reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

reklama
mnie tez cos lapie chrype mam katar tez masakra jakas:-(
wysłalam smsa do mojej lekarki w sprawie mojego wczorajszego upadku zobacze co mi odpisze

Ojejku Pajkaa,nie doczytalam co Ci sie stalo.

wczoraj szłam do samochodu i nie zauwazylam oblodzonego kawałka i sie poślizgnęłam i upadłam. Moja lekarka odpisała, ze mam isc na kontrolne usg niekoniecznie do niej obojętnie gdzie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie :-)
ja również dopiero co wstałam i patrze przez okno a tu tyle śniegu :szok:
ja już chce wiosneeeeeeeeeeeeeeee :rofl2:
4pv82e.gif

I JA SIE WYTAM z pochmurnego Gdańska!!!
pogoda dzis straszna i do tego pada snieg- kiedy to sie skonczy?????/
Ale ja jestem dzis podekscytowana bo wizyte u gina i juz nie moge sie doczekac!!!!!!!!!

Cześć słoneczka,

Milusia spojrz w zdjecie w swoim podpisie i odgon stresy!!!!
No patrzę patrzę, ale przez ilość obowiązków w ostatnim czasie zapominam o tym, że pod serduszkiem noszę dzidziulka, daje mi tylko znać o tym ogromny głód jak w przeciągu 3 godzinek nie przekąszę chociażby sucharka:)
Gratuluje blizniakow :-)

Pajkoo ja nie mialam testu pappa robionego. NT mialam 0,1 cm.

Bylam dzisiaj u gina. Dzidzia ma ok. 9,4cm, glowka 3,2 cm co odpowiada wiekowi ciazy wg OM :-) Zajrzelismy miedzy nogi i poki co wyglada na dziewczynke ;-)

Dzidzia tez co jakis czas delikatnie daje mi o sobie znac, ale lekarz uspokaja, ze w drugiej ciazy na ruchy jest czas od ok. 18 tygodnia i pewnie wtedy bedzie juz w miare czesto i mocniej czuc :-)

