reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Szefowa czy nie szefowa, skoro została babcią, to powinna być cała w skowronkach i jeszcze będzie się z Tobą ciekawostkami wymieniać:) i doradzać <przeniesenie szczęścia z domu do pracy>.

właśnie ta kobieta to złożony przypadek.... no ale nie ma zmiłuj - muszę to załatwić, koniec i kropka.

marulka dasz radę w końcu Ty przecież konkretna kobieta jesteś :tak:

aż tak widać że lubię jasne sytuacje? no proszę ;-) nie wiedziałam

Witajcie,

Ja wpadam tylko na chwilke z pytaniem. Czy ktoras z Was miala uczulenie na lutke dowcipna? Jezeli tak to jakie miala objawy.
Ja od czwartku (z przerwami) mialam najpierw brazowe plamienie, potem bylo poltorej dnia przerwy, a od wczoraj bezowy sluz. Dzis doszlo niesamowite swedzenie na dole. Bylam w piatek na usg - z Dzidzia bylo wsio ok i nie zauwazyl zadnych zmian w macicy ani krwiakow. Jestem teraz po rozmowie z ginem i bedzie mi zmienial lutke na duphaston bo byc moze to jest ten trop.
Martwie sie strasznie i od soboty leze prawie plackiem w lozku :-(

przykro mi strasznie, ale nie mogę pomóc... jedyne co mogę powiedzieć, to to że skoro USG mówi, że jest dobrze to należy w to wierzyć. W ciąży jesteśmy bardzo podatne na infekcie więc może to jest to? może pochwa się zbuntowała i rzekła że więcej globulek nie weźmie i koniec..... bądź dobrej myśli, musi być dobrze!! Fasolka już jest duża i silna, dacie radę na pewno!!!!

reklama
Witam sie
dziewczyny mam pytanie powiedzcie mi bo zus moze kontorolować na l4 tyczy sie to tez ciężarnych?? bo słyszałam różne opinie na ten temat

ja uciekam musze do urzędu aż na ursynów jechać ode mnie to kawał drogi ale mi sie nie chce ale jak mus to mus jak bede miała chwile to zajrze po powrocie jak nie to z góry miłego dzionka wam życze :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Witam sie
dziewczyny mam pytanie powiedzcie mi bo zus moze kontorolować na l4 tyczy sie to tez ciężarnych?? bo słyszałam różne opinie na ten temat
Słyszałam że tak ciężarna może wyjść jedynie do lekarza i apteki ale nie wiem na 100% też chętnie posłucham

martuśka85 dlaczego twierdzisz, że nie wiele jest gorszych rzeczy w ciąży niż opryszczka? Ja już miałam w ciąży ze 3 razy opryszczkę na wardzę. Niestety w ciąży jakoś często mi ten syf wyskakuję.Chyba, że chodziło Ci o opryszczkę na narządach płciowych.
Ciamajdka idź na zwolnienie i się niczym nie przejmuj. Zadzwoń do pracy w dniu w którym dostałas zwolnienie i powiedz, że więcej do pracy nie przyjdziesz. Jak Ty nie zadbasz o swoje zdrowie to nikt o nie nie zadba. Ja poszłam na l4 od 5 tyg i mam gdzieś co myślą inni, przyszła mi pierwsza pensja za cały miesiąc na zwolnieniu i jestem do przodu o kilkaset zł. Więc finansowo mi się bardziej opłaca siedzieć w domu.

Ja myślę tak samo. Ciamajdka idz na zwolnienie, bo sres w pracy na pewno nam nie służy.
Ja też jestem na L4 i też prawie 400 zł mam na plus.:-D

No wlasnie chyba moze kontrolowac takie na leżenie bo jak ma sie, ze mozna chodzic to po co kontrolowac?? Ja akurat teraz do 24 mam , ze musze leżec:-( a potem powiem jej, zeby mi juz takiego nie wystawiała bo tak to nigdzie nie moge wyjsc

Witam wszystkie mamusie;-)

Jakies kolejne wizyty przewidziane w najblizyszch dniach? Jak sie czujecie?
JA zaczynam powolutku wpadac w depresje(mam nadzieje, ze to tylko przejsciowe)

Mdlosci zaczely mi sie na nowo , boje sie wyjsc z domu bo wymiotuje gdzie popadnie, lekarz zwolnienia mi nie dal bojuz niedlugo powinno mi przejsc:szok:

W pracy szefostwo nam sie zmienilo i sytuacja jest poprostu nie do zniesienia:no:
Prace mam bardzo ciekawa i nie chcialaby rezygnowac. A co bedzie jak poinformuje ich o ciazy:-(

Milego dnia:)

reklama
ZUS może kontrolować zwolnienia i dotyczy to także kobiet w ciąży, nie mniej jednak jeśli kobieta ma zaznaczone że może chodzić to ZUS niczego nie udowodni zarówno kobiecie jak i lekarzowi...
Przecież zwolnienie nie dotyczy siedzenia w domu tylko określenia sposobu niezdolności do pracy... Możemy sobie jechać w góry czy nad morze i ZUSowi nic do tego jeśli 'możemy chodzić', bo to nie dotyczy tego gdzie możemy chodzić, tylko tego że niezdolność do pracy nie wymaga pozostawania w domu. Powodem niezdolności może byś stresująca praca, zbyt dluga praca przy komputerze itp itd wszystko to jest bardzo płynne i subiektywne - każdy się wyłga i lekarz i pacjent :-)

Do góry