reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

No dziękuję.

Ale ciekawa jestem jak Mamuśki z waszym ciśnieniem???
Ja zawsze miałam niskie, dziś położna mi sprawdziła i miałam 100 na 49:szok: nieźle co??? Zawsze piłam kawę jedną dziennie ( w pracy taki zwyczaj) najchętnej z fusami, a teraz nie piję wcale!!!:no::no:
Czy Wy pijecie kawę, mam expres mogłabym parzyć, bo stoi w kuchni na blacie chyba jako dekoracja, ale nie wiem, na ciśnienie by trochę pomogło, bo nie powiem zawroty głowy mam! No, ale dzidzia???

Z moim ciśnieniem to średnio... ale ogolnie mam bardzo niskie... bardzo często zdarza mi się mieć nawet 90/60 :szok: Ale póki co się nie stresuję, bo mój gin twierdzi że jeszcze kilka tyg i powinno się unormować.

reklama
ja również ciśnienie mam raczej niskie tzn 100/110 na 60'70, ale jak byłam na wizycie to mi od razu skoczylo na 130 prawie, to się smiałam z męzem ze nigdy tak wysokiego nie mialam - stresik robi swoje

a widziałam sie dzisiaj z moja tesciową :eek: oczywiscie ona nadal nie wierzy, ze to moze byc chłopak a raczej nie dopuszcza mysli, ze yto chłopak. I mowi mi a wiesz,z e lekarze sie mylą, ze to dziewczynka moze byc wyczytałam na internecie, ze takie sytuacje sie zdarzają :rofl2: załamka normalnie:confused2:

dziekuj bardzo za wyjeznienie a czy to Odczyn Coombsa
Tak-to to samo:tak:

A ja poprzeglądałam ubranka mojej córeczki-te małe to by się jeszcze dla chłopca nadawały, ale od rozmiaru 68 wszystkie typowo dla dziewczynki-i ile tego jest:szok::tak: Przydałoby się chyba, żeby ktoś je jeszcze kiedyś ponosił;-)

Pajkaa-nie przejmuj się teściową-niech sobie pogada:sorry:

Pajkaa też myślę że nie ma sensu przejmować się teściową, później się będziesz z tego śmiała:) choć wiem, że narazie jej uwagi mogą być bardzo irytujące!!!

Pajkaa nie przejmuj się tesciową, niech sobie pogada.... A pewnie pierwsza oszaleje na widok wnusia :-)

Ja zmykam spać, do jutra mamusie, spokojnej i przespanej nocy :-)

wpadam na sekundkę... ale podczytałam troszkę i nasunęły mi się wnioseczki których nie mogę pominąć :-)

Ja ostatnio byłam w tesco i widziałam śliczne białe body w 7 pakach z rysuneczkami zwierzaczków typu słoniku na wysokości piersi nie pamiętam ceny ale były tanie.
A takie pojedyncze które Ja kupiłam w sklepie pod domem były po 7 i 9 zł.

gorąco polecam ciuszki z TESCO, w szczególności body - są fajnie skrojone, mają delikatne, stonowane wzorki i są w dobrej cenie.. MAŁO TEGO wykonane są z super bawełenki, świetnie się piorą i nic się z nimi nie dzieje - mój mały używa tych i coccodrillo - dwie różne półki cenowe, ale jakość godna polecenia w obu przypadkach.

ja również ciśnienie mam raczej niskie tzn 100/110 na 60'70, ale jak byłam na wizycie to mi od razu skoczylo na 130 prawie, to się smiałam z męzem ze nigdy tak wysokiego nie mialam - stresik robi swoje

ja jak poszłam do doctorka przed rozmową z teściową to miałam 130 na 95... aż się facet zdenerwował, wypytał odrazu czy miałam w pop. ciąży z tym problemy... nie miałam ale trochę się też zmartwiłam.. ogólnie wysokie ciśnienie jest niebezpieczne zarówno dla kobiety jak i maluszka... obyśmy nie miały z tym problemu... No stresss ;-)

reklama
Marulka myslę, że nie będziemy miały z tym problemu:) Ja tak jak pisałam mam ogólnie raczej niskie cisnienie, i jak sprawdzam u rodzicow co jakis czas np. dzis to mam w normie (czyli tak jak zawsze niskie hehe), tylko u lekarza bylam tak mocno zestresowana, ze az mi podskoczylo! Zawsze przed wizyta mam ogromnego stresa i boje sie czy wszystko ok:)

Do góry