reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Jeju jak Ci dobrze, że już jesteś po i widziałaś jak się rusza maleństwo... :happy:

Ja zwariuję! Jeszcze godzina :baffled:

Czytam te wszystkie wiadomości, bo mnie trochę nie było.....
Tylko godzina??? Ja prawie 2 tyg. do tych badań. :szok:
Ja też PAJKAA mam mieć robione to badanie z krwi, ale mnie jak leżałam w szpitalu teraz ordynator skierował ze względu na mój "młody" :crazy:wiek 35 lat, więc wszystko przede mną, a kiedy tzn. za ile masz mnieć wynik tego badania???
WITAM nowe sierpnióweczki!!!!!

reklama
ja również brałam Clo przez 6 miesięcy z monitoringiem żeby wykluczyć torbiele itp...i niestety po Clo nie zaszłam w ciąże, dopóki nie zmieniłam lekarza...:sorry:
Była lekarka faszerowała mnie za wszelka cenę , niestety bez wstępnych badan itp...
co się okazało ze nie ze mną były problemy tylko z moim mężem...
po 6 kolejnych cyklach starań bez wspomagaczy i zmianie lekarza zaszłam w upragniona kolejna ciąże :-)

Czytam te wszystkie wiadomości, bo mnie trochę nie było.....
Tylko godzina??? Ja prawie 2 tyg. do tych badań. :szok:
Ja też PAJKAA mam mieć robione to badanie z krwi, ale mnie jak leżałam w szpitalu teraz ordynator skierował ze względu na mój "młody" :crazy:wiek 35 lat, więc wszystko przede mną, a kiedy tzn. za ile masz mnieć wynik tego badania???
WITAM nowe sierpnióweczki!!!!!

podobno dopiero za 10 dni roboczych :szok: ale jak bede na nastepnych badaniach 16 to sie zapytam czy juz są.

ja również brałam Clo przez 6 miesięcy z monitoringiem żeby wykluczyć torbiele itp...i niestety po Clo nie zaszłam w ciąże, dopóki nie zmieniłam lekarza...:sorry:
Była lekarka faszerowała mnie za wszelka cenę , niestety bez wstępnych badan itp...
co się okazało ze nie ze mną były problemy tylko z moim mężem...
po 6 kolejnych cyklach starań bez wspomagaczy i zmianie lekarza zaszłam w upragniona kolejna ciąże :-)

widzisz a ja zaszłam za pierwszym cyklem takim w którym faktycznie miałam owu bo ogólnie brałam 4 miesiace clo ale z tego 3 nie były z owu.Ale u nas był problem obustronny.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie sierpnióweczki,

witam Was
znow mnie nie bylo bo znow szpital odwiedzilam...:-(
Dzięki Bogu z Malutkiem ok ..i nawet czasem mnie puknie lub sie obroci :-) ale maluuusio jeszcze

poczytam co u Was

Starlet ja tez dolargan dostalam ale po 2 razy bo bol byl nie do wytrzymania (po CC) dostalam oxy i takich skurczy jeszcze na brzuch naciskali :-( pomagal na 10 inut ..ale to był obłęd gadlam takie *******y wstyd
To dobrze, że z dzidzią oki
Witajcie Sierpnióweczki.:-)
Rejetrowałam się w styczniu, ale coś mi się porobiło z komputerkiem :wściekła/y:, więc zaczynam od nowa.
Bardzo chętnie do Was dołączę.
Jestem kolejną sierpniową mamuśką:-D. Termin mam na 7.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzidziusie :-)
Zatem gratulacje:)
Hej sierpnióweczki!!!
Jestem nowa na tym forum:)
Jestem w 13 tyg ciąży, termin na 21.08. ale pewnie sie zmieni bo to ciąża bliźniacza:))))
Ojej jak fajnie mieć dwupaczkę:) będziesz nam się tu chwalić podwójnymi zdjęciami USG:) Gratulacje
u mnie wszystko dobrze dzidziolek rośnie termin sie przesunąl na 16.08.10. Maluszek zdrowy. Jedyne co mnie teraz martwi to to, ze sie poślizgnęłam i upadłam. Staralam sie zamortyzowac upadek i upadłam na biodro-torebke i bark:(
NT 1,71, wszystko w porządku serduszko bije 140 uderzen/min długiść prawie 7 cm.
kość nosowa jest no i to chyba wszystko aha lekarka nie umiała sprawdzic jednej zasstawki w sercu i mam przyjechac za tydzien bo maluszek był zbyt ruchliwy
Bidulko, uważaj na siebie, chociaż teraz w taką pogodę to na prostej drodze można skręcić nogę.,... Dobrze, że z dzidziolkiem dobrze:) I jaki duży słodziak:) Co do NT nie ma się co martwić do 2, a nawet 3, z resztą mojemu skarbowi 6,89 cm wyszła przezierność 0,89, a ja do lekarza "uff jak dobrze", a on powiedział, że ta przezierność to nic w porównaniu z tym co się bada podczas całego USG, czyli czy jest przegroda pomiędzy komorami serca, czy jest kość nosowa itp.
no to super :))

ja tez dzis upadłam na schodach na egzaminie. normalnie ciemno przed oczami mi sie zrobilo. na szczescie na nogi tylko, ale teraz boli mnie prawa kostka i lewy piszczel jak cholera :/
mam nadzieje, ze nic powazniejszego sie nie stalo, tylko stłuczenia (a schody maja ostre metalowe kanty :( ). eh..juz ktorys raz w tej sali, po ktorej zawsze musze latac za optymalnym miejscem (bo każdy mi zajmuje i nie moge sie zdecydować :p)

Dziewczynki uważajcie na siebie....
Cześć Sierpniowiczki ;-)

Jestem nowa na forum :-) W pierwszej ciąży, to dopiero 16 tydzień już się nie mogę doczekać 9mc :-)

Pozdrawiam wszystkie Panie :-)
Gratuluję kochana...

