reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Bombusiu, 2 godzinki wracać do domku...uuuu...współczuję :sorry:
Milusiu, no to udanego "sałatkowania" ;-)
Duralex, 33 wiosenki, to jesteś przecież młoda babka :tak: Zgadzam sie z Milusią, starsze Panie to takie już po 60-tce, a Wy to młode dziewczyny jesteście :tak:
Kasia2506, praktycznie taka sama różnica jak u Was. Siostra ma termin na koniec marca, a ja w sumie z USG na 31 lipca, a z OM na 4 sierpnia. :tak: Sis będzie miała dziewczynkę :tak: No w sumie nie dziwię się Twoje siostrze, 3 lata w domciu na wychowawczym, to trochę pewnie chce odsapnąć :tak:

reklama
He he he.. jeszcze 33, ale tylko do czerwca :szok: i widzę, że miałaś taki sam dylemat... ja też najpierw przez jakiś czas czytałam sierpniówki, a odezwałam się dopiero z miesiąc temu...
Ja też w moim zespole jestem jedną z najstarszych, także były inne kandydatki do zaciążenia, a tu proszę.. mój szef się bardzo ucieszył, tylko niestety przestał już pracować w mojej instytucji.. :-(

Hahahaha, a ja do tej soboty jeszcze 34 wiosenki, a od niedzili piękne 35:tak::szok::-)
MILUSIA wierz mi, że my też jesteśmy szaleni, syn "odchowany" to mieliśmy co weekend najróżniejsze pomysły zs znjomymi, spotkania, wyjścia, imprezy, a teraz mój M mówi, boże jakie spokojne soboty nadeszły, a ja się śmieję, no to wykorzystuj, bo za pół roku mogą być "ręce pełne roboty" hihihi:tak::-):-D!

Pajeczko ale na co dentyste czy placki :-D jeśli chodzi o dentyste to koleżanka koleżanką ale nic przyjemnego a placki palce lizać niestety już sie skończyły więc nie proponuje ,ale na lody moge i truskawki zaprosić:-)

B
Duralex, 33 wiosenki, to jesteś przecież młoda babka :tak: Zgadzam sie z Milusią, starsze Panie to takie już po 60-tce, a Wy to młode dziewczyny jesteście :tak:

Miło to słyszeć... Mnie też się wydaje, że będę wiecznie młoda :-D

Hahahaha, a ja do tej soboty jeszcze 34 wiosenki, a od niedzili piękne 35:tak::szok::-)

To w sobotę impreza się szykuje :-)

kiniusia ja mam 2 paczki truskaweczek , i właśnie idę robić sałatkę owocowa :-)
to mnie mąż wczoraj tylko jedną przyniusł tak na wszelki wypadek żeby nie było że w lutym truskawek nie przynosi ja sobie zaraz nałoże lody śmietankowe z truskaweczkami pychota:-)

Pajkaa, cieszę, się, że upadek nie był groźny. :tak: Co do tej nadżerki… hmmm..duża, a dopiero czwarty lekarz zauważył :eek: . No cóż, skoro ta lekarka może w końcu doszła czym spowodowane są plamienia, to już nie idź do innego lekarza.:tak: Co do tej nadżerki, to ona zejdzie po tych globulkach? (Nigdy nie miałam styku, ani nikt z mojej rodziny i nie wiem :zawstydzona/y:)

Kasia2506, moja siostra też jest w ciąży i rodzi w marcu, więc między Naszymi dzieciaczkami też będzie ok. 5 m-cy różnicy.:-) Super. :-D A co siostra powiedziała na drugą ciążę? Dała się namówić? ;-):-)
Shyla, hej :-)

No wlasnie tez nie wiem czy globulki zmniejszą nadżerkę?

Kassia nie masz się czym niepokoić, przezierność malucha jest jak najbardziej ok, lekarze to nieraz coś walną (sorki za wyrażenie), a później się zastanawiają.

Pajeczko ta ektopia mogła się pojawić naprawdę nagle, lekarz mi tłumaczył, że pochwa jest bardziej ukrwiona i wszystkie patogeny namnażają się niestety w ekspresowym tempie i atakują szyjkę macicy. Mnie od razu powiedział, że jest ektopia i będzie się powiększać dlatego zaatakowałam ją globulkami na grzybki i paciorkowce...(które wyszły mi z posiewu). Po globulkach na grzybki troszkę piekło, ale po amoksycylinie takiego bólu i zaczerwienienia oraz świądu dawno nie miałam, byłam przedwczoraj przerażona i od razu lactovaginal rano i wieczorem i wsio wraca do normy. 17 lutego będę u lekarza to mu będę kazała patrzeć czy wsio oki,
Ta lekarka skoro widziała ektopię u Ciebie to powinna z szyjki pobrać posiew i antybiogram, a nie na chybił trafił bo tak można leczyć latami.

buziaki miłego wieczorku:-):-):-):-)

Ja miałam ostatnio robione badania i posiew i wsio wyszło dobrze stad sie zdziwiłam, ze ona mi gada o nadżerce

Milusia-ale przecież Pajkaa była na badaniu wczoraj i lekarka nie zauważyła nadżerki, a przecież przez jeden dzień by się nie pojawiła, a zresztą były wcześniej te plamienia:eek::baffled:

ale ona mi robiła tylko usg nie robila zwyklego badania.

Pajeczko ale na co dentyste czy placki :-D jeśli chodzi o dentyste to koleżanka koleżanką ale nic przyjemnego a placki palce lizać niestety już sie skończyły więc nie proponuje ,ale na lody moge i truskawki zaprosić:-)
oczywiscie, ze na placki :-D

a te leki które dostałam to takie cos Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - Natamycyna

Hej dziewczyny :-)

Ale pędzicie - 2 dni mnie nie było a tu taki ruch i tyle postów. Nie odniose się do każdej z osobna, ale ciesze się, że nasze grono powiększyło się i mamy w swoim gronie bliźniaki - gratuluje wszystkim nowym mamusiom :-)
Pozostałe mamusie - dobrze, że wasze upadki nie okazały się tak niebezpieczne i widzę, że zachciewajki truskawkowe nadal są.
Ja siedze póki co w Łodzi i mam zamiar się tu wybrać się także do lekarza - tak dla porównania i jakieś USG wkońcu (bo u siebie mam 3 marca). Może znacie kogoś wartego polecenia?
Pozdrawiamm serdecznie i uważajcie na siebie :*

reklama
Dziewczyny,
ja już muszę uciekać, bo M. do kompa muszę dopuścić :wściekła/y:;-)
Przynajmniej nie będziecie mi większego smaka robiły tymi truskawkami ;-):-p
Później jeszcze zajrzę :tak::-)
Buziakuję Was wszystkie :tak::-)

Do góry