reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Dzień dobry Ciężaróweczki!
U nas sypie śnieg i jest pochmurno, czyli REWELACJA.:-(
Ja dziś mam takie mdłości, że leżę jak zdechły kot w łóżku, a tak się cieszyłam ,że mi przeszły całkowicie mdłości, a ja mam dziś odlot .
Jeszcze w DDTVN, który lubię oglądać stoi cały wielki talerz pączków, więc mdli mnie potrójnie:szok::wściekła/y:!!!!!
Mam do was pytanie.
Czy macie też taką suchą skórę w ciąży, no ja się codziennie balsamuje dobrej firmy balsamem, ale skórę na nogach i rękach mam jak "starej babci du.." no nigdy tak się nie działo, jakis koszmar, dzidziol wszystko wyciąga czy co, może macie jakiś sprawdzony kosmetyk, aby się "ze mnie nie sypało":szok::no:!

reklama
Bombusia współczuję mdłości...:-( Ja też mam skórę bardzo słuchą. Smaruję balsamem ale to tylko jest na chwilę. Właśnie szukam kremu na rozstępy bo chciałabym już zacząć smarowac, by później ich uniknąć, lub mieć mniejsze. Jeszcze mi opryszczka na wardze wyskoczyła :wściekła/y: Masakra, a nie wiem czy w ciąży mogę czymś to smarować.

PS: Kupiłam 1 pączka ale jakoś nie mam ochoty na niego, może za chwilę.... ;-)

Pozdrowienia mamusie :-)

Jeszcze mi opryszczka na wardze wyskoczyła :wściekła/y: Masakra, a nie wiem czy w ciąży mogę czymś to smarować.

-)

Mi też,lekarz pzwolił tylko maścią cynkową i ładnie sie zagoiło w 2 dni.:tak:

Też mam suchą skórę,podbieram synkowi balsam Emolium i super zatrzymuje wodę i w ten sposób nawilża.

Bombusia współczuję mdłości...:-( Ja też mam skórę bardzo słuchą. Smaruję balsamem ale to tylko jest na chwilę. Właśnie szukam kremu na rozstępy bo chciałabym już zacząć smarowac, by później ich uniknąć, lub mieć mniejsze. Jeszcze mi opryszczka na wardze wyskoczyła :wściekła/y: Masakra, a nie wiem czy w ciąży mogę czymś to smarować.

PS: Kupiłam 1 pączka ale jakoś nie mam ochoty na niego, może za chwilę.... ;-)

Pozdrowienia mamusie :-)

dobry jest na rozstępy 'AA Ja i Mama' z tego co dziewczyny pisały wczesniej i chyba sobie go kupie dzisiaj :)
byłaś u gina z tą opryszczką? bo to w ciaży dość goźne, o czym juz byla tu mowa ;). polecam bardzo plastry Compeed, naprawde działają, nie dopuszczają do rozwoju choroby i zduszają w zarodku. ale trzeba skonsultowac z lekarzem (jak wszystko właściwie, mi nawet maści na stłuczenia nie chcieli dać mocniejszej w aptece :/)
a co do pączka, to na samą mysl mnie mdli :|

dobry jest na rozstępy 'AA Ja i Mama' z tego co dziewczyny pisały wczesniej i chyba sobie go kupie dzisiaj :)
byłaś u gina z tą opryszczką? bo to w ciaży dość goźne, o czym juz byla tu mowa ;). polecam bardzo plastry Compeed, naprawde działają, nie dopuszczają do rozwoju choroby i zduszają w zarodku. ale trzeba skonsultowac z lekarzem (jak wszystko właściwie, mi nawet maści na stłuczenia nie chcieli dać mocniejszej w aptece :/)
a co do pączka, to na samą mysl mnie mdli :|

Ja też jak pomyślę o pączkach co leżą w kuchni to, aż mi się odbija, a mój syn już chętnie by je jadł, myślę że nie przy mnie, no dziś odpadają jakiekolwiek słodycze, mdłościom mówimy NIEEEE:wściekła/y::wściekła/y::angry:!!!!

