reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

:szok: o matko nie jestem w stanie nadrobić postów- zostawić Was na pare godzin :-D
Mnie mój zdenerwował ale żeby nie szkodzic sobie i szkrabikowi małemu zawitałam do was (odpocząć i poczytać co u was) a do niego zastosowałam metode "ciszy" :-p

reklama
Shyla my kobiety musimy się rozumieć;-)

Na koniec może się pochwalę, że zrobiłam dziś pierwszy zakup do pokoiku, piękna komódka na ciuszki maleństwa...jestem szczęśliwa bo już mogę sobie to co kupiłam tam spakować:-):-):-) Z reszta poczekam do czerwca...Aż wstyd ja przy kompie a mój Szymon ją składa...biedactwo...ale za to go kocham;-);-)
Święta prawda ;-)
gratuluje zakupu :tak:
ja to już bym chciała żeby był ten maj - czerwiec :-)

Ja tam będę rodzić, a problemy były na początku jak nie mieli anstezjologa itd. To bylo na początku dzialalności. Pewnie takie opinie przekazują inne szpitale, ktorym łubinowa pacjentów zabiera:tak: Teraz jest tam dobrze, zdałam sie na opinie rodzących koleżanek...;-);-)

ja slyszałam rozne opinie z zeszlego roku niestety ze chodzi nie o anestezjologa tylko, ze oni podobno sie oglaszają,z e raczej w zagrożonych ciążach nie jest dobrze, zeby tam jechac wiec ja sie troche obawiam bo słyszałam , ze tam ogólnie robią duzy przesiew i przyjmują duzo pacjentek dlatego wole Raciborską

gdzie kupiłas komode?? jakiego koloru?? bo ja tez szukam :)

Pajeczko no właśnie ile ludzie tyle opini, ale jak juz mówiłam zaufałam i cóż przekonam się sama mam nadzieję, że bezbolesnie:)

A komódkę kupiłam w ikei w kolorze takiej czekoladki:) Mam szafę ze swoimi ciuszkami w Tym pokoju więc musialam postawic na ten sam kolor...

oto ona:
I szafę, którą tam mam też Wam załączam...:-D

Załączniki

• 47845_PE144294_S3.jpg
    47845_PE144294_S3.jpg
    4,7 KB · Wyświetleń: 20
  • 0084914_PE212033_S3.JPG
    0084914_PE212033_S3.JPG
    4,2 KB · Wyświetleń: 24
ehtele:-)
właśnie marzę ,by kupić taka narożną szafę,chcemy identyczną,ale w jasnych kolorach:tak:

kasia przeciez ja mam juz zaczęty 16 tydzien a Ty piszesz o 12 :))
Ja wiem, że Ty jesteś w 16 tygodniu:tak: Chodziło mi o to, że termin porodu ustala się na podstawie badania USG z około 12 tyg, a te późniejsze badania juz nie są takie dokładne;-)

Ech, mam co miesiąc zestaw badań - krew, mocz, etc i wizytę zarówno z usg i fotelem. USG mi nie wadzi - znaczy, nie sprawia mi ani bólu ani strasznego dyskomfortu. Natomiast badanie na fotelu - koszmar. Lekarz się ze mnie podśmiewa;), twierdzi, że bierze najmniejszy wziernik czy co tam, ale mam straszną traumę po brochowskiej izbie przyjęć i już nigdy chyba nie będę spokojna. Musze sobie dlugo wmawiać, że wszystko dobrze i głęboko oddychać, bo spinam się jak nie wiem co.
Ja też się zawsze spinam...

przychylam się do opinii na temat cc i podawania oksytocyny... uważam, że należy porzucić średnioweiczne poglądy, że kobieta ma rodzić naturalnie i koniec i kropka - po to wyszliśmy z jaskiń żeby żyć postępowo i rozsądnie stosować dostępne metody. Poza tym któraś z dziewczyn napisała, że trzeba się pomęczyć, bo takie wyczekane szczęście lepiej smakuje... nie wiem jak inne mamy, ale ja po porodzie nie czułam żadnego "cudu natury" ani "przypływu milości" prawda jest taka, że dupa boli, cycki bolą, dziecko płacze, a kobieta nie wie co robić i czuje się okropnie bo najchętniej poszłaby spać - do wszystkiego, także do miłości trzeba dojść małymi kroczkami, ale jeśli cc lub znieczulenie, lub inne znane lekarzom metody mają tą drogę ułatwić to ja uważam że powinni to robić, bo sam poród w tej całej historii to nie jedyna męka przez jaką musimy przejść - taka jest moja opinia, lekarze studiują po to żeby świadczyć swoją wiedzę i usługi innym a nie żeby być panami czyjegoś losu.
Też jestem tego samego zdania-inaczej myślałam przed pierwszym porodem:sorry:

Mam pytanie czy przed badaniem glukozy są jakies zalecenia czego nie mozna jesc?
Lekka kolacja:tak:

aaaa poczułam, przed chwilą ! i nie były to jelita :)

Dziewczyny jak wy czujecie te ruchy dzidzi??

Bo ja jak wyszłam teraz spod prysznica to poczułam tak jak by kopniaki po lewej stronie dwa palce pod pępkiem, były dwa kopniaki jeden po drugim i po chwili trzeci...:eek:
Zastanawiam się czy to możliwe żeby tak poczuć dzidzie czy coś mi się w jelitach miesza jakieś bąbelki strzelają :-D

P.S. Po lewej stronie leży dzidzia :)
Gratulacje:-)

Na koniec może się pochwalę, że zrobiłam dziś pierwszy zakup do pokoiku, piękna komódka na ciuszki maleństwa...jestem szczęśliwa bo już mogę sobie to co kupiłam tam spakować:-):-):-) Z reszta poczekam do czerwca...Aż wstyd ja przy kompie a mój Szymon ją składa...biedactwo...ale za to go kocham;-);-)
Czyli pierwsze koty za płoty:tak:

A ruchy mojego maleństwa czuję zazwyczaj jak się najem:-p Też tak macie?

ehtele:-)
właśnie marzę ,by kupić taka narożną szafę,chcemy identyczną,ale w jasnych kolorach:tak:

Rozalko powiem szczerze, że jest rewelacyjna...wykorzystany róg daje dużo przestrzeni w środku...można do niej spokojnie wejść;-);-)
A my własnie w salonie mamy meble koloru wenge czyli ciemny brąz, sypialnia jest z meblami w kolorze sosny, więc ostatni pokój to taka czekoladka...:-D:-D

Pajeczko no właśnie ile ludzie tyle opini, ale jak juz mówiłam zaufałam i cóż przekonam się sama mam nadzieję, że bezbolesnie:)

A komódkę kupiłam w ikei w kolorze takiej czekoladki:) Mam szafę ze swoimi ciuszkami w Tym pokoju więc musialam postawic na ten sam kolor...

oto ona:
I szafę, którą tam mam też Wam załączam...:-D

ja akurat bede oddzielny robila mały pokoik, ale mnie interesuje jasny kolor bo takie bede miala lózeczko

a wymyslilam sobie taką firanke FIRANKI DZIECIĘCE WYS. 210CM SZYCIE GRATIS !!! (926520172) - Aukcje internetowe Allegro oczywscie tą pierwszą i caly pokoik chce zrobic w kubusiach i kłapouchych :p

Kasiu dlatego suwaka nawet nie zmieniam :)

A ruchy mojego maleństwa czuję zazwyczaj jak się najem:-p Też tak macie?
ja mam przeważnie jak zjem coś słodkiego :)

ja akurat bede oddzielny robila mały pokoik, ale mnie interesuje jasny kolor bo takie bede miala lózeczko

a wymyslilam sobie taką firanke FIRANKI DZIECIĘCE WYS. 210CM SZYCIE GRATIS !!! (926520172) - Aukcje internetowe Allegro oczywscie tą pierwszą i caly pokoik chce zrobic w kubusiach i kłapouchych :p

śliczna ta firanka :tak:

reklama
Do góry