reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Bedziesz za niedługo wiedziała a kiedy nastepna wizyta?
Rozalka ale skąd moge wiedziec czy dana połozna jest dobra?? rownie dobrze, ta dobra połozna moze miec dyzur w czasie kiedy bede rodzila

Nie no rozumiem.Bardziej chodziło mi o te położne,co prowadzą szkoły rodzenia,jeżeli sie babeczkę dobrze pozna,to fajnie ją mieć przy sobie przy porodzie.
Ale płacenie kosmicznej ceny kobiecie,której sie na oczy nie widziało,to troszke bez sensu.

Nie no rozumiem.Bardziej chodziło mi o te położne,co prowadzą szkoły rodzenia,jeżeli sie babeczkę dobrze pozna,to fajnie ją mieć przy sobie przy porodzie.
Ale płacenie kosmicznej ceny kobiecie,której sie na oczy nie widziało,to troszke bez sensu.

nie wiem jak u Ciebie jest, ale u mnie jest szkoła rodzenia kosztuje 250 zl i to są 4 spotkania po 2 h jedno.I te spotkania są cały czas z jedną i tą samą babeczką wiec nie mam mozliwosci poznac nikogo innego. Wiec płacenie takiej kasy obcej baby to jest dziwne. Ja słysząłam o tym szpitalu bardzo duzo pozytywow poza tym lezałam tam na ginekologii wiec conieco wiem

Bedziesz za niedługo wiedziała a kiedy nastepna wizyta?
Rozalka ale skąd moge wiedziec czy dana połozna jest dobra?? rownie dobrze, ta dobra połozna moze miec dyzur w czasie kiedy bede rodzila

ojjjj dopiero 22 marca :sorry:
tak długo trzeba czekać ,niech już przyjdzie ten maj , to będzie już z górki ;-)
Dziewczyny jak wy czujecie te ruchy dzidzi?

ja tez czuje , choć nie są jeszcze aż tak regularne ale sa , raz dostałam takie delikatne 3 kopniaczki ze aż usiadłam i się dalej wsłuchiwałam :-D
i przeważnie mam z lewej strony :-)

nie wiem jak u Ciebie jest, ale u mnie jest szkoła rodzenia kosztuje 250 zl i to są 4 spotkania po 2 h jedno.I te spotkania są cały czas z jedną i tą samą babeczką wiec nie mam mozliwosci poznac nikogo innego. Wiec płacenie takiej kasy obcej baby to jest dziwne. Ja słysząłam o tym szpitalu bardzo duzo pozytywow poza tym lezałam tam na ginekologii wiec conieco wiem

w takim wypadku to rzeczywiście bez sensu tyle kasiory bulić.Jak dobry szpital i dobre opinie,to przydzielona położna tez będzie super.:tak:

ojjjj dopiero 22 marca :sorry:
tak długo trzeba czekać ,niech już przyjdzie ten maj , to będzie już z górki ;-)

ja tez czuje , choć nie są jeszcze aż tak regularne ale sa , raz dostałam takie delikatne 3 kopniaczki ze aż usiadłam i się dalej wsłuchiwałam :-D
i przeważnie mam z lewej strony :-)

ja jak cos mam 23 marca wiec bedziemy czekaly razem :tak:

w takim wypadku to rzeczywiście bez sensu tyle kasiory bulić.Jak dobry szpital i dobre opinie,to przydzielona położna tez będzie super.:tak:

tez tak mysle, myslałam jeszcze moze słyszałyscie w Katowicach na łubinowej prywatna klinika , ale tam podobno horror jezeli chodzi o ciaze problemowe. Nie umieją sobie radzic

I znowu troche mnie tu nie było, a Wy tyle tu naskrobałyście:-D:-D:-D
Widzę, że rzeczywiście dziś jesteśmy takie ozywione i w dobrych humorach...tak więc może po kolei, może zaczne od gratulacjii:-)

Pajeczko serdecznie gratuluje wizyty...z tego co piszesz zniknęły Twoje wątpliwości...i dobrze bo w końcu trzeba lekarzowi jakiemuś zaufać...;-);-)Każdy z nich ma pewnie inną szkołę i metody, ale na pewno wie co robi...

Fiufiu cudownie jest czuć dzieciaczka...te kopniaczki to chyba to co mamusie lubią najbardziej...:tak:

Bogusiu86 ja podobnie zareagowałam na pierwsze ruchy, łzy szczęścia...cieszymy się razem z Tobą...

kasia2506 mam nadzieję, że tan poród będzie dla ciebie łagodniejszy..

Bogusia86 może jednak, że Twój M. zdecyduje się być, albo ktoś inny bliski, i że kasy nie będziesz musiała wydawać bo szkoda...za coś co nam się należy...:-p

milusia83 no to chyba zapiszę sie również na maj to się spotkamy (oczywiście jak miejsca będą)...:-D

Shyla my kobiety musimy się rozumieć;-)

Olu moje jedyne ćwiczenia to spacerki do sklepu i z powrotem...nie mam sily na nic więcej:zawstydzona/y: Jak trochę za bardzo się poruszam to zadyszka i przyspieszony puls...

Na koniec może się pochwalę, że zrobiłam dziś pierwszy zakup do pokoiku, piękna komódka na ciuszki maleństwa...jestem szczęśliwa bo już mogę sobie to co kupiłam tam spakować:-):-):-) Z reszta poczekam do czerwca...Aż wstyd ja przy kompie a mój Szymon ją składa...biedactwo...ale za to go kocham;-);-)

A jak tam Shiraa???

reklama
ja jak cos mam 23 marca wiec bedziemy czekaly razem :tak:
tez tak mysle, myslałam jeszcze moze słyszałyscie w Katowicach na łubinowej prywatna klinika , ale tam podobno horror jezeli chodzi o ciaze problemowe. Nie umieją sobie radzic

Ja tam będę rodzić, a problemy były na początku jak nie mieli anstezjologa itd. To bylo na początku dzialalności. Pewnie takie opinie przekazują inne szpitale, ktorym łubinowa pacjentów zabiera:tak: Teraz jest tam dobrze, zdałam sie na opinie rodzących koleżanek...;-);-)

Do góry