Ja łykam witaminy i jem tyle owoców i warzyw ile się da, ale ze względu na miesiące w których chodzimy w ciąży nie możemy pozwolić sobie na świeże owoce i warzywa z działki, a wydaje mi się że warzywka i owoce ze sklepu mają mniej witamin i są naładowane chemią :-( Niestety żyjemy w takich a nie innych czasach.
reklama
ewelinka2106
Fanka BB :)
Ja łykam witaminy i jem tyle owoców i warzyw ile się da, ale ze względu na miesiące w których chodzimy w ciąży nie możemy pozwolić sobie na świeże owoce i warzywa z działki, a wydaje mi się że warzywka i owoce ze sklepu mają mniej witamin i są naładowane chemią :-( Niestety żyjemy w takich a nie innych czasach.
Ja tez jej mase owocow. No masz racje z tym ze jestesmy skazane na owoce ze sklepu a to zdecydowanie nie to samo
polianna
Bogusia racja... pomidory nie smakują jak pomidory i nie mogę ich przełknąć.
A zjadłabym sobie jakąś pyszną letnią sałatkę Wiosna kojarzy mi się od dziecka z kanapkami - pomidor+ogórek+rzodkiewka+ cebulka ,sól,pieprz. Moja mama zawsze robiła takie śniadanka. Mniaaam..
A zjadłabym sobie jakąś pyszną letnią sałatkę Wiosna kojarzy mi się od dziecka z kanapkami - pomidor+ogórek+rzodkiewka+ cebulka ,sól,pieprz. Moja mama zawsze robiła takie śniadanka. Mniaaam..
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
No tak,ale te warzywa i owoce sprowadzane teraz to mają mało witamin.Najlepsze nasze polskie sezonowe,których teraz nie ma.ja czytałam rozne opinie na temat tych witami - opinie lekarzy - i głowie są takie, ze mało jest tam witamin w tych witaminach i lepiej wydac te pieniadze np na owoce nic na zestaw witamin. Mnie po witaminach strasznie mdli wole owoce - kiwi, winogrona, jabłka, mango jem rózne owoce i na pewno jest to lepsze od takiego zestawu witamin. Jedyne co jem to kwas foliowy bo trudno jest go naturalnie spozywac.
Zgadzam sie,dlatego ciesze sie,że część naszej ciąży będzie przypadać na te miesiące,kiedy juz bedą nasze polskie sezonowe owoce i warzywa.Ja łykam witaminy i jem tyle owoców i warzyw ile się da, ale ze względu na miesiące w których chodzimy w ciąży nie możemy pozwolić sobie na świeże owoce i warzywa z działki, a wydaje mi się że warzywka i owoce ze sklepu mają mniej witamin i są naładowane chemią :-( Niestety żyjemy w takich a nie innych czasach.
ewelinka2106
Bogusia racja... pomidory nie smakują jak pomidory i nie mogę ich przełknąć.
Oj te kanpki no masz racje, cudne są i tez mi sie kojarzą z wiosną i dziecinstwem mmmmm :*
Dobra ja uciekam, bo sobota to jakies wieksze sprzątanie trzeba zrobic. Milego dnia :*
R
RiSiA
Gość
dziewczyny, ale takie owoce jak kiwi czy mango zawsze jest takie samo ja wole lepsze owoce z mniejszą iloscią witamin niz witaminy w postaci sztucznej tabletki, kazdy ma swoje zdanie ;-)
polianna
dziewczyny, ale takie owoce jak kiwi czy mango zawsze jest takie samo ja wole lepsze owoce z mniejszą iloscią witamin niz witaminy w postaci sztucznej tabletki, kazdy ma swoje zdanie ;-)
Pajko a kto nie woli NAjgorsze, że jedną ze zmian smakowych w obecnej ciąży jest wstręt do surowych warzyw...A tak uwielbiałam sałatki...:-(
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
A ja nie zastępuje,jedynie uzupełniam.
No i mało owoców naprawdę mi teraz smakuje niestety,choć cytrusy typu pomarańcze,mogłabym jeść ciągle.
A z innych owoców najwięcej wciągam jabłek
reklama
Nektarynka
Mnaim mniam.. jeszcze mi brakuje serka (twarogu) z rzodkiewką.. i na chlebek świeży.. mniam..Bogusia racja... pomidory nie smakują jak pomidory i nie mogę ich przełknąć.