reklama
AgaS-78
Fanka BB :)
Witam dziewczyny:-):-):-)
Ja narazie tylko sie witam , co dopieroz lozka wyszlam))
Za chwilke jeszcze sniadanko i w miare mozliwosci bede Was czytac. Jestem daleko do tylu z tego co wiedze, no a ja znow musze rankiem jecjac do sklepu zaplacic rachunek, za ciuszki na allegro, jakos tak sie zagapilam i do dzisiaj bylo.
Ja narazie tylko sie witam , co dopieroz lozka wyszlam))
Za chwilke jeszcze sniadanko i w miare mozliwosci bede Was czytac. Jestem daleko do tylu z tego co wiedze, no a ja znow musze rankiem jecjac do sklepu zaplacic rachunek, za ciuszki na allegro, jakos tak sie zagapilam i do dzisiaj bylo.
Ola_
zgadzam sie dlatego jak mojego mezxa sie pytają czy jestem na l4 to on mowi, pewnie,z e tak niech korzysta w koncu dajemy kase na ten zus. Ja nigdy nie dalam w lape lekatzowi i nie zamierzam dać a mialam rózne sytuacje to jest ich obowiązek!
też myślę , że to wina ludzi, ich "dowodów wdzięczności" - dopóki będzie u nas taka mentalność to niestety czeka nas jeszcze długa droga...
a swoją drogą ma rodzinę w USA, ciocia miała spore problemy zdrowotne, była obsługiwana rewelacyjnie, mimo, że nie dała prywatnie ani jednego grosza!! Kiedy tak u nas będzie????pytanie retoryczne
Mama Aneta
Bedzie Majeczka
Witam w ten pochmurny dzień zaraz postaram sie poczytać co naskrobałyście mam nadzieje ze dużo tego nie było:-)
R
RiSiA
Gość
też myślę , że to wina ludzi, ich "dowodów wdzięczności" - dopóki będzie u nas taka mentalność to niestety czeka nas jeszcze długa droga...
a swoją drogą ma rodzinę w USA, ciocia miała spore problemy zdrowotne, była obsługiwana rewelacyjnie, mimo, że nie dała prywatnie ani jednego grosza!! Kiedy tak u nas będzie????pytanie retoryczne
powiem Ci kiedy , wtedy jak bedziemy mieli prywatną służbę zdrowia i nie beda Ci glupich składek z wypłaty odejmowac.A tak lekarz jakby byl dobry zarabiałby dobrze bo mialby duzo pacjentówi skonczyłyby sie sztuczne kolejki tworzone przez babcie, a pacjent btłby traktowany dobrze
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ola_
powiem Ci kiedy , wtedy jak bedziemy mieli prywatną służbę zdrowia i nie beda Ci glupich składek z wypłaty odejmowac.A tak lekarz jakby byl dobry zarabiałby dobrze bo mialby duzo pacjentówi skonczyłyby sie sztuczne kolejki tworzone przez babcie
mam dwa tematy, ktore podnosza u mnie cisnienie:
1. ZUS
2. Służba zdrowia
Jeśli tylko byłaby taka możliwość to od razu zrezygnowałabym i z tego i z tego. Te pieniądze na emeryturkę i moje zdrowie zbierałabym na jakimś funduszu czy coś w tym stylu. No ale nie od dziś wiadomo jak to u nas funkcjonuje... Płacisz co miesiąc, potem idziesz do ośrodka zdrowia i prędzej się czymś zarazisz, niż cię wylecza bo czekasz w kolejce na lekarza 3 godziny:/// przynajmniej tak jest u nas:-(
Ola_
Akurat służba zdrowia w USA wydaje mi się największym paradoksem. Widziałam fajny dokument na ten temat i nie mogłam uwierzyć własnym oczom!
dokładnie nie wiem jak to tam wszystko funkcjonuje, wiem tylko z rodzinnych opowieści - moja rodzina jest zadowolona i o to chodzi
R
RiSiA
Gość
dziewczyny ja wlasnie dostalam paczuszke
kupilam takie PÓŁŚPIOSZKI bezuciskowe rozm.56 (925854839) - Aukcje internetowe Allegro zielone i ecru do tego
Koszulka kopertowa rozpinana kolor r. 56 PROMOCJA! (924451128) - Aukcje internetowe Allegro te same kolory
kupilam takie PÓŁŚPIOSZKI bezuciskowe rozm.56 (925854839) - Aukcje internetowe Allegro zielone i ecru do tego
Koszulka kopertowa rozpinana kolor r. 56 PROMOCJA! (924451128) - Aukcje internetowe Allegro te same kolory
reklama
AgaS-78
Ja mieszkam w Stanach, i wszyscy tzn. caly swiat mowi ze jest tutaj najgorsza opieka zdrowotna, ale nie dlatego ze cos zle robia tylko ze nie mam tej obowizkowej skadki na ubezpieczenie. Ja w ciazy jednak od reki dostalam ubezpieczenie od panstwa, ma wszystko, a jak sie idzie do lekarz to niekt nie pyta czy masz ubezpieczenie jesli dzieje sie cos waznego teraz i tutaj tylko dziala, a dopiero pozniej mysli sie o zaplacie- w wiekszosci przypadkow panstwo wiele procent moze za ciebie zaplacic. Nie ma porownania z Polska, bylam tam i jestem na ubezpieczeniu za kazdym razem jak wracam nawet na wakacje. Jesli chce isc do lekarz daje pieniazki, bo inaczej nie otrzymam to cojest mi potrzebne a raczej to co jakas firma zareklamowala lekarzowi:/ Szkoda, zawsez powtarzam ze chcialabym wrocic do Polski tak jak wyjechalam tutaj z 500$ w kieszenie i praca w nastepny dzien znaleziona,zadnych dlugow, jak ich nie chcesz 2 samochody po 200$ na miesiac za kazdego ale coz stac Ciie tutaj na to i nawet nie zwracasz uwagi ze cos Ci w portfelu ubylo. Marzy mi sie taka Polska i tak wspanialy powrot do niej))też myślę , że to wina ludzi, ich "dowodów wdzięczności" - dopóki będzie u nas taka mentalność to niestety czeka nas jeszcze długa droga...
A dokumenty w telewizji Poliana zostana tylko dokumentami, Polska nie interesuja sie na swiecie- a gdyby sie zaczeli interesowac nie jeden ciekawy dokument by sie znalazl. Wiem bo moj tata spedzil kilka lat w szpitalu , mialam ciezko chora siostre, ktora zmarala majac 30lata, i w calej jej chorobie szpital zarazil ja jeszcze czym innym a dokladnie 20 osob na dializach. Sorry ale my tego nie pokazujemy swiatu.
Moj szwagier tez jest ciezko chory wypisuja go ze szpiatla, dalej sami nie umiejac postawic prawidlowej diagnozy . jeden lekrz na drugiego zwala, sorry sama sie o tym przekonalam na wlasnej skurze. W POlsce masz wszystko, ale w sumie niec bo za wszystko trzeba zaplacic inaczej beda cie tylko w wypadku choroby podtrzymywac - taka wegetacja, zadnego konkretnego leczenia. Przykre bo tyle pieniedzy placilam i wy placicie na zusy i krusy
Ostatnia edycja: