reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Witajcie kochana z rana...

Oj miałam wczoraj ciężką noc, generalnie jestem osobą , która jeśli coś ogląda np w telewizji to mam 75%, że podobne rzeczy przyśnią mi się wieczorem heheh:-D:-D
A więc oglądałam wczoraj dr House...więc przyśniło mi się, że byłam chora i nie mogłam się leczyć przez wzgląd na dziecko...obudziłam się z potwornym bólem brzucha, może nawet nie bólem ale kłuciem....:-( Mąż obudził się bo męczyłam się z tym bólem koło 2 godz i nakazał marsz do kuchni, bo nie jadłam kolacji i na pewno jestem głodna:-D zjadłam i okazało się, że przyczyną były wzdęcia...baaardzo dużo wzdęć;-) Więc po wypuszczeniu tego co we mnie siedziało poczułam ulgę....:-)
A tak w ogóle dziewczyny to chyba powoli zaczynam czuć ruchy dziecka...nie wiem jak to określić smyranie, przepływanie, czy delikatne uciski...ale czuję, że to jest regularne...uczę się tego i słucham odgłosów ciała...:-D
No więc życzę Wam ciężaróweczki miłego dnia...

Acha i odpiszcie trochę w wątku wózki chyba, że to dla Was jeszcze wcześnie:-D Ciekawa jestem jakie macie typy...

A widziałyście, że doszło pod forum październik 2010???
Jesteśmy poziom wyżej:):):):):):):):):)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam w piątkowy słoneczny ranek:-)
Obudziłam się w nocy zlana potem, słabo mi było, aż się wystraszyłam:sorry2: Na szczęście po chwili przeszło... Chyba to ta burza hormonów:cool2:

No jestem ciekawa jak to bedzie u mnie 9 bo nigdy sie nie dowiadywałam ile maluch ma długosci i ile waży :-( no ale na genetycznym powinna powiedziec

Kasiu bardzo sie ciesze, ze wsio dobrze :) a to miałas juz całe genetyczne?? ile one trwają?
Wiesz u mnie trwało to ok pół godziny i miałam robione dopochwowo:tak:

Kiniusia dobranoc:-):-):-)

Kasia super ze jestes zadowolona i ze dzidzia rośnie , jakoś pózno zalozyli ci ta ksiązeczkę ciązową:tak::tak::tak: J atez mam torbiela od 6 lat i cały czs sie nie zmienia wiec nie ma sie czym przejmowac a polipy po ciąży same schodzą a jak nie to pogoń je po ciąży jak juz urodzisz:-D:-D:-D

Pajkaa dowiemy sie na 100% w sierpniu jak urodzimy :tak::tak::tak:
Ginka chciała poczekać z wpisaniem prawidłowego terminu ciąży-np mówiła, że 19.08, a teraz okazało się, że tak jak ja wyliczyłam na podstawie OM i moich 25 dniowych cykli czyli na 15.08;-)

kasiu dobre wieści zawsze mile widziane :tak::tak:ja miałam polipa na szyjce w poprzedniej ciąży i sam odpadł w czasie porodu przynajmniej w jego części naturalnej :tak:tak ze się tym nie martw

miłego dnia sierpniówki
Ginka tak samo mówi, że może odpaść w trakcie porodu:tak:

Witajcie kochana z rana...

Oj miałam wczoraj ciężką noc, generalnie jestem osobą , która jeśli coś ogląda np w telewizji to mam 75%, że podobne rzeczy przyśnią mi się wieczorem heheh:-D:-D
A więc oglądałam wczoraj dr House...więc przyśniło mi się, że byłam chora i nie mogłam się leczyć przez wzgląd na dziecko...obudziłam się z potwornym bólem brzucha, może nawet nie bólem ale kłuciem....:-( Mąż obudził się bo męczyłam się z tym bólem koło 2 godz i nakazał marsz do kuchni, bo nie jadłam kolacji i na pewno jestem głodna:-D zjadłam i okazało się, że przyczyną były wzdęcia...baaardzo dużo wzdęć;-) Więc po wypuszczeniu tego co we mnie siedziało poczułam ulgę....:-)
A tak w ogóle dziewczyny to chyba powoli zaczynam czuć ruchy dziecka...nie wiem jak to określić smyranie, przepływanie, czy delikatne uciski...ale czuję, że to jest regularne...uczę się tego i słucham odgłosów ciała...:-D
No więc życzę Wam ciężaróweczki miłego dnia...

