reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ni martwcie sie tą nadżerką aż tak...
Ja miaam nadżerkę stwierdzoną już w pierwszj ciąży i wszyscy określali ją jako bardzo dużą, brzydką itd. Nic na to ni dostawałam. W karcie ciązy mam oznaczenie nażerki powyżej V1350(ni wiem co to znaczy) ale przy ostatniej wizycie u tego samego lekarza się zdziwiłam bo powiedział "Wie Pani,że ma małą nadżerkę" MAŁĄ??
W nowej karcie wpisaną mam "numeracje" na poziomie V144 - co to znaczy,nie wiem ale różnia spora :) Może po porodzie nadżerka się zmniejszyła??

reklama
Ni martwcie sie tą nadżerką aż tak...
Ja miaam nadżerkę stwierdzoną już w pierwszj ciąży i wszyscy określali ją jako bardzo dużą, brzydką itd. Nic na to ni dostawałam. W karcie ciązy mam oznaczenie nażerki powyżej V1350(ni wiem co to znaczy) ale przy ostatniej wizycie u tego samego lekarza się zdziwiłam bo powiedział "Wie Pani,że ma małą nadżerkę" MAŁĄ??
W nowej karcie wpisaną mam "numeracje" na poziomie V144 - co to znaczy,nie wiem ale różnia spora :) Może po porodzie nadżerka się zmniejszyła??

wiesz mnie bardziej martwi, ze ona dowalila mi antybiotyk w sumie nie wiadomo na co skoro na nadżerke nie dzialają takie leki to po co mam to brac:eek:

ale ona mi robiła tylko usg nie robila zwyklego badania.
No chyba, że tak-myślałam, że badanie też Ci robiła:sorry: Ale rzeczywiście ten antybiotyk to dziwne-na nadżerkę:eek:

Kiniusia-zobaczysz za półtora roku, jak dzieci będą się fajnie ze sobą bawiły:tak: Na początku trzeba było siedzieć razem z nimi, ale teraz bawią się same i roznoszą cały dom:-)

dokladnie jesli jest nadzerka to plamienia są spowodowane właśnie przez nią...

kurcze mi lekarz wykrył nadżerke od razu jak tylko zajrzał, ale żadnych plamień nie miałam na szczescie ani razu.

Czytam sobie Sierpnióweczki, że nie tylko mój M dośc późno wraca z pracy ok.18tej, w Łodzi też są starszne korki szczególnie od 16 to juz na MAXA, a dziś w hali ARENA ŁÓDZKA jest koncert DEPECHE MODE od 20tej (hala koło mojego miejsca zamieszk.) więc wracał 2 godziny, a winien płł oooo taki GIT:szok::no:!!!!! bo od południa tam jest MASAKRYCZNA ilość ludzi.
A ja tak marzyłam, aby iść na te koncert, :wściekła/y:ale w listopadzie jak chcieliśmy ze znajomymi zamówić bilety to już były wyprzedane, no ale może dobrze, ze nie kupiłam, bo albo bym musiała dzidziolkowi zapodać porządną dawkę adrenaliny, albo sprzedać bilet.:-:)-(!

wow, Depesze to nie w kij dmuchał i nalezy im wybaczyć ;)

A Wy znów o truskawkach? :wściekła/y: ;-):-p

no ja od kilku dni na truskawkowym sorbecie przez Was :p

wiesz mnie bardziej martwi, ze ona dowalila mi antybiotyk w sumie nie wiadomo na co skoro na nadżerke nie dzialają takie leki to po co mam to brac:eek:

kurcze, jacy ci lekarze dziwni. szkoda słów :|

ja mykam do łóżeczka (po całodniowym leżeniu :p), wiec dobranocka :). jutro z rańca znów badania - mocz, krew + toxo, a pojutrze do domku na ferie na 2 tygodnie :laugh2:
szkoda tylko, że Tatuś nie może byc z nami, dopiero pozniej dojedzie, no ale jakos damy sobie rade z Maleństwem :tak:

hej!!!
jestem juz po wizycie. nie powiem zebym sie uspokoila- jestem jeszcze bardziej niespokojna niz przed wizyta. dzidzia jest troche za mala, a na dodatek moja lekarka mnie zaskoczyla pytaniem- czy robilam jeszce raz przyziernosc bo wtedy wyszla 1,3. nie wiem o co jej chodzilo bo to przecierz dobry wynik. i jakos tak pokretnie odpowiadala ze sama juz nie wiem. Polecila mi dobrego gina u ktorego mam zrobic usg w 21/22 tyg i wtedy wszystko sie wyjasni- tyo spec od wad podobno- ze jesli jakas jest to on ja napewno wykryje. triche sie zdenerwowalam ale teraz sobie mysle ze i tak nie mam na to wplywu- co ma byc to bedzie a ja denerwujac sie nie pomoge dzidzi.
widzialam ja dzis na usg- ale moja gin ma slaby sprzet- ale serce bilo i ruszalo sie jak nigdy.oby bylo wszytsko ok

Masz rację myśl pozytywnie a dzidzia będzie rosła i rozwijała się - tak jak uważa to za stosowne - do swojego wieku ;)
Lekarze często coś chlapną bez opamiętania a my...... nie możemy spać po nocach !
Myślę, że każda z nas po wizycie ma trochę niepewności, niedosytu informacji.

Nie denerwuj się na pewno wszyściutko jest dobrze, 1,3 to super wynik wiec sama tego nie rozumiem dlaczego zadała takie pytanie :/ a ze dzidzia mała... przecież każde maleństwo rośnie w swoim tępię a na świat jak przychodzą dzieci to również każde jest inne jedne mniejsze jedne większe...nie martw się myśl pozytywnie :tak:
Kasiu a zapytam z ciekawości ile miało maleństwo na USG ??

w 11 tyg i 5 dni mialo 4,1 cm od glowki do pupci.

kurcze mi lekarz wykrył nadżerke od razu jak tylko zajrzał, ale żadnych plamień nie miałam na szczescie ani razu.

a ja mam koleżankę która miała nadżerkę i plamienia w ciąży...
Nadżerka jest to zmiana na szyjce macicy, najczęściej związana z obecnością stanu zapalnego. Obecność nadżerki nie wpływa zasadniczo na przebieg ciąży o ile wynik badania cytologicznego jest prawidłowy i nie ma stanu zapalnego. Może jednak pojawiać się krwawienie, które z reguły nie jest duże. Trzeba więc przeprowadzić badania wyjaśniające te dwa problemy. Jednak skutecznie wyleczyć nadżerkę można będzie dopiero po porodzie.

Podobno w ciąży nadżerek się nie leczy,bo szyjka jest rozpulchniona i przekrwiona i często nawracająca.

w 11 tyg i 5 dni mialo 4,1 cm od glowki do pupci.

Kochaniutka nie jest tak źle :-)
spójrz na ta stronkę tu masz tygodnie ciąży , długość płodu i wagę :-)
Average fetal length and weight chart | BabyCenter

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry