostatnia edycja:
Do góry