reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Cześć kochaniutkie,
dziękuję wam za trzymanie kciuków:)
Dzisiaj się denerwowałam u lekarza po raz kolejny (lekarz stwierdził, że bardzo się spinam przy badaniu i zaciskam wszystkie mięśnie, a on się do mnie dobrać nie może....
Czy wy też tak macie czy tylko ja jestem jakaś psychiczna?
Co do dzidziulka to rośnie nasze słonko, dzisiaj miało całe 10 cm iiiiiiii drugi lekarz potwierdził, że na 90%
CHŁOPAK:-) będzie synuś mamusi :)
reszta w porządku oczywiście mocz mam biedny bo aż 8 pH czyli super warunki do rozwoju bakterii.
super wiadomość, gratuluje chłopczyka:-)
Trzymajcie się cieplutko Wy i Wasze skarbeńki (z resztą one na pewno mają cieplutko)

ja znów źle się czuje małe mdłości mi dokuczają i strasznie pobolewa mnie brzuch z prawej strony , a wczoraj wieczorem miałam tak jakby napięcie przedmiesiączkowe :eek:
a do lekarza dopiero w poniedziałek...:eek:

reklama
Alaa, martuśka85, ehtele dzięki :-) tak biorę witaminy i asmag. No nic poczekam do wizyty, a teraz będę jeść jeszcze więcej owoców i warzyw :-)

milusia to cudownie, będzie chłopczyk, pozytywnie Ci zazdroszczę ;-)

Alaamam nadzieję, że będzie ok, i po tej. 1 tabletce dzidziusiowi nic nie będzie.

Buziaczki Mamusie :-)

Kolejny chłopiec ;-D To ilu ich już w koncu jest? Fajnie byłoby zrobić taką listę jak mają lipcówki.Pisały swoje przeczucia i ostateczny "wynik" :)

A ja wczoraj przeleżaam z bólem głowy. Zmierzyłam ciśnienie,byo 150/80, później 158/110... dziś rano też mnie trochę boli i ciśnienie znowu poobne. Nie wiem czy mam aparat nie taki czy faktycznie coś mi skacze bo zawsze miałam wzorcowe 120/80 ...

Zdecydowanie jak pojdę na wizytę musze lekarzowi powiedzieć o wyskakującym serduchu,ciśnieniu no i moich cudownych,bolesnych i coraz bardziej olbrzymich żylakach.:-/ Najgorsze,ze na to nie ma lekarstwa a za to sporo "ale" przy porodzie. Ze mną leżaa na sali kobieta,która po porodzie dostała zakrzepicy w nodze. Boję się tego...

Cześć kochaniutkie,
dziękuję wam za trzymanie kciuków:)
Dzisiaj się denerwowałam u lekarza po raz kolejny (lekarz stwierdził, że bardzo się spinam przy badaniu i zaciskam wszystkie mięśnie, a on się do mnie dobrać nie może....
Czy wy też tak macie czy tylko ja jestem jakaś psychiczna?
Co do dzidziulka to rośnie nasze słonko, dzisiaj miało całe 10 cm iiiiiiii drugi lekarz potwierdził, że na 90%
CHŁOPAK:-) będzie synuś mamusi :)
reszta w porządku oczywiście mocz mam biedny bo aż 8 pH czyli super warunki do rozwoju bakterii.

Trzymajcie się cieplutko Wy i Wasze skarbeńki (z resztą one na pewno mają cieplutko)

Gartuluje synka:)

Pajeczko jak Twoje wyniki papa Testu??:) u mnie dobrze wyszły...

.
moja lekarka powiedziala, ze wyniki mam super :-)

Kolejny chłopiec ;-D To ilu ich już w koncu jest? Fajnie byłoby zrobić taką listę jak mają lipcówki.Pisały swoje przeczucia i ostateczny "wynik" :)

A ja wczoraj przeleżaam z bólem głowy. Zmierzyłam ciśnienie,byo 150/80, później 158/110... dziś rano też mnie trochę boli i ciśnienie znowu poobne. Nie wiem czy mam aparat nie taki czy faktycznie coś mi skacze bo zawsze miałam wzorcowe 120/80 ...

