reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Dzień dobry :-) Dziewczyny pomóżcie mi, odebrałam dziś wyniki badań i tak mam poniżej: krwinki czerwone, hemoglobina, i Hematokryt. PH mam znów za wysokie bo 8 i za niski ciężar własciwy. Pierwsze wyniki badań miałam dobre, a te takie :-( Trochę mnie martwią a wizyta dopiero 1 marca.

reklama
ja również ciśnienie mam raczej niskie tzn 100/110 na 60'70, ale jak byłam na wizycie to mi od razu skoczylo na 130 prawie, to się smiałam z męzem ze nigdy tak wysokiego nie mialam - stresik robi swoje

No to niezły skok :-D ja mam normalnie 120/70, a na pierwszej wizycie było 130/80. Położna się śmiała, że to pewnie stres związany z ową wizytą :-)

mam to samo. zawsze powyzej 130/90 u lekarza. zreszta, u mnie sama czynnosc mierzenia powoduje zawsze wzrost jakos tak :/

Cześć kochaniutkie,
dziękuję wam za trzymanie kciuków:)
Dzisiaj się denerwowałam u lekarza po raz kolejny (lekarz stwierdził, że bardzo się spinam przy badaniu i zaciskam wszystkie mięśnie, a on się do mnie dobrać nie może....
Czy wy też tak macie czy tylko ja jestem jakaś psychiczna?
Co do dzidziulka to rośnie nasze słonko, dzisiaj miało całe 10 cm iiiiiiii drugi lekarz potwierdził, że na 90%
CHŁOPAK:-) będzie synuś mamusi :)

nio to gratki :-D
ja dopiero za miesiąc sie dowiem

Dzień dobry :-) Dziewczyny pomóżcie mi, odebrałam dziś wyniki badań i tak mam poniżej: krwinki czerwone, hemoglobina, i Hematokryt. PH mam znów za wysokie bo 8 i za niski ciężar własciwy. Pierwsze wyniki badań miałam dobre, a te takie :-( Trochę mnie martwią a wizyta dopiero 1 marca.

spokojnie, w ciąży wyniki rzadko są idealne i często z kazdym miesiącem są coraz gorsze. ale lekarz na pewno bedzie wiedzial co z tym zrobic, takze nie martw sie :tak:

ja zaraz do fryzjera ide podciąć czupryne, bo mam już niezłe strzygi :laugh2:
milego dzionka !!!

Kochane, bardzo proszę o dzisiejsze głosiki
smile.png

http://pl.....com/#chusty/konkurs/501

panienka Twoja wyniki wskazują na anemię, która jest w ciąży czymś powszechnym. Myślę, że nie ma co się obawiać.

Moja historia z wczoraj: Bolały mnie łydki i poprosiłma męża żeby przyniósł mi magnez. On przyniósł, połknęłam. Po czym sekundę po patrzę a to nie magnez tylko Heviran ........... A tego nie można stosować w ciąży. Po czym pobiegłam do toalety , zwymiotowałam ale chyba jednak leku tam nie było.
Dziś mąż ma dzownić do lekarki.
Ale przed sekundą przeczytałam co jest w necie na ten temat i okazuję się, że stosuję się Heviran w ciąży, np wyczytałam, że kobiety z HIV przez całą ciążę przyjmują Heviran. Ufffffffffffff...
Ale wczoraj to panika była totalna.

czesc dziewczyny!!!
Milusia gratulacje synka i udanej wizyty- jestes kolejna ktora wie co bedzie miala- zazdroszcze ale bardzo sie ciesze.
ja mam wizyte dopiero 17 marca wiec hohoho a pod koniec marca usg polowkowe- jak ja to wytrzymam.
dzis ide na zakupy i mam zamiar kupic spodnie ciazowe. najlepsze jest to ze wiekszosc spodni ciazowych na allegro mi sie podoba a jak sie wymierzylam to zamiast rozmiar M jaki zawsze nosilam wychodziz e teraz to rozmiar XL wiec mam pewne obiekcje i kupie w sklepie hehehe.
milego dnia

Ja mam od wczoraj zawroty głowy i nie wiem od czego :-( Trochę mnie to martwi bo nawet w pierwszym trymestrze nie miałam nic takiego. Chyba spróbuję się wbić dzisiaj do mojego gina...

