reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Może tak, jak mój lekarz z pierwszej ciaży <a nie miałam jeszcze skończonych 25, jak robiłam>, Twója lekarka lubi dmuchać na zimne? Woli zrobić badania, które w żaden sposób Ci nie szkodzą nawet, jeśli wynik będzie oczywisty? Ty będziesz miała większą pewność i spokój a lekarz świadomość, że zrobił więcej, niż ustawa przewiduje.

tak mi sie wydaje, szczegolnie, ze te NT rosnie razem z wiekiem ciąży i np inne normy są dla ciąży w 11 tc a inne w 13 tc i tak np

Dla CRL=45mm (11 Hbd) mediana wynosi 1,2 mm, a 95 centyl 2,1 mm.
Dla CRL=84mm (13+6 Hbd) mediana wynosi 1,9 mm, a 95 centyl 2,7 mm.

U mnie CRL wynosi 6,82 i to jest 13t1dc czyli jestem pomiedzy jednym a drugim w normach a jezeli moje NT było 1,71 wiec jest jak najbardziej w normie. Wiec mysle, ze ona woli dmuchac na zimne.

Pajko, napisałam Ci wcześniej... Często ten test robią w sytuacjach gdy poczęcie jest po zastosowaniu wspomagaczy, in vitro.

Dokładnie. Jaka ja się cieszyłam, jak lekarz mi powiedział, że wyniki wskazują, że ryzyko jakiekolwiek w mojej grupie wiekowej wynosi tak niewiele, że nawet na skali się nie mieści, jakby narysować:)

Pajko, napisałam Ci wcześniej... Często ten test robią w sytuacjach gdy poczęcie jest po zastosowaniu wspomagaczy, in vitro.

powiem Ci, ze ogólnie moja lekarka chyba nawet nie pamietała, ze ja clo brałam wiec mysle, ze nie to ją kierowało. Zapytala sie mnie tyylko czy plamilam wczsesniej ja jej, ze tak i tylko tyle.

Dalej martwi mnie ten upadek :-(na razie nic sie nie dzieje, ale w jednym miejscu boli mnie brzuch ale nie wiem czy jest to spowodowane upadkiem czy stresem:-(

powiem Ci, ze ogólnie moja lekarka chyba nawet nie pamietała, ze ja clo brałam wiec mysle, ze nie to ją kierowało. Zapytala sie mnie tyylko czy plamilam wczsesniej ja jej, ze tak i tylko tyle.

Dalej martwi mnie ten upadek :-(na razie nic sie nie dzieje, ale w jednym miejscu boli mnie brzuch ale nie wiem czy jest to spowodowane upadkiem czy stresem:-(

Ale pisałaś wcześniej że masz ciążę podwyższonego ryzyka (plamienia, wcześniejsze poronienia w rodzinie)... takie testy się szczególnie u takich kobiet przeprowadza.

Ale pisałaś wcześniej że masz ciążę podwyższonego ryzyka (plamienia, wcześniejsze poronienia w rodzinie)... takie testy się szczególnie u takich kobiet przeprowadza.

możliwe, ale ogólnie poronienia nie są sprawś genetyczną i to mi mówiło juz kilku lekarzy, a mozliwe, ze z powodu podwyższonego ryzyka je zrobiła, ale ja sie nie martwie musze za tydzien jeszcze raz jechac bo lekarce nie udało sie zmierzyc niedomykalności zastawki trójdzielnej i przepływ DV bo maluch cąły czas skakał

Jeju jak Ci dobrze, że już jesteś po i widziałaś jak się rusza maleństwo... :happy:

Ja zwariuję! Jeszcze godzina :baffled:

reklama
Do góry