reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Pajko a kto nie woli :) NAjgorsze, że jedną ze zmian smakowych w obecnej ciąży jest wstręt do surowych warzyw...A tak uwielbiałam sałatki...:-(

a ja pochłaniam wszystko ;-)

A ja nie zastępuje,jedynie uzupełniam.
No i mało owoców naprawdę mi teraz smakuje niestety,choć cytrusy typu pomarańcze,mogłabym jeść ciągle.
A z innych owoców najwięcej wciągam jabłek:tak:
ja wszystkie oprócz mandarynek :-D

reklama
Pajko :) Gdzieś czytałam,że jak kobieta pochłania mandarynki to na dziewczynkę ;-) Może chłopak ci się szykuje? :-D

ojjj kiniusia to Ci współczuję ;-) moja koleżanka tez ma 2 letnie dziecko i również daje tak czadu ze wytrzymać nie idzie nawet nie da złapać się za rękę :no:
wygina się na wszystkie strony i płacze ehhh :happy:
także wiem co przeżyłaś za horror:tak:
ja znow tez nie spalam dobrze bo mam 6 miesięcznego kotka i od 6 juz baraszkował :angry: i się nie wyspałam wrrrr:eek:

co do magnezu , to ja innych witaminek nie biorę tylko magnez na razie zobaczymy za 8 dni co powie lekarz :tak:
Shyla, kurcze w pierwszej chwili nie poznałam Cię przez ten nowy avatarek. :zawstydzona/y: I gdzie jest ten mały chłopczyk , co tak buziaki rozsyłał? On był taki słodki :tak::-D
Ja także mam zwierzątka, które dają popalić w nocy (czyt. szynszyle) :tak:;-) Jak zasnęły to mały się obudził :eek: Teraz sobie podrzemałam 2 godzinki, bo mały też śpi, więc idę się jeszcze położyć, póki jest spokój i cisza :tak:;-)

O jaacie, ja już się nie dziwię,że mi mięśnie drgają i mam problemy z serduchem. Byłam święcie przekonana,że w Prenastalu jest magnez i potas ale się pomyliłam.Są same witaminy i kwas foliowy.
Polianna, i ja właśnie się zorientowałam, że w Prenatalu nie ma magnezu (po Twoim poście jeszcze raz przeczytałam skład). Jak pójdę na wizytę do dr, to się zapytam może co łykać najlepiej :tak:

Bogusia racja... pomidory nie smakują jak pomidory i nie mogę ich przełknąć.
A zjadłabym sobie jakąś pyszną letnią sałatkę :) Wiosna kojarzy mi się od dziecka z kanapkami - pomidor+ogórek+rzodkiewka+ cebulka ,sól,pieprz. :) Moja mama zawsze robiła takie śniadanka. Mniaaam..
I ja już marzę o takich kanapkach, a póki co, wszystko takie drogie i z importu, ale jeszcze chwila i z ogródka będą :tak::-)

Pajko :) Gdzieś czytałam,że jak kobieta pochłania mandarynki to na dziewczynkę ;-) Może chłopak ci się szykuje? :-D
Polianna, ja mogę jeść tonami mandarynki. :-) Może coś w tym jest ;-)
Okaże się 3 marca na usg :-D

to i ja mogę dołączyć do posiadaczy zwierzątek budzików bo mojemu pieskowi zebrało się na amory więc chodzi jęczy piszczy :eek:
co do witaminek to napewno zależy od tego jakie kto ma wyniki ja z owoców w sklepie to mogę sobie kupić kamienne kiwi skusiłam się ostatnio ale było niesmaczne banany ale ile można ich zjeść jabłka uwielbiam ale ile można ich zjeść no grejpfruty lubię ale mam po nich ogromną zgagę więc
a odnośnie kwasu foliowego znalazłam taką stronkę Kwas foliowy - kwasfoliowy.pl
ja dzisiaj na obiadek robię zapiekankę ziemniaczaną a jutro kaczkę faszerowaną :tak:
magnez łykam już od jakiegoś czasu :tak: niestety mimo tego jak coś dłużej porobię męczą mnie skurczyki narazie dosyć drobne no ale po pierwszej ciąży jestem wyczulona więc czuję jak brzuszek się mi stawia jak się nasilą to nie będę czekać do wizyty 4.03 ehh oby to były jednorazowe wyskoki :oo:

no ja na samym początku pochłaniałam same mandarynki:-D a teraz tylko jabłka na mandarynki patrzeć nie mogę :zawstydzona/y:
ciekawe co u mnie się kryje pod serduszkiem :tak:
dziewczynki ja dziś w ogóle się nie czuje na ciążę :eek:
żeby tylko wszystko było dobrze:nerd:

Witam sobotnio!
M poszedł z małą na spacer, ja trochę posprzątałam, teraz odpoczywam;-) Po drzemce Basi jedziemy na urodziny mojej siorki, a później do znajomych, także sobota zaplanowana:tak: Przydałoby się jeszcze jechać do sklepu na zakupy, bo owoce i warzywa się skończyły, a dla mnie to ostatnio najlepsze jedzenie:-p Tylko banany mnie mdlą... Zgadzam się, że te zimowe warzywa i owoce są bez smaku, ale z braku laku:sorry:
Shyla-to dobrze, że czujesz się normalnie-tak powinno być w II trymestrze-nic-tylko się cieszyc:tak:

Tak piszecie o ty magnezie-ja chyba też powinnam go brać, bo często mam skurcze w boku brzucha-tak strasznie ciągnie, jak za szybko coś zrobię...

Dziendoberek:)
Ale tu dzisiaj spokojnie....
Co do witaminek to mi lekarz zalecił tylko folik i duuuuże ilości warzywek i owoców, wyniki mam super:) Najlepiej pochłaniam pomarańcze bo mam mniejsze mdłości po nich:tak:

Mam tylko mały problemik ze zwolnieniem. Wiecie może dziewczyniki czy zwolnienie nam poprostu przysługuje czy to dobra wola lekarza? Mój cos kreci i nie chce za bardzo wypisywać a do pracy wrócić nie mogę gdyż pracuje w szpitalu w szkodliwych warunkach- przerózne środki do dezynfekcji, leki i narazenie na choroby zakaźne. Po za tym jest duuuuze prawdopodobieństwo że jakiś mój mały pacjent mnie kopnie w brzuch (różne sytuacje już przezyłam).
Mam zamiar zmienić lekarza bo i tak mam pewne zastrzezenia do obecnego tylko sie boje ze drugi tez mi bedzie robił problemy....

A wczoraj bylismy na USG maluszka:-D cos cudownego!!! Małe ma już 4,5 cm a jego serduszko tak pieknie bije!!! Genetyczne mamy na 22.02 bo wczoraj nie dało sie zrobić.

reklama
Do góry