reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Kiniusia a jak u Ciebie z ruchami czujesz już małego szkrabulka?
Milusiu, w sumie nie wiem :sorry:
Czasem późnym popołudniem lub wieczorkiem czuję pod pępkiem taki jakbym nerw zadrgał jakby delikatne puknięcie, ale takie baaardzo delikatne (kurcze nie wiem jak to opisać:sorry:) i nie wiem czy to dzidzia czy sobie nie wmawiam ;-)

reklama
Dziewczyny mam do Was pytanie czy widzialyscie gdzies fajne ogrodniczki ciążowe w jakims sklepie bo niestety na allegro są tylko z jakimis rysunkami a to mi sie niezbyt podoba.

ja ostatnio kupiłam ogrodniczki ale na ebay.de i używane ;-)
dziś przyszły i je przymierzałam to wyglądam jak muminek :-D

ja wpadłam teraz w manie jedzenia kefirów i jogurtów naturalnych kwaskowatych nie wiem dlaczego:eek: no i nigdy nie lubiałam jesc podrobów o smaku truskawkowym tzn lodów, dzemu a teraz tylko truskawkowe :-Djednak smaki w ciąży sie zmieniają

Pajkaa, co do obiadków, to ja także siedzę w domku cały czas, pomysłów mam tysiąc pięćset dwa dziewięćset ;-), ale teraz wszystko jest takie drogie i póki u Nas kryzys trwa, to robię wszystko to, co najtaniej wychodzi. :zawstydzona/y:
Ale od marca już mam nadzieję, będę szalała w kuchni :tak::-D

Wczoraj tak się troszkę podśmiewałam, bo w poczekalni była babeczka gdzieś tak w 8 miesiącu ciąży, ale co najlepsze jej mąż miał większy brzusio od niej:)

a ty znowu o jedzeniu ?????????????:-D
ja dziś nie mam apetytu :-p

ja po prostu cąły dzien chodze i jem chodze i jem i wymywlam co by tutaj zjesc a nic nie tyje masakra jakas:sorry: a maz mowi poczekaj jak potem z 15 kg na raz przytyjesz to juz nie bedziesz tak jadła tylko ja np jak jestem wieczorem głodna to zamiast jesc cos ciezkiego to zjem sobie jabłko duzo takich podjadanych mam własnie owoce :tak: dlatego jak wczoraj byłam w auchanie to jak wparowałam w owoce to maz sie smiał :-D

Martitka bardzo fajne :) u nas są takie a te mi sie nie podobają http://www.allegro.pl/item927521908_mega_ogrodniczki_ciazowe_blue_jeans_r_36.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam!Ja cały czas sapię,ciężko mi oddychać.Lek.mówiła że to związane z ciążą jest ale w poprzednich tak nie miałam.No i mam problem sikania,kiedy to się wreszcie skończy,właściwie to już powinno.I rano jak poszłam do kuchni musiałam długo postać sobie przy zlewie tak mnie skręcało..Nie wiem jak to jest,powinno się skończyć już a zresztą przy Feminatalu pisze że łagodzi skutki mdłości i co?nic.Okropność:wściekła/y:Tą ciążę chyba najgorzej znoszę,no ale wiek też swoje robi.
Acha i jeszcze w kwestii ponownego USG jak radzicie,iść w 20 czy 21 tyg żeby powiedział jaka płeć.

Wczoraj tak się troszkę podśmiewałam, bo w poczekalni była babeczka gdzieś tak w 8 miesiącu ciąży, ale co najlepsze jej mąż miał większy brzusio od niej:)
No ja z moim M też będziemy później mierzyć brzuszki kto ma większy hihi:tak:!

Ja rowniez zamowilam sobie i czekam na dostawe:-)
Salopette de grossesse Femme-Collection future maman : vetements de grossesse collection Automne Hiver 2009[/QUOTE]
Sssssper te portki!!!!!!!!!!:tak::tak:
Witam!Ja cały czas sapię,ciężko mi oddychać.Lek.mówiła że to związane z ciążą jest ale w poprzednich tak nie miałam.No i mam problem sikania,kiedy to się wreszcie skończy,właściwie to już powinno.I rano jak poszłam do kuchni musiałam długo postać sobie przy zlewie tak mnie skręcało..Nie wiem jak to jest,powinno się skończyć już a zresztą przy Feminatalu pisze że łagodzi skutki mdłości i co?nic.Okropność:wściekła/y:Tą ciążę chyba najgorzej znoszę,no ale wiek też swoje robi.
Acha i jeszcze w kwestii ponownego USG jak radzicie,iść w 20 czy 21 tyg żeby powiedział jaka płeć.
MONIKA mam to samo wróciłam z piekarni i sapałam jak stara baba, a miałam raptem w siatce tylko chlebki. Co do sikania, marzę aby to się skończyło!!!! W nocy zawsze wstaję i w dzień często chodzę, najgorzej jest na mieście:wściekła/y::zawstydzona/y:!!! Co do USG to chyba nie ma już różnicy w czasie, a i tak zależy jak się maluszek ułoży1

reklama

co do usg moja lekarka powidziala, ze najlepiej jest pomiedzy 20-22 tc ale widzisz ja w skonczonym 14 mniej wiecej wiem, ze bedzie chłopak takze w 20 juz siusiak jest i pipuszka wiec lekarz moze zobaczyc jak dzidzius bedzie chciał pokazac :-D

Do góry