reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ja od poczatku ciazy od razu dotalam Aspargin - magnez z potasem, w dawce 3x2. W pierwszej ciazy tez tak bralam. Do tego po 10 tygodniu zaczelam brac witaminy. Nie mam poki co zadnych skurczy miesni itp.

reklama
No to Różyczko mamy USG w tym samym dniu ja rano, bo o 10.15. czyli czekamy jeszcze dobry tydzień.:tak:
Chyba zacznę łykać ten magnez, w środę idę go ginek. to spytam, co prawda nie mam żadnych kłuć w brzuchu i skurczy, ale pamiętam, że w 1 ciąży od 8 miesiąca miałam takie skurcze w nogi, że w nocy zrywałam się z łóżka, taki był ból.:szok::no:.
Co do owoców to wszystkie jakie są dostępne na rynku, a kiwi i pomarańcze duuuużo.:-D
Marzą mi się majowo-czerwcowe truskawki i czereśnie, jak się pójdzie na rynek i stanie przy straganie to tak nimi pachnie pięknie latem i można jeść bez opamiętania. Pogoda okropna, byłam z M w mieście po buty, to koszmar wszczędzie roztopy, ślizgo, chlapa, szaro i ponuro.
Aaaa dziś na podwieczorek serwujemy w domu sok z sokowirówki skład: 2 kg marchwi, 3 pomarańcze, 3 jabłka. Wychodzi po duuuużej szklance na 3 osoby, (no może 4 z małuszkiem) mmmmniam dla dzidziusia.:tak:;-):-)!!!
Na obiadek rybka i surówka z brunatnej kapusty!

Ostatnia edycja:
Ja mam o 16.40:)
Co do soczku to pyyyyychooootka!!! Też taki uwielbiam i serwuje:tak: czasem dodaje jeszcze buraczki ale to juz pod koniec bo nie wszyscy lubią.
Aura za oknem paskudna..... Oj marzy sie lato:-D
A ja musze sie wreszcie wybrać na zakupy do sklepów dla ciężarnych bo sie juz w żadne spodnie nie mieszcze prócz dresów:sorry:
Na obiadek pieczony kurczak z ryżem i warzywkami :tak:

Dziewczyny-już niedługo będzie nam trochę raźniej, bo maluch zacznie dawać znać o sobie-kopniaki, szturchańce i wtedy na pewno nie zapomnimy o ciąży;-):-)

Shyla, to normalne, ze sie dobrz czujesz, wkoncu to juz 2 trymestr;-)

U mnie rowniez zero symptomow ciazowych:szok:(no oprocz krwawienia:wściekła/y:) Czuje sie swietnie, zycie odzyskalo kolory; malenstwa narazie nie czuje, chociaz czasami jak naciskam na brzuszek to cos tam jakby odkopywalo(ale nie bede sobie wkrecac).

Milego dnia malusie:-)

Witam weekendowo , nie cztalam Was jeszcze bo dopiero zlozeczka zeszlam ale pozniej troch czasu znajde na poczytanie. Co prawda wogole duzo leze i malo przy kompie, bo mala ciagle przy mnie siedzi wiec najczesciej to odchodzi czytanie ksiazek. Tylko wieczorkiem jak ona spi moge wzoiasc laptopa na kolanka- bo mala przestaje mi spac w dzien:(((( A i mam jedna radosna widomosc poczulam pierwszego kopniaczka od malenstwa i nie byl wcale taki slaby(14 i 3 dzien wg. OM i 13 i 6 dzien wg. usg), wiec pierwsza oznake mam za soba teraz czekam na nastepne- ale pewno porzadny kopniak znow za jakies tydz/2 mi sie trafi:))))
Pozdrawiam i zmykam cos na sniadanko zrobic z mezem , a i dzisiaj mam gosci wiec poza lezeniem troche czasu spedze w kuchni....

Ostatnia edycja:
reklama
Aga-gratuluję kopniaczka:tak: Mi też się czasami wydaje, że małe coś robi przy moim prawym boczku-czuję to, ale czyżby to mogło być tak mocno odczuwalne? W pierwszej ciąży czułam tylko motyle w brzuchu od 16 tygodnia;-)

Do góry