reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie kochana z rana...

Oj miałam wczoraj ciężką noc, generalnie jestem osobą , która jeśli coś ogląda np w telewizji to mam 75%, że podobne rzeczy przyśnią mi się wieczorem heheh:-D:-D
A więc oglądałam wczoraj dr House...więc przyśniło mi się, że byłam chora i nie mogłam się leczyć przez wzgląd na dziecko...obudziłam się z potwornym bólem brzucha, może nawet nie bólem ale kłuciem....:-( Mąż obudził się bo męczyłam się z tym bólem koło 2 godz i nakazał marsz do kuchni, bo nie jadłam kolacji i na pewno jestem głodna:-D zjadłam i okazało się, że przyczyną były wzdęcia...baaardzo dużo wzdęć;-) Więc po wypuszczeniu tego co we mnie siedziało poczułam ulgę....:-)
A tak w ogóle dziewczyny to chyba powoli zaczynam czuć ruchy dziecka...nie wiem jak to określić smyranie, przepływanie, czy delikatne uciski...ale czuję, że to jest regularne...uczę się tego i słucham odgłosów ciała...:-D
No więc życzę Wam ciężaróweczki miłego dnia...

Acha i odpiszcie trochę w wątku wózki chyba, że to dla Was jeszcze wcześnie:-D Ciekawa jestem jakie macie typy...

A widziałyście, że doszło pod forum październik 2010???
Jesteśmy poziom wyżej:):):):):):):):):)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam w piątkowy słoneczny ranek:-)
Obudziłam się w nocy zlana potem, słabo mi było, aż się wystraszyłam:sorry2: Na szczęście po chwili przeszło... Chyba to ta burza hormonów:cool2:

No jestem ciekawa jak to bedzie u mnie 9 bo nigdy sie nie dowiadywałam ile maluch ma długosci i ile waży :-( no ale na genetycznym powinna powiedziec

Kasiu bardzo sie ciesze, ze wsio dobrze :) a to miałas juz całe genetyczne?? ile one trwają?
Wiesz u mnie trwało to ok pół godziny i miałam robione dopochwowo:tak:

Kiniusia dobranoc:-):-):-)

Kasia super ze jestes zadowolona i ze dzidzia rośnie , jakoś pózno zalozyli ci ta ksiązeczkę ciązową:tak::tak::tak: J atez mam torbiela od 6 lat i cały czs sie nie zmienia wiec nie ma sie czym przejmowac a polipy po ciąży same schodzą a jak nie to pogoń je po ciąży jak juz urodzisz:-D:-D:-D

Pajkaa dowiemy sie na 100% w sierpniu jak urodzimy :tak::tak::tak:
Ginka chciała poczekać z wpisaniem prawidłowego terminu ciąży-np mówiła, że 19.08, a teraz okazało się, że tak jak ja wyliczyłam na podstawie OM i moich 25 dniowych cykli czyli na 15.08;-)

kasiu dobre wieści zawsze mile widziane :tak::tak:ja miałam polipa na szyjce w poprzedniej ciąży i sam odpadł w czasie porodu przynajmniej w jego części naturalnej :tak:tak ze się tym nie martw

miłego dnia sierpniówki
Ginka tak samo mówi, że może odpaść w trakcie porodu:tak:

Witajcie kochana z rana...

Oj miałam wczoraj ciężką noc, generalnie jestem osobą , która jeśli coś ogląda np w telewizji to mam 75%, że podobne rzeczy przyśnią mi się wieczorem heheh:-D:-D
A więc oglądałam wczoraj dr House...więc przyśniło mi się, że byłam chora i nie mogłam się leczyć przez wzgląd na dziecko...obudziłam się z potwornym bólem brzucha, może nawet nie bólem ale kłuciem....:-( Mąż obudził się bo męczyłam się z tym bólem koło 2 godz i nakazał marsz do kuchni, bo nie jadłam kolacji i na pewno jestem głodna:-D zjadłam i okazało się, że przyczyną były wzdęcia...baaardzo dużo wzdęć;-) Więc po wypuszczeniu tego co we mnie siedziało poczułam ulgę....:-)
A tak w ogóle dziewczyny to chyba powoli zaczynam czuć ruchy dziecka...nie wiem jak to określić smyranie, przepływanie, czy delikatne uciski...ale czuję, że to jest regularne...uczę się tego i słucham odgłosów ciała...:-D
No więc życzę Wam ciężaróweczki miłego dnia...

