reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

13 tydzień od zaplodnienia czyli u lekarza pewnie 15 bo oni licza terminy od miesiączki a wiadomo ze w pierwszym dniu miesiączki nie zajdziesz w ciąże tylko po 14 dniach jeżeli cykl jest regularny jajeczkuje kobieta i dlatego sa dwa tygodnie róznicy , wtedy kończy sie trzeci miesiąc i zaczyna sie drugi trymestr ciąży , czyli skoro ty masz 12 to musisz jeszcze tydzien poczekac i masz koniec trzeciego miesiąca :-):-):-)
tak, ale np niektórzy liczą, ze koniec I trymestru jest w 13 tc a niektórzy w 12 tc i bądź tu mądra.
Ja wg usg mam 12 tc a wg ostatniej miesiączki 12ti2dzien wiec różnycy nie ma praktycznie wcale

reklama
Wiesz jak to jes nawet jak dwie kobitki w tym samym tygodniu ciąży pójda na USG to rozmiary dziecka moga byc rózne , bo z różnych przyczyn z początku ciąży u jednej dzidzius bedzie mniejszy u drugiej większy , ja mam kolezanke która jest w 15 tyg i była na usg i lekarz powiedział jej odrazu ze dzidzia jest mała jak na ten tydzień ale dlatego ze ona przez pierwsze tygodnie rzygała jak kot i schudła 6 kg :tak::tak::tak: z czego sie cieszyła bo ona jest fest kobitka wiec dzidzia i tak miała z czego czerpac witaminki:tak::tak::tak:

Dlatego moliwe ze akurat ty masz dużego dzidziusia, może urodzisz takiego słonika co waży 4kg róznie jest moja sistra taka córeczkę urodziła

Ja już po wizycie-dzidziuś ma 6,64 cm i jest trochę większy niż to wynika z terminu OM:tak: Szalał w brzuszku, ale był bardzo "zdyscyplinowany", gdy tylko ginka poprosiła, żeby się uspokoił, bo musi go zmierzyć, natychmiast zareagował:-D Wszystko ok z przeziernością karkową (1,3) no i wszystko na swoim miejscu:biggrin2: Także założyła mi w końcu kartę ciąży i termin mam na 15 sierpnia, czyli tak jak początkowo sama sobie wyliczyłam-muszę jeszcze przestawić suwaczek;-) Torbiel na prawym jajniku na szczęście nie rośnie i ma dalej 2,5 mm, ale dodatkowo pojawił się polip na szyjce macicy-ciekawe co jeszcze?:eek: Na szczęście ginka mówiła, że może zniknąć po porodzie-zobaczymy, na razie nic z tym nie robimy:sorry2:

Wiesz jak to jes nawet jak dwie kobitki w tym samym tygodniu ciąży pójda na USG to rozmiary dziecka moga byc rózne , bo z różnych przyczyn z początku ciąży u jednej dzidzius bedzie mniejszy u drugiej większy , ja mam kolezanke która jest w 15 tyg i była na usg i lekarz powiedział jej odrazu ze dzidzia jest mała jak na ten tydzień ale dlatego ze ona przez pierwsze tygodnie rzygała jak kot i schudła 6 kg :tak::tak::tak: z czego sie cieszyła bo ona jest fest kobitka wiec dzidzia i tak miała z czego czerpac witaminki:tak::tak::tak:

Dlatego moliwe ze akurat ty masz dużego dzidziusia, może urodzisz takiego słonika co waży 4kg róznie jest moja sistra taka córeczkę urodziła

No jestem ciekawa jak to bedzie u mnie 9 bo nigdy sie nie dowiadywałam ile maluch ma długosci i ile waży :-( no ale na genetycznym powinna powiedziec

Kasiu bardzo sie ciesze, ze wsio dobrze :) a to miałas juz całe genetyczne?? ile one trwają?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kiniusia dobranoc:-):-):-)

Kasia super ze jestes zadowolona i ze dzidzia rośnie , jakoś pózno zalozyli ci ta ksiązeczkę ciązową:tak::tak::tak: J atez mam torbiela od 6 lat i cały czs sie nie zmienia wiec nie ma sie czym przejmowac a polipy po ciąży same schodzą a jak nie to pogoń je po ciąży jak juz urodzisz:-D:-D:-D

Pajkaa dowiemy sie na 100% w sierpniu jak urodzimy :tak::tak::tak:

reklama
kasiu dobre wieści zawsze mile widziane :tak::tak:ja miałam polipa na szyjce w poprzedniej ciąży i sam odpadł w czasie porodu przynajmniej w jego części naturalnej :tak:tak ze się tym nie martw

miłego dnia sierpniówki

Do góry