reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Pajkoo ale widze ze Twoja lekarka (z tego copiszesz ) w ogole jest dokladna wieci te badanie zapewnie na wyrost:-) upadek niewiemcopowiedziec...ale pomojej utracie przytonosci kazdy lekarz w szpitalu upewnial sie czy upadlam czy uderzylam...a czy Ty upadlas powizycie czy przed? Mimo wszystko ze trzymal mnie maz robili mi dokladne badanie czy nicsie nie odkleilo nie powstal jakis krwiak... sproj nospy wziac jakCie boli brzus mozei z nerwow ..napewno jest dobrze...:-) a jak sie martwisz zadzwon :-)

A na stres meliska iagnez dziewczyny :-)
gdyby tak mozna bylo nie stresowac sie wcale w ciazy..ale jak tozrobic?

Alaa ja mialam badanie naHIV robione bo to juz obowiazek ale jeszcze nie kazy lekarz to kaze robic z tego co slyszalam.

reklama
witam Was
znow mnie nie bylo bo znow szpital odwiedzilam...:-(
Dzięki Bogu z Malutkiem ok ..i nawet czasem mnie puknie lub sie obroci :-) ale maluuusio jeszcze

Kochana to cieszę się, że wszytsko w porządku...:-DNic tylko się cieszyć wątek USG powiekszy się o kolejne maleństwo:) Ja czekam do poniedzialku:-D:-D
AgaS-78 trzymamy kciuki!

Witam sierpnióweczki!

mnie mdłości trzymały ponad miesiąc - rano, wieczór i w południe :-) praktycznie nic nie jadłam - rano obowiązkowo zimna woda z cytryną i wafle ryżowe, później banany i kanapkami z serem. Schudłam 3,5 kg.
Na szczęście przeszło i dziś jem normalnie. praktycznie wszystko prócz KFC i MC'D, bo od tych specjałów mnie odrzuca. Ze słodyczy żelki i knoppers ;-)

Już po pierwszym śniadaniu, czekam na wizytę - jeszcze 7 godzin :rolleyes:

Trzymam kciuki i czekamy na szczegółoe relacje....no i zdjęcia:-D:-D:-D do mojego ulubionego wątku:laugh2::-D:-D:-D

Dzień dobry :-D

Hehehh.. widzę, że nie tylko ja mam w ciąży ochotę na żelki :laugh2: Zresztą mój M się również nimi teraz zajada, ale to już pisałam, że on ma jeszcze lepsze zachcianki ode mnie teraz :tak:

Mam stresa przed wizytą... o 17 mam :zawstydzona/y:

Pajka, melduj jak u Ciebie :sorry:

Tylko się nie stresuj, bo wszytsko będzie wzorcowo i jw czekam na relacje i zdjęcia...

hej Mamuśki!
wracam do Was po sesji w koncu :D
narazie wszytsko do przodu, nie znam tylko jednego wyniku, ale na pewno bedzie ok, bo było łatwe jak na to ile sie uczyłam :)

nie nadrobie za szybko Waszych postów, bo za dużo tego, ale od dzisiaj obiecuje byc na bieżąco. mam tylko nadzieje, że nie dzialo sie nic złego.

eh..jak dobrze mieć juz to za sobą :tak::-D:tak::-D:tak::-D

Gratulacje...:-D

Witajcie Sierpnióweczki.:-)
Rejetrowałam się w styczniu, ale coś mi się porobiło z komputerkiem :wściekła/y:, więc zaczynam od nowa.
Bardzo chętnie do Was dołączę.
Jestem kolejną sierpniową mamuśką:-D. Termin mam na 7.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzidziusie :-)

Witam:-D

Black_Opal bedzie dobrze:) tez mam dzis wizyte na 17

Żelki moge pochłaniać kilogramami niestety M mi nie pozwala bo to sama chemia i takie tam.....
Co do mdłości to chyba mam już to za sobą choć po wczorajszej kolacji pół nocy nie przespałam bo mnie mdliło. :wściekła/y: A jadłam pasztet drobiowy z ogóreczkim kiszonym..... Pasztetom mówimy nie:-)

kolejna szczęściara, która może dziś zobaczyć swoje maleństwo...trzymam kciuki:-D

Hej sierpnióweczki!!!
Jestem nowa na tym forum:)
Jestem w 13 tyg ciąży, termin na 21.08. ale pewnie sie zmieni bo to ciąża bliźniacza:))))

Jejku to cudownie, podwójne szczęście:tak: Jak się mamusiu czujesz? Skąd jesteś?

