martitka-26
Fanka BB :)
Ojejku Pajkaa,nie doczytalam co Ci sie stalo.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ojejku Pajkaa,nie doczytalam co Ci sie stalo.
No patrzę patrzę, ale przez ilość obowiązków w ostatnim czasie zapominam o tym, że pod serduszkiem noszę dzidziulka, daje mi tylko znać o tym ogromny głód jak w przeciągu 3 godzinek nie przekąszę chociażby sucharkaMilusia spojrz w zdjecie w swoim podpisie i odgon stresy!!!!
Gratuluje blizniakow :-)
Pajkoo ja nie mialam testu pappa robionego. NT mialam 0,1 cm.
Bylam dzisiaj u gina. Dzidzia ma ok. 9,4cm, glowka 3,2 cm co odpowiada wiekowi ciazy wg OM :-) Zajrzelismy miedzy nogi i poki co wyglada na dziewczynke ;-)
Dzidzia tez co jakis czas delikatnie daje mi o sobie znac, ale lekarz uspokaja, ze w drugiej ciazy na ruchy jest czas od ok. 18 tygodnia i pewnie wtedy bedzie juz w miare czesto i mocniej czuc :-)
Współczuję, ale to wiadomo, że my to "baby w ciąży" i samce nie mają nic do gadania. Ja ostatnio też marudzę, aż Darek mi powiedział "wynocha" ja do niego "To ty wynocha" z biura oczywiście, ale jak byłam w domku po prysznicu było mi bardzo przykro, że taka maruda jestem, bo chcę żeby mi poświęcał więcej czasu, a on ma po prostu duuużo pracy i muszę to zrozumieć.... Ale wiadomo wieczorkiem wyznania typu "Bardzo Cię kocham" To chyba takie oczyszczające atmosferę, delikatne spięcia raz na jakiś czasa ja pożarłam się z małżonkiem
wrrr.....
normalnie naszło mnie coś i o byle co się przyczepiłam
Kiniusia trzymaj się, mam nadzieję, że to jakoś minie, chociaż wiem, co to ból zęba. Szkoda, że nie zadbałyśmy o to wcześniej. Tak to jest, że na dentystę nigdy się nie ma czasu. Moja szwagierka sobie leczyła ząbki w 5 miesiącu ciąży i już dostawała wszystkie znieczulenia.Cześć dziewczyny,
jutro nadrobię Wasze posty, ponieważ miałam ciężki dzień i chcę się już położyć Cały dzień zakatarzona, kiedy zaczęło się poprawiać po domowych sposobach, zaczął się ból zęba i to straszny Nie całą godzinę temu pojechaliśmy z M. na pogotowie do stomatologa, bo już nie mogłam sobie poradzić, a przecież bez żadnego proszka... No i okazało się, że mam całą zepsutą ósemkę i to od niej tak ból promieniuje Pani doktor użyła znieczulenia, oczywiście wiedząc o ciąży. Powiedziała, że jest to czyste znieczulenie, bez żadnych dodatkowych substancji i nie ma to wpływu na płód. Zaufałam jej, bo to w końcu ona jest lekarzem. Niby znieczulenie, ale i tak ból czułam właśnie ze względu na to, że bez tych dodatków to znieczulenie było, to było tylko takie delikatne Dentystka powiedziała, że normalnie ząb kwalifikowałby się do usunięcia, ale ona nie może użyć mocniejszego znieczulenia ze względu na ciążę. Zatruła go, oczywiście oczywiście znów spanikowana pytałam o dzidziusia, Pani dr odparła, że także się nie przedostaje do płodu. Oczywiście zaufałam jej, bo w końcu ona jest lekarzem.
W sumie nie minęła godzina, znieczulenie już całkowicie zeszło
Idę się pomodlić za dzidziusia, mam nadzieję, że nie stresował się aż tak bardzo jak mamusia
Buziaki kochane :-)
Do jutra :-)
Trzymam kciuki słońce Niech się okaże, że dziewczę Chociaż ja też mam na 70% dyndzolka a też marzyły mi się kokardki, warkoczyki, sukienusie Zobaczymy, ważne żeby było zdrowiuchne. Ja wybieram się 17 lutego do lekarza, ale mój ma gorszy sprzęt i powiedział, że na 100% da mi odpowiedź dopiero w 20 tc, żeby się nie nakręcać, chociaż jeżeli to ma być chłopak to będzie już wiadomo tak w 18 tc.Mi juz w 13 tyg na USG genetycznym powiedział, że na 70% będzie chłopak
Mimo, że marzyłam o dziewczęciu żyję już z przekonaniem, że noszę Franka, albo Aleksandra w sobie:-) Jeśli będzie dziewczynka to będę niesamowicie zaskoczona oczywiście mile zaskoczona bo marzę o kupowaniu sukienek!!!!!!!!!!!
W poniedziałek następna wizyta będę zaczynać wtedy 17 tydzień i będę lekarza nękać, żeby potwierdził co we mnie mieszka
Jagodka mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki też, aby to była Twoja wymarzona dziewuszkaCześć Dziewczynki...dawnoooo mnie tutaj nie było....ehh....jestem na zwolnieniu i chyba już nie wróce do pracy...jakoś tak nie mam na to nastroju,a poza tym często jest mi słabo,kręci mi się w głowie i dużo śpię....więc w pracy przed kompem chyba bym nie dała rady......
Jutro mam wizytę u mojego gina,ide z wynikami badań,niestety we krwi podwyższone leukocyty i neutrofile a w moczu leukocyty,erytrocyty świeże i b.liczne bakterie...ciekawe co mi powie???
Co do określenia płci....w pierwszej ciąży połozna w szpitalu na USG w 13 tyg mi wybadała chłopca ciekawe co teraz będzie???? Dzisiaj śniło mi się,że urodziłam chłopca....a chciałabym dziewczynke,ale co ma być to będzie i tego nie zmienie
Nie nadrobie tego co napisałyście...ale pobieżnie widziałam,że macie problem z katarem..tak jak ja....