reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ktoś mówił,że wymioty mijają do 12 tygodnia? :-/
Właśnie zawisłam nad kibelkiem.Nie dośc,że cały dzień jestem poprostu senna to zwymiotowałam z ...głodu chyba.Ale nie byłam jakoś przerażająco głodna no i co ważne, zjadlam normalnie śniadanie. Grrr...

Co do dzidziusia po którejś stronie - jeśli tak jest,to mój siedzi po lewej. Jak się położę na wznak to między kościami biordowymi czuję wyraźne wzniesienie właśnie bardziej z lewej strony.

przykro mi ja mam nadal mdłosci, ale bez wymiotów

Większość z Was ma USG genetyczne. Mi czegoś takiego nawet nie proponowano, po resztą chyba bym się bała i dodatkowo denerwowała przez resztę ciąży, jakby coś tam było nie tak. Z tego co słyszłam, bo chodzę prywatnie go gin. to wołali sobie 200zł za usg genetyczne. Sporo kasy. Genetyczne to co innego niż to 3D ? Sorki ale kompletnie się nie znam.....

tak to jest cos innego sprawdzają przeziernosc karkową, serce, zołądek, itd.

dziewczyny a mam do Was pytanie czy macie juz tą linie biegnącą do pępka?

reklama
Tak, genetyczne tzw to coś zupełnie innego niż 3d. usg 3d to taki bajer dla rodziców :) a usg które wykonuje się miedzy 11 a 14 tygodnim ma na celu określenie ryzyka wystąpienia niektórych wad genetycznych. Mierzy się przezierność karkową, sprawdza kość nosową no i wykonuje pierwsze "oględziny" - czy jest żołądek, pęcherz,jak rozwija się mózg itd.

Pajeczko ja jeszcze nie mam, tylko na cycach mam żyły bardzo widoczne i to tyle.. Jejciu kiedy będzie wiosna????
Polianko tak mi przykro, że to Ciebie dotyczy, ale nie powiem ja z rana jeszcze nie czuję się za dobrze, z resztą w ciągu dnia też mam jeszcze mdłości:)

Ostatnia edycja:
przykro mi ja mam nadal mdłosci, ale bez wymiotów

tak to jest cos innego sprawdzają przeziernosc karkową, serce, zołądek, itd.

dziewczyny a mam do Was pytanie czy macie juz tą linie biegnącą do pępka?

Właśnie dokładnie obejrzałam się w lusterku iiii nie mam jeszcze żadnej kreski do pępka :no:!!!! W ogóle brzuch stanął w miejscu, ale chyba dlatego, że nie mam juz rewolucji z jelitami, uspokoiło się, bo wcześniej to miałm naprawdę wieczorkami taki duży, że aż sie za głowę łapałam:szok::tak:!!!!!
Ale żeby nie bylo mi nudno znów zaczęły boleć mnie piersi oooo!!!!!

Myślałam podobnie jak ty, że po co USG genetyczne skoro jak dzieciątko będzie chore to i tak nie usunę, ale? Ale to USG wyklucza wiele chorób, a jeżeli nawet jakieś powstaną (obrzęk mózgu, niezrośnięcie komór serca itp) można nim zapobiegać i wiedzieć z czym się ma do czynienia.
dziękuję za odpowiedź :-) Tez to wiem, no ale myślę że i tak go nie będę mieć, jak będę na wizycie będę już w 14 tyg. a moja lekarka nic nie wspominała o takim usg.

Dzięki dziewczyny, tak myslałam że to 3D to nie to samo co genetyczne.

