reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Witam poniedzialkowo i zimowo...

u mnie w pierwszej ciąży, synusia poczułam 17 listopada pamiętam datę, ale nie wiem który to był tc, zaszłam w ciążę w połowie sierpnia to muszę sobie jakoś to wyliczyć :-) te ruchy ciężko nazwać ruchami to był tak jakby taki malutki motylek smyrał skrzydelkami i pojawiało się to na początku w jednym miejscu, dopiero później zaczęło się przemieszczać.

jeśli czujecie coś raz z jednej raz z drugiej strony to wydaje mi się, że to jeszcze nie te ruchy, bo macica a raczej ten "balonik"w którym znajduje się maluszek jest jeszcze za mały żeby dziziolek mógł przemieszczać się po całym brzuchu...Myślę, że bedziecie czuły ruchy w tym miejscu gdzie zagnieździł się zarodek, lekarza można zapytać gdzie dzidziuś jest umiejscowiony, czy bardziej z prawej czy z lewej strony i tam wysłuchiwac małego szkraba :-) Nie wiem może się mylę... ale tak to rozumiem po doświadczeniach pierwszej ciąży.

trzymam kciuki za wasze wizyty z tego co doczytałam dzisiaj ma Ehtele- powodzenia!!
ja mam jutro na 17stą i to na dodatek genetyczne strasznie się boję, i jeszcze martwię się czy to nie za późno na to badanie :-(

u mnie w pierwszej ciąży, synusia poczułam 17 listopada pamiętam datę, ale nie wiem który to był tc, zaszłam w ciążę w połowie sierpnia to muszę sobie jakoś to wyliczyć :-) te ruchy ciężko nazwać ruchami to był tak jakby taki malutki motylek smyrał skrzydelkami i pojawiało się to na początku w jednym miejscu, dopiero później zaczęło się przemieszczać.

jeśli czujecie coś raz z jednej raz z drugiej strony to wydaje mi się, że to jeszcze nie te ruchy, bo macica a raczej ten "balonik"w którym znajduje się maluszek jest jeszcze za mały żeby dziziolek mógł przemieszczać się po całym brzuchu...Myślę, że bedziecie czuły ruchy w tym miejscu gdzie zagnieździł się zarodek, lekarza można zapytać gdzie dzidziuś jest umiejscowiony, czy bardziej z prawej czy z lewej strony i tam wysłuchiwac małego szkraba :-) Nie wiem może się mylę... ale tak to rozumiem po doświadczeniach pierwszej ciąży.

trzymam kciuki za wasze wizyty z tego co doczytałam dzisiaj ma Ehtele- powodzenia!!
ja mam jutro na 17stą i to na dodatek genetyczne strasznie się boję, i jeszcze martwię się czy to nie za późno na to badanie :-(

Koniecznie napisz jak wrócisz z badań!!!!!!!POWODZENIA:tak:

SARKA nie martw się, wszystko na 100% będzie oki.:-) Tym zamartwianiem się i tak nic nie zmienisz, a Dzidziuś wszystko odczuwa. Po co go tak stresować??:tak:
Trzymam kciukasy:-)
Wiem wiem- łatwo mówić, a przed swoją wizytą też będę pewnie przeżywać:sorry:.

Badanie genetyczne mozn zrobic do 14 tc wiec nie jest za pozno tylko normy są inne musisz o tym pamietac, ze pzreziernosc karkowa ma inna norme jak robisz w 11 tc a jak w 13 tc;-) ale głowa do góry bedzie dobrze zobaczysz nie masz sie co denerwowac ja tez mam jutro uzupełnienie genetycznych ale na szczescie na 11:15 :)

Ktoś mówił,że wymioty mijają do 12 tygodnia? :-/
Właśnie zawisłam nad kibelkiem.Nie dośc,że cały dzień jestem poprostu senna to zwymiotowałam z ...głodu chyba.Ale nie byłam jakoś przerażająco głodna no i co ważne, zjadlam normalnie śniadanie. Grrr...

Co do dzidziusia po którejś stronie - jeśli tak jest,to mój siedzi po lewej. Jak się położę na wznak to między kościami biordowymi czuję wyraźne wzniesienie właśnie bardziej z lewej strony.

Większość z Was ma USG genetyczne. Mi czegoś takiego nawet nie proponowano, po resztą chyba bym się bała i dodatkowo denerwowała przez resztę ciąży, jakby coś tam było nie tak. Z tego co słyszłam, bo chodzę prywatnie go gin. to wołali sobie 200zł za usg genetyczne. Sporo kasy. Genetyczne to co innego niż to 3D ? Sorki ale kompletnie się nie znam.....

reklama
Ja zawsze miałam wklęsły brzusio tylko talerze biodrowe sterczały, a teraz jak się kładę to czuję i widzę wyraźne wzniesienie od pępuszka do spojenia łonowego, brzuch cały stoi w miejscu, rośnie tylko w tym miejscu na dole:) i to w ekspresowym tempie. Tak od 2 tygodni dopiero widzę, że wystartował, wcześniej to wzdęcia mi wypchnęły spodnie, bo to, co się dzieje z jelitami to jakaś rewolucja. Ale gdy brzuszek odwzdęczony :-D to jest płaski i tylko na dole jest piłeczka.

Panienko USG genetyczne nie musi być w 3D z resztą 3 lub 4D jest to dla nas - pacjentek żebyśmy widziały ładne kolory i kształt dzidziusia, lekarz na takim USG nic nie widzi, dla niego ważny jest obraz 2D, ten szary bury i ponury, ale na nim wszystko widać.
Myślałam podobnie jak ty, że po co USG genetyczne skoro jak dzieciątko będzie chore to i tak nie usunę, ale? Ale to USG wyklucza wiele chorób, a jeżeli nawet jakieś powstaną (obrzęk mózgu, niezrośnięcie komór serca itp) można nim zapobiegać i wiedzieć z czym się ma do czynienia.

P.S. Chyba muszę zmienić suwaczek, bo według USG genetycznego wyszedł mi termin na 4 sierpnia:D czyli trochę do przodu:D

Ostatnia edycja:
Do góry