reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Milusia dokladnie ja pamietam po slubie mi przez gardło nie chcialo przejsc mowienie do niej mamo:szok:
a potem sobie powiedziałam a niech jej milo bedzie , ale trwało to jakies pol roku a do tescia od razu tato:-D

reklama
wtrące sie co do teściowej ja swojej nie mam i żałuje że nie poznałam są jakie są ale musimy je tolerować nie przejmujcie się nimi poprostu nieraz wypuszczajcie drugim uchem to co mówią :tak:to moja rada terz bym tak robiła gdybym mogła :-(ale cóż takie jest życie zmykam nastawić rosołek

Moja teściowa nie jest aż taka zła, na poczatku 5 lat temu było gorzej, ale walczyłam z tym i wygralam. Mój mąż pracuje ze swoimi rodzicami, więc codziennie ma z nią kontakt. Czasami nawet dochodziło do tego że jak zobaczyła jakąś plamkę na kurtce męża to on do domu wracał w jakiejś innej bo tamtą "kochan mamusia" zabrała do prania ! :wściekła/y: to najbardziej na mnie działalo.
teraz jest ok, tylko nazywam ja "dupotruj" bo potrafi kilka razy do nas dzwonić i o zbędnych rzeczach rozmawiać. Potrafi na przyklad zadzwonić i pytac czy już żarówke w samocho0dzie wymienilismy bo sie spaliła :-D

mam jeszcze pytanie, dostalam cale nagranie ostatniego badania Usg na płycie dvd, tam są wstawki z 3d i 4d, nie wiecie może czy jest jakis program do tego zeby ewentualnie kawałek filmu wyciac lub z kawałak zrobić zdjęcie? bo mam tez zdjęcie takie normalne ale prze brzuch robione i nie jest takie fajne...

Ostatnia edycja:
Co do teściowej, to moja jest taka, jakby jej nie było i chwała jej za to :-D Czasami jest nam przykro, że nie interesuje się zbytnio ani mną ani dzidziusiem, ale z dwojga złego wolimy brak zainteresowania i wsparcia (tym bardziej, że mamy go wystarczająco dużo od moich rodziców, którzy są na miejscu i mamy z nimi zdecydowanie częstszy kontakt) niż gdyby miała się wtrącać do takich 'pierduł' jak wymiana żarówki :-D:-D:-D
Gratuluję tym, które mają dobre teściowe! Ja się cieszę, że moja mama jest dobrą teściową dla mojego męża:-) Chociaż coś czuję, że dla synowej już taka miła nie będzie...;-)

Aha... Kiniusia wiem, że ten zamknięty wątek dotyczy tylko zdjęć, dlatego nie czuję się urażona :-) bo i tak bym z niego nie skorzystała. A jak już ktoś zamieszcza swoje zdjęcia to oczywiste jest, że ma prawo decydować o tym kto je ogląda, tak więc spoko :-)

Ostatnia edycja:
Sarka oczywiście, że możesz, najpierw odtwórz filmik i daj pauzę w dowolnie wybranym momencie. Następnie wciśnij screen (najczęściej w prawym górnym rogu skrót PrntScrn) i wejdź w Paint tam daj Edycję i wklej, oczywiście trochę jest przycinania, ale będziesz miała, ja mam profesjonalne programy do grafiki na kompie więc troszkę to inaczej u mnie wygląda.
Kiniusia kiedy będzie wąteczek zamknięty, bo z chęcią bym wrzuciła fotkę swojego brzuchola:D ?
Pajeczko ja do swojej nadal nie potrafię powiedzieć mamo, mówię tylko "może mamusi herbatki zrobić" "może mamusi podać, przynieść" "może mamusia czegoś potrzebuje":D

Ostatnia edycja:
Lionne86 mam podobnie. Nie mam problemów z "teściową". Mam to szczęście, że mieszka parę tyś km na zachód od Polski. :-)

Sarka oczywiście, że możesz, najpierw odtwórz filmik i daj pauzę w dowolnie wybranym momencie. Następnie wciśnij screen (najczęściej w prawym górnym rogu skrót PrntScrn) i wejdź w Paint tam daj Edycję i wklej, oczywiście trochę jest przycinania, ale będziesz miała, ja mam profesjonalne programy do grafiki na kompie więc troszkę to inaczej u mnie wygląda.

dziękuję za pomoc, wieczorem jak położę syncia spać to coś pokombinuję i wkleję fotkę mojego cudaczka ;o)

reklama
Do góry