milusia to cudownie, będzie chłopczyk...powiem szczerze, że mam dokładnie 6 znajomych par, które są w ciąży i w każdym przypadku to chłopak:-D:-D:-D
Nie wiem czy to dobrze, ale będzie wysyp chłopaków. Tak więc Karolinko teraz już możesz do brzusia mówić po imieniu...;-)Na jakie się zdecydowaliście? Jakub już na 100%?
Tak się martwiłaś czy aby Twoje maleństwo nie jest za małe a teraz jak wystrzeliło do góry:-p
Bierzesz jeszcze te antybiotyki?

panienka jeśli mnie jakieś wyniki niepokoją to po prostu dzwonię do swojego lekarza i pytam czy taki wyniki nie wymaga jakiejś szybszej interwencji...on na pewno lepiej Ci doradzi niż my:-D Przez nas możesz tylko niepotrzebnie się denerwować...A bierzesz jakieś witaminki?

martuśka85 będziesz tylko podcinać wlosy czy jaką diametralna metamorfoza??
:-) Powodzenia...

Alaa to najadłaś się wczoraj strachu...no cóż pomyłki i takie się zdarzają, ale tak na prawdę może jedna tabletka nie zaszkodzić...ach Ci mężczyźni...Kontaktowałaś się z lekarzem??

Pajeczko jak Twoje wyniki papa Testu??:) u mnie dobrze wyszły...

A mój mąż dziś wyjeżdża na szkolenie z pracy...postanowiłam to wykorzystać i zrobić sobie taką babską posiadówkę. Ugotuję spagetti i będziemy z koleżankami i kuzynkami plotkować do rana...:-D:-D Oczywiście wszytskie jesteście zaproszone...;-) Tak poza tym...martwię się bo chciałabym już poczuć takie konkretne ruchy dziecka...wiem, że to jeszcze wcześnie ale cóż...Tak poza tym cieszę się, że jestem mamą...

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!!!!:-D U nas dzisiaj SŁOŃCE!!!!
Byłam w piekarni jest cieplutko!!!Niech jeszcze zginie ten śnieg i będzie git!:tak:
Ja spałam do 4 rano, potem wierciałam się do 6 oczywiście tysiące myśli i planów przebiegało mi przez głowę, M spał ja suseł, po 6 usnęłam do 9.30 o takie mam teraz rewelacyjne nocki.
MILUSIA gratuluję wyników badań. :-)Ja jeszcze 3 dni!!!!!
Mnie plecy nie bolą na razie na szczęście, ale miałam problemy z kręgosłupem, (praca siedząca za biurkiem wiele lat robi swoje) tylko, że kiedyś duuużo ćwiczyłam i może dlatego na razie mam spokój, ale na pewno będą problemy, w końcu będziemy miały co dzwigać-na szczęście najmilszy ciężar w życiu!!!:tak:

Ja mam od wczoraj zawroty głowy i nie wiem od czego :-( Trochę mnie to martwi bo nawet w pierwszym trymestrze nie miałam nic takiego. Chyba spróbuję się wbić dzisiaj do mojego gina...

Ja mam często zawroty głowy, ale mam ciągle niskie ciśnienie, może powinnaś zmierzyć!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie MAMUSIE :-)
Bardzo się cieszę, że po wizytach same dobre wiadomości:-D. Widzę, że kolejny chłopak przybył-gratulacje milusia:tak:.Też już bym chciała wiedzieć kogo mam pod serduszkiem, ale wizyta dopiero 3 marca. Już się doczekać nie mogę.

Siedzę w pracy i czytam co tam naskrobałyście. A tu temat: lody. :no: Mam teraz taką chętkę, że szok., a pracę kończę dopiero o 15. Jak ja mam wytrzymać??????:wściekła/y:
Ja mam ciśnienie w normie, ale przed wizytą stresik robi swoje.W pierwszej ciąży jak pojechałam na porodówkę i się okazało, że mojego lekarza nie ma to dopiero mi skoczyło:szok:,ale powoli wszystko wróciło do normy.
Ból pleców miałam w pierwszej ciąży i teraz też mam,ale da się wytrzymać.

Ostatnia edycja:
reklama
Milusia gratuluje synka:-) Ja dalej czekam az potwierdza na polowkowym chlopaka, bo nie chce sie nastawiac (taki dziwny typ ze mnie;-)

Bogusa86- a ja myslalam, ze one wychodza pod koniec ciazy:zawstydzona/y:

A ja dzisiaj mam dzien wolny, czuje sie wspaniale.Kupilam sobie gigantyczna pilke do gimnastyki i bede szalec.

Milego dnia mamusie:-)

Do góry