reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

witam się kobietki po przerwie!!!
miałam pracowity weekend i na ten tydzień też sporo planów... jesteście takie pisarki, że nawet nie podchodzę do nadrabiania Was ;-);-);-)

reklama
Ja poza wizytą czekam na ruchy ;)
W pierwszej ciąży kopniaka dostałam w 18 tygodniu. Teraz lekarz wpisał, że spodziewane ruchy powinny wystąpić między 16 a 18 tygodniem :)

o, to juz na dniach w takim razie :tak:
super!!! ja tez chce :-D:-D:-D
ale moja Dzidzia nie jest chyba za wielka, bo brzuszek mi sie nie powiekszyl od jakichs 2 tygodni. moze teraz ruszy :)

Cześć kochane,
nie pisałam ostatnio, ale teraz czeka mnie mnóstwo pracy i pewnie będę zaglądała do was rzadziej....No ale trzeba zarobić pieniążki, gdyż teraz będą nam bardzo potrzebne. Staram się czytać was na bieżąco, ale nie zawsze mi wychodzi......
Gdzieś tam doczytałam, że @Angel straciła swoje maleństwo,,,,żadne słowa nie ukoją bólu......tulę mocno.......
Trzymam kciuki za dziewczynki, które mają wizyty, wiem, że Ehtele ma na 100% Czyli dziś wieczorkiem pochwali się nam czy na pewno będzie Franek:)
Co do ruchów maleństwa to nie można wierzyć zapewnieniom, że w pierwszej ciąży to minimum 20 tc. To zależy od unerwienia, ułożenia macicy. Ja czuję wyraźnie od 1,5 tygodnia na początku smyranie, taki prąd, codziennie o tej samej porze pomiędzy 22, a 23, dwa dni temu poczułam takie przemieszczanie jakby ryba pływała i się kręciła, nie da się tego opisać. A zaczyna się to tak, że się kładę po jedzonku, pukam w brzuszek, biorę latarkę z telefonu, i zaczyna się takie bąblowanie, czuję najsilniej w połowie drogi od pępka do spojenia łonowego. Nie da się tego pomylić z jelitami.
Trzymajcie się kochane, miłego dnia...

o, to juz na dniach w takim razie :tak:
super!!! ja tez chce :-D:-D:-D
ale moja Dzidzia nie jest chyba za wielka, bo brzuszek mi sie nie powiekszyl od jakichs 2 tygodni. moze teraz ruszy :)

No właśnie mnie też jakby brzuch stanął w miejscu, ale może to tak ma byc chwilowo???? Pewnie później sobie odbije, w 1 ciąży było co pokazywać hihi:tak::-):-D!!! No i mały nie urodził się mały.:no:

Martuś juednym pasuje to innym co innego ja a loreala nawet tego profesionalnego nie byłam wcale zadowolona może kiedyś tak ale teraz firma ta mocno sie zepsóła i zaczyna sie płacić za firme nie za jakość produktów i nie jest to tylko moja opinnia ale każdy ma prawo do swojego zdania wiesz mi jakiś czas pracowałam na tych produktach i ja osobiście z farb nie byłam wogóle zadowolona .A co do smrodu wiesz mi wszystkie farby mają swój specyficzny zapach jedne mocniejszy drugie słabszy jeśli rzeczywiscie był aż tak mocny to szukała bym winy w tej akurat tupce farby a nie w tym czy miała amoniak czy nie .

Co do ruchów maleństwa to nie można wierzyć zapewnieniom, że w pierwszej ciąży to minimum 20 tc. To zależy od unerwienia, ułożenia macicy. Ja czuję wyraźnie od 1,5 tygodnia na początku smyranie, taki prąd, codziennie o tej samej porze pomiędzy 22, a 23, dwa dni temu poczułam takie przemieszczanie jakby ryba pływała i się kręciła, nie da się tego opisać. A zaczyna się to tak, że się kładę po jedzonku, pukam w brzuszek, biorę latarkę z telefonu, i zaczyna się takie bąblowanie, czuję najsilniej w połowie drogi od pępka do spojenia łonowego. Nie da się tego pomylić z jelitami.
Trzymajcie się kochane, miłego dnia...

pewnie ze kazda ciąża jest indywidualna, ale Ci zazdroszcze (ale tak pozytywnie oczywiscie ;) ). extra !!! :-D:tak::-D

Martuś juednym pasuje to innym co innego ja a loreala nawet tego profesionalnego nie byłam wcale zadowolona może kiedyś tak ale teraz firma ta mocno sie zepsóła i zaczyna sie płacić za firme nie za jakość produktów i nie jest to tylko moja opinnia ale każdy ma prawo do swojego zdania wiesz mi jakiś czas pracowałam na tych produktach i ja osobiście z farb nie byłam wogóle zadowolona .A co do smrodu wiesz mi wszystkie farby mają swój specyficzny zapach jedne mocniejszy drugie słabszy jeśli rzeczywiscie był aż tak mocny to szukała bym winy w tej akurat tupce farby a nie w tym czy miała amoniak czy nie .

