reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Ja od poczatku ciazy od razu dotalam Aspargin - magnez z potasem, w dawce 3x2. W pierwszej ciazy tez tak bralam. Do tego po 10 tygodniu zaczelam brac witaminy. Nie mam poki co zadnych skurczy miesni itp.

reklama
No to Różyczko mamy USG w tym samym dniu ja rano, bo o 10.15. czyli czekamy jeszcze dobry tydzień.:tak:
Chyba zacznę łykać ten magnez, w środę idę go ginek. to spytam, co prawda nie mam żadnych kłuć w brzuchu i skurczy, ale pamiętam, że w 1 ciąży od 8 miesiąca miałam takie skurcze w nogi, że w nocy zrywałam się z łóżka, taki był ból.:szok::no:.
Co do owoców to wszystkie jakie są dostępne na rynku, a kiwi i pomarańcze duuuużo.:-D
Marzą mi się majowo-czerwcowe truskawki i czereśnie, jak się pójdzie na rynek i stanie przy straganie to tak nimi pachnie pięknie latem i można jeść bez opamiętania. Pogoda okropna, byłam z M w mieście po buty, to koszmar wszczędzie roztopy, ślizgo, chlapa, szaro i ponuro.
Aaaa dziś na podwieczorek serwujemy w domu sok z sokowirówki skład: 2 kg marchwi, 3 pomarańcze, 3 jabłka. Wychodzi po duuuużej szklance na 3 osoby, (no może 4 z małuszkiem) mmmmniam dla dzidziusia.:tak:;-):-)!!!
Na obiadek rybka i surówka z brunatnej kapusty!

Ostatnia edycja:
Ja mam o 16.40:)
Co do soczku to pyyyyychooootka!!! Też taki uwielbiam i serwuje:tak: czasem dodaje jeszcze buraczki ale to juz pod koniec bo nie wszyscy lubią.
Aura za oknem paskudna..... Oj marzy sie lato:-D
A ja musze sie wreszcie wybrać na zakupy do sklepów dla ciężarnych bo sie juz w żadne spodnie nie mieszcze prócz dresów:sorry:
Na obiadek pieczony kurczak z ryżem i warzywkami :tak:

Dziewczyny-już niedługo będzie nam trochę raźniej, bo maluch zacznie dawać znać o sobie-kopniaki, szturchańce i wtedy na pewno nie zapomnimy o ciąży;-):-)

Shyla, to normalne, ze sie dobrz czujesz, wkoncu to juz 2 trymestr;-)

U mnie rowniez zero symptomow ciazowych:szok:(no oprocz krwawienia:wściekła/y:) Czuje sie swietnie, zycie odzyskalo kolory; malenstwa narazie nie czuje, chociaz czasami jak naciskam na brzuszek to cos tam jakby odkopywalo(ale nie bede sobie wkrecac).

Milego dnia malusie:-)

Witam weekendowo , nie cztalam Was jeszcze bo dopiero zlozeczka zeszlam ale pozniej troch czasu znajde na poczytanie. Co prawda wogole duzo leze i malo przy kompie, bo mala ciagle przy mnie siedzi wiec najczesciej to odchodzi czytanie ksiazek. Tylko wieczorkiem jak ona spi moge wzoiasc laptopa na kolanka- bo mala przestaje mi spac w dzien:(((( A i mam jedna radosna widomosc poczulam pierwszego kopniaczka od malenstwa i nie byl wcale taki slaby(14 i 3 dzien wg. OM i 13 i 6 dzien wg. usg), wiec pierwsza oznake mam za soba teraz czekam na nastepne- ale pewno porzadny kopniak znow za jakies tydz/2 mi sie trafi:))))
Pozdrawiam i zmykam cos na sniadanko zrobic z mezem , a i dzisiaj mam gosci wiec poza lezeniem troche czasu spedze w kuchni....

Ostatnia edycja:
reklama
Aga-gratuluję kopniaczka:tak: Mi też się czasami wydaje, że małe coś robi przy moim prawym boczku-czuję to, ale czyżby to mogło być tak mocno odczuwalne? W pierwszej ciąży czułam tylko motyle w brzuchu od 16 tygodnia;-)

Do góry