reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

ja wlasnie nie pamietam swojego pokoiku z dziecinstwa ale np nie jestem zwolenniczką maskotek bo niestety pochłaniają bardzo duzo kurzu, ogólnie są siedliskiem bakterii i dlatego chce dziecku umilic inaczej pokoik - wiadomo jeden do spania pluszak to bedzie :)
ja znowu jestem maniaczką maskotek:-D
i przyznam się bez bicia , ze do dzisiaj z tego nie wyrosłam :-D:-p
coś z dzieciństwa we mnie zostało:sorry:

reklama
ja tez uciekam ;)
spokojnejkolorowych.gif

Ojacie...kilka godzin i cieżko Was nadrobić..;-) Szalejecie!!

FiuuFiuu , Bogusiu - gratuluje pierwszych ruchów!! Moje coś ucichły, dzisiaj chyba wiele nie czułam, teraz też cisza. Ale jak widzialam na USG panienka wyjątkowo spokojna.Troche nogami pomachała ale tak leżala bez większych wygibasów. Choć chciałabym by trochę poszalała :)

zdaje sie, że ja też czuje jakieś pierwsze smyrania, choć nie mam 100% pewnosci, ze to to, ale niby co innego, skoro wczesniej tego nie miałam :-D:tak::-D:tak:

I mnie kilka godzin nie było a tu tyyyyle nowych postów :-D;-)
Fiuu, Bogusiu i Martuś, gratuluję pierwszych ruchów dzidzi. :tak::-)
A ja także się powolutku kładę. Jutro badanka i kardiolog.
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło dobrze :tak::-)
Dobrej nocy :-)

ja akurat bede oddzielny robila mały pokoik, ale mnie interesuje jasny kolor bo takie bede miala lózeczko

a wymyslilam sobie taką firanke FIRANKI DZIECIĘCE WYS. 210CM SZYCIE GRATIS !!! (926520172) - Aukcje internetowe Allegro oczywscie tą pierwszą i caly pokoik chce zrobic w kubusiach i kłapouchych :p

Kasiu dlatego suwaka nawet nie zmieniam :)
Moja Basia ma takie firanki w swoim pokoju-tyle, że krótkie:tak:

Ja też zmykam, zwłaszcza, że mała robi dzisiaj cyrki ze spaniem-budzi się co chwilę, trzeba do niej chodzić, bo ma nosek zatkany:sorry:
DOBRANOC:-)

Bedziesz za niedługo wiedziała a kiedy nastepna wizyta?
Rozalka ale skąd moge wiedziec czy dana połozna jest dobra?? rownie dobrze, ta dobra połozna moze miec dyzur w czasie kiedy bede rodzila

Możesz popytać osób,które rodziły albo poczytać na necie. Zresztą tu nie chodzi o to czy ona jest super dobra czy nie, ale chodzi o to, że jest z Tobą non stop. Cały czas kontroluję tętno dziecka i reaguję na ew spadek. Teraz często zdarza się tak, że porodówki są oblegane i jest kilka porodów naraz wtedy nikogo nie zainteresuje to, że Ciebie boli, albo jest spadek tętna bo położne akurat odbierają poród.
i mi sie wydaję, że to własnie to jest najwazniejsze. Już nie mówię o bardziej prozaicznych sprawach, że taka położna ma czas, żeby dobrac razem z Toba odpowiednią pozycje do rodzenia, stosuje ochrone krocza itd. Gdzie często położna na dyżurze nie ma na to czasu.
I dziwią mnie opinie, że ktoś by nie dał za to tyle kasy. Mój komfort w czasie porodu to komfort dziecka. Poza tym często to jak przebiegł poród wpływa póżniej na Twoją psychikę, to czy chcesz mieć póżniej dzieci i co najwazniejsze wpływa równiez na dziecko. Jak dla mnie będą to najlepiej wydane pieniądze.

Dobry wieczór sierpnióweczki :))

Juz po wizycie. Wszystko jest w jak najlepszym porządku ! Dzidzia zdrowa, super się rozwija :)) Długo oglądaliśmy ją z P. na USG :) Gin pokazywała Nam wszystko: kręgosłup, rączki, paluszki u rączek :D Twarzyczkę - nawet mamy zdjęcie - widać oczka :D ponad to mamy zdjęcie paluszków - 5 u każdej rączki ;D
No i gin powiedziała, że na 60 % będzie dziewczynka :) P. od razu mina zrzedła ... Ale potem powiedział, że będzie córusia tatusia :))
Poza tym przez pierwsze 3 miesiące nie przytyłam ani grama, no a przez ostatnie 5 tygodni przytyłam 4 kg :) Także zaczynam 18 tydzień z +4 kg :))
Następną wizytę mam dopiero 30 marca, wtedy będzie USG dokładniejsze. Pomierzy wszystkie narządy itd no i określi dokładnie płeć o ile dzidzia pokaże.