Acha i odpiszcie trochę w wątku wózki chyba, że to dla Was jeszcze wcześnie:-D Ciekawa jestem jakie macie typy...
Ja jestem kilka tygodni za Tobą, ale już czuję jakieś leciutkie smyranie, tym bardziej, że to moja druga ciąża, a dzidzia, jak widziałam na USG, szaleje w brzuszku;-):-)

Witajcie :-)
U mnie cały czas mdłości no i ranne wymioty już nie umiem sobie z tym radzić:baffled: nic nie pomaga !
aaa no i czasem poleci mi krew z nosa ale to ciurkiem leci :szok: słyszałam ze to jest spowodowane wysokim stężeniem estrogenów i progesteronu hmmm:sorry2:
do godziny 15 jest fatalnie a po 15 jak ręką odjął wszystko przechodzi i czuje się świetnie :tak: w następnym tygodniu chyba odwiedzę lekarza

Witam w piątkowy słoneczny ranek:-)
Obudziłam się w nocy zlana potem, słabo mi było, aż się wystraszyłam:sorry2: Na szczęście po chwili przeszło... Chyba to ta burza hormonów:cool2:

Ja również tak miałam dzis w nocy , cala mokra bylam jakbym wyszla z pod prysznica :sorry2:
i zdarza mi się tak obudzić kilka razy w tygodniu :sorry2:

Czesc dziewczynki
ja mam znowu taki problem , ze codziennie rano strasznie mnie czysci, ale to taki ból jakby mi jelita wyrywało:-(jak sie załatwie to powtórke mam następnego dnia i tak cały czas:sorry2: zastanawiam sie, czy powiedziec o tym lekarce bo przed pojsciem do kibelka mam straszne skurcze-mysle, ze jelit skoro potem gnam do wc, ale nie wiem czy to nie ma wpływu na dzidzie:-(

Cześć słonka:) Ale pięęękny dzień, tym na L4 nakazuję spacer:D i łapanie promieni słonecznych.
Ja dzisiaj czuję się w porządku, ale wczoraj to taka biegunka, że jak się zważyłam to chyba o kg byłam lżejsza:D

Ja już po wizycie-dzidziuś ma 6,64 cm i jest trochę większy niż to wynika z terminu OM:tak: Szalał w brzuszku, ale był bardzo "zdyscyplinowany", gdy tylko ginka poprosiła, żeby się uspokoił, bo musi go zmierzyć, natychmiast zareagował:-D Wszystko ok z przeziernością karkową (1,3) no i wszystko na swoim miejscu:biggrin2: Także założyła mi w końcu kartę ciąży i termin mam na 15 sierpnia, czyli tak jak początkowo sama sobie wyliczyłam-muszę jeszcze przestawić suwaczek;-) Torbiel na prawym jajniku na szczęście nie rośnie i ma dalej 2,5 mm, ale dodatkowo pojawił się polip na szyjce macicy-ciekawe co jeszcze?:eek: Na szczęście ginka mówiła, że może zniknąć po porodzie-zobaczymy, na razie nic z tym nie robimy:sorry2:
Gratuluję kochana dzidzi, oby z tym polipem to nie było nic groźnego:( Trzymaj się, musi być dobrze:)