DZIEWCZYNY, BYŁAM DZISIAJ U GINEKOLOGA NA USG :-)

MALEŃSTWO MA 10 CM I WAŻY 164 g.

I.... UWAGA...................... PODOBNO JEST TO CHŁOPCZYK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :rofl2::rofl2::rofl2::tak::tak::tak::-D:-D:-D

WSTĘONIE, CO PRAWDA LEKARZ TAK OCENIŁ, A WIĘCEJ POWIE MI NA NASTĘPNYM USG 11 MARCA :-):-):-)

WIECZORKIEM POSTARAM SIĘ WSTAWIĆ W ODPOWIEDNIM WĄTKU ZDJĘCIA SZKRABA, TYMCZASEM POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE. MIŁEGO DNIA :-):yes::yes::yes:

witam ciężaroweczki!!!!
a ja nie moge sie doczekac kiedy zjem pączki bo to jedyna zachcianka( puki co ) jaka mam w ciazy i moglabym je jesc caly czas. pychaaaaaaaaa
cayra1984 super wiesci- gratulacje duzej dzidzi. zobaczymy czy sie potwierdzi ze to chlopiec!!!

Ostatnia edycja:

I.... UWAGA...................... PODOBNO JEST TO CHŁOPCZYK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :rofl2::rofl2::rofl2::tak::tak::tak::-D:-D:-D

WSTĘONIE, CO PRAWDA LEKARZ TAK OCENIŁ, A WIĘCEJ POWIE MI NA NASTĘPNYM USG 11 MARCA :-):-):-)

WIECZORKIEM POSTARAM SIĘ WSTAWIĆ W ODPOWIEDNIM WĄTKU ZDJĘCIA SZKRABA, TYMCZASEM POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE. MIŁEGO DNIA :-):yes::yes::yes:

Super wiadomości!!
Super że płeć już dało się określić :-)
Ja już nie mogę się doczekać tego momentu.
Wizytę u gin mam 15, ale to jeszcze za wcześnie żeby między nogami wypatrywać wiadomości :happy:

Mam jeszcze pytanie czy miałyście robione takie badania jak cytomegalia, odczyn combosa, hiv, różyczkę, hbs? Ten mój nowy lekarz zleciła mi tyle badań że wczoraj zapłaciłam 230 zł a jeszcze nie wszystko zrobiłam ;)
co to w ogóle jest ten odczyn combosa i po co to sie robi?
ten odczyn mialam robiony bo ja mam Rh- a M ma Rh+ stad tez to badanie, miałam takze robione hbs, wr.. poza tym morfologia i mocz to standard.. ale za zadne badanie nie placilam..

super kochana to juz duuuzy "chłopczyk"

Dziewczyny ja ostatnio cos sie zaczynam martwic.. niby wszystko w porzadku, nie mam nudnosci, brzuch mi nie rosnie w sensie jak wyskoczyl w 10 tygodniu tak teraz ani centymetra wiecej.. waga jakos od 2 tygodni stoi i nie wiem czy mam sie martwic czy nie.. moze umowie sie dzis na prywatna wizyte bo jakos mi to nie daje spokoju.. wierze ze wszystko jest w porzadku.. ale jakos cos mi to nie wychodzi..

reklama
Cayra - jak cos dyndało między nogami to raczej ne zniknie ;-))

Nektarynka -dla własnego spokoju możesz iść ale napwno wsio ok! Brzuch rośnie różnie... ja w pirwszej ciąży dostałam widoczny brzuszek w 16 tygodniu, dopiero później wariactwo -rósł z tygodnia na tydzień.
Mdłości też nie mam, od 12 tygodnia a waga stoi w miejscu - w zależności ile zjem ;)

Do góry