Acha i odpiszcie trochę w wątku wózki chyba, że to dla Was jeszcze wcześnie:-D Ciekawa jestem jakie macie typy...
Ja jestem kilka tygodni za Tobą, ale już czuję jakieś leciutkie smyranie, tym bardziej, że to moja druga ciąża, a dzidzia, jak widziałam na USG, szaleje w brzuszku;-):-)

Witajcie :-)
U mnie cały czas mdłości no i ranne wymioty już nie umiem sobie z tym radzić:baffled: nic nie pomaga !
aaa no i czasem poleci mi krew z nosa ale to ciurkiem leci :szok: słyszałam ze to jest spowodowane wysokim stężeniem estrogenów i progesteronu hmmm:sorry2:
do godziny 15 jest fatalnie a po 15 jak ręką odjął wszystko przechodzi i czuje się świetnie :tak: w następnym tygodniu chyba odwiedzę lekarza

Witam w piątkowy słoneczny ranek:-)
Obudziłam się w nocy zlana potem, słabo mi było, aż się wystraszyłam:sorry2: Na szczęście po chwili przeszło... Chyba to ta burza hormonów:cool2:

Ja również tak miałam dzis w nocy , cala mokra bylam jakbym wyszla z pod prysznica :sorry2:
i zdarza mi się tak obudzić kilka razy w tygodniu :sorry2:

Czesc dziewczynki
ja mam znowu taki problem , ze codziennie rano strasznie mnie czysci, ale to taki ból jakby mi jelita wyrywało:-(jak sie załatwie to powtórke mam następnego dnia i tak cały czas:sorry2: zastanawiam sie, czy powiedziec o tym lekarce bo przed pojsciem do kibelka mam straszne skurcze-mysle, ze jelit skoro potem gnam do wc, ale nie wiem czy to nie ma wpływu na dzidzie:-(

Cześć słonka:) Ale pięęękny dzień, tym na L4 nakazuję spacer:D i łapanie promieni słonecznych.
Ja dzisiaj czuję się w porządku, ale wczoraj to taka biegunka, że jak się zważyłam to chyba o kg byłam lżejsza:D

Ja już po wizycie-dzidziuś ma 6,64 cm i jest trochę większy niż to wynika z terminu OM:tak: Szalał w brzuszku, ale był bardzo "zdyscyplinowany", gdy tylko ginka poprosiła, żeby się uspokoił, bo musi go zmierzyć, natychmiast zareagował:-D Wszystko ok z przeziernością karkową (1,3) no i wszystko na swoim miejscu:biggrin2: Także założyła mi w końcu kartę ciąży i termin mam na 15 sierpnia, czyli tak jak początkowo sama sobie wyliczyłam-muszę jeszcze przestawić suwaczek;-) Torbiel na prawym jajniku na szczęście nie rośnie i ma dalej 2,5 mm, ale dodatkowo pojawił się polip na szyjce macicy-ciekawe co jeszcze?:eek: Na szczęście ginka mówiła, że może zniknąć po porodzie-zobaczymy, na razie nic z tym nie robimy:sorry2:
Gratuluję kochana dzidzi, oby z tym polipem to nie było nic groźnego:( Trzymaj się, musi być dobrze:)