Ehtele, co do snów mam bardzo podobnie, jak czytam o poronieniach to całą noc mi się śni, że krawię, ale to chyba taki lęk kobiet w ciąży:) Oj wzdęcia to okropieństwo, wczoraj miałam od nich odpoczynek, bo cały dzień miałam mega czyszczenie:D:D:D i wieczorem to brzuszek płaski jak deska, tylko na samym dole gdzie dzidzi rośnie takie wypukłości. Co do smyrań to wsłu**** sie kochana bo to na pewno to:) Ja już wiem co to jest, najlepiej czuję jak jestem pusta w jelitach, popukam, ponaciskam i zaczyna się mrowienie Darek się śmieje, że dziecko molestuję "Niech śpi nasz dziad" - my tak słodko nazywamy nasze maleństwo:)
Miłego dnia sierpnióweczki:)

Pajeczko nie martw się ja mam to samo, skręt jelit, skurcze parte aż mi się zmienia wyraz twarzy i bieg na setkę do toalety:D A dzidziuś to lubi skurcze, jego coś pobuja, pokręci, bez tego ma nudno. Oglądałam kiedyś program, że dzieci uwielbiają skurcze jelit i orgazmy, bo czują się jak w kołysce:)

Czesc dziewczynki
ja mam znowu taki problem , ze codziennie rano strasznie mnie czysci, ale to taki ból jakby mi jelita wyrywało:-(jak sie załatwie to powtórke mam następnego dnia i tak cały czas:sorry2: zastanawiam sie, czy powiedziec o tym lekarce bo przed pojsciem do kibelka mam straszne skurcze-mysle, ze jelit skoro potem gnam do wc, ale nie wiem czy to nie ma wpływu na dzidzie:-(

moze to byc spowodowane np niestrawnoscia. nie powinno miec to wpływu na dzdzie tylko pamietaj ze powinnas wiecej pic aby sie nie odwodnic, a przy wizycie u lekarza oczywiscie powiedz mu o tym.

Raczej sie nie odwodnie bo ja mam tak tylko rano potem juz tylko siusiu latam robic, ale ja sie nie dziwie, z eja nic nie tyje jak co oprzemiele to od razu myk.Najgorszy jest ten maraton do wc:sorry2:mowie kiedys nie zdąrze:-D
Napoi pije duzo niestety herbat :sorry2:bo po wodzie mineralnej mi jest niedobrze:-(

Pajeczko nie martw się ja mam to samo, skręt jelit, skurcze parte aż mi się zmienia wyraz twarzy i bieg na setkę do toalety:D A dzidziuś to lubi skurcze, jego coś pobuja, pokręci, bez tego ma nudno. Oglądałam kiedyś program, że dzieci uwielbiają skurcze jelit i orgazmy, bo czują się jak w kołysce:)

No ja mam zamiar zapytac lekarki we wtorek czy mozemy chociaz raz :-D
A Wy dziewczyny boicie sie przytulac czy raczej nie?Bo ja juz wytrzymac nie umiem, ale nie wiem czy sie zdecyduje jak juz bedziemy mieli zielone światełko

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry,
Kasiu, super, że z dzidzią wszystko w porządku :tak::-D
Pajkaa, i ja czasem miewam takie skurcze jelit i jestem podobnego zdania jak Milusia, że dzidziuszki to lubią, także oglądałam kiedyś jakiś taki program i mi to w głowie utkwiło. Oczywiście nie zaszkodzi zapytać lekarza:tak:

Ale piękna pogoda!!! Obrobię się z obiadem i gnam na spacerek do parku :-)

No ja mam zamiar zapytac lekarki we wtorek czy mozemy chociaz raz :-D
A Wy dziewczyny boicie sie przytulac czy raczej nie?Bo ja juz wytrzymac nie umiem, ale nie wiem czy sie zdecyduje jak juz bedziemy mieli zielone światełko

ja się boje przytulać :sorry2: bo raz poroniłam i teraz mam obawy ;-)
ale w następnym tygodniu idę po kolejne zwolnienie na miesiąc:tak: i wtedy tez chce się zapytać czy możemy choć raz w tygodniu , bo ja również nie wytrzymuje :-D

reklama
Jeżeli o Nas chodzi, to ja się boję mimo wszystko.
Lekarka jeszcze kazała się wstrzymać, wiec póki co przytulanko zastępujemy innymi przyjemnościami. :tak:;-)

Do góry