reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Bombusiu, 2 godzinki wracać do domku...uuuu...współczuję :sorry:
Milusiu, no to udanego "sałatkowania" ;-)
Duralex, 33 wiosenki, to jesteś przecież młoda babka :tak: Zgadzam sie z Milusią, starsze Panie to takie już po 60-tce, a Wy to młode dziewczyny jesteście :tak:
Kasia2506, praktycznie taka sama różnica jak u Was. Siostra ma termin na koniec marca, a ja w sumie z USG na 31 lipca, a z OM na 4 sierpnia. :tak: Sis będzie miała dziewczynkę :tak: No w sumie nie dziwię się Twoje siostrze, 3 lata w domciu na wychowawczym, to trochę pewnie chce odsapnąć :tak:

reklama
He he he.. jeszcze 33, ale tylko do czerwca :szok: i widzę, że miałaś taki sam dylemat... ja też najpierw przez jakiś czas czytałam sierpniówki, a odezwałam się dopiero z miesiąc temu...
Ja też w moim zespole jestem jedną z najstarszych, także były inne kandydatki do zaciążenia, a tu proszę.. mój szef się bardzo ucieszył, tylko niestety przestał już pracować w mojej instytucji.. :-(

Hahahaha, a ja do tej soboty jeszcze 34 wiosenki, a od niedzili piękne 35:tak::szok::-)
MILUSIA wierz mi, że my też jesteśmy szaleni, syn "odchowany" to mieliśmy co weekend najróżniejsze pomysły zs znjomymi, spotkania, wyjścia, imprezy, a teraz mój M mówi, boże jakie spokojne soboty nadeszły, a ja się śmieję, no to wykorzystuj, bo za pół roku mogą być "ręce pełne roboty" hihihi:tak::-):-D!

Pajeczko ale na co dentyste czy placki :-D jeśli chodzi o dentyste to koleżanka koleżanką ale nic przyjemnego a placki palce lizać niestety już sie skończyły więc nie proponuje ,ale na lody moge i truskawki zaprosić:-)

B
Duralex, 33 wiosenki, to jesteś przecież młoda babka :tak: Zgadzam sie z Milusią, starsze Panie to takie już po 60-tce, a Wy to młode dziewczyny jesteście :tak:

Miło to słyszeć... Mnie też się wydaje, że będę wiecznie młoda :-D

Hahahaha, a ja do tej soboty jeszcze 34 wiosenki, a od niedzili piękne 35:tak::szok::-)

To w sobotę impreza się szykuje :-)

kiniusia ja mam 2 paczki truskaweczek , i właśnie idę robić sałatkę owocowa :-)
to mnie mąż wczoraj tylko jedną przyniusł tak na wszelki wypadek żeby nie było że w lutym truskawek nie przynosi ja sobie zaraz nałoże lody śmietankowe z truskaweczkami pychota:-)

Pajkaa, cieszę, się, że upadek nie był groźny. :tak: Co do tej nadżerki… hmmm..duża, a dopiero czwarty lekarz zauważył :eek: . No cóż, skoro ta lekarka może w końcu doszła czym spowodowane są plamienia, to już nie idź do innego lekarza.:tak: Co do tej nadżerki, to ona zejdzie po tych globulkach? (Nigdy nie miałam styku, ani nikt z mojej rodziny i nie wiem :zawstydzona/y:)

Kasia2506, moja siostra też jest w ciąży i rodzi w marcu, więc między Naszymi dzieciaczkami też będzie ok. 5 m-cy różnicy.:-) Super. :-D A co siostra powiedziała na drugą ciążę? Dała się namówić? ;-):-)
Shyla, hej :-)

No wlasnie tez nie wiem czy globulki zmniejszą nadżerkę?

Kassia nie masz się czym niepokoić, przezierność malucha jest jak najbardziej ok, lekarze to nieraz coś walną (sorki za wyrażenie), a później się zastanawiają.

Pajeczko ta ektopia mogła się pojawić naprawdę nagle, lekarz mi tłumaczył, że pochwa jest bardziej ukrwiona i wszystkie patogeny namnażają się niestety w ekspresowym tempie i atakują szyjkę macicy. Mnie od razu powiedział, że jest ektopia i będzie się powiększać dlatego zaatakowałam ją globulkami na grzybki i paciorkowce...(które wyszły mi z posiewu). Po globulkach na grzybki troszkę piekło, ale po amoksycylinie takiego bólu i zaczerwienienia oraz świądu dawno nie miałam, byłam przedwczoraj przerażona i od razu lactovaginal rano i wieczorem i wsio wraca do normy. 17 lutego będę u lekarza to mu będę kazała patrzeć czy wsio oki,
Ta lekarka skoro widziała ektopię u Ciebie to powinna z szyjki pobrać posiew i antybiogram, a nie na chybił trafił bo tak można leczyć latami.

buziaki miłego wieczorku:-):-):-):-)

Ja miałam ostatnio robione badania i posiew i wsio wyszło dobrze stad sie zdziwiłam, ze ona mi gada o nadżerce

Milusia-ale przecież Pajkaa była na badaniu wczoraj i lekarka nie zauważyła nadżerki, a przecież przez jeden dzień by się nie pojawiła, a zresztą były wcześniej te plamienia:eek::baffled:

ale ona mi robiła tylko usg nie robila zwyklego badania.

Pajeczko ale na co dentyste czy placki :-D jeśli chodzi o dentyste to koleżanka koleżanką ale nic przyjemnego a placki palce lizać niestety już sie skończyły więc nie proponuje ,ale na lody moge i truskawki zaprosić:-)
oczywiscie, ze na placki :-D

a te leki które dostałam to takie cos Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - Natamycyna

Hej dziewczyny :-)

Ale pędzicie - 2 dni mnie nie było a tu taki ruch i tyle postów. Nie odniose się do każdej z osobna, ale ciesze się, że nasze grono powiększyło się i mamy w swoim gronie bliźniaki - gratuluje wszystkim nowym mamusiom :-)
Pozostałe mamusie - dobrze, że wasze upadki nie okazały się tak niebezpieczne i widzę, że zachciewajki truskawkowe nadal są.
Ja siedze póki co w Łodzi i mam zamiar się tu wybrać się także do lekarza - tak dla porównania i jakieś USG wkońcu (bo u siebie mam 3 marca). Może znacie kogoś wartego polecenia?
Pozdrawiamm serdecznie i uważajcie na siebie :*

reklama
Dziewczyny,
ja już muszę uciekać, bo M. do kompa muszę dopuścić :wściekła/y:;-)
Przynajmniej nie będziecie mi większego smaka robiły tymi truskawkami ;-):-p
Później jeszcze zajrzę :tak::-)
Buziakuję Was wszystkie :tak::-)

Do góry