reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Malagonia ja też myslalam o basenie, ale moj lekarz powiedzial, ze w ciazy to dosc ryzykowane, bo wiekszosc basenow jest bardzo brudna.

Pajkaa dla mnie to tlumaczenie twojej lekarki jest dziwne:/ Nie wiem, moze ma racje. Mnie lekarz bada na kazdej wizycie i wydaje mi sie, ze to dobrze. ALE wiadomo, ze kazdy lekarz ma swoje teorie.

Olu wiesz tylko nie każda pacjentka jest taka sama. Ja mam od początku ciąży na podtrzymaniu i moze dlatego ona nie chce tam za bardzo grzebać no cholera to wie. Powiedziala, ze za 10 dni mam odstawic leki :sorry: iaz sie boje:eek:

Cayra zasłonil sie stópkami :))

reklama
Pajkaa to zmienia postac rzeczy, to może faktycznie nie ma co sie martwic tym, ze cie nie badala, bo przeciez ona wie co robi! Najwazniejsze, ze wszystko jest w porzadku:)) A jak widac na usg dzidzia sie super rozwija;)

Pajeczko, ja mam co wizytę badanie na fotelu ginkowym, a także jestem na podtrzymaniu od samego początku. Może u mnie jest inna sytuacja, bo nie mam co wizytę usg robionego? A lekarz musi sprawdzić czy wsio jest ok:tak:
Najważniejsze,że bobas się zdrowo rozwija :tak::-)

Hej
Nie przeczytałam wszystkich zaległych postów więc mogłam nie doczytać pewnych informacji.
Kiniusia chorujesz na serce? Pisałaś , że wybierasz się do kardiologa.

Gratuluję wizyt i cieszę się, że wszystko dobrze :)
Polianna gratuluję córeczki :) Super

Co do szkoły rodzenia to ja osobiście uważam, że nie jest mi ani mężowi to potrzebne to obydwoje mamy wykształcenie medyczne. Ale mam koło siebie darmową SR więc myślałam, żeby się zapisać tak dla rozrywki bardziej i zajęcia czasu.

Olu wiesz tylko nie każda pacjentka jest taka sama. Ja mam od początku ciąży na podtrzymaniu i moze dlatego ona nie chce tam za bardzo grzebać no cholera to wie. Powiedziala, ze za 10 dni mam odstawic leki :sorry: iaz sie boje:eek:

Cayra zasłonil sie stópkami :))

pajkaa twoja lekarka bardzo dobrze wie co robi i szkoda ze ejst u nas tak malo takich lekarzy. badanie ginekologiczne w ciazy jest wykonywane rutynowo na kazdej wizycie ale tak na dobra sprawe moze tylko zaszkodzic. plamienia, krwawienia, porody przedwczesne to wszytsko moze byc spowodowane zbyc czestymi ingerencjami. w angli jest normalne ze kobieta badana jest ginekologicznie na poczatku ciazy a potem dopiero podczas porodu- oczywiscie jesli nie ma w midzyczasie krwawien. takze nie martw sie- ona wie co robi- to moje skromne zdanie

Hej
Nie przeczytałam wszystkich zaległych postów więc mogłam nie doczytać pewnych informacji.

Co do szkoły rodzenia to ja osobiście uważam, że nie jest mi ani mężowi to potrzebne to obydwoje mamy wykształcenie medyczne. Ale mam koło siebie darmową SR więc myślałam, żeby się zapisać tak dla rozrywki bardziej i zajęcia czasu.

a kim jestes z zawodu jesli mozna wiedziec?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pajka - jak dobrze,że wszystko w porządku. Mimo wszystko jednak dziwi mnie to,że znowu nie miałaś odpowiednich badań...Może poszłabyś choć na jedną wizyte do innego lekarza?

Hej

Alaa, mam wadę wrodzoną serca, która się nazywa tętniakiem przegrody między przedsionkowej. Leków żadnych nie biorę, raz na kilka m-cy rutynowe kontrole + ekg i to wszystko, ale kardiolog musi zdecydować czy ten tętniak nie zagraża mi np. podczas porodu naturalnego :tak:Jutro się pewnie okaże :tak:

Pajeczko, ja mam co wizytę badanie na fotelu ginkowym, a także jestem na podtrzymaniu od samego początku. Może u mnie jest inna sytuacja, bo nie mam co wizytę usg robionego? A lekarz musi sprawdzić czy wsio jest ok:tak:
Najważniejsze,że bobas się zdrowo rozwija :tak::-)

ja mam wlasnie co wizyte usg zawsze takze tym sie nie martwie.

Mnie to bardzo dziwi, bo ja mam bardzo ukrwioną szyjkę, a lekarz tak czy siak przy każdej mnie badał, a cytologię pobrał na drugiej wizycie czyli już w 10tyg.

Bogusia ja przed ciążą miałam robioną cytologię i wyszła I dlatego moja lekarka nie widziala sensu robic znowu kolejnej tylko z powodu ciąży - dlatego zrobi ją w 20 tc :)
Poza tym w okresie ciąży każdas kobieta ma mocno ukrwioną szyjkę :)

Pajka - jak dobrze,że wszystko w porządku. Mimo wszystko jednak dziwi mnie to,że znowu nie miałaś odpowiednich badań...Może poszłabyś choć na jedną wizyte do innego lekarza?

Kochana no wlasnie dzisiaj dostałam zestaw do zrobienia :-) całą morfologię+mocz+glukozę ( a nie wiem czy chodzi Ci o fotel?) bo juz pisąłam dlaczego.

Ja np slysząłam, ze za granicą nie ma sie w ogóle opieki ginekologa tylko ciąże prowadzi położna z lekarzem I kontaktu dopiero w pozniejszym czasie przychodzi ginekolog! I nikt tych kobiet nie bada na fotelu wszystko na usg bo oni są zdania, ze im wiecej sie grzebie tym bardziej mozna zaszkodzić

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Pajkaa-super, że wszystko z dzidzią dobrze:tak: Teraz termin cały czas może Ci się przesuwać do przodu, ale najbardziej miarodajne będzie badanie koło 12 tygodnia, bo później każda dzidzia rośnie już własnym tempem i termin będzie się zmieniał na każdej wizycie;-) Ja myślę, że każdy lekarz inny, każdy ma inne przyzwyczajenia i może ta Twoja ginka tak po prostu prowadzi ciążę:sorry:

Do góry