Zdecydowanie jak pojdę na wizytę musze lekarzowi powiedzieć o wyskakującym serduchu,ciśnieniu no i moich cudownych,bolesnych i coraz bardziej olbrzymich żylakach.:-/ Najgorsze,ze na to nie ma lekarstwa a za to sporo "ale" przy porodzie. Ze mną leżaa na sali kobieta,która po porodzie dostała zakrzepicy w nodze. Boję się tego...

mysle, ze fajnie z tą listą tylko lepiej moze po 20 tc jak juz bedzie na 99% pewnosci

POLIANNA ty masz problem z żylakami, a ja miesiąc przed zajściem w ciążę dowiedziałam się, że mam kamień w woreczku żółciowym , na razie nigdy mnie nie bolał, ale podobno w zaawansowanej ciąży daje o sobie znać, bo jest ucisk, więc też trzęsę portkami co będzie dalej, a jak dostanę atak??? Strach pomyśleć:szok:!

Witam z samego rana :-):-):-)
Milusia gratuluje synka super wiadomość :-)

A Ja weszłam tak z rana żeby się pochwalić, że pojawiła mi się kreseczka na brzuchu. Wczoraj wieczorem jej jeszcze nie było, a dzisiaj z rana już jest taka delikatna ale jest :-):-):-) Wreszcie jakieś postępy, teraz tylko muszę poczekać równy tydzień na badanie USG :rofl2::rofl2::rofl2:

Miłego dnia dziewczyny uciekam do pracy:zawstydzona/y:
Dziękuję kochana:) Ja tam szukam takiej linii codziennie, ale jak na razie to mam odgniecenia od zamka od spodni:)
Milusia super:-)

jak ja mam wytrzymac do 2marca??

noc mam za soba fatalna bolał mnie brzuch nie wiem po czym b omalo co zjadłam..nie wiem moze po pomidorowej..ale noc do bani..i schiz wielki

ja tez polecam cheeroke i tesco..bo jak dla mnie są rewelacyjne...mieciutkie nie niszczą się w praniu polecam...
Dzięki Madziujka, być może te bóle to wzdęcia, ja co i rusz mam takie boleści wnętrzności, że mam wrażenie że brzuch mi pęknie....
Dzień dobry :-) Dziewczyny pomóżcie mi, odebrałam dziś wyniki badań i tak mam poniżej: krwinki czerwone, hemoglobina, i Hematokryt. PH mam znów za wysokie bo 8 i za niski ciężar własciwy. Pierwsze wyniki badań miałam dobre, a te takie :-( Trochę mnie martwią a wizyta dopiero 1 marca.
Panienko nie martw się ja mam bardzo obniżoną Hemoglobinę, hematokryt, ale to jest normalne, więcej płynów krąży w Twoim organiźmie, ale ilość czerwonych krwinek nie nadąża. Lekarz mówi, że u ciężarnych przyjmuje się nawet że 9 hemoglobiny to norma:) Zatem uszy go góry, kup sobie dobre witaminki, pij sok z buraków (jeżeli dasz radę) i bez nerwów:)
czesc dziewczyny!!!
Milusia gratulacje synka i udanej wizyty- jestes kolejna ktora wie co bedzie miala- zazdroszcze ale bardzo sie ciesze.
ja mam wizyte dopiero 17 marca wiec hohoho a pod koniec marca usg polowkowe- jak ja to wytrzymam.
dzis ide na zakupy i mam zamiar kupic spodnie ciazowe. najlepsze jest to ze wiekszosc spodni ciazowych na allegro mi sie podoba a jak sie wymierzylam to zamiast rozmiar M jaki zawsze nosilam wychodziz e teraz to rozmiar XL wiec mam pewne obiekcje i kupie w sklepie hehehe.
milego dnia
Dzięki kochana, ja zamówiłam przez intermet M i w sumie w pośladkach oki, ale w biodrach są troszkę za ciasne.
Ja mam od wczoraj zawroty głowy i nie wiem od czego :-( Trochę mnie to martwi bo nawet w pierwszym trymestrze nie miałam nic takiego. Chyba spróbuję się wbić dzisiaj do mojego gina...
Wiesz bonusowa to sprawa hormonów i niestety może być to objaw spadku hemoglobiny i hematokrytu, często się to zdarza, być może wybierz się na zwykłą morfologię:)
milusia to cudownie, będzie chłopczyk...powiem szczerze, że mam dokładnie 6 znajomych par, które są w ciąży i w każdym przypadku to chłopak:-D:-D:-D
Nie wiem czy to dobrze, ale będzie wysyp chłopaków. Tak więc Karolinko teraz już możesz do brzusia mówić po imieniu...;-)Na jakie się zdecydowaliście? Jakub już na 100%?
Tak się martwiłaś czy aby Twoje maleństwo nie jest za małe a teraz jak wystrzeliło do góry:-p
Bierzesz jeszcze te antybiotyki?