Tak poza tym śniło mi się, że urodziłam dziewczynkę, ale uszy miała na oczach (co za głupota):D:D:D i nie miałam mleka, ale się cżłowiekowi głupoty śnią....

Poza tym zauważyłam, że gdy mam mnóstwo stresu to brzuch zaczyna mnie boleć jak na @, ale stresu nie da się ograniczyć niestety.....
Od kilku dni zauważyłam, że wystartował mi brzuszek, tak szybko z dnia na dzień, jak się uda zrobię zdjęcie i wrzucę w odpowiedni wąteczek.

Miłego dnia kochane

podobno dopiero za 10 dni roboczych :szok: ale jak bede na nastepnych badaniach 16 to sie zapytam czy juz są.

Kurcze najpierw trzeba odczekać swoje do badnia USG gen, a potem dalej na wyniki 10 dni:szok:, ojejku marzy mi się, aby już był maj to mam nadzieję, będziemy już po tych wszystkich "maltretowaniach badaniowych":tak:!!!!

Ja dzisiaj z rana miałam USG. Człowiek ma już 7cm, rączki, nóżki i w ogóle to jest cały piękny :) WSzystko dobrze wyszło, ryzyko mam najmniejsze z możliwych. Ale lekarz powiedział, że to jeszcze niczego nie wyklucza, więc strach do końca pozostanie. Byłam tez dzisiaj na badaniach z krwi, niestety zupełnie zapomniałam oddać z rana moczu. A juz w czwartek mam wizyte. Więc może jutro zdażę dowieść. Kolejki w przychodni do której chodzę są tragiczne. Zupełnie nie rozumiem dlaczego, każdy jest umówiony na odpiowiednią godzinę a w chodzi w zależności od tego jak przyjdzie. Więc osoba z godz. 14 może przyjść sobie na 8. ehh :/

Ja dzisiaj z rana miałam USG. Człowiek ma już 7cm, rączki, nóżki i w ogóle to jest cały piękny :) WSzystko dobrze wyszło, ryzyko mam najmniejsze z możliwych. Ale lekarz powiedział, że to jeszcze niczego nie wyklucza, więc strach do końca pozostanie. Byłam tez dzisiaj na badaniach z krwi, niestety zupełnie zapomniałam oddać z rana moczu. A juz w czwartek mam wizyte. Więc może jutro zdażę dowieść. Kolejki w przychodni do której chodzę są tragiczne. Zupełnie nie rozumiem dlaczego, każdy jest umówiony na odpiowiednią godzinę a w chodzi w zależności od tego jak przyjdzie. Więc osoba z godz. 14 może przyjść sobie na 8. ehh :/

A dlaczego Ty ALAA na to badanie z krwi??? Bez konkretnych powodów z urzędu??? Czy to te zwykłe badnia krwi kontrolne???
No, ale pocieszenie typu "to jeszcze niczego nie wklucza":szok:, choć z drugiej strony jest szczery, ale my chyba oczekujemy, "proszę się nie martwić będzie dobrze":tak:!!!!!

Ostatnia edycja:
Bombusia to te badania z krwi kontrolne. Dopiero teraz robię, wiem, że troszkę już późno. Nie będę robiła badań z krwi na wady genetyczne bo nie mam wskazań, poza tym przyjmę każdą dzidzię jaka by nie była.
Czy dostałyście skierowanie od lekarza na hormony tarczycy i na HIV?

I powiedzcie jak to jest u Was w przychodniach, też są ogromne kolejki, mówię o przychodniach państwowych i lekarzach.

reklama
Bombusia to te badania z krwi kontrolne. Dopiero teraz robię, wiem, że troszkę już późno. Nie będę robiła badań z krwi na wady genetyczne bo nie mam wskazań, poza tym przyjmę każdą dzidzię jaka by nie była.
Czy dostałyście skierowanie od lekarza na hormony tarczycy i na HIV?

I powiedzcie jak to jest u Was w przychodniach, też są ogromne kolejki, mówię o przychodniach państwowych i lekarzach.

No mnie to zrobili wszelkie badania w szpitalu jak leżałam 3 dni, ale na HIV????? Raczej nie. A jaki to opis to bym sprawdziła w wypisie, bo tam mam wszystko, moja gin. powiedziała że bad. krawi mam sssuper.
U mnie nie ma żadnych kolejek, do ginek. bez problemu się dostaję zapisuję sie na telefon. do internisty też. A jak poszłąm na bad. moczu i krwi to były może 4 osoby przede mną. Na moim osiedlu i w mojej przychodni przynajmniej nie ma, ale nie wiem jak w innych rejonach miasta:-)!!!

Do góry