reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Znowu mnie ścięło z nóg-musiałam się na chwilę położyć, bo czułam się okropnie-mdłości i słabo mi się robiło:no: Dobrze, że już przeszło:tak:

Witajcie Sierpnióweczki.:-)
Rejetrowałam się w styczniu, ale coś mi się porobiło z komputerkiem :wściekła/y:, więc zaczynam od nowa.
Bardzo chętnie do Was dołączę.
Jestem kolejną sierpniową mamuśką:-D. Termin mam na 7.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzidziusie :-)
Witamy:-)

Haribo to nie chemia właśnie! Same naturalne składniki :tak:

Odebrałam wyniki z moczu i tsh...

tsh dobrze, ale w moczu mam bardzo liczne bakterie :no2: na szczęście białka nie ma, ale te bakterie też mnie martwią :-( dobrze, że dziś wizyta...
Podobno u kobiet w ciąży to normalne-jeżeli nie masz nic prócz bakterii to jest ok-ja też tak miałam:tak:

Hej sierpnióweczki!!!
Jestem nowa na tym forum:)
Jestem w 13 tyg ciąży, termin na 21.08. ale pewnie sie zmieni bo to ciąża bliźniacza:))))

Witam i gratuluję podwójnie:-)

ja mam nadzieje,z e udąło mi sie to tak zamortyzowac, ze nic sie nie stało.
Stało sie to jakies pol godzinki temu wiec bede siebie teraz obserwowac, ale zamierzam dzisiaj polezec. Niestety stłukłam sobie niezle bark Ale najwazniejsze, zeby maluszkowi nic nie było, ale z drugiej strony przeciez dziecko jest chronione. Aha lekarka kazała zrobić test podwójny miałyscie robiony?pobierali mi krew na niego.
Pajkaa-to widzę, że jednak prawie zrównałyśmy się w terminach-super, że wszystko dobrze z dzidzią:tak: A upadek... Obserwuj czy nic się nie dzieje:sorry: Co do testu podwójnego to jest to dodatkowe badanie prenatalne, dodatkowo płatne i zazwyczaj wysyłane są na nie kobiety, które są po 35 roku życia lub mają jakieś obciążenia genetyczne, albo same się decydują:tak: Ja się nie zdecydowałam

u mnie wszystko dobrze dzidziolek rośnie termin sie przesunąl na 16.08.10. Maluszek zdrowy. Jedyne co mnie teraz martwi to to, ze sie poślizgnęłam i upadłam. Staralam sie zamortyzowac upadek i upadłam na biodro-torebke i bark:(
NT 1,71, wszystko w porządku serduszko bije 140 uderzen/min długiść prawie 7 cm.
kość nosowa jest no i to chyba wszystko aha lekarka nie umiała sprawdzic jednej zasstawki w sercu i mam przyjechac za tydzien bo maluszek był zbyt ruchliwy
To super, że wszystko dobrze z Dzidzią.
Ja w pierwszej ciąży z wielkim brzucholem zjechałam na tyłku z kilku schodów, też się martwiłam, ale było oki wszystko.

Witajcie Sierpnióweczki.:-)
Rejetrowałam się w styczniu, ale coś mi się porobiło z komputerkiem :wściekła/y:, więc zaczynam od nowa.
Bardzo chętnie do Was dołączę.
Jestem kolejną sierpniową mamuśką:-D. Termin mam na 7.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzidziusie :-)

witam również :-)

Hej sierpnióweczki!!!
Jestem nowa na tym forum:)
Jestem w 13 tyg ciąży, termin na 21.08. ale pewnie sie zmieni bo to ciąża bliźniacza:))))

wow bliźniaki super :-D

lekarka kazała zrobić test podwójny miałyscie robiony?pobierali mi krew na niego.

ja nie miałam bo u mnie wszystkie badania wyszły bardzo dobrze ;)
NT 0,8 dlatego lekarz nie robił mi testu PAPP-A

Ostatnia edycja:
Pajko, cieszę się z wszystko gra :tak: Odpoczywaj teraz.
Test miałaś pewnie robiony ze względu na sposób poczęcia dzidzi, tzn. wspomaganie CLO - ciekawe czy mi też będą go robić??
Nie martw się już niczym, na pewno wszystko gites jest :tak:

Witam nowe sierpnióweczki!
I bliźniaki są! Jak ja chciałam mieć bliźniaki :) GRATULACJE!

Miałam robiony test w pierwszej ciąży - ale mój lekarz zlecał mi wszystkie możliwe badania. Tym razem nie, nie wiem czemu, ale wyniki poprzednio miałam świetne, teraz też z dzidzią wszystko git, więc może nie ma po co.

gratuluje bliźniakow i spokoju życzę
witamnowe sierpniowki równiez

Pajkoo a jakiś powód podali ?? chodzi mio ten test ...?? Kasia2506 opisala w jakich sytuacjach sie go robi...

słabo mi strasznie dzis :-(

Cześć Sierpniowiczki ;-)

Jestem nowa na forum :-) W pierwszej ciąży, to dopiero 16 tydzień już się nie mogę doczekać 9mc :-)

Pozdrawiam wszystkie Panie :-)

Pajkaa-to widzę, że jednak prawie zrównałyśmy się w terminach-super, że wszystko dobrze z dzidzią:tak: A upadek... Obserwuj czy nic się nie dzieje:sorry: Co do testu podwójnego to jest to dodatkowe badanie prenatalne, dodatkowo płatne i zazwyczaj wysyłane są na nie kobiety, które są po 35 roku życia lub mają jakieś obciążenia genetyczne, albo same się decydują:tak: Ja się nie zdecydowałam
No własnie lekarka zadecydowała mimo, ze wszystkie badania są w porządku wiec nie wiem dlaczego.
Ja miałam na NFZ a widzisz mam 27 lat.

gratuluje bliźniakow i spokoju życzę
witamnowe sierpniowki równiez

Pajkoo a jakiś powód podali ?? chodzi mio ten test ...?? Kasia2506 opisala w jakich sytuacjach sie go robi...

słabo mi strasznie dzis :-(

No własnie nie, powidzieła mi tylko, zebysmy wykluczyli choroby wiec nie wiem czy ona tak standardowo zleca.
Nie wiem moze dlatego, ze NT mam 1,71, ale w sumie daleko jest od górnej granicy wiec nie wiem dlaczego.

reklama
Może tak, jak mój lekarz z pierwszej ciaży <a nie miałam jeszcze skończonych 25, jak robiłam>, Twója lekarka lubi dmuchać na zimne? Woli zrobić badania, które w żaden sposób Ci nie szkodzą nawet, jeśli wynik będzie oczywisty? Ty będziesz miała większą pewność i spokój a lekarz świadomość, że zrobił więcej, niż ustawa przewiduje.

Do góry