reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ktoś mówił,że wymioty mijają do 12 tygodnia? :-/
Właśnie zawisłam nad kibelkiem.Nie dośc,że cały dzień jestem poprostu senna to zwymiotowałam z ...głodu chyba.Ale nie byłam jakoś przerażająco głodna no i co ważne, zjadlam normalnie śniadanie. Grrr

Co do dzidziusia po którejś stronie - jeśli tak jest,to mój siedzi po lewej. Jak się położę na wznak to między kościami biordowymi czuję wyraźne wzniesienie właśnie bardziej z lewej strony.

ja właśnie wczoraj zwymiotowałam tylko raz :tak:

Większość z Was ma USG genetyczne. Mi czegoś takiego nawet nie proponowano, po resztą chyba bym się bała i dodatkowo denerwowała przez resztę ciąży, jakby coś tam było nie tak. Z tego co słyszłam, bo chodzę prywatnie go gin. to wołali sobie 200zł za usg genetyczne. Sporo kasy. Genetyczne to co innego niż to 3D ? Sorki ale kompletnie się nie znam.....

ja za genetyczne badanie zapłaciłam 450zl przeliczajac na złotówki...

przykro mi ja mam nadal mdłosci, ale bez wymiotów

tak to jest cos innego sprawdzają przeziernosc karkową, serce, zołądek, itd.

dziewczyny a mam do Was pytanie czy macie juz tą linie biegnącą do pępka?

ja mam :tak:
to się nazywa Linea nigra, mi się pokazała od spoja łonowego w 11 tc i pomału leci ku gorze nie ciemna ,ale jasna:tak:,ale z wiekiem ciąży ściemnieje...

A ta ogólnie to czuje się nie na ciążę jak zwykle;-)
za 6 dni (nie licząc dzisiejszego)się okaże czy wszystko w porządku z maluszkiem ;-)
już doczekać się nie mogę ;-)

reklama
ja właśnie wczoraj zwymiotowałam tylko raz :tak:

ja za genetyczne badanie zapłaciłam 450zl przeliczajac na złotówki...

ja mam :tak:
to się nazywa Linea nigra, mi się pokazała od spoja łonowego w 11 tc i pomału leci ku gorze nie ciemna ,ale jasna:tak:,ale z wiekiem ciąży ściemnieje...

A ta ogólnie to czuje się nie na ciążę jak zwykle;-)
za 6 dni (nie licząc dzisiejszego)się okaże czy wszystko w porządku z maluszkiem ;-)
już doczekać się nie mogę ;-)

bedzie dobrze zobaczysz no ja mam wlasnie taką niezbyt ciemną tą linie, ale podobno do 5 miesiaca moze wyskoczyc:)

Aga trzymam kciuki odezwij sie po.

Witajcie. Ja miałam dzisiaj tragiczny dzień :/ Byłam na praktykach w szpitalu i straciłam przytomność, nawet nie wiem kiedy to się stało. Zjadłam śniadanie i wszystko było ok. Głupio mi było strasznie ale na szczęście szybko doszłam do siebie. Będąc już w domu otrzymuję telefon, że właśnie rozpoczęły mi się zajęcia. Nie zauważyłam w planie!!! i nieważne, że przeglądałam go ze 100razy. już mam nieobecność i nie wiem czy będę mogła je wogle odrobić. Z moją główką nie jest za dobrze :/

Co do magnezu to ja nie biorę nic takiego. Lekarz powiedział, żeby brać tylko folik. A skurczy na szczęście nie mam.

Witam,

No i tak Sierpnióweczki, Walentynki się kończą ja miałam dzis podwójne swięto, bo powitałam grono 35latek (bleeeee) :wściekła/y:więc nie ma się z czego cieszyc rano była chandra, naprawdę, nawet się w kuchni poryczałam, no chyba mi hormony powariowały, chłopaki nie wiedzieli o co chodzi, no ale dostałam piękne kwiaty i jakoś mi minęło, po 30tce to milej się obchodzi imieniny :tak::tak:!!!
Ale się pocieszam, że od sierpnia się odmłodzimy z M, na szczęście jest tylko rok ode mnie starszy:))):-)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :-)

Witajcie. Ja miałam dzisiaj tragiczny dzień :/ Byłam na praktykach w szpitalu i straciłam przytomność, nawet nie wiem kiedy to się stało. Zjadłam śniadanie i wszystko było ok. Głupio mi było strasznie ale na szczęście szybko doszłam do siebie. Będąc już w domu otrzymuję telefon, że właśnie rozpoczęły mi się zajęcia. Nie zauważyłam w planie!!! i nieważne, że przeglądałam go ze 100razy. już mam nieobecność i nie wiem czy będę mogła je wogle odrobić. Z moją główką nie jest za dobrze :/

Co do magnezu to ja nie biorę nic takiego. Lekarz powiedział, żeby brać tylko folik. A skurczy na szczęście nie mam.

moja szefowa tak miala, ze czasami tracila przytomnosc, ale podobno nie było to nic groznego

A ja przed chwilą sprawdziłam i na wkładce miałam takie beżowe plamy - echhh i teraz nie wiem czy się martwić czy nie, ostatnio miałam tyle stresu, że szkoda pisać, mam nadzieję, że to na dzidziunia nie wpłynęło

reklama
MAMUŚKI!!!!
Jeszcze raz bardzo dziękuję za życzenia.:-D:-)
Shyla bardzo ciekawy artykuł.:tak:
Ja nie mam żadnych bóli pleców, pośladków itp. choć zaczęłam brać magnez, a piersi bolą i swędzą.
ALAA uważaj na siebie!!!!
AVENITTA powodzenia na badaniach!!!
MILUSIA położ się i odpocznij, aby się wszystkie mięśnie rozluźniły, może jesteś przemęczona i "zalatana"????

Ostatnia edycja:
Do góry