reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

No własnie lekarka zadecydowała mimo, ze wszystkie badania są w porządku wiec nie wiem dlaczego.
Ja miałam na NFZ a widzisz mam 27 lat.
No własnie nie, powidzieła mi tylko, zebysmy wykluczyli choroby wiec nie wiem czy ona tak standardowo zleca.
Nie wiem moze dlatego, ze NT mam 1,71, ale w sumie daleko jest od górnej granicy wiec nie wiem dlaczego.
Pajkaa-ja myślę, że powinnaś się cieszyć, że lekarka skierowała Cie na dodatkowe badania i nie musisz za nie płacić-może ma taką możliwość-warto z niej skorzystać:tak:

Ja dzisiaj z rana miałam USG. Człowiek ma już 7cm, rączki, nóżki i w ogóle to jest cały piękny :) WSzystko dobrze wyszło, ryzyko mam najmniejsze z możliwych. Ale lekarz powiedział, że to jeszcze niczego nie wyklucza, więc strach do końca pozostanie. Byłam tez dzisiaj na badaniach z krwi, niestety zupełnie zapomniałam oddać z rana moczu. A juz w czwartek mam wizyte. Więc może jutro zdażę dowieść. Kolejki w przychodni do której chodzę są tragiczne. Zupełnie nie rozumiem dlaczego, każdy jest umówiony na odpiowiednią godzinę a w chodzi w zależności od tego jak przyjdzie. Więc osoba z godz. 14 może przyjść sobie na 8. ehh :/
Gratulacje:-)

witajcie kochane!!

wpadam zameldować co u mojego Dzidziutka :-) bo wczoraj mieliśmy widzenie :-)

Jestem ogromniaście szczęśliwa, bo jest wszystko ok. Doctorek pomierzył, obadał, osłuchał dokładnie i powiedział że jest gites. Termin wg usg mamy na 19,22 i 23 sierpnia, a wg OM na 26 więc rozpiętość w normie. Młode mierzy 5,43 cm i nie chciało się poddać badaniu. Wypięło się moje dziecko dupkiem do monitora i poszło spać - wyglądało to bosko :-D Główka ładna, półkule mózgu symetryczne, kręgosłup bez rozszczepów, przezierność piękna, brzuszek bez przepuklin - melodia dla moich uszu. Dwie rączki i dwie nóżki pomachaly do mnie radośnie na pożegnanie i pomknęłiśmy z małżonkiem do domku unosząc się 20 cm nad ziemią ze szczęścia :-D:-D
Super:happy:

Gratuluje blizniakow :-)

Pajkoo ja nie mialam testu pappa robionego. NT mialam 0,1 cm.

Bylam dzisiaj u gina. Dzidzia ma ok. 9,4cm, glowka 3,2 cm co odpowiada wiekowi ciazy wg OM :-) Zajrzelismy miedzy nogi i poki co wyglada na dziewczynke ;-)

Dzidzia tez co jakis czas delikatnie daje mi o sobie znac, ale lekarz uspokaja, ze w drugiej ciazy na ruchy jest czas od ok. 18 tygodnia i pewnie wtedy bedzie juz w miare czesto i mocniej czuc :-)
Czyli pierwsze sierpniowe "sprawdzone" dzieciątko-dziewczynka:tak:

Lecę spać, bo oczy mi się zamykają. DOBRANOC:-)

reklama
Cześć dziewczyny,
jutro nadrobię Wasze posty, ponieważ miałam ciężki dzień i chcę się już położyć :baffled: Cały dzień zakatarzona, kiedy zaczęło się poprawiać po domowych sposobach, zaczął się ból zęba i to straszny :no: Nie całą godzinę temu pojechaliśmy z M. na pogotowie do stomatologa, bo już nie mogłam sobie poradzić, a przecież bez żadnego proszka... No i okazało się, że mam całą zepsutą ósemkę i to od niej tak ból promieniuje :szok: Pani doktor użyła znieczulenia, oczywiście wiedząc o ciąży. :tak: Powiedziała, że jest to czyste znieczulenie, bez żadnych dodatkowych substancji i nie ma to wpływu na płód. Zaufałam jej, bo to w końcu ona jest lekarzem. Niby znieczulenie, ale i tak ból czułam właśnie ze względu na to, że bez tych dodatków to znieczulenie było, to było tylko takie delikatne :eek: Dentystka powiedziała, że normalnie ząb kwalifikowałby się do usunięcia, ale ona nie może użyć mocniejszego znieczulenia ze względu na ciążę. Zatruła go, oczywiście oczywiście znów spanikowana pytałam o dzidziusia, Pani dr odparła, że także się nie przedostaje do płodu. Oczywiście zaufałam jej, bo w końcu ona jest lekarzem. :tak:
W sumie nie minęła godzina, znieczulenie już całkowicie zeszło :tak:
Idę się pomodlić za dzidziusia, mam nadzieję, że nie stresował się aż tak bardzo jak mamusia :tak:
Buziaki kochane :-)
Do jutra :-)

