reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Kasia 2506 wiesz ja juz takie cos czulam wczesniej ale nie traktuje tego jak ruchy bo jak ide do lekarza i on such serducha to czesto mi mowi- o to wlasnie Pani, wiec wiem ze jezeli sa to jakies szmerania to najprawdopodobnie nasze jelitka szaleja.
Ja w pierszej ciazy mialam odczucia jak ty od 16 tyg. ale kopniaka dostalam 20/21 tydz. w drugiej w 15 tyg. byl chlopiec i bardzo dluzy. Z niunia poczulam w 16/17 tydz. no i teraz najwczesniej ale to nie bylo szperanie i latanie motylkow to fakt maluszek przerysowal mi nozka albo raczka po lewym boku.
Tez sie ciesze:)))

Ostatnia edycja:
reklama
witam

tak w ciazy z corka wcinalam pomarancze mandarynki grejfruty bialy ser (twarog) z rzodkiewka non stop i sok pomaranczowy..teraz to moze sie zepsuc ;-)
teraz jablka winogrona serek wiejski i lody

Biore witaminki femintal N (chcialam dha ale drogi :-( a moj gin w ogole"pani wierzy w takie cus?)w 8 miesiacu bede chciala sam dha wziac sadze ze omegamed (corce daje i polecam ) teraz femintal jeden dzien na drugi sam folik..pewnie do 20 tyg tak bede jesc tak samo jak z corka

gratuluje kopniaczka Aga S... ja czulam maluszka nawet puknal mnie w 13-14 tyg teraz cicho :-(

AgaS-78Ale Ja Ci zazdroszczę :-( Też bym chciała poczuć moje maleństwo, ale w pierwszej ciąży trzeba dłużej czekać niestety :-( Ale bardzo, bardzo się cieszę Twoim szczęściem i gratuluje :-)

Przede mną też sporo czekania przed pierwszymi ruchami ale szczerze przyznam, że jak na razie musze się oswoić z powiększającym się brzuchem. I to już jest dla mnie szok, bo myślałam, że nigdy nie urośnie a jednak...
Dzisiaj ostatki a my sami w domku z mężem. Mieliśmy rozkręcić w ostatniej chwili imprezę ale już każdy miał inne plany. A co tam u Was?
I najważniejsza informacja- dostałam dziś od męża WAlentynkę, jakie to romantyczne :) bardzo się wzruszyłam. Fakt trochę się pospieszył ale to nieważne :)

Pajko :) Gdzieś czytałam,że jak kobieta pochłania mandarynki to na dziewczynkę ;-) Może chłopak ci się szykuje? :-D

jeżeli patrzec na smaki to albo musiałabym miec blizniaki chlopiec/dziewczynka albo obojnaka :eek: nie jem mandarynek bo sie nimi przejadłam bo na samym pocątku cizy potrafiłam zjesc 4 kg na raz siedzialam i jadłam, ale pomarancze juz zjem ogólnie cytrusy. Nie ciągnie mnie do słodkiego, ale czasami mam napad, ze siedze tylko w szafie ze slodyczami.

Ja ogólnie mysle, ze bedzie chłopak, ale dla mnie jest to obojętne;-) ale chciałabym juz cos wiedziec. Tak mi sie wydawało,z e na ostatnim usg cos tam latało miedzy nogami ;-)takie malitkie:sorry:

No patrząc na to co jem w ciązy to pierwsza powinna być dziewczynka, a jest syn.
A teraz wydaje mi się, że będzie drugi chłopczyk, z kalendarza chińskiego wychodzi mi na bank chłopak,a co będzie ????? W sierpniu będziemy WIDZIAŁY same:))):-):tak:!!!
Ale najprzyjemniejsze są wieczory, bo zawsze jak leżę to czuję w brzuchu jak ja to nazywam "pływającą kaczuszkę" przemiłe:)

Dziewczyny-już niedługo będzie nam trochę raźniej, bo maluch zacznie dawać znać o sobie-kopniaki, szturchańce i wtedy na pewno nie zapomnimy o ciąży;-):-)

Ja właśnie czekam na to mocne kopniecie i się doczekać nie mogę :-)

Aga-gratuluję kopniaczka:tak: Mi też się czasami wydaje, że małe coś robi przy moim prawym boczku-czuję to, ale czyżby to mogło być tak mocno odczuwalne? W pierwszej ciąży czułam tylko motyle w brzuchu od 16 tygodnia;-)

ja czułam już takie smyranie w brzuszku jakby coś pływało i mnie od wewnątrz dotykało,ale narazie przeszło...a co to bylo to nie wiem ;-)

Co do ruchów, to ja czasem (choć codziennie) czuje takie jakby...hmmm...jak to opisać...;-)...jakby taki nerw mi skakał raz z prawej strony, raz z lewej strony, albo jakby coś się przelewało, ale nie jest to regularne i o tej samej porze, więc nie wiem co to :sorry: Może dzidziuś daje mamusi już znaki, a może jelita ;-)

No patrząc na to co jem w ciązy to pierwsza powinna być dziewczynka, a jest syn.
A teraz wydaje mi się, że będzie drugi chłopczyk, z kalendarza chińskiego wychodzi mi na bank chłopak,a co będzie ????? W sierpniu będziemy WIDZIAŁY same:))):-):tak:!!!
Ale najprzyjemniejsze są wieczory, bo zawsze jak leżę to czuję w brzuchu jak ja to nazywam "pływającą kaczuszkę" przemiłe:)

tez to czuje , niektóre dziewczyny mowią, ze to jelita dziwne bo przed ciążą nie mialam takich "odgłosów" z brzucha:eek: wiec sądze, ze to wybryki dzidzi to takie efekty specjalne.

reklama
Pajkaa to że przed ciążą czegoś nie czułyśmy to żaden wyznacznik bo mam w sobie wielką rewolucję :tak:
Bombusia to moja dieta w pierwszej ciązy była zdecydowanie na chłopca według przesądów a teraz trudno powiedzieć czasem to taka mieszanka że po prostu szok jak np. zapijanie kanapek z rybką z puszki kakao :-D

ja narazie jeszcze nie poczułam mojego groszka ale i figurka moja taka ze niczego to nie ułatwia :tak: ale przyjdzie i ta chwila :tak: bardziej obawiam się takich numerków jakie córcia mi robiła że zapierała się główką z boku brzucha i pchała mi malusie nożki pod żebra :sorry:

Do góry