Ostatnia edycja:
Pajeczko ja jeszcze nie mam, tylko na cycach mam żyły bardzo widoczne i to tyle.. Jejciu kiedy będzie wiosna????
Polianko tak mi przykro, że to Ciebie dotyczy, ale nie powiem ja z rana jeszcze nie czuję się za dobrze, z resztą w ciągu dnia też mam jeszcze mdłości:)

ja mam pełno widocznych żyłek na brzuchu i piersiach a mam taką linie ale ona nie jest ciemna tylko jasna ledwo widoczna, ale podobno do 5 miesiaca moze sie ona pojawic

Właśnie dokładnie obejrzałam się w lusterku iiii nie mam jeszcze żadnej kreski do pępka :no:!!!! W ogóle brzuch stanął w miejscu, ale chyba dlatego, że nie mam juz rewolucji z jelitami, uspokoiło się, bo wcześniej to miałm naprawdę wieczorkami taki duży, że aż sie za głowę łapałam:szok::tak:!!!!!
Ale żeby nie bylo mi nudno znów zaczęły boleć mnie piersi oooo!!!!!

ja tez sie kiedys cieszyłam, ze mnie przestały boolec a nastepnego dnia o mamo jak szalały jak głupie a teraz czasami swędzą sutki to dopiero jazda na kółkach wtedy frajne ma moj maz bo masuje :p

Cześć Ja dopiero z pracy wróciłam, ciąża to nie choroba ale strasznie nie chce mi się pracować :zawstydzona/y: Ale jeszcze tylko 2 tygodnie i zacznę się opierniczać :tak:

A Wy się strasznie rozpisałyście ;-) Zazdroszcze tym co mają wizytę u gina na dniach, Ja mam dopiero 24.02 (jeszcze tydzień czekania )....

Co do żyłek Ja mam bardzo dużo na piersiach i zboku brzucha, ale od pępka nie mam żadnego śladu. A piersi bardzo często mnie swędzą :-(
I ruchów dzidzi też nie czuje:-(

Mam do Was pytanko czy Was też boli kość ogonowa (pupa:-p) bo mnie strasznie moja mama mówi, że mi się miednica rozrasta...

Cześć Ja dopiero z pracy wróciłam, ciąża to nie choroba ale strasznie nie chce mi się pracować :zawstydzona/y: Ale jeszcze tylko 2 tygodnie i zacznę się opierniczać :tak:

A Wy się strasznie rozpisałyście ;-) Zazdroszcze tym co mają wizytę u gina na dniach, Ja mam dopiero 24.02 (jeszcze tydzień czekania )....

Co do żyłek Ja mam bardzo dużo na piersiach i zboku brzucha, ale od pępka nie mam żadnego śladu. A piersi bardzo często mnie swędzą :-(
I ruchów dzidzi też nie czuje:-(

Mam do Was pytanko czy Was też boli kość ogonowa (pupa:-p) bo mnie strasznie moja mama mówi, że mi się miednica rozrasta...

mnie bardzo czesto, ale odkąd pije magnez jest coraz lepiej czasami do siedziec nie umiałam, mialam tez skurcze posladkow to niestety było bardzo bolesne, ale ustało

mnie bardzo czesto, ale odkąd pije magnez jest coraz lepiej czasami do siedziec nie umiałam, mialam tez skurcze posladkow to niestety było bardzo bolesne, ale ustało

Już wcześniej dziewczyny pisały o magnezie, chyba muszę zacząć go łykać bo do tej pory nie brałam... Nie miałam skurczów łydek, ani macicy więc było dobrze. Ale z tą bolącą pupą nie wytrzymam 2 ost tygodnie pracy bo spędzam w aucie ok 4godz dziennie.:-(
Dziękuje za radę :tak:

reklama
Witam- dziewczyny przelecialam kilke postow, ale niestety za godzinke mam wyjazd z domku wiec na wiecej nie mam czasu tym bardziej ze mala mi spi i za chwile jak sie obudzi to pewno bede lapac zakrety. Ja mam dzisiaj USG- beda sprawdzac jak tam moja szyjka po zabiegu wyglada mam nadzieje ze wiele sie nie skrocila:) :/
Ja dziewczyny nie mam zadnych rozstepow i zylek ale chociaz brzuch mam jak w 6 miesiacu to jednak troche schudlam i tam gdzie mialam tluszcze zostaly kosci co czasami mi przeszkadza nawet w siedzeniu:/
Jesli chodzi o bol kosci ogonowej to ja tez tak miewam- mysle ze jest to tez zwiazane u mnie z waga, a i z ulozeniem macicy.
Pozdrawiam i wpadne waszym wieczorkiem.

Do góry