reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Dziewczyny czytam Was i czytam ale to jest nie mozliwe zebym dogoniala:))):no::no:Znow za chwilke wychodze z mala do sklepu i znow bede w tyle:))):sorry::tak::-(
Pajka ja tez bym stanela za Pania doktor:)
Ja w poprzedniej ciazy bylam badana na 50% moich wizyt- bo nie wiedziano z jakiego powodu to wszystko sie dzieje- probowano za wszelka cene znalesc i powod i moment kiedy zacznie sie to powtarzac, bo w tych 2 przypadkach te momenty byly poprostu przegapione, ale lekarze juz w poprzednich ciazach mowili mi ze jak najmniej takich badan powinno byc w ciazy. I teraz jak juz wiedza to do tej pory mialam takie badanie tylko na 1 wizycie, no i wczoraj pobrali mi wymaz bo sie uparlam zeby to sprawdzili, mam uplawy niby normalne dla ciazy i normalne przy szwie na szyjce. ale sie uparlam ze mam z tego powodu dyskomfort i jak mi tego nie sprawdza to bede zla.
Tylko mam do Ciebie pytanko jakie usg Pani doktor Ci robie tzn. przez brzuszek czy dopoch.??

reklama
A mnie wziernik nie boli, tylko jest to chyba nieprzyjemne takie uczucie otwierania wziernika, dla mnie jest najgorszy moment zapalenia lampki, to wtedy myślę, czy się dobrze wydepilowałam:-D:-D:-D:-D Wiem, ze to głupie, dopiero jak idę do USG to myślę o kruszynce czy wszystko gra.

Kassia no właśnie w tym problem:( echh
Aguś witaj:)

ja bym raczej nie chciała rodzić w domu:/ a co jakby coś się działo z dzidziusiem??? w szpitalu od razu jest wszelkie potrzebny sprzęt i w ogóle są lekarze:/

Dziewczyny czytam Was i czytam ale to jest nie mozliwe zebym dogoniala:))):no::no:Znow za chwilke wychodze z mala do sklepu i znow bede w tyle:))):sorry::tak::-(
Pajka ja tez bym stanela za Pania doktor:)
Ja w poprzedniej ciazy bylam badana na 50% moich wizyt- bo nie wiedziano z jakiego powodu to wszystko sie dzieje- probowano za wszelka cene znalesc i powod i moment kiedy zacznie sie to powtarzac, bo w tych 2 przypadkach te momenty byly poprostu przegapione, ale lekarze juz w poprzednich ciazach mowili mi ze jak najmniej takich badan powinno byc w ciazy. I teraz jak juz wiedza to do tej pory mialam takie badanie tylkona 1 wizycie tej pierwszej, no i wczoraj pobrali mi wymaz bo sie uparlam zeby to sprawdzili, mam uplawy niby normalne dla ciazy i normalne przy szwie na szyjce. ale sie uparlam ze mam z tego powodu dyskomfort i jak mi tego nie sprawdza to bede zla.
Tylko mam do Ciebie pytanko jakie usg Pani doktor Ci robie tzn. przez brzuszek czy dopoch.??

Aga dzisiaj miałam pierwszy raz przez brzuszek a tak to cły czas dopochwowe albo dopochwowe+ przez brzuch.
Jestem ciekawa czy przez usg brzuszne widzi wszysto??