No to gratulacje kochana:) cieszę się bardzo, że z waszymi dzidziulkami wszystko w porządku:) Niech nam rosną kluseczki:)
a ja pożarłam się z małżonkiem :angry:
wrrr.....:crazy:
normalnie naszło mnie coś i o byle co się przyczepiłam :eek:
Współczuję, ale to wiadomo, że my to "baby w ciąży" i samce nie mają nic do gadania. Ja ostatnio też marudzę, aż Darek mi powiedział "wynocha":D:D:D:D ja do niego "To ty wynocha":D z biura oczywiście:D:D:D, ale jak byłam w domku po prysznicu było mi bardzo przykro, że taka maruda jestem, bo chcę żeby mi poświęcał więcej czasu, a on ma po prostu duuużo pracy i muszę to zrozumieć.... Ale wiadomo wieczorkiem wyznania typu "Bardzo Cię kocham" To chyba takie oczyszczające atmosferę, delikatne spięcia raz na jakiś czas:)
Cześć dziewczyny,
jutro nadrobię Wasze posty, ponieważ miałam ciężki dzień i chcę się już położyć :baffled: Cały dzień zakatarzona, kiedy zaczęło się poprawiać po domowych sposobach, zaczął się ból zęba i to straszny :no: Nie całą godzinę temu pojechaliśmy z M. na pogotowie do stomatologa, bo już nie mogłam sobie poradzić, a przecież bez żadnego proszka... No i okazało się, że mam całą zepsutą ósemkę i to od niej tak ból promieniuje :szok: Pani doktor użyła znieczulenia, oczywiście wiedząc o ciąży. :tak: Powiedziała, że jest to czyste znieczulenie, bez żadnych dodatkowych substancji i nie ma to wpływu na płód. Zaufałam jej, bo to w końcu ona jest lekarzem. Niby znieczulenie, ale i tak ból czułam właśnie ze względu na to, że bez tych dodatków to znieczulenie było, to było tylko takie delikatne :eek: Dentystka powiedziała, że normalnie ząb kwalifikowałby się do usunięcia, ale ona nie może użyć mocniejszego znieczulenia ze względu na ciążę. Zatruła go, oczywiście oczywiście znów spanikowana pytałam o dzidziusia, Pani dr odparła, że także się nie przedostaje do płodu. Oczywiście zaufałam jej, bo w końcu ona jest lekarzem. :tak:
W sumie nie minęła godzina, znieczulenie już całkowicie zeszło :tak:
Idę się pomodlić za dzidziusia, mam nadzieję, że nie stresował się aż tak bardzo jak mamusia :tak:
Buziaki kochane :-)
Do jutra :-)
Kiniusia trzymaj się, mam nadzieję, że to jakoś minie, chociaż wiem, co to ból zęba. Szkoda, że nie zadbałyśmy o to wcześniej. Tak to jest, że na dentystę nigdy się nie ma czasu. Moja szwagierka sobie leczyła ząbki w 5 miesiącu ciąży i już dostawała wszystkie znieczulenia.
Mi juz w 13 tyg na USG genetycznym powiedział, że na 70% będzie chłopak:-D
Mimo, że marzyłam o dziewczęciu żyję już z przekonaniem, że noszę Franka, albo Aleksandra w sobie:-) Jeśli będzie dziewczynka to będę niesamowicie zaskoczona oczywiście mile zaskoczona bo marzę o kupowaniu sukienek!!!!!!!!!!!:-D:-D
W poniedziałek następna wizyta będę zaczynać wtedy 17 tydzień i będę lekarza nękać, żeby potwierdził co we mnie mieszka:tak::tak:
Trzymam kciuki słońce:) Niech się okaże, że dziewczę:D:D:D Chociaż ja też mam na 70% dyndzolka:D a też marzyły mi się kokardki, warkoczyki, sukienusie:) Zobaczymy, ważne żeby było zdrowiuchne. Ja wybieram się 17 lutego do lekarza, ale mój ma gorszy sprzęt i powiedział, że na 100% da mi odpowiedź dopiero w 20 tc, żeby się nie nakręcać, chociaż jeżeli to ma być chłopak to będzie już wiadomo tak w 18 tc.
Cześć Dziewczynki...dawnoooo mnie tutaj nie było....ehh....jestem na zwolnieniu i chyba już nie wróce do pracy...jakoś tak nie mam na to nastroju,a poza tym często jest mi słabo,kręci mi się w głowie i dużo śpię....więc w pracy przed kompem chyba bym nie dała rady......

Jutro mam wizytę u mojego gina,ide z wynikami badań,niestety we krwi podwyższone leukocyty i neutrofile a w moczu leukocyty,erytrocyty świeże i b.liczne bakterie...ciekawe co mi powie???

Co do określenia płci....w pierwszej ciąży połozna w szpitalu na USG w 13 tyg mi wybadała chłopca :) ciekawe co teraz będzie???? Dzisiaj śniło mi się,że urodziłam chłopca....a chciałabym dziewczynke,ale co ma być to będzie i tego nie zmienie :)

Nie nadrobie tego co napisałyście...ale pobieżnie widziałam,że macie problem z katarem..tak jak ja....
Jagodka mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki też, aby to była Twoja wymarzona dziewuszka:)

Poza tym miłego i spokojnego, a przede wszystkim słonecznego dnia, u mnie tak ponuro, że oczy mi się same kleją:(
buźka pa

Pajkaa no pewnie że idz na to usg napewno bedziesz spokojniejsza i trzymam kciuki żeby było wszystko ok

Ostatnia edycja:
Malagonia- rozumiem Cię bardzo dobrze, też nie chce mi się pracować:no:
Pajkaa- idź na to usg, będziesz spokojniejsza, a na 100% wszystko będzie dobrze:tak:

Dziewczyny ja też chcę wiosnę!!!!!!

reklama
ja skontaktowałam sie ze swoja ginekolog powiedziałam jej,z e upadłam kaząła mi isc na kontrolne usg, zeby sprawdzic czy wsio jest dobrze. Poniewaz mam zagrozoną ciąże wole isc. Wizyte mam na 15:30 mam nadzieje, ze wsio bedzie dobrze

Do góry