reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Bidulko trzymaj się i gratulacje, że z dzidziolkiem wszystko w porząsiu;)
P.S. Ktoś skłamał jak pisał, że mdłości się utrzymują do 12 tc. to się chyba nigdy nie kończy:-D Może są mniejsze, ale są.

Ja jeszcze, co do badania mojego ostatniego USG, jaka była wasza waga dzieciątek, bo mi mierzył 71 g, a wszędzie jest napisane, że 13 tc. to maksymalnie 30 g.

Milusia u mnie nawet z mdlosciami jest spoko dopóki ktos wyperfumowany paskudnym perfumem nie stanie obok mnie :)

Co do opryszczki to dziewczyny w czasie ciąży jest najbardziej niebezpieczna i szkodliwa dla dziecka na narządach plciowych.

Witam
dopiero teraz moglam zajrzec jakos mi ten czas dzisiaj leci ....ale co tam

Jestem po wizycie no i okazuje sie ze z dzidzia wszystko wporząsiu:-):-):-)
wyniki nawet dobre tylko coś tam morfologia krwi nie za dobra i kazał wcinac wiecej witaminek i za miesiąc do poprawki:-):-):-):-)
ale najlepsze jest to ze dzisiaj wyszło ze termin porodu zmienia mi sie na 1 wrzesnia hahahahah:-D:-D:-D:-D:-D ale to nie jest takie 100% bo powiedział ze na kazdym USG moze wyjśc inna data:-D:-D:-D ważne zeby sie urodziło i było zdrowe:tak::tak::tak:

Muszę ndrobic troche , aaaaa no i szwagierka po operacji i wszystko jest ok rusza nogami i rekami całe szczęście bo najbardziej bali sie ze ja sparaliżuje teraz tylko 7 dni na zagojenie ranyi wyciągniecie szwów i dla bezpieczenstwa radioterapia,
Dzięki wszystkim co trzymali kciuki..................................DZIĘKI WIELKIE

Ostatnia edycja:
A właśnie co do mdłości.. Właśnie wysmarowałam sie paskudnym balsamem (przed ciążą mój ulubiony!) o zapachu czekolady z pistacją... i chyba raz jeszcze wezmę kąpiel... inaczej nie usnę :no:

Iwcik28 to gratulacje. cieszę się razem z tobą i oby tak dalej!
mam jednak nadzieję, że pozostaniesz wsród sierpniówek :-) ale to chyba od dzidzi zależy.

Hej dziewczynki :-),
nadrobiłam Wasze pościki z połowy dnia, jednak nie mam już siły by się odnosić do każdego. Wybaczcie:sorry2:
W sumie to jeszcze mi "żółtko dokładnie nie doszło" i siedzę przed kompem taka trochę...hmmm...rozmemłana ;-)
Heh, ok.20 zasnęłam i zostałam obudzona na luteinke.:cool2:
Bardzo ciężko mi się wstawało, więc za chwilkę wskakuję pod kołderkę i śpię dalej :tak::-D

Iwcik, bardzo serdecznie gratuluję, ze z dzidzią wszystko w porządku. :tak::-)
Cieszę się, że operacja szwagierki się powiodła. :tak:

No to dobranoc dziewczyny :-)
Do jutra :tak:
Buziaki :-)

A właśnie co do mdłości.. Właśnie wysmarowałam sie paskudnym balsamem (przed ciążą mój ulubiony!) o zapachu czekolady z pistacją... i chyba raz jeszcze wezmę kąpiel... inaczej nie usnę :no:

mam to samo niestety na zapachy męskie głównie i nosi mnie jak moj maz sie wykąpie w jednym plynie do kąpieli bo sobie zapomni :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej babki :)
Mam nadzieję, że mogę dołączyć do waszego grona :)
tez jestem sierpniówką - w końcówce 13 tygodnia.
Z ostatniego usg wychodzi ze dzidzius jest o tydzień wiekszy wiec termin mam z usg na 5.08 a z @ na 11.08. :-)

rozalka Ciamajdka no to chyba jutro jakiś dzień fryzjerski, bo ja także idę do fryzjera :-D

He,he,idę na ok 10.00,jak sie wyrobie:-D,bo spalismy dzis dłuuuugo.

Minęły mi szystkie dolegliwości,no oprócz bolących piersi...no i sie martwie ,czy wszystko OK,tak dobrze sie czuje,ja to wariatka normalnie jestem:-p
Waga tez ani drgnie.

He,he,idę na ok 10.00,jak sie wyrobie:-D,bo spalismy dzis dłuuuugo.

Minęły mi szystkie dolegliwości,no oprócz bolących piersi...no i sie martwie ,czy wszystko OK,tak dobrze sie czuje,ja to wariatka normalnie jestem:-p
Waga tez ani drgnie.

Ja też się boje czy wszystko oki. Ale właśnie zaraz wybieram się z wynikami (mam nadzieje,że będzie dobrze) a potem do fryzjera. Także miłego dnia dziewczyny. do później :-)

reklama
Witajcie dziewczynki!
co do opryszczki - jeśli w ciąży wystąpiła pierwszy raz kobieta powinna ostać leki przeciwwirusowe a nastepnie dziecko powinno być skierowane na badanie słuchu.
Tak właśnie miałam (prawie)...

Z tą różnicą,że poszłam do lekarza rodzinnego z pytaniem "CO TO JEST!" a on na to,że (uwaga!) NIE WIE i napewno nic groźnego.
W szpitalu gdy powiedziałam,że miałam pierwszy raz opryszczkę na ustach od razu dali skierowanie na badania słuchu. Na szczęście wszystko ok.

...
co do dolegliwości. Męczą mnie wzdęcia - wieczorem czasem nogą nie mogę ruszyć bo mni boli brzuch (od jelit). Poza tym "kolorowe" sny.Dzisiaj po jednym takim nie mogłam się uspokoić i dosłownie ostałam arytmii serducha. Zastanawialam się tylko czy przejdzie w częstoskurcz czy sie zatrzyma. Nastepny sen nie lepszy - o krwotokach,braku pomocy...generalnie tragedia.
Aż boję się zasypiać.

Do góry