A mój mąż dziś wyjeżdża na szkolenie z pracy...postanowiłam to wykorzystać i zrobić sobie taką babską posiadówkę. Ugotuję spagetti i będziemy z koleżankami i kuzynkami plotkować do rana...:-D:-D Oczywiście wszytskie jesteście zaproszone...;-) Tak poza tym...martwię się bo chciałabym już poczuć takie konkretne ruchy dziecka...wiem, że to jeszcze wcześnie ale cóż...Tak poza tym cieszę się, że jestem mamą...
Witaj słońce dziękuję za trzymanie kciuków:) No wystrzeliło, wystrzeliło:) powiedziałam lekarzowi, że martwię się, że dzidziuś przez mój otworek nie przejdzie:D On stwierdził, że może powinnam iść do psychologa skoro w 16 tc martwię się o takie rzeczy:D
Poza tym maluszek skakał i odbijał się od ścianek, co czułam przy badaniu i mówiłam lekarzowi, a Darek i lekarz potwierdził że dzidzia podskakuje i że mu się chyba USG nie podoba.A co do ruchów to na pewno niebawem poczujesz szkrabika, przecież jest już taki duuuży:)
Antybiotyki już skończyłam, a co do imienia to albo Wiktor albo Jakub (Darek jest bardziej za Wiktorem) Miłej imprezki kochana i babskiej posiadówki:)
Dzień dobry!!!!:-D U nas dzisiaj SŁOŃCE!!!!
Byłam w piekarni jest cieplutko!!!Niech jeszcze zginie ten śnieg i będzie git!:tak:
Ja spałam do 4 rano, potem wierciałam się do 6 oczywiście tysiące myśli i planów przebiegało mi przez głowę, M spał ja suseł, po 6 usnęłam do 9.30 o takie mam teraz rewelacyjne nocki.
MILUSIA gratuluję wyników badań. :-)Ja jeszcze 3 dni!!!!!
Mnie plecy nie bolą na razie na szczęście, ale miałam problemy z kręgosłupem, (praca siedząca za biurkiem wiele lat robi swoje) tylko, że kiedyś duuużo ćwiczyłam i może dlatego na razie mam spokój, ale na pewno będą problemy, w końcu będziemy miały co dzwigać-na szczęście najmilszy ciężar w życiu!!!:tak:

Ja mam często zawroty głowy, ale mam ciągle niskie ciśnienie, może powinnaś zmierzyć!!!!!
Dzięki kochana za gratulacje, co do kręgosłupa to też mi czasem szwankuje, z resztą spadam z wagi, ramiona, plecy to już kości, a waga stoi, a maluszek rośnie, chyba mamusi podbiera.
Witajcie MAMUSIE :-)
Bardzo się cieszę, że po wizytach same dobre wiadomości:-D. Widzę, że kolejny chłopak przybył-gratulacje milusia:tak:.Też już bym chciała wiedzieć kogo mam pod serduszkiem, ale wizyta dopiero 3 marca. Już się doczekać nie mogę.

