reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Polianna powiem tak.. nie jem mało.. ale powiedziec ze duzo tez nie moge.. wprowadzilam kolacje bo zazwyczaj po obiedzie juz nic nie jadlam a teraz bez kolacji ani rusz.. i to sa rozne rzeczy nie powiem ze lekkie.. a brzuch stanat i stoi i nie chce juz rosnac, moze faktycznie wyolbrzymiam ale zaczelo mnie to chyba przerastac.. w kazdym razie umowilam sie do mojego starego gina na wizyte o 15:20.. (moze bedzie ciut niezrecznie bo na ostatniej zamiast do niego to poszlam do lekarki obok..) w kazdym razie zabieram ze sobą M - bardzo chcial.. powiedzial ze on taksowka nawet przyjedzie (35 km) jesli bedzie trzeba.. dlatego tez umowilam sie na taka godzine zeby nie musial sie z pracy zrywac..

reklama
I ja mówię dzień dobry,:-)
Bombusiu, ja tez mam suchą skórę, którą na okrągło balsamuję.Jakoś daję radę, ale najgorzej jest na twarzy. Ja do twarzy używam kremu dla dzieciaczków. :tak: Co do pączków to ja jak pomyślę, to mi ślinka cieknie, :-p a nie wiem czy dzisiaj zjem chociaż jednego.:confused2:
Cayra, no to gratulacje!!! :tak: Super :-D:-D:-D
Nektarynko, na pewno wszystko jest w porządku. Ja także już od kilku tygodniu nie mam mdłości.:tak: Nie martw się brzuszkiem, to dopiero 12 tydzień. :tak: Jeżeli się uspokoisz wizytą u dr to idź. :tak: Ja także ciągle wypatryuję choćby milimetra powiększającego się obwodu :-D A mojego M. codziennie wypytuje czy od wczoraj się powiększył :laugh2:
Ja nadal z katarem i pod kołderką.Kurcze, kiedy to przejdzie :angry: M. dziś poszedł do pracy (po prawie 2 m-cach) i siedzę sama z dzidzią w brzuszku i ze zwierzakami. :tak: Trochę spokoju....M. ma :-p od mojego marudzenia ;-)
Buziakuję i ściskam cieplutko :tak::-)

ten odczyn mialam robiony bo ja mam Rh- a M ma Rh+ stad tez to badanie, miałam takze robione hbs, wr.. poza tym morfologia i mocz to standard.. ale za zadne badanie nie placilam..

super kochana to juz duuuzy "chłopczyk"

Dziewczyny ja ostatnio cos sie zaczynam martwic.. niby wszystko w porzadku, nie mam nudnosci, brzuch mi nie rosnie w sensie jak wyskoczyl w 10 tygodniu tak teraz ani centymetra wiecej.. waga jakos od 2 tygodni stoi i nie wiem czy mam sie martwic czy nie.. moze umowie sie dzis na prywatna wizyte bo jakos mi to nie daje spokoju.. wierze ze wszystko jest w porzadku.. ale jakos cos mi to nie wychodzi..

Słuchaj ja jestem w zbliżonym tygodniu do Twojego i też mi się wydaje, że nic nie rośnie, ale wieczorami jak leżę spokojnie to codziennie "kaczuszka pływa "w brzuszku więc nie ma co panikować:-):-D!!!
Pojedz dzisiaj pączków więcej to zaraz Ci waga do góry pójdzie:))))

Bambusiu ja tam nic nie czuje.. jedyne co to pulsowanie mojej krwi.. byc moze ze przez to moje sadelko..

w kazdym razie mam juz umowiona wizyte wiec pojde dla świetego spokoju.. bede sie z tym lepiej czula.. odnosnie paczkow.. no wlasnie mielismy z M chrusty robic jak wroci z pracy wiec pewnie dopiero jak od lekarza wrocimy albo sobie odpuscimy.. zrobimy sobie co najwyzej tłusty piątek:)

Kiniusia a Tobie zdrówka życze..

Witajcie dziewczynki:)

Cayra gratulacje:) Oj to duży szkrabik już:)

A propos Pajeczki to faktyczne jeżeli lekarka wcześniej nie zauważyła ektopii to brak mi słów. Raz miałam taką sytuację, że leczyłam się na zmiany na szyjce, potem chodziłam na kontrolę, lekarz mówił, że wszystko w porządku, a teraz obecny mi powiedział, że niestety jest ektopia....
Pajeczko skoro z posiewu nic nie wyszło to ja bym jeszcze zrobila test na obecność brodawczaka i chlamydii, nadżerka nie bierze się sama z siebie, tylko jest wywołana albo wirusami, bakteriami albo chlamydiami ewentualnie grzybkiem.

Miłego dnia kochane.....

dobry jest na rozstępy 'AA Ja i Mama' z tego co dziewczyny pisały wczesniej i chyba sobie go kupie dzisiaj :)
byłaś u gina z tą opryszczką? bo to w ciaży dość goźne, o czym juz byla tu mowa ;). polecam bardzo plastry Compeed, naprawde działają, nie dopuszczają do rozwoju choroby i zduszają w zarodku. ale trzeba skonsultowac z lekarzem (jak wszystko właściwie, mi nawet maści na stłuczenia nie chcieli dać mocniejszej w aptece :/)
ndzięki za kremik :-) Do gina mam \wizyte dopiero za 2 tyg. :-( dużo poczytałam na necie i tym forum, więc coś może zastosuje. Stosowałam Compeed, wizualnie spoko, ale przy odklejaniu plasterka zrywalo mi skóre i od nowa robiła się rana, więc nie stosuję. Podejdę dziś do lekarza rodzinnego i zapytam co ona na to. A jak nic nie doradzi to zadzwonie.

