reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Szefowa czy nie szefowa, skoro została babcią, to powinna być cała w skowronkach i jeszcze będzie się z Tobą ciekawostkami wymieniać:) i doradzać <przeniesenie szczęścia z domu do pracy>.

reklama
witajcie sierpnióweczki
ja jakoś taka dzisiaj bez życia :confused: i w ogóle niech jest już czwartek bo mnie po nocach męczą durne sny i jakieś schizy dopadają :zawstydzona/y:
Mama Aneta ja na badanka wybieram się jutro :tak:a za Twoje wyniki trzymam kciuki:tak:
Malagonia super dobre wieści zawsze w cenie:-)
kiniusia to ja polecam makaronik z tuńczykiem puszka tuńczyka jeden por i śmietana 12 albo 18% por pokroić i podsmażyć na patelni dodać tuńczyka w sosie własnym i śmietankę doprawić pieprzem wmieszać z makaronikiem i szamać:tak:
polianna współczuję stresu:-(
marulka dasz radę w końcu Ty przecież konkretna kobieta jesteś :tak:
Iwcik trzyma kciuki za operację Twojej szwagierki i Twoje USG:tak:

Witajcie,

Ja wpadam tylko na chwilke z pytaniem. Czy ktoras z Was miala uczulenie na lutke dowcipna? Jezeli tak to jakie miala objawy.
Ja od czwartku (z przerwami) mialam najpierw brazowe plamienie, potem bylo poltorej dnia przerwy, a od wczoraj bezowy sluz. Dzis doszlo niesamowite swedzenie na dole. Bylam w piatek na usg - z Dzidzia bylo wsio ok i nie zauwazyl zadnych zmian w macicy ani krwiakow. Jestem teraz po rozmowie z ginem i bedzie mi zmienial lutke na duphaston bo byc moze to jest ten trop.
Martwie sie strasznie i od soboty leze prawie plackiem w lozku :-(

Ostatnia edycja:
A z jedzenia - za mną ciągle chodzi sałatka z pekińskiej albo lodowej z papryką, cebulką pomidorkiem, czarną oliwką i odrobiną fety <może nie powinnam, ale lekarz uznał, że jak nie jem opakowania dziennie, to jest ok>. Mniam. No i ciągle mogłabym jeść pizzę z dużą ilością sera i sosem czosnkowym, ale nie pozwalam sobie, tylko mi się śni.
Makarony uwielbiam, ale tuńczyk i szpinak to dla mojego męża. Dla mnie wszystko inne:)

Witajcie,

Ja wpadam tylko na chwilke z pytaniem. Czy ktoras z Was miala uczulenie na lutke dowcipna? Jezeli tak to jakie miala objawy.
Ja od czwartku (z przerwami) mialam najpierw brazowe plamienie, potem bylo poltorej dnia przerwy, a od wczoraj bezowy sluz. Dzis doszlo niesamowite swedzenie na dole. Bylam w piatek na usg - z Dzidzia bylo wsio ok i nie zauwazyl zadnych zmian w macicy ani krwiakow. Jestem teraz po rozmowie z ginem i bedzie mi zmienial lutke na duphaston bo byc moze to jest ten trop.
Martwie sie strasznie i od soboty leze prawie plackiem w lozku :-(
Nie martw się na pewno wsio bedzie dobrze odpoczywaj kochana i sie nie denerwuj:tak:

Esch ja niestety pomóc nie potrafię ale mocno trzymam kciuki co by wszystko było jak najlepiej :tak:
Malagonia fetę możesz jeść spokojnie jak jest z mleka pasteryzowanego i to jedyny warunek :cool2:

A właśnie słyszałam ostatnio że po urodzeniu dziecka gdy my jesteśmy na macierzyńskim równolegle z nami na urlopie tacierzyńskim może być ojciec dziecka .Taki urlop może trwać do 3 miesięcy do uzyskania przez dziecko 12 miesiąca :-)Czy któraś może słyszała coś więcej na ten temat ?bede wdzięczna za informacje :-)

martuśka85 dlaczego twierdzisz, że nie wiele jest gorszych rzeczy w ciąży niż opryszczka? Ja już miałam w ciąży ze 3 razy opryszczkę na wardzę. Niestety w ciąży jakoś często mi ten syf wyskakuję.Chyba, że chodziło Ci o opryszczkę na narządach płciowych.
Ciamajdka idź na zwolnienie i się niczym nie przejmuj. Zadzwoń do pracy w dniu w którym dostałas zwolnienie i powiedz, że więcej do pracy nie przyjdziesz. Jak Ty nie zadbasz o swoje zdrowie to nikt o nie nie zadba. Ja poszłam na l4 od 5 tyg i mam gdzieś co myślą inni, przyszła mi pierwsza pensja za cały miesiąc na zwolnieniu i jestem do przodu o kilkaset zł. Więc finansowo mi się bardziej opłaca siedzieć w domu.

Esch, już wiesz co chciałam powiedzieć ;-) Pw (gg) :tak:
Puchatko, spokojnie, na pewno wszystko jest ok. Niepotrzebnie się stresujesz.:tak:
Mama Aneta, ja niestety nic nie wiem na ten temat :sorry2:

reklama
Estenbach ja biorę luteine dopochwowo ale wydaję mi się, że nie mam uczulenia. Na samym początku miałam duże upławy ale białe, bo część tego leku po prostu wypływała. I też było swędzenie. Ale po kilku dniach przeszło.
Jeszcze przed tym brałam luteine pozjęzykowo i to była dla mnie dopiero katorga, po każdej dawce kibelek :/

Przepraszam, że nie cytuję ale obecnie jakoś nie działa mi ta funkcja :/

Do góry