reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

czesc dziewczynki ja juz po wizycie lekarka nawet fajna. Sprawdziła wszystko i co sie okazalo: mam dużą nadżerkę (dzwine oglądało mnie 3 lekarzy i dopiero czwarty to zauważyl!!!! -MASAKRA JAKAŚ dąła mi globulki dopochwowe bo podobno jest duza.
Upadek nie spowodował niczego groźnego maluszek sobie fikał ruszął sie serduszko biło więc wsio dobrze.
Ta lekarka mi poiwiedziala, ze te moje plamienia na 99% są spowodowane wlasnie tą nadżerką! a nie z powodu tego, ze cos z ciążą nie tak wiec ja juz sama nie wiem co mam o tym myslec.

dokladnie jesli jest nadzerka to plamienia są spowodowane właśnie przez nią...

reklama
Pajkaa-dobrze, że z dzidzią w porządku:tak: Zobacz, że tyle lekarzy musiało Cię zobaczyć, żeby stwierdzić nadżerkę:szok::sorry: Tym samym plamienia się wyjaśniły:happy:

i to jest niestety przykre, jak powiedzioał moj maz musialas upasc, zeby dowiedziec sie o nadżerce i lekarze chcą miec wiecej płacone a ja sie pytam za co?

Pajkaa, cieszę, się, że upadek nie był groźny. :tak: Co do tej nadżerki… hmmm..duża, a dopiero czwarty lekarz zauważył :eek: . No cóż, skoro ta lekarka może w końcu doszła czym spowodowane są plamienia, to już nie idź do innego lekarza.:tak: Co do tej nadżerki, to ona zejdzie po tych globulkach? (Nigdy nie miałam styku, ani nikt z mojej rodziny i nie wiem :zawstydzona/y:)

Kasia2506, moja siostra też jest w ciąży i rodzi w marcu, więc między Naszymi dzieciaczkami też będzie ok. 5 m-cy różnicy.:-) Super. :-D A co siostra powiedziała na drugą ciążę? Dała się namówić? ;-):-)
Shyla, hej :-)

Kassia nie masz się czym niepokoić, przezierność malucha jest jak najbardziej ok, lekarze to nieraz coś walną (sorki za wyrażenie), a później się zastanawiają.

Pajeczko ta ektopia mogła się pojawić naprawdę nagle, lekarz mi tłumaczył, że pochwa jest bardziej ukrwiona i wszystkie patogeny namnażają się niestety w ekspresowym tempie i atakują szyjkę macicy. Mnie od razu powiedział, że jest ektopia i będzie się powiększać dlatego zaatakowałam ją globulkami na grzybki i paciorkowce...(które wyszły mi z posiewu). Po globulkach na grzybki troszkę piekło, ale po amoksycylinie takiego bólu i zaczerwienienia oraz świądu dawno nie miałam, byłam przedwczoraj przerażona i od razu lactovaginal rano i wieczorem i wsio wraca do normy. 17 lutego będę u lekarza to mu będę kazała patrzeć czy wsio oki,
Ta lekarka skoro widziała ektopię u Ciebie to powinna z szyjki pobrać posiew i antybiogram, a nie na chybił trafił bo tak można leczyć latami.

Kiniusia dobrze, że z zębem już lepiej:)

No nic buziaki ja zmykam do domku, z resztą najpierw do sklepu po artykuły na 18 tkę mojej siostry. Dzisiaj mnie czeka robienie sałatek itp.

buziaki miłego wieczorku:-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
Wziąwszy pod uwagę, iż w moim przypadku interesanci to członkowie zarządu :eek:... ano właśnie nie wiem, dlaczego mam taki dylemat .. może dlatego, że zawsze byłam bardzo aktywna zawodowo .. w poprzedniej ciąży do 8 miesiąca pracowałam na dwóch etatach...
a tak btw widzę Bombusia, że jesteśmy w zbliżonym wieku... :-)

Ojej tak,a to ile masz wiosenek???? To bardzo mi miło, bo tu same młodziutkie mamuśki i wachałam się czy pisać, ale czas mi miło tu leci szczególnie na zwolnieniu.:tak::-D
Co do aktywności w pracy to mozemy podać sobie ręce, ja zawsze w pierwszej czołówce, więc jak się szef dowiedział o mojej ciązy to był trochę w:szok:, bo raczej liczył, że "zaciążą" takie 2 dziewczyny co są od niedawna poślubie, a tu mu Bombusia wyskoczyła "nieplanowo" hihihi:tak:!