Dobranoc :*

reklama
Dobry wieczór sierpnióweczki :))

Juz po wizycie. Wszystko jest w jak najlepszym porządku ! Dzidzia zdrowa, super się rozwija :)) Długo oglądaliśmy ją z P. na USG :) Gin pokazywała Nam wszystko: kręgosłup, rączki, paluszki u rączek :D Twarzyczkę - nawet mamy zdjęcie - widać oczka :D ponad to mamy zdjęcie paluszków - 5 u każdej rączki ;D
No i gin powiedziała, że na 60 % będzie dziewczynka :) P. od razu mina zrzedła ... Ale potem powiedział, że będzie córusia tatusia :))
Poza tym przez pierwsze 3 miesiące nie przytyłam ani grama, no a przez ostatnie 5 tygodni przytyłam 4 kg :) Także zaczynam 18 tydzień z +4 kg :))
Następną wizytę mam dopiero 30 marca, wtedy będzie USG dokładniejsze. Pomierzy wszystkie narządy itd no i określi dokładnie płeć o ile dzidzia pokaże.

Dobranoc :*
Gratuluje wizyty, dobrych wiadomosci i moze faktycznie bedzie nastepna dziewczynka u sierpniowek:)))

Moja Basia ma takie firanki w swoim pokoju-tyle, że krótkie:tak:

Ja też zmykam, zwłaszcza, że mała robi dzisiaj cyrki ze spaniem-budzi się co chwilę, trzeba do niej chodzić, bo ma nosek zatkany:sorry:
DOBRANOC:-)
Wisz co moje mala dosyc czesto tak ma ze sie budzi w nocy, i wola to mnie lub tatusia. Nic jej nie jest, nie jest chora - czuje ze chce nas przechytrzyc i spac z nami w lozku, juz sama nie wiem jak mam ja przekonac ze jej lozko to tylko jej miejsce. W sumie to my do n iej nie chodzimy ale czasem palcze tak z pol godz, tylko maz tam do niej cos mowi, i tumaczy ze kazdy spi na swoim lozku, czasem da sie przekonac , pomarudzi cos pod nosem i sie kladzie a czsem nie jest tak latwo:))):no:

I mnie kilka godzin nie było a tu tyyyyle nowych postów :-D;-)
Fiuu, Bogusiu i Martuś, gratuluję pierwszych ruchów dzidzi. :tak::-)
A ja także się powolutku kładę. Jutro badanka i kardiolog.
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło dobrze :tak::-)
Dobrej nocy :-)
Kinusia trzymam kciuki za dobry jutrzejszy dzien:)))
I oczywiscie gratulacje nastepnych kopniaczkow, moje troszeczke ucichly, no ale coz to jest jeszcze wczesnie na regularne kopniaczki:)))

Ojacie...kilka godzin i cieżko Was nadrobić..;-) Szalejecie!!

FiuuFiuu , Bogusiu - gratuluje pierwszych ruchów!! Moje coś ucichły, dzisiaj chyba wiele nie czułam, teraz też cisza. Ale jak widzialam na USG panienka wyjątkowo spokojna.Troche nogami pomachała ale tak leżala bez większych wygibasów. Choć chciałabym by trochę poszalała :)
MOze w zyciu tez bedzie taka spokojna, ja tak pocieszlam sie przy mojej coruni, bo raczej njie dala mi popalic z kopniakami ale teraz nadrabia- juz nawet szukam dobrego sposobu na ujarzmienie 2 latki.:tak::tak::tak:

no to będziemy czekały razem;-):tak:
nic mi sie nie chce :zawstydzona/y:ehhh
Shyla i ja razem z Wami bo mam wizyte rowniez 22, nieliczac co tygodniowych zastrzykow z progesteronem.
Ja probuje Was nadczytac wieczorkiem. Pozdrawiam dziewczynki i zycze milego dnia i prosze nie nadrukujcie mi znow tony lektury:)):-D

Do góry