reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Kasia 2506 wiesz ja juz takie cos czulam wczesniej ale nie traktuje tego jak ruchy bo jak ide do lekarza i on such serducha to czesto mi mowi- o to wlasnie Pani, wiec wiem ze jezeli sa to jakies szmerania to najprawdopodobnie nasze jelitka szaleja.
Ja w pierszej ciazy mialam odczucia jak ty od 16 tyg. ale kopniaka dostalam 20/21 tydz. w drugiej w 15 tyg. byl chlopiec i bardzo dluzy. Z niunia poczulam w 16/17 tydz. no i teraz najwczesniej ale to nie bylo szperanie i latanie motylkow to fakt maluszek przerysowal mi nozka albo raczka po lewym boku.
Tez sie ciesze:)))

Ostatnia edycja:
reklama
witam

tak w ciazy z corka wcinalam pomarancze mandarynki grejfruty bialy ser (twarog) z rzodkiewka non stop i sok pomaranczowy..teraz to moze sie zepsuc ;-)
teraz jablka winogrona serek wiejski i lody

Biore witaminki femintal N (chcialam dha ale drogi :-( a moj gin w ogole"pani wierzy w takie cus?)w 8 miesiacu bede chciala sam dha wziac sadze ze omegamed (corce daje i polecam ) teraz femintal jeden dzien na drugi sam folik..pewnie do 20 tyg tak bede jesc tak samo jak z corka

gratuluje kopniaczka Aga S... ja czulam maluszka nawet puknal mnie w 13-14 tyg teraz cicho :-(

AgaS-78Ale Ja Ci zazdroszczę :-( Też bym chciała poczuć moje maleństwo, ale w pierwszej ciąży trzeba dłużej czekać niestety :-( Ale bardzo, bardzo się cieszę Twoim szczęściem i gratuluje :-)

Przede mną też sporo czekania przed pierwszymi ruchami ale szczerze przyznam, że jak na razie musze się oswoić z powiększającym się brzuchem. I to już jest dla mnie szok, bo myślałam, że nigdy nie urośnie a jednak...
Dzisiaj ostatki a my sami w domku z mężem. Mieliśmy rozkręcić w ostatniej chwili imprezę ale już każdy miał inne plany. A co tam u Was?
I najważniejsza informacja- dostałam dziś od męża WAlentynkę, jakie to romantyczne :) bardzo się wzruszyłam. Fakt trochę się pospieszył ale to nieważne :)

Pajko :) Gdzieś czytałam,że jak kobieta pochłania mandarynki to na dziewczynkę ;-) Może chłopak ci się szykuje? :-D

jeżeli patrzec na smaki to albo musiałabym miec blizniaki chlopiec/dziewczynka albo obojnaka :eek: nie jem mandarynek bo sie nimi przejadłam bo na samym pocątku cizy potrafiłam zjesc 4 kg na raz siedzialam i jadłam, ale pomarancze juz zjem ogólnie cytrusy. Nie ciągnie mnie do słodkiego, ale czasami mam napad, ze siedze tylko w szafie ze slodyczami.

Ja ogólnie mysle, ze bedzie chłopak, ale dla mnie jest to obojętne;-) ale chciałabym juz cos wiedziec. Tak mi sie wydawało,z e na ostatnim usg cos tam latało miedzy nogami ;-)takie malitkie:sorry:

No patrząc na to co jem w ciązy to pierwsza powinna być dziewczynka, a jest syn.
A teraz wydaje mi się, że będzie drugi chłopczyk, z kalendarza chińskiego wychodzi mi na bank chłopak,a co będzie ????? W sierpniu będziemy WIDZIAŁY same:))):-):tak:!!!
Ale najprzyjemniejsze są wieczory, bo zawsze jak leżę to czuję w brzuchu jak ja to nazywam "pływającą kaczuszkę" przemiłe:)

Dziewczyny-już niedługo będzie nam trochę raźniej, bo maluch zacznie dawać znać o sobie-kopniaki, szturchańce i wtedy na pewno nie zapomnimy o ciąży;-):-)

Ja właśnie czekam na to mocne kopniecie i się doczekać nie mogę :-)

Aga-gratuluję kopniaczka:tak: Mi też się czasami wydaje, że małe coś robi przy moim prawym boczku-czuję to, ale czyżby to mogło być tak mocno odczuwalne? W pierwszej ciąży czułam tylko motyle w brzuchu od 16 tygodnia;-)

ja czułam już takie smyranie w brzuszku jakby coś pływało i mnie od wewnątrz dotykało,ale narazie przeszło...a co to bylo to nie wiem ;-)

Co do ruchów, to ja czasem (choć codziennie) czuje takie jakby...hmmm...jak to opisać...;-)...jakby taki nerw mi skakał raz z prawej strony, raz z lewej strony, albo jakby coś się przelewało, ale nie jest to regularne i o tej samej porze, więc nie wiem co to :sorry: Może dzidziuś daje mamusi już znaki, a może jelita ;-)

No patrząc na to co jem w ciązy to pierwsza powinna być dziewczynka, a jest syn.
A teraz wydaje mi się, że będzie drugi chłopczyk, z kalendarza chińskiego wychodzi mi na bank chłopak,a co będzie ????? W sierpniu będziemy WIDZIAŁY same:))):-):tak:!!!
Ale najprzyjemniejsze są wieczory, bo zawsze jak leżę to czuję w brzuchu jak ja to nazywam "pływającą kaczuszkę" przemiłe:)

tez to czuje , niektóre dziewczyny mowią, ze to jelita dziwne bo przed ciążą nie mialam takich "odgłosów" z brzucha:eek: wiec sądze, ze to wybryki dzidzi to takie efekty specjalne.

reklama
Pajkaa to że przed ciążą czegoś nie czułyśmy to żaden wyznacznik bo mam w sobie wielką rewolucję :tak:
Bombusia to moja dieta w pierwszej ciązy była zdecydowanie na chłopca według przesądów a teraz trudno powiedzieć czasem to taka mieszanka że po prostu szok jak np. zapijanie kanapek z rybką z puszki kakao :-D

ja narazie jeszcze nie poczułam mojego groszka ale i figurka moja taka ze niczego to nie ułatwia :tak: ale przyjdzie i ta chwila :tak: bardziej obawiam się takich numerków jakie córcia mi robiła że zapierała się główką z boku brzucha i pchała mi malusie nożki pod żebra :sorry:

Do góry