reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

13 tydzień od zaplodnienia czyli u lekarza pewnie 15 bo oni licza terminy od miesiączki a wiadomo ze w pierwszym dniu miesiączki nie zajdziesz w ciąże tylko po 14 dniach jeżeli cykl jest regularny jajeczkuje kobieta i dlatego sa dwa tygodnie róznicy , wtedy kończy sie trzeci miesiąc i zaczyna sie drugi trymestr ciąży , czyli skoro ty masz 12 to musisz jeszcze tydzien poczekac i masz koniec trzeciego miesiąca :-):-):-)
tak, ale np niektórzy liczą, ze koniec I trymestru jest w 13 tc a niektórzy w 12 tc i bądź tu mądra.
Ja wg usg mam 12 tc a wg ostatniej miesiączki 12ti2dzien wiec różnycy nie ma praktycznie wcale

reklama
Wiesz jak to jes nawet jak dwie kobitki w tym samym tygodniu ciąży pójda na USG to rozmiary dziecka moga byc rózne , bo z różnych przyczyn z początku ciąży u jednej dzidzius bedzie mniejszy u drugiej większy , ja mam kolezanke która jest w 15 tyg i była na usg i lekarz powiedział jej odrazu ze dzidzia jest mała jak na ten tydzień ale dlatego ze ona przez pierwsze tygodnie rzygała jak kot i schudła 6 kg :tak::tak::tak: z czego sie cieszyła bo ona jest fest kobitka wiec dzidzia i tak miała z czego czerpac witaminki:tak::tak::tak:

Dlatego moliwe ze akurat ty masz dużego dzidziusia, może urodzisz takiego słonika co waży 4kg róznie jest moja sistra taka córeczkę urodziła

Ja już po wizycie-dzidziuś ma 6,64 cm i jest trochę większy niż to wynika z terminu OM:tak: Szalał w brzuszku, ale był bardzo "zdyscyplinowany", gdy tylko ginka poprosiła, żeby się uspokoił, bo musi go zmierzyć, natychmiast zareagował:-D Wszystko ok z przeziernością karkową (1,3) no i wszystko na swoim miejscu:biggrin2: Także założyła mi w końcu kartę ciąży i termin mam na 15 sierpnia, czyli tak jak początkowo sama sobie wyliczyłam-muszę jeszcze przestawić suwaczek;-) Torbiel na prawym jajniku na szczęście nie rośnie i ma dalej 2,5 mm, ale dodatkowo pojawił się polip na szyjce macicy-ciekawe co jeszcze?:eek: Na szczęście ginka mówiła, że może zniknąć po porodzie-zobaczymy, na razie nic z tym nie robimy:sorry2:

Wiesz jak to jes nawet jak dwie kobitki w tym samym tygodniu ciąży pójda na USG to rozmiary dziecka moga byc rózne , bo z różnych przyczyn z początku ciąży u jednej dzidzius bedzie mniejszy u drugiej większy , ja mam kolezanke która jest w 15 tyg i była na usg i lekarz powiedział jej odrazu ze dzidzia jest mała jak na ten tydzień ale dlatego ze ona przez pierwsze tygodnie rzygała jak kot i schudła 6 kg :tak::tak::tak: z czego sie cieszyła bo ona jest fest kobitka wiec dzidzia i tak miała z czego czerpac witaminki:tak::tak::tak:

Dlatego moliwe ze akurat ty masz dużego dzidziusia, może urodzisz takiego słonika co waży 4kg róznie jest moja sistra taka córeczkę urodziła

No jestem ciekawa jak to bedzie u mnie 9 bo nigdy sie nie dowiadywałam ile maluch ma długosci i ile waży :-( no ale na genetycznym powinna powiedziec

Kasiu bardzo sie ciesze, ze wsio dobrze :) a to miałas juz całe genetyczne?? ile one trwają?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kiniusia dobranoc:-):-):-)

Kasia super ze jestes zadowolona i ze dzidzia rośnie , jakoś pózno zalozyli ci ta ksiązeczkę ciązową:tak::tak::tak: J atez mam torbiela od 6 lat i cały czs sie nie zmienia wiec nie ma sie czym przejmowac a polipy po ciąży same schodzą a jak nie to pogoń je po ciąży jak juz urodzisz:-D:-D:-D

Pajkaa dowiemy sie na 100% w sierpniu jak urodzimy :tak::tak::tak:

reklama
kasiu dobre wieści zawsze mile widziane :tak::tak:ja miałam polipa na szyjce w poprzedniej ciąży i sam odpadł w czasie porodu przynajmniej w jego części naturalnej :tak:tak ze się tym nie martw

miłego dnia sierpniówki

Do góry