Ehtele, co do snów mam bardzo podobnie, jak czytam o poronieniach to całą noc mi się śni, że krawię, ale to chyba taki lęk kobiet w ciąży:) Oj wzdęcia to okropieństwo, wczoraj miałam od nich odpoczynek, bo cały dzień miałam mega czyszczenie:D:D:D i wieczorem to brzuszek płaski jak deska, tylko na samym dole gdzie dzidzi rośnie takie wypukłości. Co do smyrań to wsłu**** sie kochana bo to na pewno to:) Ja już wiem co to jest, najlepiej czuję jak jestem pusta w jelitach, popukam, ponaciskam i zaczyna się mrowienie Darek się śmieje, że dziecko molestuję "Niech śpi nasz dziad" - my tak słodko nazywamy nasze maleństwo:)
Miłego dnia sierpnióweczki:)

Pajeczko nie martw się ja mam to samo, skręt jelit, skurcze parte aż mi się zmienia wyraz twarzy i bieg na setkę do toalety:D A dzidziuś to lubi skurcze, jego coś pobuja, pokręci, bez tego ma nudno. Oglądałam kiedyś program, że dzieci uwielbiają skurcze jelit i orgazmy, bo czują się jak w kołysce:)

Czesc dziewczynki
ja mam znowu taki problem , ze codziennie rano strasznie mnie czysci, ale to taki ból jakby mi jelita wyrywało:-(jak sie załatwie to powtórke mam następnego dnia i tak cały czas:sorry2: zastanawiam sie, czy powiedziec o tym lekarce bo przed pojsciem do kibelka mam straszne skurcze-mysle, ze jelit skoro potem gnam do wc, ale nie wiem czy to nie ma wpływu na dzidzie:-(

moze to byc spowodowane np niestrawnoscia. nie powinno miec to wpływu na dzdzie tylko pamietaj ze powinnas wiecej pic aby sie nie odwodnic, a przy wizycie u lekarza oczywiscie powiedz mu o tym.

Raczej sie nie odwodnie bo ja mam tak tylko rano potem juz tylko siusiu latam robic, ale ja sie nie dziwie, z eja nic nie tyje jak co oprzemiele to od razu myk.Najgorszy jest ten maraton do wc:sorry2:mowie kiedys nie zdąrze:-D
Napoi pije duzo niestety herbat :sorry2:bo po wodzie mineralnej mi jest niedobrze:-(

Pajeczko nie martw się ja mam to samo, skręt jelit, skurcze parte aż mi się zmienia wyraz twarzy i bieg na setkę do toalety:D A dzidziuś to lubi skurcze, jego coś pobuja, pokręci, bez tego ma nudno. Oglądałam kiedyś program, że dzieci uwielbiają skurcze jelit i orgazmy, bo czują się jak w kołysce:)

No ja mam zamiar zapytac lekarki we wtorek czy mozemy chociaz raz :-D
A Wy dziewczyny boicie sie przytulac czy raczej nie?Bo ja juz wytrzymac nie umiem, ale nie wiem czy sie zdecyduje jak juz bedziemy mieli zielone światełko

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry,
Kasiu, super, że z dzidzią wszystko w porządku :tak::-D
Pajkaa, i ja czasem miewam takie skurcze jelit i jestem podobnego zdania jak Milusia, że dzidziuszki to lubią, także oglądałam kiedyś jakiś taki program i mi to w głowie utkwiło. Oczywiście nie zaszkodzi zapytać lekarza:tak:

Ale piękna pogoda!!! Obrobię się z obiadem i gnam na spacerek do parku :-)

No ja mam zamiar zapytac lekarki we wtorek czy mozemy chociaz raz :-D
A Wy dziewczyny boicie sie przytulac czy raczej nie?Bo ja juz wytrzymac nie umiem, ale nie wiem czy sie zdecyduje jak juz bedziemy mieli zielone światełko

ja się boje przytulać :sorry2: bo raz poroniłam i teraz mam obawy ;-)
ale w następnym tygodniu idę po kolejne zwolnienie na miesiąc:tak: i wtedy tez chce się zapytać czy możemy choć raz w tygodniu , bo ja również nie wytrzymuje :-D

reklama
Jeżeli o Nas chodzi, to ja się boję mimo wszystko.
Lekarka jeszcze kazała się wstrzymać, wiec póki co przytulanko zastępujemy innymi przyjemnościami. :tak:;-)

Do góry