u mnie wszystko dobrze dzidziolek rośnie termin sie przesunąl na 16.08.10. Maluszek zdrowy. Jedyne co mnie teraz martwi to to, ze sie poślizgnęłam i upadłam. Staralam sie zamortyzowac upadek i upadłam na biodro-torebke i bark:(
NT 1,71, wszystko w porządku serduszko bije 140 uderzen/min długiść prawie 7 cm.
kość nosowa jest no i to chyba wszystko aha lekarka nie umiała sprawdzic jednej zasstawki w sercu i mam przyjechac za tydzien bo maluszek był zbyt ruchliwy

No to cudownie oby tak idealnie do 9 miesiąca...:-D

Cześć Sierpniowiczki ;-)

Jestem nowa na forum :-) W pierwszej ciąży, to dopiero 16 tydzień już się nie mogę doczekać 9mc :-)

Pozdrawiam wszystkie Panie :-)

Serdecznie witamy w naszym gronie:tak::tak:

podobno dopiero za 10 dni roboczych :szok: ale jak bede na nastepnych badaniach 16 to sie zapytam czy juz są.

Też miałam to badanie, a ciąża przebiega u mnie bezobjawowo....Nie ma co się martwić, jeszcze wyników nie odebrałam choć czekają od kilku dni:-)

Poza tym, dziś miałam dzień dla siebie...fryzjer, kosmetyczka od pazurków i ortodonta...jestem szczęśliwa i padnięta i chyba cały dzień coś mnie pstryka w brzuchu...wcześnie, ale przypuszczam, że to jednak dzidzia:-):-) Jak ja je kocham!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem najszczęśliwszą mamusią pod słońcem:-)

witajcie kochane!!

wpadam zameldować co u mojego Dzidziutka :-) bo wczoraj mieliśmy widzenie :-)

Jestem ogromniaście szczęśliwa, bo jest wszystko ok. Doctorek pomierzył, obadał, osłuchał dokładnie i powiedział że jest gites. Termin wg usg mamy na 19,22 i 23 sierpnia, a wg OM na 26 więc rozpiętość w normie. Młode mierzy 5,43 cm i nie chciało się poddać badaniu. Wypięło się moje dziecko dupkiem do monitora i poszło spać - wyglądało to bosko :-D Główka ładna, półkule mózgu symetryczne, kręgosłup bez rozszczepów, przezierność piękna, brzuszek bez przepuklin - melodia dla moich uszu. Dwie rączki i dwie nóżki pomachaly do mnie radośnie na pożegnanie i pomknęłiśmy z małżonkiem do domku unosząc się 20 cm nad ziemią ze szczęścia :-D:-D

Ehtel cudnie :-) prosze jaka dobra energia jeszcze cos dla siebie zrobilas..no zazdroszcze bo ja mam takiegolenia w dupce ze wstyd...
i niech laskocze Cie MalutekTwoj :-) ciesz sie ze takwczesnie..ja tez czuje ale maluuutko i tak delikatnie pewnie gdybym byla 1 raz w ciazy zastanawialabym sie czy to to ;-)
alemi dzis slabo okropnie a serce napiernicza jak glupie
a zdjecia nie mam nie dali i w szpitalu a i nerwow kupe zjadlam.nawet nie prosilam..

Marulka super wiadomosci :-)

teraz juz same takie maja byc :-)

ps. czy nie jest za duzo watkow porobionych?

Marulka no to cudownie,
Ehtele, ale Ci zazdroszczę takiego dnia, ja jak na razie mnóstwo stresików, ale mam nadzieję, że to minie, może chociaż zrobię sobie dzisiaj relaksującą kąpiel ze świeczuszkami....

Kurcze najpierw trzeba odczekać swoje do badnia USG gen, a potem dalej na wyniki 10 dni:szok:, ojejku marzy mi się, aby już był maj to mam nadzieję, będziemy już po tych wszystkich "maltretowaniach badaniowych":tak:!!!!

Ja sie w ogole nie denerwowalam tym usg genetycznym po powiedziałam sobie moje dziecko jest zdrowe i tak było

Bidulko, uważaj na siebie, chociaż teraz w taką pogodę to na prostej drodze można skręcić nogę.,... Dobrze, że z dzidziolkiem dobrze:) I jaki duży słodziak:) Co do NT nie ma się co martwić do 2, a nawet 3, z resztą mojemu skarbowi 6,89 cm wyszła przezierność 0,89, a ja do lekarza "uff jak dobrze", a on powiedział, że ta przezierność to nic w porównaniu z tym co się bada podczas całego USG, czyli czy jest przegroda pomiędzy komorami serca, czy jest kość nosowa itp.

tak własnie lekarka sama powiedziała, ze dziecko moze miec zespoł Downa a przeziernosc moze miec w normie i moze byc odwrotnie przeziernosc zla a dziecko moze byc zdrowe. U mnie dzisiasj nie dąło sie jednej rzeczy zmoerzyc bo maluch byl tak ruchliwy, ze szok i musze jechac za tydzień:-)