no ja tylko wiem tylko, co lubie ja i moje wlosy i wiem, ze testy wypadky super. nie cierpie farbowac, a jedyne co trawie, to LOREAL, a uwierz, ze probowalam juz niejednej firmy..
no ale kazdy musi znalezc cos dla siebie jak widac.
kolezanka miala podobne problemy z pieluchami i mlekiem dla bliźniaków- wszystkiego probowala po 10 rodzajow aż trafiła, bo jak jeden aspekt byl ok, to drugi nie i tak w kólko :-p

Dzieńdoberek:)
Właśnie zwleklam się z łóżeczka, poszłam spać o 4 na ranem a i tak doszłam do wniosku że nie warto było:(
Ogólnie w formie moich włosów róznicy nie widze ale za to paznokcie mam w duuuużo lepszej kondycji:-) być może dlatego że nie musze teraz sto razy na godzine myć i dezynfekować rączek:sorry:
Jak mi sie marzy już wiosna!!!!!

Wczoraj widziałam prognoze pogody i od czwartku przyjdzie do nas odwilż!! Jest nadzieja!!!

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty;-)

Włosów nie maluje i nigdy nie malowałam wiec nie wypowiadam sie w tej kwestii.
Zmykam na jakieś sniadanko. Do zobaczenia później;-)

pewnie ze kazda ciąża jest indywidualna, ale Ci zazdroszcze (ale tak pozytywnie oczywiscie ;) ). extra !!! :-D:tak::-D

no ja tylko wiem tylko, co lubie ja i moje wlosy i wiem, ze testy wypadky super. nie cierpie farbowac, a jedyne co trawie, to LOREAL, a uwierz, ze probowalam juz niejednej firmy..
no ale kazdy musi znalezc cos dla siebie jak widac.
kolezanka miala podobne problemy z pieluchami i mlekiem dla bliźniaków- wszystkiego probowala po 10 rodzajow aż trafiła, bo jak jeden aspekt byl ok, to drugi nie i tak w kólko :-p
Bo tak jest ze wszystkim ja moge tylko doradzić to co pasuje mnie i moim klientką ale nie zamierzam na siłe przekonywać do swojego zdania zresztą każdy patrzy na coś innego i dla jednych jes ok dla drugich nie sprawdziłam kilka firm dlatego uważam że moge sie wypowiedzieć ale ile ludzi tyle zdań i ile fryzjerów tyle opinni wszystkim nie dogodzi najważniesze w czym ty najlepiej sie czujesz miałam na celu tylko was uspokoić co do koloryzacji w ciąży i tak jestem pewna że niekture z nas i tak uważają swoje ale chwała za własne zdanie .Co do mleka terz tak miałam jedyne co mógł pić Kuba to nestle nan po reszcie wymiotował teraz terz co pierwsze podam to nestle ale jak zareaguje dzidzia to nie wiem . Troche odskocze z tematu chwale sie że zakupiłam pierwsze spodnie ciążowe to znaczy Sławek mi kupił dał 160 zł myślałam ze zawału dostane:szok: wrzyciu tyle bym nie dała :no:

Ehtele trzymam kciuki :) ja wizyte mam jutro, też sie doczekać nie mogę ! Ciekawe czy dobrze się dzidek ułoży bo ciekawa jestem czy synuś czy córeczka. Co do ruchów to ja też je czuje...tak samo jak dziewczyny opisują. Tylko własnie martwie sie strasznie bo od wczoraj ani razu nie poczułam :-( mam nadzieje że jutrzejsza wizyta rowieje moje wątpliwośći. Juz raz dzidka straciłam i teraz o wszystko sie martwie :eek:

Jak dziewczynki po Walentynkach?

A CHA BARDZO WAS PROSZĘ O GŁOSIKI :)

http://pl....com/#user/show_photo/501

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ehtele trzymam kciuki :) ja wizyte mam jutro, też sie doczekać nie mogę ! Ciekawe czy dobrze się dzidek ułoży bo ciekawa jestem czy synuś czy córeczka. Co do ruchów to ja też je czuje...tak samo jak dziewczyny opisują. Tylko własnie martwie sie strasznie bo od wczoraj ani razu nie poczułam :-( mam nadzieje że jutrzejsza wizyta rowieje moje wątpliwośći. Juz raz dzidka straciłam i teraz o wszystko sie martwie :eek:

Jak dziewczynki po Walentynkach?

A CHA BARDZO WAS PROSZĘ O GŁOSIKI :)

http://pl....com/#user/show_photo/501
bo to dopiero sam początek na pewno wszystko jest ok jak zacznie kopać na dobre to wiesz mi bedziesz prosiła żeby przestał na chwile :-Dwiec sie nie martw ja mam jutro samo usg i nie ukrywam ze licze że dzidzia chociarz troszke sie ujawni :-D

Do góry