To tragicznie jest w tej Anglii jesli nie badają do któregoś tam tyg. rozumię że selekcja naturalna. Czyli moze ja dzis nie miałabym 2 serduszek, bo mnie w Polsce pomogli w szpitalu jak plamiłam, a nie wiadomo jakby się skończyło nie???
Dla mnie okropności:szok::no::crazy:!!!!
To może jak małe dziecko choruje to też liczyć na nature, beznadzieja dla mnie nie do przetłumaczenia!
PAJKA, a Twoja dr wie co robi, prowadzi różne ciąże od lat i na pewno jest doswiadczona więc luz i się nie martw:happy::tak:, zjedz lody i będzie ok:)))
właśnie to jest nie do pomyślenia :eek:
przeczytałam przed chwila ze jedna dziewczyna zaczęła krwawic w 6 tygodniu ciąży mieszka Anglii i poszła do lekarza a on do niej ze to normalne :eek:
nie no dla mnie to tragedia:eek:
Tez mam rodzinę w Anglii , i słyszałam tylko negatywne opinie:eek:

A mnie wziernik nie boli, tylko jest to chyba nieprzyjemne takie uczucie otwierania wziernika, dla mnie jest najgorszy moment zapalenia lampki, to wtedy myślę, czy się dobrze wydepilowałam:-D:-D:-D:-D Wiem, ze to głupie, dopiero jak idę do USG to myślę o kruszynce czy wszystko gra.

Kassia no właśnie w tym problem:( echh
Aguś witaj:)
Milusiu, mnie wziernik także nie boli i też najgorszy jest dla mnie moment zapalenia lampy :-p:-D
Ja ufam swojemu lekarzowi, czy mnie bada potrzebną ilość razy to już od niego zależy. Ja nie jestem lekarzem i też nie wiem. :tak: Ja mam na każdej wizycie badanko, ale nie na każdej usg, to może też jest różnica? Nie wiem.
Pajeczko, może ona tak prowadzi ciążę. Jest lekarzem i wydaje mi sie, że jednak wie co robi. W końcu zleciła Ci badania, choć i tak jestem w szoku, bo ja pierwszy zestaw skierowań do badań dostałam na samym początku, a teraz tylko część powtarzam :tak:

Milusiu, mnie wziernik także nie boli i też najgorszy jest dla mnie moment zapalenia lampy :-p:-D
Ja ufam swojemu lekarzowi, czy mnie bada potrzebną ilość razy to już od niego zależy. Ja nie jestem lekarzem i też nie wiem. :tak: Ja mam na każdej wizycie badanko, ale nie na każdej usg, to może też jest różnica? Nie wiem.
Pajeczko, może ona tak prowadzi ciążę. Jest lekarzem i wydaje mi sie, że jednak wie co robi. W końcu zleciła Ci badania, choć i tak jestem w szoku, bo ja pierwszy zestaw skierowań do badań dostałam na samym początku, a teraz tylko część powtarzam :tak:

Kiniusia ale to jest II zestaw badań pierwszy mialam tez na początku ciązy.I mam wszystko zrobic znowu całą morfologie + mocz+glukoza.

Widzisz Ty masz raz badanko raz usg a ja mam tylko usg, ale mysle, ze jakby cos niepokojącego sie działo to pewnie by mnie na fotel wsadzila

Bombusia widzi dziecko, ale czy np szyjke?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja mam za kazym razem fotel i usg ale badań nie mam robić. W związku z ciśnieniem zrobię sobie mocz i przyjdę na wizytę za tydzień z wynikami

reklama
Kiniusia ale to jest II zestaw badań pierwszy mialam tez na początku ciązy.I mam wszystko zrobic znowu całą morfologie + mocz+glukoza.

Widzisz Ty masz raz badanko raz usg a ja mam tylko usg, ale mysle, ze jakby cos niepokojącego sie działo to pewnie by mnie na fotel wsadzila

Bombusia widzi dziecko, ale czy np szyjke?
Aaaaa, no to zapomniało mi się :zawstydzona/y: Pseplasam ;-)
Ja mam takie zestawy badań obowiązkowych jak wstawiłam w wątku z potrzebnymi linkami :tak: Wiem, że ja na usg dopochwowym w 13 tyg. 5 dniu, lekarz sprawdzał szyjkę aparatem, bo jeszcze w opisie napisał: "szyjka macicy z ujściem wewnętrznym nie wykazującym cech rozwierania" :tak:

Do góry