Siedzę w pracy i czytam co tam naskrobałyście. A tu temat: lody. :no: Mam teraz taką chętkę, że szok., a pracę kończę dopiero o 15. Jak ja mam wytrzymać??????:wściekła/y:
Ja mam ciśnienie w normie, ale przed wizytą stresik robi swoje.W pierwszej ciąży jak pojechałam na porodówkę i się okazało, że mojego lekarza nie ma to dopiero mi skoczyło:szok:,ale powoli wszystko wróciło do normy.
Ból pleców miałam w pierwszej ciąży i teraz też mam,ale da się wytrzymać.
Dzięki kochana za gratulacje, już niebawem i ty będziesz wiedziała:)
Milusia gratuluje synka:-) Ja dalej czekam az potwierdza na polowkowym chlopaka, bo nie chce sie nastawiac (taki dziwny typ ze mnie;-)

Bogusa86- a ja myslalam, ze one wychodza pod koniec ciazy:zawstydzona/y:

A ja dzisiaj mam dzien wolny, czuje sie wspaniale.Kupilam sobie gigantyczna pilke do gimnastyki i bede szalec.

Milego dnia mamusie:-)
Witaj martitko, ja też nie nastawiłam się tak na 100% wiadomo, że każdy się myli, nawet lekarz powiedział, że to mogła się tak pępowina ułożyć, no ale to już drugi lekarz, i z resztą ja czułam od początku że to chłopczyk, widziałam jak się dzyndzolem bawił:) Podobno nie brzydnę (chociaż brzydnę strasznie) i od początku nie miałam ochoty na słodkie tylko jak już coś to na ziemniaki i pikantne rzeczy:)

ja znów źle się czuje małe mdłości mi dokuczają i strasznie pobolewa mnie brzuch z prawej strony , a wczoraj wieczorem miałam tak jakby napięcie przedmiesiączkowe :eek:
a do lekarza dopiero w poniedziałek...:eek:
Dziękuje kochana, z bólem brzuszka nie denerwuj się to chyba normalne, a poniedziałek już niebawem...
Alaa, martuśka85, ehtele dzięki :-) tak biorę witaminy i asmag. No nic poczekam do wizyty, a teraz będę jeść jeszcze więcej owoców i warzyw :-)

milusia to cudownie, będzie chłopczyk, pozytywnie Ci zazdroszczę ;-)

Alaamam nadzieję, że będzie ok, i po tej. 1 tabletce dzidziusiowi nic nie będzie.

Buziaczki Mamusie :-)
Dziękuję słońce:)
Pajeczko i Kiniusiu dziękuję za gratulacje:)

Ostatnia edycja:
Dzień doberek :-)

Milusiu, super wiadomość. :-D Gratuluję synusia :-)
Madziujka, współczuję dolegliwości.
Ehtel, ooo…babskie spotkanko…;-)jak ja to lubię ;-) Miłego wieczorku :tak::-)

Shyla, czy te mdłości Ci odpuszczą…:crazy: A jeżeli chodzi o te bóle, to jeżeli przeszły i nie było plamień to pewnie wszystko jest w porządku,:tak: ale zawsze możesz zadzwonić i się dr spytać :tak:

Pajkaa, co do listy, to ja także myślę, żeby zrobić po 20 tc :tak:

A ja właśnie wsuwam kanapeczki z pomidorkiem, ogóreczkiem i rzodkiewką. :tak: Pyyychotka.:-p
Któraś chętna? Zapraszam :tak::-)

reklama
Do góry