Bombusia niektóre kobietki mimo młodego wieku mogą być bardzo poważne i na odwrót. Powiem CI, że ja w ogóle się nie czuję na 27 lat rocznikowo:D I wiem, że tak będzie z roku na rok - chyba głupieję:-D:-D:-D Razem z mężem mamy takie pomysły, że hej.
Niektórzy nasi znajomi w wieku 20 lat zgrzybieli na amen, skapcieli:D:D:D Moja rodzina to rodzina wariatów (w pozytywnym znaczneiu) i każdy ma szalone pomysły.
A wy dziewczyny to młodziuchne jesteście, inna by była rozmowa gdyby trafiła nam się tu Pani po 60 tce (po zapłodnieniu in vitro tak jak to oglądałam ostatnio w tv)

Dobra już zmykam:)
buźka pa

Ojej tak,a to ile masz wiosenek???? To bardzo mi miło, bo tu same młodziutkie mamuśki i wachałam się czy pisać, ale czas mi miło tu leci szczególnie na zwolnieniu.:tak::-D
Co do aktywności w pracy to mozemy podać sobie ręce, ja zawsze w pierwszej czołówce, więc jak się szef dowiedział o mojej ciązy to był trochę w:szok:, bo raczej liczył, że "zaciążą" takie 2 dziewczyny co są od niedawna poślubie, a tu mu Bombusia wyskoczyła "nieplanowo" hihihi:tak:!
He he he.. jeszcze 33, ale tylko do czerwca :szok: i widzę, że miałaś taki sam dylemat... ja też najpierw przez jakiś czas czytałam sierpniówki, a odezwałam się dopiero z miesiąc temu...
Ja też w moim zespole jestem jedną z najstarszych, także były inne kandydatki do zaciążenia, a tu proszę.. mój szef się bardzo ucieszył, tylko niestety przestał już pracować w mojej instytucji.. :-(

Czytam sobie Sierpnióweczki, że nie tylko mój M dośc późno wraca z pracy ok.18tej, w Łodzi też są starszne korki szczególnie od 16 to juz na MAXA, a dziś w hali ARENA ŁÓDZKA jest koncert DEPECHE MODE od 20tej (hala koło mojego miejsca zamieszk.) więc wracał 2 godziny, a winien płł oooo taki GIT:szok::no:!!!!! bo od południa tam jest MASAKRYCZNA ilość ludzi.
A ja tak marzyłam, aby iść na te koncert, :wściekła/y:ale w listopadzie jak chcieliśmy ze znajomymi zamówić bilety to już były wyprzedane, no ale może dobrze, ze nie kupiłam, bo albo bym musiała dzidziolkowi zapodać porządną dawkę adrenaliny, albo sprzedać bilet.:-:)-(!

reklama
Milusia-ale przecież Pajkaa była na badaniu wczoraj i lekarka nie zauważyła nadżerki, a przecież przez jeden dzień by się nie pojawiła, a zresztą były wcześniej te plamienia:eek::baffled:
Kiniusia-siostra póki co nie dała się namówić;-) Ona siedziała z córką trzy lata na wychowawczym (jeszcze na nim jest) i chce trochę popracować, bo już wariuje w domu:tak: A ja pracuję odkąd mała skończyła 1,5 roku, więc teraz jest dobry czas na drugą dzidzię;-) Co do dzieciaczków-ja urodziłam w kwietniu, a siorka w sierpniu, więc będziecie mieć prawie taką samą różnicę wieku między dziećmi jak my:tak: A Twoja siostra urodzi córeczkę czy synka?;-)

Do góry