Pajkaa-ja myślę, że powinnaś się cieszyć, że lekarka skierowała Cie na dodatkowe badania i nie musisz za nie płacić-może ma taką możliwość-warto z niej skorzystaćNo własnie lekarka zadecydowała mimo, ze wszystkie badania są w porządku wiec nie wiem dlaczego.
Ja miałam na NFZ a widzisz mam 27 lat.
No własnie nie, powidzieła mi tylko, zebysmy wykluczyli choroby wiec nie wiem czy ona tak standardowo zleca.
Nie wiem moze dlatego, ze NT mam 1,71, ale w sumie daleko jest od górnej granicy wiec nie wiem dlaczego.
Gratulacje:-)Ja dzisiaj z rana miałam USG. Człowiek ma już 7cm, rączki, nóżki i w ogóle to jest cały piękny WSzystko dobrze wyszło, ryzyko mam najmniejsze z możliwych. Ale lekarz powiedział, że to jeszcze niczego nie wyklucza, więc strach do końca pozostanie. Byłam tez dzisiaj na badaniach z krwi, niestety zupełnie zapomniałam oddać z rana moczu. A juz w czwartek mam wizyte. Więc może jutro zdażę dowieść. Kolejki w przychodni do której chodzę są tragiczne. Zupełnie nie rozumiem dlaczego, każdy jest umówiony na odpiowiednią godzinę a w chodzi w zależności od tego jak przyjdzie. Więc osoba z godz. 14 może przyjść sobie na 8. ehh :/
Superwitajcie kochane!!
wpadam zameldować co u mojego Dzidziutka :-) bo wczoraj mieliśmy widzenie :-)
Jestem ogromniaście szczęśliwa, bo jest wszystko ok. Doctorek pomierzył, obadał, osłuchał dokładnie i powiedział że jest gites. Termin wg usg mamy na 19,22 i 23 sierpnia, a wg OM na 26 więc rozpiętość w normie. Młode mierzy 5,43 cm i nie chciało się poddać badaniu. Wypięło się moje dziecko dupkiem do monitora i poszło spać - wyglądało to bosko Główka ładna, półkule mózgu symetryczne, kręgosłup bez rozszczepów, przezierność piękna, brzuszek bez przepuklin - melodia dla moich uszu. Dwie rączki i dwie nóżki pomachaly do mnie radośnie na pożegnanie i pomknęłiśmy z małżonkiem do domku unosząc się 20 cm nad ziemią ze szczęścia
Czyli pierwsze sierpniowe "sprawdzone" dzieciątko-dziewczynkaGratuluje blizniakow :-)
Pajkoo ja nie mialam testu pappa robionego. NT mialam 0,1 cm.
Bylam dzisiaj u gina. Dzidzia ma ok. 9,4cm, glowka 3,2 cm co odpowiada wiekowi ciazy wg OM :-) Zajrzelismy miedzy nogi i poki co wyglada na dziewczynke ;-)
Dzidzia tez co jakis czas delikatnie daje mi o sobie znac, ale lekarz uspokaja, ze w drugiej ciazy na ruchy jest czas od ok. 18 tygodnia i pewnie wtedy bedzie juz w miare czesto i mocniej czuc :-)
Lecę spać, bo oczy mi się zamykają. DOBRANOC:-)