ja uciekam bo mnie boli głowa :eek:

v579gol7rg0.gif

Ostatnia edycja:
Witam.
Niestety chora,gardło mnie boli,katar,głowa pęka...zapodałam sobie witaminki,syropek i czekam az mi przejdzie.:no:

Oj wspolczuje choroby.
Mnie na poczatku ciazy cos bralo to lekarz kazal brac rutinoscorbin, na gardlo tabletki Isla i pic napar z lipy oraz mleko z miodem. Na szczescie nie rozwinelo sie w nic powazniejszego.
Zdrowka!

Ostatnia edycja:
witam

Starlet super wiesci :-)
u mnie tez nic nie widziano miedzy noziai ale jeszcze wczesnie wiec spokojnie czekam..:-)

Kiniusia mowisz ze to znieczulenie nie dziala zbytnio:-( mnie czeka duuuze leczenie walcze z bolem od poczatku a paracetamol na dlugo nie pomaga..ale mialam zakaz teraz gdy moge mam opryszczke i znow musze czekac aboli ..calaszczena i ucho :-(
zdrowka zycze

milego dnia

Cześć Sierpniowiczki ;-)

Jestem nowa na forum :-) W pierwszej ciąży, to dopiero 16 tydzień już się nie mogę doczekać 9mc :-)

Pozdrawiam wszystkie Panie :-)
Gratulacje!!!! Witamy kolejną sierpniową mamę.

witajcie kochane!!

wpadam zameldować co u mojego Dzidziutka :-) bo wczoraj mieliśmy widzenie :-)

Jestem ogromniaście szczęśliwa, bo jest wszystko ok. Doctorek pomierzył, obadał, osłuchał dokładnie i powiedział że jest gites. Termin wg usg mamy na 19,22 i 23 sierpnia, a wg OM na 26 więc rozpiętość w normie. Młode mierzy 5,43 cm i nie chciało się poddać badaniu. Wypięło się moje dziecko dupkiem do monitora i poszło spać - wyglądało to bosko :-D Główka ładna, półkule mózgu symetryczne, kręgosłup bez rozszczepów, przezierność piękna, brzuszek bez przepuklin - melodia dla moich uszu. Dwie rączki i dwie nóżki pomachaly do mnie radośnie na pożegnanie i pomknęłiśmy z małżonkiem do domku unosząc się 20 cm nad ziemią ze szczęścia :-D:-D

To super, że wszystko dobrze.:-D Też już bym chciała zobaczyć swojego dzidziolka, a wizyta dopiero 3 marca. Jak ja wytrzymam :no:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kiniusia to współczuję, pewnie sie sporo stresu najadłaś. Ja byłam 2 tyg temu u dentysty, miałam mieć usunięcie cynku i zaplombowanie, zrobiła mi wszystko BEZ znieczulenia. Myślałam , że zejdę bo to ogromna dziura. Poza tym ten stres.

To kiedy można sprawdzić z dużą pewnością jaka jest płeć dziecka? W 18tyg? U mnie każdy się pyta o płeć a ja mam już tego dość. Bo przecież nie to jest najważniejsze :/
Ja mam jutro 2 wizytę u gina, mam tylko nadzieję, że wszystkie wyniki będą z krwi i ten mocz z dzisiaj bo inaczej to nie wiem po co ja tam pójdę.

reklama
W pierwszej ciąży płeć stwierdzano kilka razy- w 17 tygdniu w szpitalu na niezbyt fajnym sprzęcie lekarz stwirdzil,że chyba panienka... ok 20 tygodnia miałam usg już u mojgo lekarza i on na 100% był pewny panienki. Teraz obiecał,że jak pojde do nigo w 17tygodniu ( to bedzie 16 tydzien+1dzien) to postara sie powidzieć jaka to płeć.
A ja coraz częściej myślę o bąbelku jak o Liwii... ;) jak będzie chłopak to będzie problem ;))))

Do góry