Pączek 1 zjedzony :-)

Gratulacje cayra1984 syneczka, może się już nie zmieni? Jak ja bym chciała znać już płeć? :tak:

Pozdrowionka Mamusie :*

Bambusiu ja tam nic nie czuje.. jedyne co to pulsowanie mojej krwi.. byc moze ze przez to moje sadelko..

w kazdym razie mam juz umowiona wizyte wiec pojde dla świetego spokoju.. bede sie z tym lepiej czula.. odnosnie paczkow.. no wlasnie mielismy z M chrusty robic jak wroci z pracy wiec pewnie dopiero jak od lekarza wrocimy albo sobie odpuscimy.. zrobimy sobie co najwyzej tłusty piątek:)

Kiniusia a Tobie zdrówka życze..

Tak jest badanie na pewno Cię uspokoi, ja niestety nie pojem dzisiejszych smakołyków, chrusty też odpadają, mdłości wróciły i od wczoraj wróciły zawroty głowy, które również miałam w pierwszych tygodniach ciąży, więc jest bosko leżę w łóżku i klikam, na tyle mam siły. Dobrze, że syn już taki duży to mi pomaga, ten plus. Miłego dnia:-):tak::-D!!!!

Bombusia współczuję mdłości...:-( Ja też mam skórę bardzo słuchą. Smaruję balsamem ale to tylko jest na chwilę. Właśnie szukam kremu na rozstępy bo chciałabym już zacząć smarowac, by później ich uniknąć, lub mieć mniejsze. Jeszcze mi opryszczka na wardze wyskoczyła :wściekła/y: Masakra, a nie wiem czy w ciąży mogę czymś to smarować.

PS: Kupiłam 1 pączka ale jakoś nie mam ochoty na niego, może za chwilę.... ;-)

Pozdrowienia mamusie :-)

No, a nasz suwaczek to prawie idzie łeb w łeb kochaniutka, mój jest wg USG i moich wyliczeń, bo wg OM to myłby ponad 13 tydz.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Bombusia ja też miałam niezły kryzys tak w 12 tc, no mdłości nie mijały, a myślałam, że tak szybko to minie. Ale z czasem to musi trochę odpuścić:)
Ja dzisiaj na pączka się nie skuszę:) Ale faworki nawet zrobię osobiście:) (przynajmniej mam to w planach:D)

Witam sie z rana
wzięłam wczoraj tą globulke a dzisiaj obudziłam sie z masakryczną biegunką:-(

Dzień dobry Ciężaróweczki!
U nas sypie śnieg i jest pochmurno, czyli REWELACJA.:-(
Ja dziś mam takie mdłości, że leżę jak zdechły kot w łóżku, a tak się cieszyłam ,że mi przeszły całkowicie mdłości, a ja mam dziś odlot .
Jeszcze w DDTVN, który lubię oglądać stoi cały wielki talerz pączków, więc mdli mnie potrójnie:szok::wściekła/y:!!!!!
Mam do was pytanie.
Czy macie też taką suchą skórę w ciąży, no ja się codziennie balsamuje dobrej firmy balsamem, ale skórę na nogach i rękach mam jak "starej babci du.." no nigdy tak się nie działo, jakis koszmar, dzidziol wszystko wyciąga czy co, może macie jakiś sprawdzony kosmetyk, aby się "ze mnie nie sypało":szok::no:!

tez mam suchą skórę, ale zawsze smaruje sie oliwką dla dzieci bambino

DZIEWCZYNY, BYŁAM DZISIAJ U GINEKOLOGA NA USG :-)

MALEŃSTWO MA 10 CM I WAŻY 164 g.

I.... UWAGA...................... PODOBNO JEST TO CHŁOPCZYK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :rofl2::rofl2::rofl2::tak::tak::tak::-D:-D:-D

WSTĘONIE, CO PRAWDA LEKARZ TAK OCENIŁ, A WIĘCEJ POWIE MI NA NASTĘPNYM USG 11 MARCA :-):-):-)

WIECZORKIEM POSTARAM SIĘ WSTAWIĆ W ODPOWIEDNIM WĄTKU ZDJĘCIA SZKRABA, TYMCZASEM POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE. MIŁEGO DNIA :-):yes::yes::yes:

to super gratuluje :-)

Witajcie dziewczynki:)

Cayra gratulacje:) Oj to duży szkrabik już:)

A propos Pajeczki to faktyczne jeżeli lekarka wcześniej nie zauważyła ektopii to brak mi słów. Raz miałam taką sytuację, że leczyłam się na zmiany na szyjce, potem chodziłam na kontrolę, lekarz mówił, że wszystko w porządku, a teraz obecny mi powiedział, że niestety jest ektopia....
Pajeczko skoro z posiewu nic nie wyszło to ja bym jeszcze zrobila test na obecność brodawczaka i chlamydii, nadżerka nie bierze się sama z siebie, tylko jest wywołana albo wirusami, bakteriami albo chlamydiami ewentualnie grzybkiem.

Miłego dnia kochane.....

Milusia 3 lekarzy jej nie zauważyło:eek:
mialam robioną chlamydie i wyszła negatywna. Nie chce mi sie latac na kolejne posiewy itd zużyje globulki i wtedy bede powaznie gadała z moją ginekolog. Wiesz ja sie nie dziwie, ze moja lekarka tego nie widziala skoro mnie normalnie nie bada tylko robi samo usg:eek:

reklama
Cześć Dziewczynki!!

Ja już pączka zaliczyłam i więcej nie zjem,bo biegałam do ubikacji co chwilę :-(

O 16 wizyta,denerwuje się,ale też bardzo chcę już iść i zobaczyć co tam słychać?

Do góry