Pajkoo ale widze ze Twoja lekarka (z tego copiszesz ) w ogole jest dokladna wieci te badanie zapewnie na wyrost:-) upadek niewiemcopowiedziec...ale pomojej utracie przytonosci kazdy lekarz w szpitalu upewnial sie czy upadlam czy uderzylam...a czy Ty upadlas powizycie czy przed? Mimo wszystko ze trzymal mnie maz robili mi dokladne badanie czy nicsie nie odkleilo nie powstal jakis krwiak... sproj nospy wziac jakCie boli brzus mozei z nerwow ..napewno jest dobrze...:-) a jak sie martwisz zadzwon :-)

.

tak moja lekarka zawsze mowi woli zbadac, dac na badania niz potem miec do siebie zal, ze mogła postąpic inaczej
no własnie brzuch mnie juz nie boli teraz boli tylko dupa i reka. Ale nie mam plamiec jakby sie cos działo od razu mykam do szpitala.

witajcie kochane!!

Jestem ogromniaście szczęśliwa, bo jest wszystko ok. Doctorek pomierzył, obadał, osłuchał dokładnie i powiedział że jest gites. Termin wg usg mamy na 19,22 i 23 sierpnia, a wg OM na 26 więc rozpiętość w normie. Młode mierzy 5,43 cm i nie chciało się poddać badaniu. Wypięło się moje dziecko dupkiem do monitora i poszło spać - wyglądało to bosko :-D Główka ładna, półkule mózgu symetryczne, kręgosłup bez rozszczepów, przezierność piękna, brzuszek bez przepuklin - melodia dla moich uszu. Dwie rączki i dwie nóżki pomachaly do mnie radośnie na pożegnanie i pomknęłiśmy z małżonkiem do domku unosząc się 20 cm nad ziemią ze szczęścia :-D:-D

To bardzo sie ciesze

Tak poza tym śniło mi się, że urodziłam dziewczynkę, ale uszy miała na oczach (co za głupota):D:D:D i nie miałam mleka, ale się cżłowiekowi głupoty śnią....

Poza tym zauważyłam, że gdy mam mnóstwo stresu to brzuch zaczyna mnie boleć jak na @, ale stresu nie da się ograniczyć niestety.....
Od kilku dni zauważyłam, że wystartował mi brzuszek, tak szybko z dnia na dzień, jak się uda zrobię zdjęcie i wrzucę w odpowiedni wąteczek.

Miłego dnia kochane

tez mi sie śniło cos podobnego - dziewczynka i tez nie miałam mleka. i coś z porodem chyba było nie tak - był przedwczesny i mialam zdaje sie cesarke :/. dziwny to byl sen..

i brzcuh tez mnie wlasnie bolał przez te stresy, tak jak mowisz. dobrze, ze to juz koniec poki co, dzidziolek sobie odpocznie :))

Poza tym, dziś miałam dzień dla siebie...fryzjer, kosmetyczka od pazurków i ortodonta...jestem szczęśliwa i padnięta i chyba cały dzień coś mnie pstryka w brzuchu...wcześnie, ale przypuszczam, że to jednak dzidzia:-):-) Jak ja je kocham!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem najszczęśliwszą mamusią pod słońcem:-)

wow, super :)
tez musze sobie kiedys taki zrobic. ale nieco inny, bo boje sie fryzjerow i kosmetyczek xD ;)
tez sie zastanawiam, czy to mozliwe, że to smyranie czasem to dzidziuś. poczekamy to sie przekonamy ;)

witajcie kochane!!

gratulacje :))

mnie też ścieło dzisiaj po tym wszystkim.. zasnęłam na jakimś serialu nawet nie wiem kiedy. i nadal mi sie spaaaaać chce, a tu czeka nas wieczorek ze znajomymi :p

witajcie kochane!!

No to naprawdę masz przecudowne wiadomości, totalny odlot, wcale się nie dziwię:-):-D!!!!

Napisał ehtele
Poza tym, dziś miałam dzień dla siebie...fryzjer, kosmetyczka od pazurków i ortodonta...jestem szczęśliwa i padnięta i chyba cały dzień coś mnie pstryka w brzuchu...wcześnie, ale przypuszczam, że to jednak dzidzia:biggrin2::biggrin2: Jak ja je kocham!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem najszczęśliwszą mamusią pod słońcem:biggrin2:

No proszę tylko brać przykład z Ciebie, cała wyszykowana i pełna optymizmu:tak::szok:!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A ja mam pytanie do sierpniówek, które są na zwolnieniu. Planujecie jeszcze wrócić do pracy, czy będziecie na zwolnieniu do rozwiązania?

Do góry